- 23 Eylül 2017
- 594
- 1.177
- 113
- Konu Sahibi minimalce_
-
Her şey maddi güce bakıyor. Çocuk güvenliği filan denilmiş. Paran varsa çocuğun da paşalar gibi yetişiyor merak etme.
O zaman kafasi calisan azinlik olarak topyekun toplanıp gidelim buradan. Beğenmeyen gidiyor zaten. Geçmişini bilmeyen geleceğine bu yüzden sahip çıkamıyor. Türk kültürü bu saydiklariniz değil. Sorunsuz olduğunu kimse söylemiyor. Keske bilincli indanlar bu ulke icin elini tasin sltina koyabilse. İyi bir ekonomik planlamayla gayet de yaşanılabilir Türkiye'de. 3. Çocuğuma gebeyim. Çok şükür gayet de iyi şartlarda yaşıyorlar. Bunun için savaşıyorum. Bu arada ekonomist filan değilim ama oteller öyle dolu ki yer bulamıyoruz. 3 güne 6 bin fiyat çekiyorlar yine de dolu
Ekonomik planlama ne desene alansenHer şey maddi güce bakıyor. Çocuk güvenliği filan denilmiş. Paran varsa çocuğun da paşalar gibi yetişiyor merak etme.
O zaman kafasi calisan azinlik olarak topyekun toplanıp gidelim buradan. Beğenmeyen gidiyor zaten. Geçmişini bilmeyen geleceğine bu yüzden sahip çıkamıyor. Türk kültürü bu saydiklariniz değil. Sorunsuz olduğunu kimse söylemiyor. Keske bilincli indanlar bu ulke icin elini tasin sltina koyabilse. İyi bir ekonomik planlamayla gayet de yaşanılabilir Türkiye'de. 3. Çocuğuma gebeyim. Çok şükür gayet de iyi şartlarda yaşıyorlar. Bunun için savaşıyorum. Bu arada ekonomist filan değilim ama oteller öyle dolu ki yer bulamıyoruz. 3 güne 6 bin fiyat çekiyorlar yine de dolu
Evet doyduğun yer. Benim ruhumu doyuran yer burası mesela. Belli ki beyefendinin ruhu da orada aç. Bu karar onların elbette. Ben dedim diye tasi taragi toplayip gelmeyecekler. Kimi insan karin tokluğuyla mutlu olur. Eşime de yurtdışı için çok iş teklifleri geldi biz istemedik. Daha aziyla yaşayabilirim ama esim dostum ailem olmadan asla. Öncelikler kişiden kişiye değişiyor
Zürih Kantonunda. Maalesef gastronomi, yani kendi isini yapiyor. Bu nedenle ne haftasonu nede resmi tatilleri var. Zaten saatleri‘de ayir kötü.
Biz canli müzigini, konserlerini, barlarini, yemeklerini, gecelerini vs. ayri ayri seviyoruz özlüyoruz :) En basiti bizler icin Kuaför deseniz yine ayri dert. Hersey zaten burda‘da pahali, iyi kazaniyor olsak bile. Ama diger yönden haklisiniz yasam kalitesi bakimindan kiyaslanamaz.
Biz en son Cesme‘ye gittigimizde heryer yerli turistle doluydu. Madem herkesin durumu bu kadar kötü hersey pahali (ki bazi seyler iyi kur‘a ragmen bize bile pahali geliyor) bu insanlar nasil böyle iyi tatil yapabiliyor diye düsünmedim degil..
Bugün bi haber vardı ben utandım onlar utanmaz 2020 tl olan asgari ücretli geçiniyor ama 22bin alan millet vekili geçinemiyormuş hala bu ülkeden umudu olan kaz dağlarına doğru baksınlarEkonomik planlama ne desene alansen
Biz arkadaşı değilde ülkedeki asgari ücretliyi baz alalım
Çünkü ülkenin ne kadar yaşanıla bilir olduğunu zemin belirler
Ülkede hiç bir üniversite varmı ki rektörü torpille atanmış olmasın
Elini taşın altına koyanlar ya hapiste ya kaçtılar yada korkuyorlar
Ülkede gazeteciler akademisyenler az mi yattı demir parmaklıklarda
Genede ülkemin kültürünü sevmemekle birlikte toprağını denizini seviyorum keşke hep sahillerde kalıp tatil yapabilsem
Hiç söyleme ya vah vah millet vekillerinin durumu içler acısıBugün bi haber vardı ben utandım onlar utanmaz 2020 tl olan asgari ücretli geçiniyor ama 22bin alan millet vekili geçinemiyormuş hala bu ülkeden umudu olan kaz dağlarına doğru baksınlar
Biz en son Cesme‘ye gittigimizde heryer yerli turistle doluydu. Madem herkesin durumu bu kadar kötü hersey pahali (ki bazi seyler iyi kur‘a ragmen bize bile pahali geliyor) bu insanlar nasil böyle iyi tatil yapabiliyor diye düsünmedim degil..
