Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Biz en son Cesme‘ye gittigimizde heryer yerli turistle doluydu. Madem herkesin durumu bu kadar kötü hersey pahali (ki bazi seyler iyi kur‘a ragmen bize bile pahali geliyor) bu insanlar nasil böyle iyi tatil yapabiliyor diye düsünmedim degil..

Ekonomik planlama ne desene alansen
Biz arkadaşı değilde ülkedeki asgari ücretliyi baz alalım
Çünkü ülkenin ne kadar yaşanıla bilir olduğunu zemin belirler

Ülkede hiç bir üniversite varmı ki rektörü torpille atanmış olmasın
Elini taşın altına koyanlar ya hapiste ya kaçtılar yada korkuyorlar
Ülkede gazeteciler akademisyenler az mi yattı demir parmaklıklarda
Genede ülkemin kültürünü sevmemekle birlikte toprağını denizini seviyorum keşke hep sahillerde kalıp tatil yapabilsem

Insan niye karin tokluğa razi gelsin? Bu mu ülke? Bu mu vatan? Niye sirf para az diye çocuğun eğitim kalitesi düşsun? Gereken ilaçlari alamasin?

Eğitim, sağlik, gida ihtiyaçlar gibi temel ihtiyaçlar karşilanmadiği müddetçe, ruhun doymasi söz konusu bile olamaz bence.

Hayat çok pahalı burada biliyorum. Bizimde hayatımız hep hesap ile geçiyor. Son 4 yılda kuaföre bir kere gittim :) Ama çocuklarımı dört dörtlük besleyebiliyor, giydirebiliyorum. Yılda 2 haftada olsa çevre ülkelere gidip tatil Yapabiliyoruz. Yani hayattan Ne beklediğiniz bakış açınızı mutlaka etkiliyordur. Ben bir anne olduğum için hep çocuklarım için en iyisi nasıl olur penceresinden baktığım için beni anlamayabilirsiniz :) Oğlum doğduğunda çok huzursuz bir bebekti, gece pusetine koyup etrafta rahatlıkla gezdirebiliyordum korkmadan. Bunu ben hiç bir şeye değişmem. Keza sadece çocuk içinde değil, kendim içinde eşim içinde güvenliğimi eğlencenin çok daha önüne koyuyorum. Türkiye malesef ki son yıllarda kontrolsüz göç aldı ve güvenliğini büyük ölçüde yitirdi.
Güvenlik bana göre para ile satın alınan bir şey olmamalı .
Birde nereye giderseniz gidin tatil olunca tatlı gelir ama yaşamak, çalışmak bence her yerde zor.

80 milyonluk bir ülkede 5 milyon zengin olsa o beldeleri doldurmak için yeterli olur ama bu geri kalan 50 milyonun açlık sınırın altında yaşadığı gerçeğini Ne yazık ki değiştirmez(rakamlar sadece örnek)

Bugün bi haber vardı ben utandım onlar utanmaz 2020 tl olan asgari ücretli geçiniyor ama 22bin alan millet vekili geçinemiyormuş hala bu ülkeden umudu olan kaz dağlarına doğru baksınlar

Bugün bi haber vardı ben utandım onlar utanmaz 2020 tl olan asgari ücretli geçiniyor ama 22bin alan millet vekili geçinemiyormuş hala bu ülkeden umudu olan kaz dağlarına doğru baksınlar
Hiç söyleme ya vah vah millet vekillerinin durumu içler acısı
Yazık üzülüyorum hallerine
Bence emekliden asgarilerden biraz kesimlerde şu garibanlara versinler

Yetmiyor, gözleri doyasicalar
Yok canim...türkiye de ki insanlar sosyal hayatlarina cok önem veriyor. Hafta sonlari bile tatil yapariz kafasindalar. Kapilarinin önünde veya deniz ile cevrili etraflari o yüzden midir nedir
Simdi belirli bir avrupa ülkesinde yasiyorsan öyle hafta sonu biryere gidemezsin pat diye. Cunku uzak kaliyor baska ülkeler ancak ucakla...ee avrupa ülkeleri cogunlukla da tatil icin uygun degildir.
Antikten kalma binalari izlersin en fazla.
Restaurantlar da kisitli bizim türk damagimiza göre ve sosyal etinlikler yok gibi.

Siz esiniz ile zaten maddi durum konusunda sikinti yasamazsiniz, riske girmedikce.
Geriye insan iliskileri kaliyor..onu dusunun bence. Cahil insanlar cok. Mesela turkiyeye gelecekseniz cevrenizin olmasi arti puan.
Pusuda bekleyen ackurtlara yem olmazsiniz

Ekonomi vs dusunmek size kalmadi. Avrupada da parlak degil. Zaten ekonomi kötü zirvaliklari yillar yili dilden dile her ülkede lafi geciyor. Ona bakarsak suan yasadigim avrupa ulkesinde ki yabanci arkadaslarimda ekonomi olarak battik vs diyorlar. Hepimiz bataklikdayiz anladik artik..hangi ülke olursa olsun

Cocugunuz da yokmus..esiniz de belirli bir sure tr de yasamis ..sizi tutan birsey yok.
En azindan bir süreligine deneyin...alti ay orda alti ay isvicrede..denemeler yapin.

