İşverenler neden böyle?

kesinlikle öyle, bazı arkadaşlar işin peşine düş demişler ama, ben daha baştan bana verdiği sözü tutmayan bir kurumla neden çalışmak isteyeyim ki zaten?
neden peşine düşeyim?
ilk günden bana yalan söyleyip, beni umursamayıp güvenimi kaybeden bir işverenle çalışsam da huzurlu olamam ki.
o yüzden sizi çok iyi anlıyorum, umarım en kısa zamanda, doğru, dürüst ve güvenlir bir firmada çok daha iyi bir iş bulursunuz.
Çok teşekkür ederim anlayışınız ve iyi dilekleriniz için bana moral oldunuz.

Merhaba ,

Anlattıklarından oranın pek güvenilir olmayan,kurumsal zaten olmayan bir yer olduğunu anlıyorum.Bence onlar çağırsa bile sen gitme çünkü sorun yaşarsın.Eğitim durumun iyiyse sabret daha iyi yerler çıkacaktır karşına.Umutsuzluğa kapılma.
Ben de zamanında hafta içi hergün iş görüşmelerine giderdim,umut edip saçma yerlere gittiğim bile oldu..Bazen 2. görüşmeye 3. görüşmeye çağırıyorlar,onun eziyetini,zaman kaybını çok iyi bilirim..Şartlar ağır ve üniversite mezunu çok fazla.Lakin duruşun,özgüvenin yerinde olduğu sürece aralarından sıyrılırsın.
Canım burası kırsal zaten kurumsal firma cok az orada masa kapmış olanlar da haliyle birkamiyor ve tabii ki eş dostla isler yürüyor. Benim icin de çok uzun bir süreç oldu bu iş arama ve gercekten yipratıcı senin gibi yaşayanlar biliyor, halden anlıyor.

Hakkında hayırlı değilmiş diye düşün boşver.
İnşallah daha iyi pozisyonda daha düzgün bi yerde iş imkanı çıkar.

Bence gereksiz tepki veriyorsun. İletişim herseyin çözümü. Adam seni pazar aksami arayacağım demiş. Daha işyerinin açılışı bile yapılmamış. Niyetleri pazartesiye kadar işleri halledip açılışı yapmak belliki. Yapman gereken firmayı bugün aramak telefonu yoksa elinde bugün bir uğrayıp ne oldu haber vermediniz demek sadece.
Açılişı haftaya yapacaklardı. Ben ne biliyim böyle insanlarla bir arada olmak istemiyorum. Adam diyor ki müşteri her zmana haklidir ben de dedim ki benim deneyimlerim o yönde değil, ancak elbette çözümü basit konuları tirmandirmadan halletmek lazım dalaşmaya gerek yok. Önce bana siz bu işi çok iyi yaparsınız demisti bunu dedikten sonr abana ne desen boş başla bakalim bi görelim iki üc gun dedi. Yani bu yasta artık insanların gercek yüzunü daha kolay görüyorsun ben patronum ne dersem o diyor. Müşteri ne yaparsa he diycen. Bu anlayış çok eskilerde kaldı güncellemek lazım. Zaten ben ne zaman aydım biliyor musun? Bu marka sizin mi daha önce nerelerde açtınız mağza birz bilgi verin dedim. Bi kaç yer söylediler aa benim doğduğum sehir deyince buz gibi bir hava esti. Oysa konu oradan yürüyebilirdi hemen kapadılar :) Sanırim insanlar anlamsız agresiflestiklerinde yaralarına basmış oluyorsun bilmeden.

Bende seni fevr gördüm maalesef..İş hayatında ılımlı olmak gerek.. Sonuçta henüz açılmamış bi yere garanti gözüyle bakıp diğer yerleri de elemeniz sizin acemiliğinizi gösterir. Yeni açılan bi yer kurumsaldır şube açıyordur bilmem nedir güvenirsiniz elbette..Ama kapıya ilan asıp eleman arayan yerden de çok şey beklemeyin.. Birde belki sizden daha uygun bir eleman gelmiştir onu tercih etmişlerdir..Maalesef is hayatı böyle.. daha iyi işverenler olduğu gibi daha iyi elemanda herzaman mevcuttur. Zaten pazar akşamı aranmak nedir ya..bu bile o kadar saçma ki..pazar akşamı tatil günü aranıp yarın akşam gel diyen bir işyeride cidden komikmiş..Ben olsam böyle bi görüşmeden ve bu şartlar altında fazla bişey beklmezdim sanırım..siz fazla ümitlenmişsiniz..
Burada is yerleri cama ilanla eleman ariyor ki diger yerlere gitmedim çünkü ben verdiğim sözü tutarım adamlara tamam demistim bir kez. Bu arada is hayatinda fazla iyi deneyimim var gecmiste zaten biraz da sorun oradan kaynaklanıyor bence ozguvenli kisiler karsisında her istediklerini yaptıramayacaklari icin afallıyorlar, tabii alişik değiller. Burada tarz ne iş olsa yaparım deyip ise girmek sonrada parayi alip ilk fırsatta tüymek.

