İşverenler neden böyle?

mesafeli

Niyetin ne?
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.509
3.292
158
Merhaba, yıllardır iş ararım bulamaya bulamaya sonunda kendi kapasite ve eğitimimim çok altında işlere razı oluyorum ama iş verenler bi tuhaf.

Bir görüşme yaptım Perşembe günü neredeyse üstüme atladılar hemen yarın gel diye ki daha iş yeri açılmamış, neyse pazartesi başla dediler. Biz sana pazar akşamı mesaj atıp hatırlatacağız dediler. Bekle bekle ne mesaj ne arayan.

Ne biçim insan bunlar dün akşamdan beri aklım takıldı kaldı. Ayıptır ya bir mesaj at olmadı de, insanlıktan nasiplerini almamışlar. Madem emin değildin ne demeye kesin konuşuyorsun yoksa sen istediğinle çalış da beni oyalama.

İşverenin peşinizde koşmasını beklerseniz daha çok beklersiniz. O işi istiyorsanız siz koşacaksınız. Pazar günü arayıp teyit alacak olan sizdiniz bence.
Kesinlikle haklısınız. Özellikle Bu işsizlik ortamında iş bulduysa yapışması lazımdı konu sahibinin.

Koordineli çalışan iş yerleri mail yyoluyla iletişim kurarlar en kötü.Ne yazıkki özel sektör böyle.kendin pesinde kossan sonra Bunu fırsat bilip her konuda her şeye kostururlar.bugün arayıp bilgi al en azından aklında kalmasın.ne üzerineydi işin hangi sektör?

Benim peşinden koşacağım bir ortam var mı sizce? Bana telefon numaralarını bile vermediler ki hatta kendileriyle ilgili hiç bir şey söylemek istemediler ben sordum iki üç kelime geçiştirdiler. Ne yapayım ki kapıya dayanıp niye beni aramadınız mı diyeyim. Kendileri bana mesaj atacağız dediler yoksa ben pazartesi saat kacta geleyim diye sordum demediler ki sekizde gel.

Yani bu insanlarla çalışsan ne olacak? Sözünü tutmayana güvenilir mi? Deftere yazdı numaramı hatta kimlik numaramı da aldı gerisi fos. Ben dik durmak istiyorum bu bencil insanların karşısında. Yoksa başkasına karar verirsin ama iki satırla da bunu haber verirsin ben beynimi ne oldu acaba diye niye yormak zorunda kalıyorum.

ne işiydi bu?
çok fazla elemanın çalıştığı bir yerse bir ihtimal unutmuş olabilirler.
malesef ki iş dünyası çok acı.

İşin ayrıntılarına girmek istemedim çünkü o da ayrı bir tartışma konusu olsun istemem sıradan vasat bir iş işte ve hiç çalışanı yok ilk ben olacaktım zaten cama astıkları ilana bakarak içeri girip görüştüm. Ama konustuğum kişi yani patronun oğlu saygın üniversiteden birini dereceyle falan bitirmiş onu söyledi. Yani diycem varoşlar insan iliskilerini bilmiyorlar öyle değil.

Benim kızdığım kesin konuşup, vaatlerde bulunup sonra hiç bir şey olmamış gibi sessizliğe bürünmeleri. Biz o iş görüşmesini boşuna mı yaptik ben kendimle ilgili onca özel bilgiyi boş yere mi anlattım. Hepimizin vakti değerli yani sen iş verensin diye istediğin gibi davranma hakkına sahip değilsin ki? Sonra da ağlıyorlar iyi bir çalışan bulamıyoruz diye, eee sen böyle olursan iyi bir calışanı nasıl hak edeceksin ? Aklimda başka görüşmeler vardı onlardan vazgeçmiştim söz verdim diye bana zaman kaybettirdiler. Ne olacak bakalım böyle ah almaya devam ederlerse...

Benim peşinden koşacağım bir ortam var mı sizce? Bana telefon numaralarını bile vermediler ki hatta kendileriyle ilgili hiç bir şey söylemek istemediler ben sordum iki üç kelime geçiştirdiler. Ne yapayım ki kapıya dayanıp niye beni aramadınız mı diyeyim. Kendileri bana mesaj atacağız dediler yoksa ben pazartesi saat kacta geleyim diye sordum demediler ki sekizde gel.

