İsviçre eş tarafından oturum izni iltica bu konularda bilgisi olanlar yazabilir mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bluepage

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
44
Puanlar
13
Herkese merhaba eşim 3 yıl önce arkadaşları ile anlaşarak (memur ) istifa edip İsviçre ye gitti .giderken kısa süreliğine yasal olarak gitti fakat planları geri dönmemek iltica etmekti 3 sene geçti ve sonunda oturum aldılar.merak ettiğim bundan sonraki süreç bizim için bir kızm var biz nasıl gidebiliriz aile birleşimine başvuru yapmış ama farklı Ülkelere örneğin Almanya dil sınavını geçmeden almıyormuş sanırım .çok bilgim yok ama eşime kalırsa en fazla 3 ay sürer diyor dil şartı istemiyor diyor şartları çok bilmiyorum bilgi almak istiyorum bu yüzden bu konuyu açtım

Eşiniz 3 senede öğrenememiş mi sizi oraya alma şartlarını? Vatandaşlık bürosuna gidip öğrenebilir ya da oradaki Türkler'den bilgi alabilir.
Öğrenememiş diye bir cümle kullanmadım.eşim bilmiyor da demedim.enfazla 3 bilmedin 6 ay sürer diyor .ben öğrenmek istiyorum Almanya için daha katı şartlar olduğunu duydum o yüzden bilgi almak istedim

Öğrenememiş diye bir cümle kullanmadım.eşim bilmiyor da demedim.enfazla 3 bilmedin 6 ay sürer diyor .ben öğrenmek istiyorum Almanya için daha katı şartlar olduğunu duydum o yüzden bilgi almak istedim
Eşinize güvenmiyor musunuz da bize soruyorsunuz? Ay aman bana ne

Siz yine de Duldung ve 5 sene konusunu araştırın

yapay zeka yorumu

Eşiniz artık İsviçre’de oturum aldıysa, sizin ve çocuğunuzun yanına gitmesi mümkün ama “3 ayda kesin olur” gibi net bir süre vermek genelde gerçekçi değil. Süre ve şartlar, eşinizin aldığı oturum türüne göre ciddi şekilde değişir.

1. Eşinizin oturum türü çok önemli

İsviçre’de genelde 2 ana durum olur:

• B oturumu (geçici/yenilenebilir oturum)
  • C oturumu (süresiz yerleşim izni)
  • Ya da iltica sonrası koruma statüsü (mülteci / F statüsü)

Eğer eşiniz mülteci statüsü (B veya C) aldıysa:

• Aile birleşimi hakkı var
  • Genelde dil şartı aranmaz
  • Ama gelir, ev durumu ve sosyal yardım almama gibi şartlara bakılır

Eğer F statüsü (geçici kabul) ise:

• Aile birleşimi daha zor ve gecikmeli olabilir
  • Bekleme süreleri uzayabilir

2. Siz ve çocuğunuz nasıl gidebilirsiniz?

Süreç genel olarak şöyle işler:

1. Eşiniz İsviçre’de bulunduğu kantonda başvuru yapar
  2. Başvuru kabul edilirse size Türkiye’deki
    İsviçre Konsolosluğu üzerinden vize süreci açılır
  3. Siz ve çocuğunuz:
    • Pasaport
    • Evlilik belgesi
    • Doğum belgesi
    • Aile bağını kanıtlayan evraklar
      ile başvuru yaparsınız

3. Dil şartı var mı?

Eşinizin dediği kısmen doğru:

• Almanya → genelde A1 Almanca ister
  • İsviçre →
    ✔ Çoğu durumda ilk girişte dil şartı yok
    Ama sonrasında entegrasyon için öğrenmenizi isteyebilirler

4. Ne kadar sürer?

Gerçekçi süreler:

• Ortalama: 3 – 9 ay
  • Bazen: 1 yıl veya daha fazla

3 ay en hızlı senaryo, ama garanti değil

5. Dikkat etmeniz gerekenler

• Eşinizin geliri yeterli mi?
  • Evi aile için uygun mu?
  • Resmi evlilik devam ediyor mu?
  • Çocuk için velayet durumu net mi?

