• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isvicrede yasayanlar lütfen yardim cok kötü birsey oldu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EIN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
son durum nedir? eşinize söylemediniz mi hala. inşallah korktuğunuz gibi olmaz. kapanır bu mesele. çok üzücü.

Kimi çocuk daha hareketli olur kimi çocuk daha pasif davranır.
Çocuğun 1,5 yaşında olmasının ve 2 yıllık evli olmalarının ne tarz bağdaştırıldığını çözemedim...
Evlenmeden hamile kalmış olamaz mı? Burada da mı ahlak polisimiz devrede?
Sorun bu kadıncağızın bu sorundan nasıl çıkacağı.
Hakikaten halinize üzüldüm... Umarım kamera kayıtlarına baktırmışsınızdır...
Eşinize durumu anlatmışsınızdır. Neden kızsın? İnsanlık hali... Az çok herkesin başına geliyordur. :34:

biri yazmis kamera yok onu bile biliyormusum diye körmüyüm zaten ilk giriste kocaman bir ekran var gözetlendigini gösteren ama paraya kiyp raf aralarina koymuyrlar sirf cikislarda var her yerde böyle alis veriste..cok kizdim ya.benim kizim cok hareketli ve akilli masallah elini uzattigini kapiyor ben yetisemiyorum elimdekine saldirdigi an aliyor motor hareketleri masallah 3 yasinda gibi diyebilirm bunu dr de söyledi fiziksel ve beyinsel cok önde allah sakinsin cocugumu

abuk subuk konusuyorlar suclama pesindeler.ben suclu olsam durumum farkli olurdu benim düsüncem b vatandas oldugumu görünce gicik yapti kadin alt raftanm inerden se almis iste isim yok aptalmiyim ötecegini bilmiyormuyum alim herkesin icinde rezil olim ki öyle olmasam bile yapmam ama arkadaslar gibi art niyetli anlatiyorum sadece ayip allah kimsenin basina vermeisn.mektup gelmedi ama avukati aradim bir türk dedi paniklemeyin resmen gicik gitmisler dedi ve önemsemeyin uyari gelir dedi ve para cezasi gelir dedi korkma dedi.benim sorunum su eninde sonunda mahkemelik olursam basim belaya girer burda ben o olmasin diye korktum yoksa bende bilirm herseyi.tuaf insanlar var arkadasim iste.

Boşveeer, ağzı olan konuşuyor. Hem "kul kınadığını yaşamadan ölmemiş". Yurtdışında yaşayan bir Türk olarak seni çok iyi anlıyorum. Irkçı insanlar sadece gördüğün gibi yaşadığımız yabancı ülkelerde yok, vatanımızdada çok.
Eşim uzun yıllardı burda, senin durumu ona sordum zaten daha önceki yorumlarımdada yazmıştım.
Geçmiş olsun!

esine demedin mi daha

ve kagit filan birsey geldi mi?

hayir gelmedi .gelmedigine görede hala demkki okadar büyük bisey degil düsündüm cünkü önemli biseyde hemen gelirdi bence portaya her sabah bakiyorum yok kimsede aramadi

Boşveeer, ağzı olan konuşuyor. Hem "kul kınadığını yaşamadan ölmemiş". Yurtdışında yaşayan bir Türk olarak seni çok iyi anlıyorum. Irkçı insanlar sadece gördüğün gibi yaşadığımız yabancı ülkelerde yok, vatanımızdada çok.
Eşim uzun yıllardı burda, senin durumu ona sordum zaten daha önceki yorumlarımdada yazmıştım.
Geçmiş olsun!

allah razi olsun valla.o kamerayi bile biliyormusum yazan arkadasa cok kizdim ki üstelik gerek yokki kameraya ignenin üstüne alar takiyorlar ciksta alarm var zaten yakalarlar.mektup gelmedi daha.ama bende bi kiz arkadasima sordum polise sordu almancasi var burada büymus cünkü bisey olmaz sadece poliste yazar demis.parayi öderse sorun cikmaz yoksa herhangibi bir ceza ödemezsin dediler ama f yada a olsaydim direk sinir disi olurmusum b oldugum icin bisey yapamazlarmis ama cezayi ödemem lazimmis.gönderdikleri mektuptada olayy bilgisi yaziyormus dedi.ama gelmedi daha

bu arada esine de diyen arkadaslar esim evi terketti:((((((( evde bile yok.birsürü sorunumuz var birbirimizi seviyoruz nasil olduk böyle.kizlar bisey sorucam ben banyonunkapisinda hamileyken yapis yapis bir yag cikardim hatta esim bile sormustu buraya bulasan sari sey ne diye acaba bizde büyümü var?aklima bu bile geliyor okadar seviyoruz biribirimizi ama bu haldeyiz anlamiyorum artik.

allah basina versin demek geldi icimden hatta daha kötüsünü demek.art niyetli insan size denir .1 bucuk degil tam ama cok hareketli ve zeki bir kiz cocugu bes dk durmaz ve benim cocugum evlendikten hemen oldu haile kaldim anladin mi adam gibi yorum yap beni sucla diye yazmadim yorumlarinizi baska koyuya yap benim senin gib insanlarin yorumuna ihtiyacim yok.

