Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
isvicrede yasayanlar lütfen yardim cok kötü birsey oldu
bakin arkadaslar dil bilmiyorum ama almanca anliyorum konusamiyorum pek sadece dedim kadina yapmadim illa polisi ricam siz yabancilar falan deyince b vatandassin falan deyince neyse ödeyeyim malzemede sizde kalsin dedim arkadSIMI ARADIM ACMADI ALMANCASI VAR.POLISTE GELINCE SADECE YAPMADIM FALAN DEDIYSEMDE KADIN DEDI BEBEK ARABASININ KENARINA ATMIS FALAN DEDI.BURDA YABANCILAR SEVILMIYOR YASAYAN ANLAR.COK BÜYÜK KONUSMIS BI KAC KISI AMA ALLAH BASINIZA VERMESIN ANCAK ÖYLE ANLARDINIZ.RAFLAR DARDI COK BÜYÜK BIR YER DEGIL BEBEK ARABASI ZOR GECIYOR NE BILIM ALICAK COCUK DALMISIM.CEBIMDE BIRSÜRÜ PARA VARDI EVIM MAKYAJ DOLU IHTIYACIM HIC AMA HIC YOK BÖYLE BISEYE.APTALMIYIM VATANDASLIGIMI TEHLIKEYE ATIM.SUCLU OLSAM FIKIR ALMAZDIM KIMSEDEN
Daha öncede dediğim gibi vatandaşlığın konusunda sorun yaşamazsın, yalnız daha dikkatli olman lazım. Trafik cezası bile almamaya dikkat et ve polisle Birdaha hiç işin olmazsa vatandaşlığını alırsın, belki biraz süreyi uzatırlar ama verirler. Mektup geldimi? Eşin ne diyor bu duruma?
çok özür dilerim ama haklı olan insan bu kadar korkmaz.. belkide gördünüz ve göz yumdunuz bilmiyorum ama şuan çok pişmansınız... umarım sorun olmaz.. ve umarım kamera yoktur diyeyim madem... hakkınızı yemek istemem... ama böyle göründü bana burdan.
hatta haklıysanız gidin dava açın.. hakkınızı sonuna kadar arayın onlar kapatsa da siz kapatmayın...
türkiyede pekte sorun olmuyor geçen hafta bır avmeye gıttık puset bendeydı alışverış arabasıda eşimde eşm uzaklamış gıtmiş bende krem aldım pusetın bardaklık kısmına koydum sonrada orda unutmuşum kasadan geçtik hala görmuyorum çıktık üst kata yemek yedık o arada gözume ilişti ödüm koptu korkarım böyle şeylerden yemeğimiz bıtmeden ındık tekrar alışveriş yaparmış gıbı geçtik kasadan ödedık çıktık utandım unutmuşum demeye inşallah sizinde korktuklarınız olmadan atlatırsınız bu olayı
dedim lütfen ödeyeyim yok polisi cagirdi yabanciyim ya...cok kötü ya uyuyamiyorum.kücük kizim yeni yürüyor ama cok hareketli.ben 10000 olsaydi gene öderdim ama polis geldi mektup gelecekmis dedi polis gitti acaba ne mektubu umarim ikazdir zaten b vatandasim 3 sene sonra isvicre vatandasi oluyorum.cok kötü esim den utanirim polis falan zaten birsürü sorun var bide bu cikti gibisine cocuga dikkat etmedin falan diye aramizda kötüydü yeni yeni düzeliyor hic iyi olmadi ya
Cocuklar böyle malesef. Benim de kizim kücük bir kitap almis bakip yerine koymamis. Magaza degilde baska bir müsteri uyarmisti bizi. Evet burada hersey hem cok serbest hem cok kuralli. Bir magazadan cikarken iki kere kontrol ediyorum cocuklari, bebek arabasini. Tahminime göre pahali ve kozmetik esya oldugu icin uzatmislar konuyu. Yanu cocuk bunu niye alsin gibisinden. Burada Türkiyedeki AVM ler gibi heryerde kamera yok. Yabanci olmaniz da faktör. Ben de bir keresinde yanlis bilet almisim ve ayda yilda bir olan kontrol o gün oldu ve ceza kestiler. Ama esim hemen itiraz etti söylendi ve iptal ettiler cezayi. Esinizden gizlemeyin bunu. Cezayi ödeseniz bile bir gün cikar ortaya. Cok utandiginizi anliyorum ama toplayin cesaretinizi söyleyin aksam. Iki üc söylenir sonra yatisir. Kendinin de basina gelebilirdi.
