isyan değil amaa :(((((((((

gamzeanneolmakistiyor

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2014
373
52
123
İstanbul
bebek istiyoruz ama olmuyor... ve bu benim bütün hayatımı etkiiyor...

her ay belki hamileyimdir de birşey olur diye en ufak bişey bile kaldırmıyorum. basit gibi görünüyor ama inan çok sıkıcı. her şeye eşimi çağırıyourm yapması için..

zaten hassas bir bünyem var bir ayın yarısı soğuk algınlığı-grip ile geçiyor. ama ben belki hamileyimdir diye en hafif bir ilacı bile içmiyorum. resmen kendime işkence yapıyorum.. gribimi en dibine kadar yaşıyorum yani. portakal suyu ile geçirmeye çalşıyorum..

adet oluyorum.. (ki benim adetlerim iğne veya serum olmadan atlatamayacağım derecede ağrılı geçer.) belki hamieyimdir de üstüne görüyorumdur diye ağrı kesici bile almadan o dayanılmaz acıyı çekiyorum. mecburen işyerimden 2 gün rapor alıyorum evde yatarak acı çekiyorum.

çocukları 23 nisana hazırlıyorum.. atlamalı zıplamalı bir dans seçtik.. bunu bile tam olarak gösteremiyorum çocuklara belki hamileyimdir diye...

böyle işte hayatımı yarım yamalak yaşıyorum... bunar sadece özet..

arada bir gelen ağlama krizlerim de cabası.

bir de tabi adet olunca onun verdiği bir üzüntü..

kızlar ben ne yapacağım? böyle yaşanır mı? isyan değil aslında Allah'ım biliyor ama ne desem ne yapsam bilmiyorum ki..

Herşey allahtan bundada vardır bi hayır demek lazım. Benim dayımin on sene çocuğu olmadı ve umutlar tükenmişken allah hiç ummadigi bi anda verdi. 2.yede 10sene sonunda hamile kaldı oda olmadı yani yine beklemediği bi anda oldu. Şimdi kızı 1yaşında ve 3.ye hamile. Allah ol deyince olur dua et canım bolca allahım hayırlı sağlıklı evlat nasip et diye. Kısmette varsa olur.

gülüm bunca stres iyiki sağlığını bozmuyor sen ona dua et. bu strese bebekmı dayanır. önce rahatlamayı öğren biraz akşa bırak.. sakınan göze çöp batar derler bilmezmisin:d rabbim sağlık versin tez zamanda bebeğine kavuş işalah ama böle kasma kendini rahatla inan daha kolay olur herşey

İyide canım hayatını bu kadar kısıtlamak zorunda değilsin ki ,sana bişey söyliyim belki biraz kendine gelirsin
ben ilk çocuğuma hamile kaldığımı bilmeden öyle bir ev temizliıi yapmıştım ki ,perde samaktan tut ,halı yıkamaya ,koca koca vitrinleri çekmeye kadar ,ama ne oldu ,allaha şükür hiçbişey olmadı,şimdi 2. Çocuğuma hamieyim ve ben hamile olduğumu öğrenmeden 1 gün önce arkadaşımla evde deli gibi gangam style yapmıştık hemde halaydan oryantale kadar bir çok ağır dansta içindeydi.şu anda da sporumu yapıyorum ,hafif koşularımı ,ev işlerimi herşeyimi yapıyorum ,hasta olduğumda hamilelerin de kullanabildiği iaçlardan alıyırum ,yani sen hayatını buna endekslemik ve kendine zindan etmişsin resmen ,peki biliyormusın bu kadar kafaya takarsan hiç kalamassın .
At kafandan lütfen ve hayatın tadını çıkar ,bir bakmışsın aaa hamiesin ,ben iki hamileğimde de eşime hiç iş yaptırmadım ,halada herşeyimi kendim yaparım .dikkatli olduktan sonra hiç bişey olmaz .allah korur ki onu .

Düşünceleriniz çok yanlis..

İlaç kullanma konusunda hassasiyet gosterebilirsiniz ancak hareketlerinzi kisitlamak doğru ddeğil..

Allah bir bebek nasip ederse ve o bebegin dogmasini isterse sizin agir yük kaldirmaniz ya da dans etmeniz bunu engellemez

Ve siz bu kadar kafaya taktikca olmasi da size zor gelecek olmaması da ...

Söylemek ne kolay diyeceksiniz belki ama hayati akisina birakin bu kadar düşünmek hayati durdurmak sizi uzmekten başka ise yaramaz..

