Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Sorunun tek bir cevabı olsaydı bu soru sorulmazdi. Bu benim fikrim ve benim tercihim. Neden sizin zorunuza gitti?
Kültürümüzden uzak büyür diyorsunda hangi kültür
Ülke eğitimde sağlıkta insan haklarında kadına verilen haklarda sonuncu sıralarda
Ne kültürü
Ülkede hergün kadınlar ölüyor ekonomiyi söylemiyorum bile tecavüzler konusunu açayım mı
Ne kültürü
Adam oruç tutmuyor diye ülkede dövülüyor
Çocuk yetiştirilecek çokkkk güzel yer hakikaten

Doğdun yer değil, doydun yer önemli olan. Vatan demagojisi boş. Hele Türkiyede doğup büyümeyen, sadece tatilden tatile ülkeye giden ve kendi paralarini tl'ye çevirip kendini kral sananlar.

Neticede ben çocuklarin alabilceği eğitime bakarim, maaşi ile et sebze gibi şeyler alinabilirmi, sağlik konusunda fazla para vermeden iyi bir doktor bulabilirmisin? Gereken ilaçlari alabilirmisin? Asgari maaş için 8 saatmi, 12 saatmi çalişiliyor? Bu gibi yüzlerce soru asil önemli olan.

M minimalce_ Eşinin fikri çok mantiksiz. Kisa yoldan zengin olma plani gibi. Öyle kolay değil turizm sektörüne atilmayi ve parayi kirmayi.

Hele bu dönemde, insanlar artik bilinen otelleri tercih ediyorlar. Tabi gidebilenler. Artik durum ortada, herkes tatile gidemiyor.

Ne iş yapiyor eşin? Çok stresli ise isviçrede başka bir iş bulsun.

Neden öyle düsünüyosunuz? Daha acik konusabilir misiniz? Peki Bodrum degilde baska bir yer olsa mesela nasil olur sizce? Fikirlerinizi merak ettim, tesekkürler

İsviçre'de doğmuş ve küçük yasta buraya gelmis oturumu öldürmüş bir ailenin çocuğu qrak söylüyorum saçmalık ötesi. Burda kalicaksanizda kesinlikle isvicrede yasal haklarinizi koruyun. Oturum varsa oturun vatandaşlık varsa vatandaşlık. Kesinlikle ama kesinlikle temmelli düşüncesine girmeyin. Birnevi burasi hobiniz olsun işiniz degil derim. Yasama standartlarina gelince sosyal olarak yaşadığıniz yer cok iyi. Ordaki olanaklar burda imkansiz. Hala yakin akrabalarim orda olduğu icin soyluyorum. En ufak sağlık konusunda. Buraya belki sadece tatilden tatile geldiginiz icin iyi anilariniz oldugu icin isvicreden daha iyi diye dusunebilirsiniz. Ancak tam anlaminda bir saglik işi ya da evrak isiniz olsa cildirirsiniz. Turkiye kendini avrupaya cevirmeye çalışıyor fiyat konusunda. En basidinden sigara fiyati. Ancak maas o ortalamanın kesinlikle altinda. Ornek vereyim sigarafan gene 1 senede abartmiyorum bugun 5. Zammını aldi. Yiyecek icecege girersek zaten işin rengi daha da değişiyor. Orda kazanılan para evet burda para ediyor. Ve o yüzden yurtdisinda yaşayana buraya geldiginden burasi ordan cok uygun geliyor. Ancak alinan para veya maas sizin orda aldiginizin cok altinda. Karar sizin. Otel isletemeye gelince. Benim ailem daha önce o ise girdi. Bodrumda ve cok berbat bir iş açıkçası. Sabrinix varsa yapin derim. Ama inaninki hiç mantıklı bir is degil bana göre.

Valla bak aklin varsa bedava burdan ev verseler gelme o kadar diyim yani parali olman durumunun iyi olmasi evin olmasida bisey degil millet dengesiz neden yol verdin isikta diye millet birbirini bicakliyo gundemi takip ediyorsundur valla bi fırsatını bulsam en az 3 sene buraya tatile bile gelmem o derece

Vaud kantonunda yaşıyorum, ya siz? Eşiniz Ne iş ile meşgul bilmiyorum ama hafta sonu tatilleri, yıllık tatil ve resmi tatiller çocuksuz bir Ailenin sosyal aktiviteleri için gerekli zamanı sağlar diye düşünüyorum. Belki de sadece hayatınızı planlamaya ihtiyacınız var. Eğer çocuk sahibi olmayı gelecek zamanda düşünüyorsanız burada kalmanız için daha geçerli sebepleriniz olur.
Türkiye nin tatil beldelerini bende çok beğeniyorum bu arada, İzmir e bayılırım, çok zaman geçirdim İzmir de. Gece yürüyüşleri, sahil piknikleri, sabaha karşı boyoz almaya gitmek, havası, denizi hepsini çok seviyorum ve özlüyorumda.
Ama realist bakınca zor yanlarıda olsa buranın çocuklarım ve benim için daha konforlu olduğunu görüyorum. Ve hep olumlu yanlarına odaklanıyorum.
Tatillerinizde Türkiye de olsanız yapmanızın biraz daha güç olacağı, zevkli aktiviteler yapmaya çalışın. Böylelikle bağınız güçlenir.