Arkadaşlar tüm bu konularda mutabikiz zaten. Türkiye coğrafyasıyla dogal zenginlikleriyle muazzam bir ülke. Ama ne yazık ki eğitimden ekonomiye sağlıktan güvenliğe her şey sıkıntıda. Ben tüm bunlara rağmen ülkemi bırakmam diyorum. Ne yani ben de mi gideyim illa

O otelleri dolduranlar zaten her zaman ordalardı hanımefendi. Avm ler dolu diyorsanız da insanlar çıplak gezmesin bir zahmet, ihtiyaç için tabi ki gidicekler. Elleri kolları dolu çıkanlara bakın. Ortadirek çalışan kesim iyice küçüldü. Akşam tenceresini kaynatamayan aileler çoğaldı. Herkes kendine bakıyor, ben iyiysem herkes iyidir diyor. Açlık ve yoksulluk sınırına bakın öyle konuşun. Bunlar devletin açıkladığı rakamlar. Bir kere de gerçeği görün, en fazla avm ye gidiliyor zaten. Parasız da yapılabilecek tek şey o çünkü

Farkli bir yorum ve bakis acisi geldi, sevindim :) 6 ay orda 6 ay burda gibi denemeler yapsak iki yerede tutunamaz daha cok arada kaliriz sanki. Sonucta burda suan kendi isini yapiyor esim, e türkiye‘ye yerlesmek istesek mecburen devretmesi gerekicek. böyle oluncada maddi konularda sikinti yasamaya baslariz. Riske girmezseniz sikinti yasamassiniz derken tam olarak ne düsündünüz acaba?

Turizm sektörünü bilmiyorum evet, sadece cevreden duyduklarimiz kadariyla iste. Peki Turizm bu kadar kötüyse türkiye‘de iyi diyebileceginiz bir sektör var mi?

Burada türkiyenin sıkıntılarını konuşmuyoruz. Hanımefendinin gücü var ki turkiyede böyle bir yatırıma sıcak bakıyor. Bu şartlarda yasayabileceklerjni söylüyorum. Yoksa ben aktrollerden değilim. Avm ler dolu benim sloganım değil. Turizm sektöründen bahsedildiği için gördüğümü söyledim. Turkiyede turizm batmış falan değil. Her sektor sıkıntıda. Giderler hepsinde arttı. Ama turizm bitmiş değil. Açlık sınırını da ülkenin durumunu da çok iyi biliyorum. Umarım bir gün her şey düzelir

Aklınız varsa dönmeyin. Hele çoluk çocuk varsa hiiiiiçççç dönüp ardınıza bile bakmayın.. Ülkemizin hali içler acısı.

Turizm sektörünü bilmiyorum evet, sadece cevreden duyduklarimiz kadariyla iste. Peki Turizm bu kadar kötüyse türkiye‘de iyi diyebileceginiz bir sektör var mi?
Dogru yer ve dogru planlama ile gida ve cocuk giyim her zaman is yapar turkiyede
Burada anahtar kelime "dogru mekan" ve "ihtiyaci iyi analiz etmek"
Bu arada illa turizm derseniz de istanbulda bir otel bakin , ama dedigim gibi turizm asiri zor bir sektor

Otel isi bana riskli geliyor acikcasi.
Eger elinizde ne varsa ne yoksa oraya tek yatirim olarak görüyorsaniz yapmayin.
Tek biryere yatirim yapmak ve oraya bel baglamak dogru degil. Hele ki türkiyede.
Daha kücük bütceli ve iki üc biryere yatirimlik birseyler dusunmek daha mantikli. Birisi batarsa vs elinizde birseyler olur en azindan.

Yoksa baska riskler yok yani...iciniz rahat olsun. Denemeler iyi olurdu ama esiniz turkiyede yasamis biri olarak ona cokta gerek yok zaten. Geriye sizin nasil adapte olacaginiz dusuncesi kaliyor..ama es desteginiz ve cevreniz oldukca o konuda da sorun olacagini sanmiyorum.

Bence sizin sartlariniz turkiyeye dönmek orda yasam kurmak icin uygun.
Cocuklariniz olmamisken hatta daha güzel. En kötü ihtmalde isvicreye geri dönme sansiniz varmi? Aileleriniz isvicrede mi? Size yardimci olabilirler mi geri dönme konusunda? Eger öyleyse ozaman bu türkiye firsatini degerlendirin bence.

Size her hangi bir ithamda bulunmadım. Sektörün halini açıkladım. Yiyecek içecek alanında çalışan çok yer kapanıyor. Otellerde Türk çalışanların çıkarılıp, yerlerine daha ucuz çalışan Kırgız işçilerin alındığını biliyorsunuzdur. Otellerin masraflarını kısmak için her zamankinden daha çılgınca şeyler yaptıklarını da bilirsiniz.turizm can çekişiyor. Doğasına,suyuna toprağına sahip çıkmayan ülkenin turizmi kışın herşey dahil otel tatilini yarı fiyatına satın alan yabancı turistten öteye gidemez. Diğerleri zaten kaymak tabaka ben konu sahibine herşeyin para olmadığını, çocukların eğitiminin, korkmadan konuşmanın verdiği özgürlüğü hiçbirşeyin veremeyeceğini ima etmiştim.yoksa elbette yabancı ülkede yabancı parayla yapılan birikim burda rahat bir hayat sağlar insana.

Aradiginiz 5 yildizli otellerede yer bulamadiginiz icin turizm batmadi diyemezsiniz
Turizm sektoru disaridan gozuktugu gibi degildir , sadece mal sahipler ayakta kalabiliyor ve oteli haricinde baska bir sektorde faaliyeti olan firmalar ( pek cok 5 yildizli otel sahibinin baska bir sehirde fabrikasi , insaat firmasi vardir yada mafyadir )

Konu sahibi otel alacagim dememis , otel kiralayip isletecegim demis

Konuya yaptiginiz diger yorumlarla ilgilenmiyorum ancak sektorun ic yuzunu bilmeyen birisiniz , sadece tatile cikan biri olarak bu yorumu yapmaniz dogru degil , yanlis bilgi veriyorsunuz ve yanlis yonlendiriyorsunuz

Son 5 senede batan onlarca isletmeye sahit oldum , bu isler sizin disardan gordugunuz gibi degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…