Forumda busıralar fake konu salgını var.
Bu konu da onlardan biri olabilir diye düşündüm.
Yanılmış olabilirim.
Ama şu mesajını aynen iade ediyorum.
Beddua dönüp dolaşır seni bulur.Asla da mutlu olamazsın beddualarla..
Avukatlar gene işbaşında.
Herkes kendi yorumuyla alakadar olsun.
Yorumlar konu sahibine ait.Üyelere değil.

İlaveten konu sahibi eşin evi terketmiş üzüldüm...
Sebep ne bu olay mı?
Büyü felan demişsin.Bu tür şeyleri takma kafaya itibar da etmemeye çalış.

Son düzenleme:
bu arada esine de diyen arkadaslar esim evi terketti:((((((( evde bile yok.birsürü sorunumuz var birbirimizi seviyoruz nasil olduk böyle.kizlar bisey sorucam ben banyonunkapisinda hamileyken yapis yapis bir yag cikardim hatta esim bile sormustu buraya bulasan sari sey ne diye acaba bizde büyümü var?aklima bu bile geliyor okadar seviyoruz biribirimizi ama bu haldeyiz anlamiyorum artik.

Yaşadıklarınıza üzüldüm yapılan talihsiz yorumlara daha çok..
Ama sıkmayın canınızı,inşallah bir problem çıkmaz..

Eşinizin evden ayrılmasına daha çok üzüldüm,ne gibi problemler yaşıyorsunuz bilmiyorum ama umarım çözümsüz değildir...
Büyü konusuna gelince lütfen böyle şeylere takılmayın ve inanmayın..
Aranızda yaşananları büyüye bağlamayın..
Büyü ne aranızı bozabilir ne de düzeltebilir !!!!

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına. Geçmiş olsun. Bir şişe sirke al, besmele Çek, felak, nas, ayetel kürsi oku ve evini sirkeyle sil. Bir hadis duymuştum sirke bütün kötü şeyleri temizler gibi birşeydi. Bol bol felak nas oku. Gönlünü ferah tut o konuda. eşine de anlayışlı ol, tekrar geçmiş olsun.

bugun manora gittik kizimla laflar dar kizimda aldigini arabaya atmis.görevlide görmüs hic uyarmadilar bende farketmedim.sonra tam cikarken kadin beni aldi.iceri herseyi kontrol etti.ben dedim yapmadim inanmadi polis cagirdi.150 frank ceza ve bir sene oraya giremezmisim.girmemde cok utandim.b vatandasim almancam iyi degil esim duysa agzima .....cok moralim boozuk eve polisten mektup gelecekmis cok korkuyorum nolacak.benim sucum degil.200 franklik pahali makyaj malzemesi.dedim gelin bakim evim dolu ihtiyacim yok isterseniz bunlarida ödeyeyim.yoknapcam nolucak simdi isvicrede napiyorlar merak ettim.ya sabikali olursam cok utanc verici

arkadasim ben Almanyada yasiyorum
benim kizim su an 15 aylik ama 8 aylikken bile DM var burada oraya cok gideriz
ben eline vermistim raftan bir sey
bebek icin yine ama oynamasi icin
almayacaktim
sonra unuttum onu yolda gördüm geri döndüm
bu benim hatamdi
simdi evet 15 aylik
kendisi aliyor herseyi ama onun oldigi birseyi görmemem mumkun degil nereye atacakki
kaldiki Avrupa da bebekli hanimlara bebeklere cok özel davranilir
yani trafikte bile öyle özellikli insanlariz
sizin olayinizda nasil bir itham bu böyle sastim kaldim
görevli gördü diyorsunuz
yüksek ihtimalle sizin almasina göz yumdugunuzu düsündü
herseyi gectim tam cikarken sizi iceri almislar vs yani cok fena
siz aciklamissiniz diliniz döndügünce
onlar o mali sizin aldiginiza emin bu kadar basit
yoksa bebekli bir hanma böyle kimse yaklasmaz
Almanya icin konusuyorum ama orasida pek farkli degildir

esinzide evi terketmis
sizin hayatinizda baska sorunlar var neler oluyor
Allah yardimciniz olsun ne diyeyim

Senin bu kadar önemli bir konuyu kocandan saklama, olayi oldugu gibi anlat esinin yabanci Dili varsa o magzanin Kamera kayitlarina bakarak senin hakliligini cikarabilir. Polis olaya girdiyse seninde sabikan olur arkadasim cok iyi düsün ve esine soyle

iyi de büyüyü kim yapacak,

esin zaten yabanci yani bilmiyorum ailesi o konuda birsey yapabilir m i?

ama bence sen büyüye filan bakma bu konuda

evlenirken cok aceleci davranmisiniz diger anlatiklarina göre diyorum

sen seviyorduk birbirimizi diyorsun ama esin oraya adapte olman icin hicbir sey yapmamis..

herseyi gectim 2 yildir oradasin yabanci biriyle evli olan insalarin dilleri o sekilde hizlaniyor

yani sana hic yardimci olmamis ki

Çok can sıkıcı bir durum. Benim oğlum da 1,5 yaşında.geçenlerde koçtaştan renkli dübel alıp atmış bebek arabasının sepetine; birkaç gün sonra da ikeadan metal kaşıklık:)) tin tin götürüp verdik bir dahaki gidişimizde.

