Isvicre‘den Türkiye‘ye?

minimalce_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2017
594
1.177
113
Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.

Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.

Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?

Merakla bekliyorum, Tesekkürler

İsviçre de yaşayan birisi olarak, Türkiye'de mülteci krizi yaşanıyorken, ekonomik kriz varken bu kararı almanıza gerçekten anlam veremedim. Burada hayat çok fazla disiplinli ve bunun getirdiği sıkıntılar var ama disipsizlikten doğan sıkıntılara şahsen ben bin kat tercih ederim. Ekonomik olarak belki Türkiye de daha fazla bile kazanma şansını yakalarsınız( insanlar tatil bile yapamıyorlar artık, turist çok fazla rağbet etmiyor dolayısıyla çalışmak istediğiniz sektörde gerçekten şans olur çok kazanmanız) Ama güvenlik anlamında bence İsviçre den Türkiye tercih edilmez. Burada güvenli bir şekilde yaşıyorum, çocuklarım için güvenlik açısından endişelerim ülke sebebi ile minimum düzeyde ve açıkçası bunu hiç bir şeye değişmem.

Valla hiç yurtdişinda yaşamadım bilemem ama ben vatanım derim hep. Mecbur kalmadıkça ülkemi bırakmak istemem.şimdi siz yaşarsınız orada evet ama çocuklarınız bu kültüre tamamen uzak yetişir. Türkiye zor bir ülke olabilir başlarda sizi de zorlayabilir ama insanın ülkesi gibi var mı ya. Ben eşinizin fikrini mantıklı buldum

Gelir ise kişiden kişiye değişir tabi nasıl bir hayat duslediginize bağlı. Hayırlısını dilerim

Evet güvenli ,düzenli, insana kendini gerçekten insan gibi hissettiren kurallar .. alınan maaşlara göre alım kolaylığı, hayatın daha ucuz oluşu.. hepsi insanı çok cezbeden şeyler, lakin insan bulunduğu yerde mutlu değilse , oraya aidiyet geliştiremediyse bu da çok kötü bir ruh hali.. yaşam bir kez elimize verilmiş bir fırsat ve bu yaşamda mutlu olabilmemiz de çok mühim ..
Tek sorun geçim sıkıntısı, iş, güç mevzuu
Ne diyeyim bilemedim , hakkınızda hayırlısı olsun

Isvicre‘nin neresinde yasiyorsunuz? Karar vermedik zaten asla kesin birsey yok suanlik aslinda öyle girgirina konusuluyor ama nasil olur diye düsünmüyorum degil.

Bizim cocuk olmadigi icin belkide daha rahat düsünüyoruz. Sosyal olanaklari cok daha fazla burasi türkiyenin tatil bölgeleriyle kiyaslanirsa resmen ölü. Bizi cezbeden bu yani.

Sürekli zamlar içinde yüzüyoruz..
Mesela daha nisan ayında zam gelen sigaraya, 3 lira daha zam geldi.
Her şeye zam, sürekli zam.
Kemal Sunal'ın zam üstüne zam diyerek delirdiği filmdeki karakterine döndük resmen.
Sinir olmamak elde değil.
Örneğin; önceden 100 lira ile girdiğim marketten bir çok ihtiyacımı alabiliyorken, şimdi 3-4 şey ancak alabiliyorum, ki bu alımlar maalesef her geçen gün daha da azalıyor.

Yani gelir durumunuz ne kadar iyi olursa olsun bundan istifade durumunuz her geçen gün daha da düşüyor.

Son düzenleme:
Ben de yurt disinda yasiyorum. Suan Turkiye'de tatildeyim. Bu nedenle kiyaslama sansim oluyor. Burada durum cok vahim. Herseyde inanilmaz bir fiyat artisi olmus. Kriz var yani. Bu ortamda riske girip is kurmak akil kari degil. Allah korusun ama durum daha da kotuye gidebilir. Bem olsam bu adimi atmadan once bir muddet daha beklerdim.

Öncelikle tesekkür ederim. Ben dogma büyüme buraliyim, baska bi ülkede yasamadigim icin benim pek sorunum olmuyor. Ha tatile türkiyeye gidince cok iyi geliyor ama tatil diyemi bilemiyorum :) Esim türkiyede dogup yaklasik 12-13 yasina kadar orda yasadi ordan baska bir ülkeye ve simdi 1bucuk yildir Isvicre‘de. Sanirim dediginiz gibi sorunlar yasiyor.

İsvicreyi konu disi tutalim
Diyelim ki istanbulda yasiyorsunuz ve egede isletmek uzere otel ariyorsunuz
Uzun yillar bodrum'da yasamis ve turizm ile cok icli disli calismis biri olarak soyliyim , batarsiniz
Bu kadar net konusuyorum
Para sizin , istediginizi yapin ama bu sozumu unutmayin lutfen , max 2 sene icerisinde yatirdiginiz tum parayi kaybeder tonla da borc ile donersiniz isvicreye

Benim net oldugum tekbirsey var o da tatil yapabildigin ve denizi olan ülkede yasamak herseye bedeldir.
Bu türkiye olabilir, amerika olabilir veya ispanya vs..
Hem o ülkede calisiyorsun hem istedigin vakit (denize yakin oturdugun surece) atlayip tatili yapabiliyorsun.
Gerci bunlar da benim önceliklerim ...size göre nasil bilemem.
Ama türkiye icin diyebilecegim sey, hersey cok pahali..o yüzden maddi durumunuz iyi olursa güzel olur...otel vs bilemem..geldiginiz gibi de direk o tarz riskli islere girmek de dusundurucu..

Aylik gelir de yasam standartlarina göre degisiyor ...

Son düzenleme:
Otel işletmek de büyük sorumluluk. Kendi işini yaparken de başını kaşıyacak vakti olmayacak.

Suanda‘da kendi isini yapiyor. Bilmiyorum hertürlü zor. Ama bi tatil yerine gidince oranin canliligi pozitifligi iyi geliyor bence. Sanirim tatile oldugu icin daha cok mutlu insanlar oluyor etrafta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…