Bu arada oturumunuz B ise 5 yillik süre dolunca C olacak. Onun da süresi dolunca vatandasliga basvurabiliyorsunuz. Yani bu süre toplamda 10-12 sene sürüyor. B oturum oturma izni C oturum yerlesme izni. Eger Isvicre vatandasiyla evliyseniz süre kisaliyor.
Benim esim Alman oldugu halde formalite icabi da olsa su an B oturumu var. Oturumunuz uzatilirken ortaya cikar mi cikmaz mi bu durum emin degilim birsey diyemem ama esinize mutlaka söyleyin bu durumu.
Kimi çocuk daha hareketli olur kimi çocuk daha pasif davranır.
Çocuğun 1,5 yaşında olmasının ve 2 yıllık evli olmalarının ne tarz bağdaştırıldığını çözemedim...
Evlenmeden hamile kalmış olamaz mı? Burada da mı ahlak polisimiz devrede?
Sorun bu kadıncağızın bu sorundan nasıl çıkacağı.
Hakikaten halinize üzüldüm... Umarım kamera kayıtlarına baktırmışsınızdır...
Eşinize durumu anlatmışsınızdır. Neden kızsın? İnsanlık hali... Az çok herkesin başına geliyordur.
Konu sahibinin bahsettigi magazayi biliyorum. Bizdeki Boyner tarzi bir yer. Evet söz konusu üründen cok daha pahali ürünler alt raflarda olabiliyor. Cocuk ta bebek arabasinda otururken cekip alabiliyor. Ambalaji renkli parlak olunca cocugun dikkatini cekiyor. Benim kücük kizimda arabasinda otururken giysi ceker alirdi. Gözümüzle görmeden kimseyi hirsizlikla itham etmeyelim. Bu arkadas zaten yabanci bir ülkede gecici izinle kalabiliyor. Durduk yere basina niye bela alsin? Su anki statüsü geregi sorgusuz sualsiz sinir disi edilebilecek durumda zaten. Bizde olsa hadi aldi diyelim, güvenlik görevlisi gelir arar, calinmis bir ürün varsa da unutmusum görmemisim der parasini öder cikarsiniz. Hele de yaninizda kücük cocuk varsa belki o almistir deyip annenin aldigini kanitlayamazlarsa polis falan cagirmazlar. Ne de olsa ürünün bedeli ödenmistir.
Diger Avrupa ülkelerini bilmiyorum ama İsvicre'de insanlar kurallar icin yasiyorlar. Kamera veya kapilarda güvenlik alarmi göremezsiniz ama bir olay oldugunda o polislerin bir anda nereden ciktigini da anlamazsiniz. Kimse farketmese bile sizi gören baska bir müsteri bile gelip ikaz edebilir. Konu sahibi arkadas bütün bunlari bilecek kadar yasamis burada. Yabancisi oldugu bir ülkenin polisiyle basinin derde girmesi en son isteyecegi seydir eminim. Evet bazi insanlar hic hosgörülü degil hatta irkcilik derecesinde oluyorlar.
Gecen yilbasi zamaninda arkadasimla ayakkabi magazasindan cikarken alarm caldi. Ben cikmistim o arkamdan gelirken caldi alarm. Magazadaki görevli sorgusuz sualsiz arkadasmin cantasini cekti elinden ve alt kata indi. Cünkü alarm alt katta caldi ve biz merdivenden cikiyorduk. Bu kadin cantayi aldi ve tekrar gecti kapidan ve alarm ötmedi bu sefer. Kadin sasirdi ve özür diledi ama arkadasim magazanin ortasinda acti cantayi ve icindekileri yere döktü. Ya siz cagirin polisi ya ben cagiriyorum diye bagirdi. Tabi müdür falan geldi ama arkadasimi zaptedemediler, ben de durdurmadim cünkü hakliydi. Polis geldi ve arkadasim sikayetci oldu. Bir yalvarmadiklari kaldi. Arkadasim " alarm yanlislikla ötebilir ama sizin personeliniz elimden cantami cekip alamaz, kibarca izah eder ve cantama bakmak icin izin ister"" dedi. Daha sonra evine özür üstüne özür mektuplari yolladilar ama kadincagizin o muameleye maruz kalirken hissettiginin tesellisi olamaz. Bu arkadasim 24 senedir İsvicre vatandasi ve dogal olarak Almanca'yi cok iyi konusuyor. Bu nedenle hakkini söke söke aradi.