Insan niye karin tokluğa razi gelsin? Bu mu ülke? Bu mu vatan? Niye sirf para az diye çocuğun eğitim kalitesi düşsun? Gereken ilaçlari alamasin?
Eğitim, sağlik, gida ihtiyaçlar gibi temel ihtiyaçlar karşilanmadiği müddetçe, ruhun doymasi söz konusu bile olamaz bence.
O otelleri dolduranlar zaten her zaman ordalardı hanımefendi. Avm ler dolu diyorsanız da insanlar çıplak gezmesin bir zahmet, ihtiyaç için tabi ki gidicekler. Elleri kolları dolu çıkanlara bakın. Ortadirek çalışan kesim iyice küçüldü. Akşam tenceresini kaynatamayan aileler çoğaldı. Herkes kendine bakıyor, ben iyiysem herkes iyidir diyor. Açlık ve yoksulluk sınırına bakın öyle konuşun. Bunlar devletin açıkladığı rakamlar. Bir kere de gerçeği görün, en fazla avm ye gidiliyor zaten. Parasız da yapılabilecek tek şey o çünküHer şey maddi güce bakıyor. Çocuk güvenliği filan denilmiş. Paran varsa çocuğun da paşalar gibi yetişiyor merak etme.
Yetmiyor, gözleri doyasicalar
Yok canim...türkiye de ki insanlar sosyal hayatlarina cok önem veriyor. Hafta sonlari bile tatil yapariz kafasindalar. Kapilarinin önünde veya deniz ile cevrili etraflari o yüzden midir nedir
Simdi belirli bir avrupa ülkesinde yasiyorsan öyle hafta sonu biryere gidemezsin pat diye. Cunku uzak kaliyor baska ülkeler ancak ucakla...ee avrupa ülkeleri cogunlukla da tatil icin uygun degildir.
Antikten kalma binalari izlersin en fazla.
Restaurantlar da kisitli bizim türk damagimiza göre ve sosyal etinlikler yok gibi.
Siz esiniz ile zaten maddi durum konusunda sikinti yasamazsiniz, riske girmedikce.
Geriye insan iliskileri kaliyor..onu dusunun bence. Cahil insanlar cok. Mesela turkiyeye gelecekseniz cevrenizin olmasi arti puan.
Pusuda bekleyen ackurtlara yem olmazsiniz
Ekonomi vs dusunmek size kalmadi. Avrupada da parlak degil. Zaten ekonomi kötü zirvaliklari yillar yili dilden dile her ülkede lafi geciyor. Ona bakarsak suan yasadigim avrupa ulkesinde ki yabanci arkadaslarimda ekonomi olarak battik vs diyorlar. Hepimiz bataklikdayiz anladik artik..hangi ülke olursa olsun
Cocugunuz da yokmus..esiniz de belirli bir sure tr de yasamis ..sizi tutan birsey yok.
En azindan bir süreligine deneyin...alti ay orda alti ay isvicrede..denemeler yapin.