Bunlar süreci hızlandırır veya yavaşlatır.

• Eşin hangi oturumu aldı? (B, C, mülteci, F vs.)
Siz bu 3 senede dil kursuna gittiniz mi ?

güvenle alakalı değil bilgim olmadığı için süreçlerin takibi ve işleyişi gereği teyit etmek istedim eşim ne kadar uzun süredir beklediğimizi bildiği için belki daha fazla üzülmeyelim diye 1 sene 2 sene sürer yerine 6 ay demiştir bilen birilerinden bilgi istiyoru ne o yüzden

gitmedim ama kendim öğrenmeye çalıştım YouTube falan kendimi idare edecek seviyeye geldi. Gibi bir şey tabiki yeterli değil ama orda kapsamlı kursa yönlendiriyorlarmış

kucucuk cocugunu, karisini birakip senelerce ayri kalmak, gül gibi işin varken kendini vatansiz gosterip iltica etmek nedir hic anlamiyorum.
ne guzel memur, okumus adam. yasal yollardan gitseydi keske. yazik olmadi mi cocugun babasiz gecen gunlerine

Bir gün de alınmış bir karar değil bu .şöyle söylüym örnek aldığı bir arkadaşı vardı yani şartlarının çok çok iyi olduğunu gördü hem de 4 sene de ev araba ve o arkadaşın dediği şey orda olsaydım hala ev kredisi ödüyor olacaktım .tek kişi çalışıyordu ben Türk dili be edebiyatı öğretmeniyim 2015 mezunu atama yok bir şey yok ücretli ye başvurdum yıllardır o bile çıkmadı.muhasebe iki yıl okuyan arkadaşlarıma çıktı ama torpil faktörü vb.tek kişi ile çalışmak kira her şeye yetişilmiyor

Merhaba eşiniz öncelikle hangi konudan dolayı iltica etti artık çok zor. Eskiden yoktu fakat dili a1 seviyesini şart koşuyorlar artık birde eşiniz oturum aldı ama onların seviyeleri var gelmeniz için maaşının kendisinin ve sizi idare etmesi gerekiyor ve yasal çalışma sözleşmesinde ki bedel bu olmalı. Kaçak çalışıyorsa bunu ıspatlayamaZ eşiniz bağlı bulunduğu belediyeye sorsun en güzel bilgiyi onlar verir iltica edenlere çevirmen veriyorlar onlarla birlikte sorsun

İltica başvurusu kabulü için özgürlük ya da can güvenliği tehditi olması gerekir. Bunu da çok net kanıtlaması gerekir. Öyle basit bir şekilde memurken istifa etti gitti, iltica etti diye bir şey olmaz öncelikle. Hele ki İsviçre bu konuda çok katı. Ayrıca aile birleşimi için belgelerinizi gönderdiyseniz maksimum 6 ayda vize alırsınız. Zaten siz de gittiğinizde mülteci sayılacaksınız eşinizden dolayı.

Son düzenleme:

Devletin kurumunda çalışıp, maaş alıp, o maaşla çocuğunu doyurup, sonra iltica ederek maaşını yediği devleti kötülemiş eşiniz. Umarım bir daha bu devletin topraklarına adım atamaz.

Değer mi kendi toprağını satmaya, ne sanıyorsunuz avrupa sizi kendi vatandaşı gibi görüp kollarını açmış bekliyor mu.

Valla arkadaşına çok güzel açmış işte vermiş

Önce kalacak ev vermişler kira yardımı yapmışlar 4 yıl içinde de işi Türkiye den evleri oldu
Bunları yapıyorlar zaten iltica kabul edilirse. Onu demiyorum ki ben. Benim bahsettiğim şey sizin ilk mesajınızdaki memurken istifa etti gitti iltica etti demeniz. Öyle bir şey mümkün değil yani bir davanız, bir şeyiniz yoksa ülkede.

Direk ekonomi konuşundan tabiki iltica etmedi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`