- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
- 113
- Konu Sahibi minimalce_
-
Çok mantıksızEsimin düsünceleri ne kadar mantikli
Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.
Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.
Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.
Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?
Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Yapmayın yahu ciddimiziniz sizşimdi siz yaşarsınız orada evet ama çocuklarınız bu kültüre tamamen uzak yetişir.
Yapmayın yahu ciddimiziniz siz
Bence ironikŞaka olsa komik olurdu
İsviçre de yaşayan birisi olarak, Türkiye'de mülteci krizi yaşanıyorken, ekonomik kriz varken bu kararı almanıza gerçekten anlam veremedim. Burada hayat çok fazla disiplinli ve bunun getirdiği sıkıntılar var ama disipsizlikten doğan sıkıntılara şahsen ben bin kat tercih ederim. Ekonomik olarak belki Türkiye de daha fazla bile kazanma şansını yakalarsınız( insanlar tatil bile yapamıyorlar artık, turist çok fazla rağbet etmiyor dolayısıyla çalışmak istediğiniz sektörde gerçekten şans olur çok kazanmanız) Ama güvenlik anlamında bence İsviçre den Türkiye tercih edilmez. Burada güvenli bir şekilde yaşıyorum, çocuklarım için güvenlik açısından endişelerim ülke sebebi ile minimum düzeyde ve açıkçası bunu hiç bir şeye değişmem.
Bence ironik
Oradaki işini değiştirse daha mantıklı olur. Ülkemi çok seviyorum fakat şu an içerisinde bulunduğu durum ortada..
Evet güvenli ,düzenli, insana kendini gerçekten insan gibi hissettiren kurallar .. alınan maaşlara göre alım kolaylığı, hayatın daha ucuz oluşu.. hepsi insanı çok cezbeden şeyler, lakin insan bulunduğu yerde mutlu değilse , oraya aidiyet geliştiremediyse bu da çok kötü bir ruh hali.. yaşam bir kez elimize verilmiş bir fırsat ve bu yaşamda mutlu olabilmemiz de çok mühim ..
Tek sorun geçim sıkıntısı, iş, güç mevzuu
Ne diyeyim bilemedim , hakkınızda hayırlısı olsun
Otel işletmek de büyük sorumluluk. Kendi işini yaparken de başını kaşıyacak vakti olmayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?