Yani bu insanlarla çalışsan ne olacak? Sözünü tutmayana güvenilir mi? Deftere yazdı numaramı hatta kimlik numaramı da aldı gerisi fos. Ben dik durmak istiyorum bu bencil insanların karşısında. Yoksa başkasına karar verirsin ama iki satırla da bunu haber verirsin ben beynimi ne oldu acaba diye niye yormak zorunda kalıyorum.
Bu tarz bi yerse bence uzak dur derim.Pek gelecek vaad etmiyor .Kafanı da meşgul etme.Geçen sene bende iş ararken hayatımda hiç tanimadgim insan tiplerini hep iş görüşmelermde tanıdım ne yazıkki...

Eğer numaralarını vermiş olsalardı ben dün akşam onlar mesaj atmayinca arardım yarın ne yapıyoruz diye ama adam zor zahmet bi adını söyledi numarasını vermedi biz size hatırlatırız dedi.

Bu tarz bi yerse bence uzak dur derim.Pek gelecek vaad etmiyor .Kafanı da meşgul etme.Geçen sene bende iş ararken hayatımda hiç tanimadgim insan tiplerini hep iş görüşmelermde tanıdım ne yazıkki...
Gerçekten öyle bazı şeyler baştan belli oluyor aslında. Adamlara diyorum ki siz de biraz bana şirketinizi tanıtır mısınız, kem küm ediyorlar. Daha önce şurada açtık olmadı sonra başka yerde yaptık şimdi de buradayız yok şöyle büyüyeceğiz falan. Yani buradan değiller daha önce tutturamamışlar kimse onları tanımıyor ve ne olduklarını bilmiyor. Ve ben bunları önemsemedim olabilir hayat bu insanlık halleri, iş hayatı dedim ama ses çikarmamaları tüy dikti. Allah uyarıyor bence.

Işte insan umutlaniyor.Sonrasında boyle şeylerle karşılaşınca hayal kırıklığına uğruyor.En azından en başta patlak vermiş.Allah gonlunuze gore verir inşallah.

kimlik numaramı verdim demişsiniz
niye aldılar ki?
işkillendirmek istemem ama bu durum beni biraz rahatsız etti hele bi de kendileriyle ilgili bilgi vermediler dediniz
bence siz bugün bi o işyerine uğrayın tekrar

bende kimlik bilgisine takildim bi ustdeki uye gibi
sanki bu isin içinde bi is var .. bence gidin gorun ne var neyok
o numarayi verdiginizide unutmayin hep aklinizda olsun
bilmiyorum nasil takip edebilirisniz, fotokopi falan verdinizmi?

Hic calisanlari yok ilk siz olacaktiniz,
İlan camda asili sadece
Telefon numaralari yok veya vermiyorlar her ne ise
Gel calis diye arasalar gidip calisacaktiniz yani
Hic korkmuyor musunuz? Caninizi sokakta buldugunuzu dusundum ben
Bu arada isin baska bir boyutu da su,sizi arayacak olsalar sadece hatirlatma icin arayacaklardi,yani ise kabul edildiniz veya edilmediniz diye degil. İse alindiginizi soylemissiniz,gel basla demisler. Bunun tekrar hatirlatmasi mi olur? Normal bir yer olduklarini farz edelim,siz bu durumda ne tur bir telefon bekliyorsunuz? Ya anlatiminizda skinti var ya da baska bir sorun?

Tüm iş görüşmelerinde son karar verilip şu gün gel dendikten sonra sabah kalkar gidersin

Kimse hatırlatmadı şimdiye kadar ayrıca çok kişiyi işe alan pozisyonda da oldum stajyeri bile arayıp hatırlatmadım

Tarih ve saat verdim bitti

Bence adamlarda bir dalavere var hani pazar arasalar açıklamadık derseler yine anlarım da biz hatırlatmaya ararız garip

yani başlık genelleme olmuş ama bence sorun bu iş ve işverende bence, arasalarda boşver, telefon numarasını bile vermeyen yeri ne yapacaksın, kimbilir altında ne var, hayatta güvenilip gidilmez

Cama asılan ilan,deftere alınan notlar,mesajla iletişim kurmaya çalışmalar...profesyonel olmayan basit mahalle işi gibi.boşverin zaten canınızı sıkarlardı orada sizin.

Back
X