Oyle dusunmuyorum oyle olacagini biliyorum
Ozellikle egede su anda mulk sahipleri haric herkes iflas etti yada iflasin esiginde
Turizm son 5 senede giderek kotulesti , turist sayisi inanilmaz az , turkiyede ekonomik kriz var tatil3 cikan insan sayisi cok az , en onenlisi de alacaginiz temizlik malzemesinden yiyecegine suyuna kadar hersey inanilmaz pahali ve sizin bunu oda fiyatina yedirme luksunuz yok
Ve lutfen yanlis anlamayin soyleyecegimi ama tum bunlari bilmiyirsaniz zaten turizm sektorunden neresi olursa olsun uzak durun , en zor sektorlerden biridir ,adami oyle bir batirir ki omur boyu iki yakaniz bir araya gelmez
O otelleri dolduranlar zaten her zaman ordalardı hanımefendi. Avm ler dolu diyorsanız da insanlar çıplak gezmesin bir zahmet, ihtiyaç için tabi ki gidicekler. Elleri kolları dolu çıkanlara bakın. Ortadirek çalışan kesim iyice küçüldü. Akşam tenceresini kaynatamayan aileler çoğaldı. Herkes kendine bakıyor, ben iyiysem herkes iyidir diyor. Açlık ve yoksulluk sınırına bakın öyle konuşun. Bunlar devletin açıkladığı rakamlar. Bir kere de gerçeği görün, en fazla avm ye gidiliyor zaten. Parasız da yapılabilecek tek şey o çünkü
Dogru yer ve dogru planlama ile gida ve cocuk giyim her zaman is yapar turkiyedeTurizm sektörünü bilmiyorum evet, sadece cevreden duyduklarimiz kadariyla iste. Peki Turizm bu kadar kötüyse türkiye‘de iyi diyebileceginiz bir sektör var mi?
Farkli bir yorum ve bakis acisi geldi, sevindim :) 6 ay orda 6 ay burda gibi denemeler yapsak iki yerede tutunamaz daha cok arada kaliriz sanki. Sonucta burda suan kendi isini yapiyor esim, e türkiye‘ye yerlesmek istesek mecburen devretmesi gerekicek. böyle oluncada maddi konularda sikinti yasamaya baslariz. Riske girmezseniz sikinti yasamassiniz derken tam olarak ne düsündünüz acaba?
Size her hangi bir ithamda bulunmadım. Sektörün halini açıkladım. Yiyecek içecek alanında çalışan çok yer kapanıyor. Otellerde Türk çalışanların çıkarılıp, yerlerine daha ucuz çalışan Kırgız işçilerin alındığını biliyorsunuzdur. Otellerin masraflarını kısmak için her zamankinden daha çılgınca şeyler yaptıklarını da bilirsiniz.turizm can çekişiyor. Doğasına,suyuna toprağına sahip çıkmayan ülkenin turizmi kışın herşey dahil otel tatilini yarı fiyatına satın alan yabancı turistten öteye gidemez. Diğerleri zaten kaymak tabaka ben konu sahibine herşeyin para olmadığını, çocukların eğitiminin, korkmadan konuşmanın verdiği özgürlüğü hiçbirşeyin veremeyeceğini ima etmiştim.yoksa elbette yabancı ülkede yabancı parayla yapılan birikim burda rahat bir hayat sağlar insana.Burada türkiyenin sıkıntılarını konuşmuyoruz. Hanımefendinin gücü var ki turkiyede böyle bir yatırıma sıcak bakıyor. Bu şartlarda yasayabileceklerjni söylüyorum. Yoksa ben aktrollerden değilim. Avm ler dolu benim sloganım değil. Turizm sektöründen bahsedildiği için gördüğümü söyledim. Turkiyede turizm batmış falan değil. Her sektor sıkıntıda. Giderler hepsinde arttı. Ama turizm bitmiş değil. Açlık sınırını da ülkenin durumunu da çok iyi biliyorum. Umarım bir gün her şey düzelir
Aradiginiz 5 yildizli otellerede yer bulamadiginiz icin turizm batmadi diyemezsinizBurada türkiyenin sıkıntılarını konuşmuyoruz. Hanımefendinin gücü var ki turkiyede böyle bir yatırıma sıcak bakıyor. Bu şartlarda yasayabileceklerjni söylüyorum. Yoksa ben aktrollerden değilim. Avm ler dolu benim sloganım değil. Turizm sektöründen bahsedildiği için gördüğümü söyledim. Turkiyede turizm batmış falan değil. Her sektor sıkıntıda. Giderler hepsinde arttı. Ama turizm bitmiş değil. Açlık sınırını da ülkenin durumunu da çok iyi biliyorum. Umarım bir gün her şey düzelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?