Yani bana hemen yarın gelin deyip ,yazın calışma saatlerini yeniden düzenleriz falan diye konusunca haliyle olay umitlenme aşamasini geçiyor. Bi de benim sorunum baskasinı almalari değil söyledikleri halde haber vermemeleri.

İşin ayrıntılarına girmek istemedim çünkü o da ayrı bir tartışma konusu olsun istemem sıradan vasat bir iş işte ve hiç çalışanı yok ilk ben olacaktım zaten cama astıkları ilana bakarak içeri girip görüştüm. Ama konustuğum kişi yani patronun oğlu saygın üniversiteden birini dereceyle falan bitirmiş onu söyledi. Yani diycem varoşlar insan iliskilerini bilmiyorlar öyle değil.

Benim kızdığım kesin konuşup, vaatlerde bulunup sonra hiç bir şey olmamış gibi sessizliğe bürünmeleri. Biz o iş görüşmesini boşuna mı yaptik ben kendimle ilgili onca özel bilgiyi boş yere mi anlattım. Hepimizin vakti değerli yani sen iş verensin diye istediğin gibi davranma hakkına sahip değilsin ki? Sonra da ağlıyorlar iyi bir çalışan bulamıyoruz diye, eee sen böyle olursan iyi bir calışanı nasıl hak edeceksin ? Aklimda başka görüşmeler vardı onlardan vazgeçmiştim söz verdim diye bana zaman kaybettirdiler. Ne olacak bakalım böyle ah almaya devam ederlerse...
cama asılan ilan ile iş arayan yerdeki işin olmaması iyi olmuş bence

Şirketle ilgili birşey bilmemek de garip aslında. Yani illa bir yere gireyim diye başvurduysanız bilemem. Ama ben de özel sektörde idareciyim ve eleman alımı dönemlerinde iş için istekli olanlar daha çok aklımda kalıyor.Ve bazen almayı düşünmediğim kişilerde bile, bakıyorum çok ısrar ediyor ,istekli ve kendini hatırlatıyor o zaman sıcak bakıyorum ve şans veriyorum.
Burası fazla ısrar etmeye layık bir yer değil benim değerlendirmeme göre ki beni istekli gormeseler tamam demezlerdi. Hatta adam bana sizi çok iyi anliyorum ben de bu sürecleri yaşadım dedi. Ben yapı olarak ısrar etmenin işe yarayacağıni düşünsem ederim de numaram ellerinde isteseler ararlardi belli ki istemiyorlar ne diye üstlerine gidip kendi değerimden düşüreyim ki ha numaramı mı kaybettiler acaba :) o zaman onlar birz uğraşsinlar bana ulaşmak için. Şaka tabii ki :)

Harvard'da okuyup boston'da yuksek mi yaptin? Nedir bu egitimim de egitimim dedigin? Sonra da dusuk yerlerde calisiyosun.

Ve madem bu kadar kalifiye eleman/calisansin da neden daha acilmamis olan yere ILK calisan olarak gorusmeye gidiyorsun? Diger gorusmelere gitmemek de senin hatanken. Ayrica o patronun oglu iyi bir universite mezunu olmasa direk varoslar etiketini yapistirman da oldukca gulunc.
Ben tam olarak da sizin tarzınızı varoş buluyorum yani iletişimi bilmeyen saldırgan tarz. Bunun okumakla ilgisi yok çünkü okusan bile bazı şeyler baki kalıyor. Bence burada durun zira benim üzerimden kendinizi tatmin etmenize izin verecek değilim. Bakın sizin dışınızda tüm katılanlar mevzuyu anladı.