İnanin bu tarz konularda ne zaman vazgecilse o zaman bebek sahibi olunuyor... Hersey bizde basluyir ve bitiyor aslinda

yalnız değilsin arkadaşım aynı durumdayım bende bugün 2.aşılamamda tutmadı adet oldum ne yerdeyim ne de gökteasla isyan etmiyorum rabbim dayanma gücü ver diyorum hep içimden geldiği gibi ağlayamıyorum bilebel ve boyun fıtığım var aman hamile miyim acaba diye ne doktora gidiyorum ne de ilaç kullanabiliyorum ayağımın üzerine bile basamıyorum ağrıdan ama hep acaba aklımda ya varsa ya bebeğime ilacın zararı olursa vs vs bir sürü sorular iştemalesef böyle yaşamak zorundayız bol bol dua etmekten ve elimizden geleni yapmaktan başka çaremiz yok canımrabbim yardımcımız olsun inşallah....

Sabret dua et Allahım bir an evvel sağlıkla hayırlı evlatlar versin sana.. Kimi duyduysam "bebek fikrinden uzaklaştık, akışına bıraktık oyle oldu" diye duydum. Biraz bu fikri unutmaya aklından çıkarmaya çalış canım.. Normal hayatına devam ederken bebeğin insallah sürpriz yapar sana,burada paylaşırsın. Allahım hic kimseye evlat hasreti yaşatmasın.. Sevgiler

Canim ya üzülme bukadar.
Benim arkafasiminda yillarca olmasi, bilirim ne acilar cekti, cok üzülldü..
Her ay bekledi, baskalarinin cocuklarini gördügünde ici aciyodu, milletin niye yapmiyosun
Diye sormasida bi ayri yikiyodu onu.
Ama sonunda dünya tatlisi cocugu var. Sabret bukadar düsünme.

kızlar o kadar dolmuşum ki yorumlarınızı okurken ağlamaya başladım. o yüzden tek tek cevap vermek yerine bir mesaj yazıyorum. inanın ki bunların hiçbirini bilinçli olarak yapmıyorum ve ben her ay yumurtlama dönemimden sonra mide bulantısı, bel ağrısı yaşıyorum hepsi de psikolojik bunu biliyorum. . aklıma geldikçe acaba göğüslerim şiş mi, acıyor mu diye kontrol ediyorum. bıktım artık bu durumumdan. en kötüsü de mide bulantılarım. hiç yere mide bulantısı çekiyorum nasıl bir şey olduğunu anlatamam sizlere bir de bu çatlatma iğnesi vs... konularını hiç araştıramıyorum. mesela bu sitedeki kısırlık ile ilgili yazıları hiç okuyamıyorum. hemen ağlamaya başlıyorum. ne yapıcam kim bana yol göstericek, nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum ki... o kadar zor durumdayım ki.. doktora ne zaman gitmeliyim, ne demeliyim, ilk nerden başlamalıyım hiç bilmiyorum. ve derdimin bir başka boyutu daha var....en çok ta bundan rahatsızlık duyuyorum.. belki kınayacaksınız ama nolur anlamaya çalışın DUA EDEMİYORUM KIZLAR. NE ZAMAN DUA ETMEYE KALKSAM SANKİ DUA ETSEM DAHA ÇOK OLMAYACAKMIŞ GİBİME GELİYOR. NASIL BİR HİS ANLAMADIM. DUADAN DA UZAKLAŞTIM AÇIKÇASI.. ALLAHIM GÜNAH YAZMASIN..OFF ÇOK FENAYIM

arkadaşım senin yazını beğendim ama negatif puan verdiniz falan yazdı. kusura bakma yanlış anlama

ah canım ya öyle düşünme hepsi vesvese neden dua edince olmasın ki asıl çok dua etmeli ve rabbimden istemeliyiz rabbim sana da bana da tüm isteyenlere de hayırlı evlatlar versin yaşamayan başına gelmeyen asla anlayamaz anlamıyorlar da zatensorun ne canım doktora hiç gitmedin mi?bak ben 2 aşılama yaptırdım ve bugün olumsuz sonuç aldım ama demek ki hakkımda böyle hayırlıymış yapacak birşey yok elimizden geleni yapıyoruz gerisi rabbime kalmış.....bunları yaşayan birisi olarak kendini o kadar dinleme canım bende senin gibiyim ama kendimi o kadar dinlemiyorum artık ağlıyorum üzülüyorum ama elimizden gelen bir şey yok dua edeceğiz bol bol....rabbim hepimize dayanma gücü ve hayırlı evlatlar versin tez vakitte(amin)

konu açıp çekip gittiğimi sanmayın kızlar. gözlerimden yaşlar aktığı için banyoya koşuyorum arada eşim görmesin diye. bu arada da çıkış yapıyorum okumasın diye. çünkü o da bu durumuma çok üzülüyor. o benden daha rahat. benim anlamadığım şey hani diyorsunuz ya artık istemeyi bırakanlar hamile kalıyor diye. bunu nasıl yapar ki bir insan. istemeyi nasıl bırakacağım. benim aklımdan çıkmıyor ki. bunu başarabilsem belki ben de hamile kalırım