Olur yani böyle şeyler; buna şaşıranlara şaşırıyorum .

benim kizim 9 aylikken yurumeye basladi 10 aylikken saliyordum markette kossun diye
ve hep dikkat ettim
arabasindayken uzanip almaya calisiyordu ve bir gun carefourdan cikarken
battaniyesini duzeltince cirkin el kadar birbebek cikti kizimin kucaginda =))
dedim "anam bu ne" geri girdim magazaya kulaklarima kadar kizararak:17:
kadina soyledim ustunde fiyatta yoktu gulduler ve hediye ettiler
o cirkin bbebek bir kiymetlendiki sormayin:37:

velhasil banada tuhaf geldi pahali makyaj malzemeleri alt raflarda olmaz ve markali seyler satiyorlarsa
kamera vardir
alarm calmadiysa gorevli takip etmistir
cocugun aldigini gorduyse soylerdi
ve polis kayitlarina gecmistir bir sekilde ogrenir esiniz
araniz ne olursa olssun esinizle iftiraya ugradiysaniz karsi cikin
haysiyet ve onur meselesi sonucta
isminiz kirlenmis siz esinizin tepkisinden korkuyorsunuz daha
polisten kagit gelmeden basiniz dik siz gidin polise itiraz edin

benimde bir bucuk yasinda kizim var son bir kac aydir markete hep yurumek istiyo ve gordugu oyuncaklara atliyo almak istiyo devamli pesinde oluyorum almanyadayim 2senedir ve Burda marketlerde gizli guvenlik gorevlileri var ortada gezip kisileri takip ediyolar banada esim soylemisti burdaki marketlerde makyaj malzelelerini oyle yukari raflara felan kymuyolar reyon var bi cocukda uzanip alabilcek derecede asgida olan yerler var
arkadasim bence esine kesinlikle soyle Boyle bir olay saklanilmaz zaten esin duycak buyuk ihtimal dava acilabilir ve malesef bu senin icin cok kotu olmus vatandaslik konusunda simdi daha zor verirler oturum icinbile neler yapiyollar nekadar ugrastirip arastiriyolar

Geçmiş olsun. Garip bir durum olmuş onun için bazı arkadaşların faklı düşünmesi gayet doğal.
Bende bir keresinde çantamda olan alışveriş yaparken içtiğim suyu çalmakla itham edilmiştim. Tamamen ırkçılıktı. Didik didik aradılar çantamı birde tek tek bu ne diye sormaya kalktı terbiyesizler.
Eşim çok sinirlenmişti. Üstlerine şikayet etmeyide ihmal etmedim.
Eşinle aranda olanlara çok üzüldüm inşallah en kısa zamanda düzelir. Sen biraz fazla elhamlo gözüküyorsun.
Sakin ol. Her şey olacağına varır. Bebeğine odaklan şimdilik.

kamera yok her tarafinda sirf giriste.cok üzgünüm vatandasligim tehlikeye girmez umarim is makkemeye girmez

Öncelikle cok cok büyük gecmis olsun. Olay üzerinden cok uzun zaman gecmis, fakat ben yaziyi az önce fark ettim. Insallah hersey lehine sonuclanmis, sucsuzlugun ispatlanmistir. Isvicre vatandasligin konusunda ise endiseliysen, bence biran önce Almanca ögrenmelisin.Vatandasliga basvurdugunuz zaman islemler 2 yil kadar sürebiliyor.Önce sizinle ilgili sabika kaydi ve soyal yardim almadiginiza dair arastirma yapiliyor. Eger bu konuda sikintiniz yoksa, esiniz Isvicre vatandasi olsa bile kolaylastirilmis vatandasliga " erleichterte Einbürgerung" geciste bile Polisler evinize gelip sizinle almanca konusup , seviyenizi ölcüyor. Benim Isvicre vatandasi arkadasimin karisi 7 yildir Isvicre'de yasiyor, 2 ay önce Almancasi yetersiz oldugu icin basvurusu red edildi ve "Almanca B2 Sertifikasi "getirmedigi taktirde vatandasliga gecemeyecegi söylendi. Almanca bilmeyene kesinlikle vatandaslik verilmiyor. Bu konudaki kurallar zaten resmi web sitelerinde mevcut, okuyabilirsin. Yani madem vatandasligi bukadar cok önemsiyorsun, daha zamanin da varken biran önce almanca ögren derim. Tekrar gecmis olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X