Minibüs işyerinin önünden geçti ben de camdan baktım neler olmuş diye. İçerisi ürün dolmuş iki kız gördüm içeride patron ortada geziniyor yani çalışmaya başlamışlar. Eleman ilanı camda asılı. Acaba ben sabah gitsem ne diyeceklerdi. Hadi mesaj atacaklarını unuttular diyelim sabah gitmeyince bir arayıp sormaları gerekmez mi hayırdır ne oldu diye.

Ben boşverdim burayı benim mantığıma göre pazartesi sabah sekizde gelin denir eğer bir değişiklik olursa aranılır. Bunlar bir arkadaşın da dediği gibi yok pazar akşamı vatsap mesajı falan diyerek zaten ortamı bulandırdılar.

Bu vesileyle kendime ve iş arayan herkese iyi ve hayırlı yerler denk gelmesini diliyorum.

Minibüs işyerinin önünden geçti ben de camdan baktım neler olmuş diye. İçerisi ürün dolmuş iki kız gördüm içeride patron ortada geziniyor yani çalışmaya başlamışlar. Eleman ilanı camda asılı. Acaba ben sabah gitsem ne diyeceklerdi. Hadi mesaj atacaklarını unuttular diyelim sabah gitmeyince bir arayıp sormaları gerekmez mi hayırdır ne oldu diye.

Ben boşverdim burayı benim mantığıma göre pazartesi sabah sekizde gelin denir eğer bir değişiklik olursa aranılır. Bunlar bir arkadaşın da dediği gibi yok pazar akşamı vatsap mesajı falan diyerek zaten ortamı bulandırdılar.

Bu vesileyle kendime ve iş arayan herkese iyi ve hayırlı yerler denk gelmesini diliyorum.

Kısmet değilmiş,hayırlı değilmiş deyip geçin. Bir de şöyle birşey var kendi tecrübelerime göre,işi aradığımız zamanlarda hakikaten iş bulmak zor oluyor. O yüzden size nacizane tavsiyem, evet belki kendi kapasitenize uygun görmediğiniz bir iş bile olsa gocunmadan başvurun ve işi kapmaya çalışın. Ama sizi daha çok mutlu edecek bir iş aramaya da devam edin bu arada.Çünkü bir yerde çalışmaya başladığınızda hem o işsizlik psikolojisinden çıkacaksınız, daha rahat olacaksınız hemde bir çevre edinmeye başladığınız için daha rahat iş bulabileceksiniz.
İş hayatında iyi kötü bir yerden başlayın ve her yaptığınız işi önemseyin. En basit yerde bile siz iyi bir performans gösterirseniz yükselme şansınız da olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu arada işin ne üzerine olduğunu sorabilir miyim?

Kısmet değilmiş,hayırlı değilmiş deyip geçin. Bir de şöyle birşey var kendi tecrübelerime göre,işi aradığımız zamanlarda hakikaten iş bulmak zor oluyor. O yüzden size nacizane tavsiyem, evet belki kendi kapasitenize uygun görmediğiniz bir iş bile olsa gocunmadan başvurun ve işi kapmaya çalışın. Ama sizi daha çok mutlu edecek bir iş aramaya da devam edin bu arada.Çünkü bir yerde çalışmaya başladığınızda hem o işsizlik psikolojisinden çıkacaksınız, daha rahat olacaksınız hemde bir çevre edinmeye başladığınız için daha rahat iş bulabileceksiniz.
İş hayatında iyi kötü bir yerden başlayın ve her yaptığınız işi önemseyin. En basit yerde bile siz iyi bir performans gösterirseniz yükselme şansınız da olur.Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bu arada işin ne üzerine olduğunu sorabilir miyim?
Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Ben de dediğin gibi yapmaya çalışıyorum ancak bana kalan işler kimsenin istemediği şeyler oluyor genelde işverenin saçmalalıkları yüzünden yani iyi yerler kapılmış.

Benim en büyük dezavantajım ulaşım sorunu nedeniyle mesaiden bir saat erken çıkmam gerekiyor yani oniki değil onbir saat çalışmış oluyorum ve işveren bunu istemiyor.

Bi de burada çok affedersin ama kelimenin tam anlamıyla öküzüm ama para bende tipleri patron olduğu için genelleyerek söylüyorum elbette tahammül etmek kolay olmuyor.

Ben sıkıldım cidden sanırım bir süre iş aramaya mola vereceğim. O kadar üstüste geldi ki haliyle ben de yıprandım. Önceden hep kendimi eksik bulurdum ancak son çalıştığım yerde iyice anladım ki sorun bende değil. Sorun patronum diye ha bire bağırıp, küfreden, kendi kişisel harcamalarına para saçan ama etrafa borçlarını ödemeyen on iki saat çalıştırdığı kişiye bir gün izin vermeyen hatta izin gününde arayıp yok yere çağıran kişilerde.