Konu sahibi arkadas da anlayip konusamadigini belirtmis zaten. Panik saskinlik ve korku icinde ne deseler kabul etmis. Sanssizliginiz ürünün kozmetik malzemesi olmasi olmus. Sizinle veya cocukla hic alakasi olmayan bir ürün olsaydi belki bu kadar uzatmazlardi.
İnsanin basina hersey gelir cocukla olunca malesef.. Burda yazan bazi imali yorumlara cok uzuldum. Bizde belcikada gezerken oglum (2.5) mario kumandasini arabasina koymus ve pahalida biseydi tabi. Arabasini katlarken gordum esim hemen dukkana kostu cocuk almis gormedik iade edicem ama odemem gerekirse odeyim dedi.. Gorevli aaa cocuk varsa olmaz dedigin hersey olur birak odeme geri getirmen bile buyuk saygi dedi ve guldu.. Sen malesef irkci birine denk gelmisin canim. Kocana gec olmadan anlat cozum yolu arasin cunku hirsizlik oturum izni almana engel bile olabilir. Allah yardim etsin ve artik cok cok dikkat et canim..
5 ekim 2007 de evlendim 4 haziranda 2008 dogumlu ikizlerim var.ustelik 5 ekimde reglimin ilk gunuydu kocam la bir hafta boyunca okey oynayip ev alisverisi yapmistik.
hesabina sasiyorum dogrusu tam bir bucuk degil net yazmak istedim 14 aya girecek 2 sene 2 ay kizm evlengim ay hamile kaldim canim bu normal degil mi cok tuafsin dogrusu herseyin altinda bisey arayan insanlardan nefret ediyorum
çok özür dilerim ama haklı olan insan bu kadar korkmaz.. belkide gördünüz ve göz yumdunuz bilmiyorum ama şuan çok pişmansınız... umarım sorun olmaz.. ve umarım kamera yoktur diyeyim madem... hakkınızı yemek istemem... ama böyle göründü bana burdan.
hatta haklıysanız gidin dava açın.. hakkınızı sonuna kadar arayın onlar kapatsa da siz kapatmayın...
demesi kolay avukat parasi cart curt bir sürü sey burda baban ödemiyor parayi sen ödüyorsun ve ben calismiyorum.ne diyeyim esime aram bukadar bozukken dava acalim onu yapalim mi hersey disardan kolay geliyor burda yasasaniz anlardiniz.burda 5 kurus eksik versen ekmegi vermiyorlar burasi tr degil hersey para.üstelik ben yabanciyim ve her zaman ikinci planda yabancilar.is davaya gitsin istemiyorum b vatandasim sorun büyüsün istemiyorum ve genede dava acmak icin 3000 franka ihtiyacim var.ve esiminde benim de bütün paramiz eve yatti kit kanaat geciniyoruz.ama siz anlamazsiniz herkesin hayati dört dörtlük derdimi anlattim hirsizlikla suclandim.ayip yani cok hemde.cok ama cok ayip.yazik sizin zihniyetinize yani.suclu olsam suan evde olmazdim dimi??
allah basina versin demek geldi icimden hatta daha kötüsünü demek.art niyetli insan size denir .1 bucuk degil tam ama cok hareketli ve zeki bir kiz cocugu bes dk durmaz ve benim cocugum evlendikten hemen oldu haile kaldim anladin mi adam gibi yorum yap beni sucla diye yazmadim yorumlarinizi baska koyuya yap benim senin gib insanlarin yorumuna ihtiyacim yok.
abuk subuk konusuyorlar suclama pesindeler.ben suclu olsam durumum farkli olurdu benim düsüncem b vatandas oldugumu görünce gicik yapti kadin alt raftanm inerden se almis iste isim yok aptalmiyim ötecegini bilmiyormuyum alim herkesin icinde rezil olim ki öyle olmasam bile yapmam ama arkadaslar gibi art niyetli anlatiyorum sadece ayip allah kimsenin basina vermeisn.mektup gelmedi ama avukati aradim bir türk dedi paniklemeyin resmen gicik gitmisler dedi ve önemsemeyin uyari gelir dedi ve para cezasi gelir dedi korkma dedi.benim sorunum su eninde sonunda mahkemelik olursam basim belaya girer burda ben o olmasin diye korktum yoksa bende bilirm herseyi.tuaf insanlar var arkadasim iste.