En iyisi is kura basvurmak galiba,canimi sikan edevletten sgk dokumune baktim cikisim gozukmuyor henüz yani ayin ortasinda hadi git diyorlarsa cikisida yapmalari lazim
Ptesi 2 hafta olacak1 haftaya yansir sgk cikisinizi bildirmislerdir merak etmeyin siz iskura basvurun ayriyeten bir daha bilmed h iniz bir evragi avukata danismadan imzalamayin su an.magdur degilsiniz ama senelerinzi verdginiz bir yer olsaydi cok uzulurdunuz
5 ayda zaten is verenin isciye tazminat vermehakki dogmuyor 6 aydan sinrasi icin gecerli buİmzaladığın kağıdı okumadın mk belki tazminat ödememek için sen işten ayrılıyorsun gibi gösterdiler
Ay pardon ya ben ayına dikkat etmemişim5 ayda zaten is verenin isciye tazminat vermehakki dogmuyor 6 aydan sinrasi icin gecerli bu
Ay pardon ya ben ayına dikkat etmemişim
Cozulmus sanirim ama bilgi vereyim. Hatta acilin ben ikciyim:) isten ayrilis tarihinizi sebebinizi toplam gun sayinizi e devlet sifrenizle gorebilirsiniz. Hatta yeni gireceginiz isyerinin sigortanizi yatirp yatirmadigini da takip edebilirsiniz. O isyerinden ayrildiktan sonra isten cikis kodlari vardir onun aciklamasini internetten okuyabilirsiniz (ornegin 03 istifa, 25 iscinin hakli sebeple feshi) ibranameyi her isyeri imzalatir mecburdur. En gec maas donemi tum alacaklarinizi alirsiniz. Isten ayrildiginiz tarihten itibaren de iskur sizin isten ayrildiginizi gorur ayrica belgeye ihtiyac yoktur
nasıl ya bende son işimde 10 ay calıştım ama talebiniz kabul edilmedi diye msj geldi işkurdan. 1 ay evvel olan birşey bu bide. kafa mı buluyorlar bunlar ya. eski önceki primlerimde 600 günden fazla ayrıca.Ilginiz icin tesekkur ederim.. p tesi isyerini aradim ve isten cikis belgemi mail.atmalarini istedim boylelikle isten cikisimi hangi sekilde yaoacaklarini görmek icin .. henüz gondermediler ama iskurun internet sitesine profil olusturdum iaten ciktigim tarihi de girerek basvuruda bulundum sadece 15-20dk gibi bi süre aldi bugunde mesaj geldi ve ay sonunda issizlik maasimi alabilirmisim yani 5 ay 15 yeterliymis tabiki daha onceden 600 gun primde olmasi gerekiyorr .umarim bi aksilik cikmaz .
Sanirim yanlis anlasilma var diger bayanda bende isten alacakli degiliz isten cikarildigimiz icin iskurdan issizlik maasi alabilirmiyizdi..Oncelikle bazi konularda detayli bilgi gerekebilir. Bu konuda is kanunun toplu isten cikarma bölümüne bakmanizi tavsiye ederim magdur olmamaniz acisindan. Eğer durumunuz buna uyuyorsa ve kideme hak kazandiysaniz işveren kidem alacaklarinizi derhal odemek durumundadir denmis (burada 1475 sy. Is kanunundan faydalaniyoruz) tabi derhal ödeme piyasa sartlarinda işci ile isveren arasinda belirlenir. Ornegin maas doneminde tum alacaklariniz odenecektir derse bu tarihi beklersiniz. Ibranamede bunun gecmesini isteyebilirsiniz. Belirlediginiz tarihte odenmemsi durumunda isverene noterden ihtar cekersiniz tum alacaklarimin orn 3 isgunu icerisinde odenmesini diye. O durumda odemek durumunda. Yine odemezse icraya gidersiniz bu durumda isyerinden ayrildiginiz tarihten odendigi tarihe kadar yasal gecikme faiziyle alirsiniz
Isten cikarildinizminasıl ya bende son işimde 10 ay calıştım ama talebiniz kabul edilmedi diye msj geldi işkurdan. 1 ay evvel olan birşey bu bide. kafa mı buluyorlar bunlar ya. eski önceki primlerimde 600 günden fazla ayrıca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?