Haklisiniz. Zaten ben Isvicre‘de dogup büyüdügüm icin en son düsünecegim sey bu olur. Yani bunun önemi suan yok. Hem cocuk düsünmüyoruz simdilik önemli olan biz ve bizim yasantimiz :)

Neden öyle düsünüyosunuz? Daha acik konusabilir misiniz? Peki Bodrum degilde baska bir yer olsa mesela nasil olur sizce? Fikirlerinizi merak ettim, tesekkürler
Oyle dusunmuyorum oyle olacagini biliyorum
Ozellikle egede su anda mulk sahipleri haric herkes iflas etti yada iflasin esiginde
Turizm son 5 senede giderek kotulesti , turist sayisi inanilmaz az , turkiyede ekonomik kriz var tatil3 cikan insan sayisi cok az , en onenlisi de alacaginiz temizlik malzemesinden yiyecegine suyuna kadar hersey inanilmaz pahali ve sizin bunu oda fiyatina yedirme luksunuz yok
Ve lutfen yanlis anlamayin soyleyecegimi ama tum bunlari bilmiyirsaniz zaten turizm sektorunden neresi olursa olsun uzak durun , en zor sektorlerden biridir ,adami oyle bir batirir ki omur boyu iki yakaniz bir araya gelmez

Degistirme sansi maalesef yok.
Vatanım da vatanım
Şaka bir yana Allah memleketimize zeval vermesin.
Nerde mutluysanız orayı tercih edin derim. Çok para kazanmak her zaman mutlu etmez insanı. Mutlu olduğun işi yapıp az kazaninca daha da güzel olur sanki.

Burda‘da kendi isini yapiyor gastronomi sektöründe. Asiri yogun ve stressli.
Insan haklari vs konusunda tartismasiz iyi bir yer ama burda‘da hayat cok pahali. Faturalar icin yasiyoruz resmen

Haklisiniz. Zaten ben Isvicre‘de dogup büyüdügüm icin en son düsünecegim sey bu olur. Yani bunun önemi suan yok. Hem cocuk düsünmüyoruz simdilik önemli olan biz ve bizim yasantimiz :)
En doğrusu bu olur
Çocuk büyütmek zaten başlı başına bir problem birde bunu zor bir yerde yapmak dahada zor olur
Herşey gönlünüzce olsun diyorum :)

sakın sakın sakın böyle bir şey yapmayın.aşırı mantıksız bir hareket olur.Orda yaşam şeklinizi değiştirin, iş değiştirin vs ama bir buhran anında böyle bir karar almayın.

Burda‘da kendi isini yapiyor gastronomi sektöründe. Asiri yogun ve stressli.
Insan haklari vs konusunda tartismasiz iyi bir yer ama burda‘da hayat cok pahali. Faturalar icin yasiyoruz resmen

O zaman hiç Türkiyeye gitmeyin. En azindan sebze ve et yiyebiliyorsunuz. Muz kilosu 10 lira, et 60-70 lirada ve daha yüksek. Et için sen kilosu 70 euro versen, ne kadar yiyebilirdin?

Eşinin turizm ile tecrübesi yok. Hadi oldu diyelim, öyle kolaymi sifirdan başlamak? Hiç kendine vakti kalmaz. Tatilde olduğunuz için herşey size hoş geliyor ama işin asli öyle değil.

Her şey maddi güce bakıyor. Çocuk güvenliği filan denilmiş. Paran varsa çocuğun da paşalar gibi yetişiyor merak etme.

O zaman kafasi calisan azinlik olarak topyekun toplanıp gidelim buradan. Beğenmeyen gidiyor zaten. Geçmişini bilmeyen geleceğine bu yüzden sahip çıkamıyor. Türk kültürü bu saydiklariniz değil. Sorunsuz olduğunu kimse söylemiyor. Keske bilincli indanlar bu ulke icin elini tasin sltina koyabilse. İyi bir ekonomik planlamayla gayet de yaşanılabilir Türkiye'de. 3. Çocuğuma gebeyim. Çok şükür gayet de iyi şartlarda yaşıyorlar. Bunun için savaşıyorum. Bu arada ekonomist filan değilim ama oteller öyle dolu ki yer bulamıyoruz. 3 güne 6 bin fiyat çekiyorlar yine de dolu

Zürih Kantonunda. Maalesef gastronomi, yani kendi isini yapiyor. Bu nedenle ne haftasonu nede resmi tatilleri var. Zaten saatleri‘de ayir kötü.

Biz canli müzigini, konserlerini, barlarini, yemeklerini, gecelerini vs. ayri ayri seviyoruz özlüyoruz :) En basiti bizler icin Kuaför deseniz yine ayri dert. Hersey zaten burda‘da pahali, iyi kazaniyor olsak bile. Ama diger yönden haklisiniz yasam kalitesi bakimindan kiyaslanamaz.

Ne kadar üzücü oysa çocukların güvenlik düzeyinin maddi güç ile orantılı olması..

Evet doyduğun yer. Benim ruhumu doyuran yer burası mesela. Belli ki beyefendinin ruhu da orada aç. Bu karar onların elbette. Ben dedim diye tasi taragi toplayip gelmeyecekler. Kimi insan karin tokluğuyla mutlu olur. Eşime de yurtdışı için çok iş teklifleri geldi biz istemedik. Daha aziyla yaşayabilirim ama esim dostum ailem olmadan asla. Öncelikler kişiden kişiye değişiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…