Beni ne vaadlerle alıp, işimin yanı sıra bir de temizlik işlerini yüklediler ki ona da bişey demedim ama ha bire anlamsız laf sokmalarına dayanamadım ki zaten iş yeri de kapandı ruhsatı yok diye sanırım.

Çocuk değilimki işimi bu kadar iyi yaparken ha bire azar işiteyim ve hiç alışık değilim bu tarza. Aslında benim yaşadığım yer yanlış artık bundan eminim inşaallah Allah nasip eder ve hakkımda hayırlısı ne ise bir an önce olur.

Bugün iş yerinin önünden geçerken ki yolum oradan geçiyordu elimde market poşetleri falan girdim içeri dedim X bey biraz konuşabilir miyiz? Direkt girdim konuya bana mesaj göndereceğinizi söylediniz ve ben telefonu aldım elime bekledim ve gelmeyince de çok kızdım. Herhalde başkasıyla anlaştınız diye düşündüm eğer böyleyse bile haber vermeniz gerekir bana göre dedim.

Bir yanlış anlaşılma olmuş . Babası bana görüşme yaptığımız günün hemen ertesinde gelin deyince sonrada daha hiç ürün yok o zaman Pazartesi başlayın diye konuşulunca tabii ben bu pazartesi anladım. Meğer onlar en geç önümüzdeki hafta pazartesi diye düşünüyorlarmış ama gelecek malzemelere göre de beni daha önce çağırabilecekleri için X bey ben size mesaj atarım demiş.

Siz hayatı bu kadar ciddiye alırsanız çok üzülürsünüz dedi. Ben de evet üzülüyorum ve yoruluyorum ama insanlara karşı içim rahat kalp kırsam bile onarıyorum dedim. Bunun üzerine o da yani bunlar iş hayatında normal şeyler biz sizi uygun bulmaya biliriz ya da siz bizi istemeyebilirsiniz ama saygı çerçevesinde belli bir süre öncesinde konuşarak bilgi verilir, iş hayatı böyle dedi.

Elbette dedim buraya kadar bir sorun yok sıkıntı belirsizlik olunca ortaya çıkıyor. Siz burada henüz yeni sayılırsınız buralarda pek arayıp geri dönüş yapılmaz ben de bu nedenle tepki gösterdim dedim. Sonra beni çalışanlarla tanıştırdı onların işleri başlamış.

Herkese çok teşekkür etmek istiyorum. Beni anlayıp moral veren, tekrar uğrayıp, görüşmemi tavsiye eden dualarını esirmeyen tüm katılımcılara çok teşekkürler.

Yeni bir işe başlayacak olmak güzel her ne kadar gönlümden geçenden çok uzak olsa da evde boş oturup kuruntulara kapılmaktan çok daha iyi bence.

Ben de aynı durumdayım. İş bulamıyorum. gazetelerden baktığım iş ilanlarından vazgeçtim çünkü saçma sapan tekinsiz yerler çıktı hep. internetten başvuru yapıyorum ama tek ben değil belki 50 belki 100 tane insan başvuruyor. Aralarından sivrilmek çok zor oluyor. Ailemin torpil yapacakları bir yer de yok maalesef. En son girdiğim şirkette insanları çok beğenmiştim, güvenilir kişilere benziyorlardı. 2 haftada performansın yok diye attılar. Sebebini sorduğumda mantıklı bir şey söylemediler.Algılayamıyorum; aklım fikrim var, elim ayağım işliyor, neden bir yerde tutunamıyorum?
İnancını yitirme kardeşim, kuşlara bile yol çizen Allah, bizi yolsuz bırakır mı? Elbet bizim gibi ne yapacağını bilemeyen insanlar da bir yere girecekler.

Iyide pazartesi gel basla demisler?
Hatirlatma yapariz demisler.
Pazar gunu sonucu soylerz ona gore gelirsiniz dememiski?
Hata sizde gitmeniz gerekti.
Siz burda " isverenin yaptigina bakin" derken oda orda " bas vuruyu yapiyor, ilk calisma gunune gelmiyor, ise bak" demistir.

Ne yani hastenede randevum var ama hatirlatma gelmedigi icin( hatirlatma gelie hep) hastaneyemi giymiycem?

Back
X