amin canım hepimize.. bizim sorunumuz şuan ben de bilmiyorum canım. eşimin sperm testi normal çıktı. bende de kist falan hiç bir şey çıkmadı. adetlerim de çok düzenli.doktorun bize tek söylediği 'zamanını bekliyor' oldu. ama açıkçası gittiğimiz doktor çok ayrıntılı ilgilenmedi. sadece sperm testi istedi ve bende kist falan görmediğini söyledi. iyi bir doktor araştırıp buldum aslında ama daha gitmedim. ne zaman gitmeliyim ve ilk ne yaptırmalıyım hiç bilmiyorum ki ben ...

canım ya üzülüyorum inan ki heeeee hemde kızıyorum hem sana hem kendime bende eşim görmesin diye çok gizli ağladım çünkübak sana bir sure ismi vereceğim lütfen oku arapça bilmiyorsan bile türkçesini oku DUHA SURESİ VE İNŞİRAH SURESİ her daraldığında okumaya çalış lütfen iç sıkıntın için iyi gelecek inan banaerkekler bizim kadar takmıyorlar kafaya biz kadınlar daha çok yıpratıyoruz kendimiziah bende kafamdan bir silebilsem çocuk hasretini her gün rüyalarımda düşünmüyorum desem bilinçaltım ortaya çıkarıyor....ağlama lütfen artık ya bir silkelen kendine gel canım lütfen bizler güçlü olalım ki bebişlerimiz anneciklerine gelsinler inşallah....

Sen şimdi hiç doktora gitmedinmi yani ,neyin var bilmiyormusun ,belki eşinde sorun var ,bu tetkikleri yaptırmadıysan ne diye her ay bekliyorsun ki ,bu senin hayatını zindan etmekten başka neye yarar ,ayrıca dua her kapıyı açar ,allah ne demiş,benden isteyin demiş ,allahım öyle büyükki ,isteyen kulunu boş çevirmez ,ben ilk kızıma 16 ay sonra bu bebeğime de 1 yıl bekledikten sonra kavuştum,ve inan bana dua ile ,hergün ve gece allahıma dualar ettim ,rabbime çok şükür nasip etti,ne olur duadan ayrılma .

Ne kadar zamandir ugrasiyorsunuz?

Hic doktora gitmemmissinz anladigim kadariyla.. Bilinen bir skintiniz var mi olamamasi için?

kendini ve kafanı biraz rahat bıraksan belki daha rahat hamile kalırsın bukadar kendini kasıp strese sokarak bütün hormonlarınıda etkiliyorsun bırak biraz hayatını yaşa birbakmışsın sen farkında olmadan hamilesin sen şimdi böyle yapıyosan hamile olsan yataktan çıkmazsın heralde kendine boşuna eziyet ediyorsun

canım doktora gittiğinde daha önceki testlerini göster belki eksik varsa isteyebilir bir yıldır çocuğunun olmadığını söyle bak bu yollardan bende geçtim sen dediğimi yap canım....doktor büyük ihtimal ilaç verecek sana yumurtan gelişsin diye sonra çatlatma iğnesi verir vurulursun sonra doktor ilişki der ve bu şekilde bir sürü hamile kalan var ha mesela 3 ay kullandın ve hamile kalamadın diyelim(inşallah kalırsın)o zaman doktor rahim filmi ister tüplerin açık mı kapalı mı diye onda da birşey çıkmazsa aşılamaya geçersiniz.....aşılama da ilaç yerine iğne kullanıyorsun yumurtalrın gelişşsin diye doktor vajinal muayene ediyor yumurtalar belirli olgunluğa gelince eşinden alınan sperm testindeki canlı spermleri vajinal yoldan rahime bırakıyorlar.....benim 2 aşılamamda tutmadı bir tane de aşılama tedavim yarım kaldı inşallah sen bu aşamalara gelmeden hamile kalırsın canım....biraz karışık yazdım kusura bakma

yukarıda anlattığım gibi kızlar. 2 defa doktora gittik birincisinde sadece kist falan var mı diye baktı. bir de birkaç test istedi. onlara normal dedi. ikincisinde de eşimden sperm testi istedi ona da normal dedi. ama öyle bir durum ki zaten küçük bir yerdeyiz. doktor çok kendi halinde biri. sanki hiç birşeyden anlamıyor gibi. kağıtlara uzuuun uzuuun bakıp birşey yok diyor. birde 1 seneyi geçti bizim kızlar. o yüzden üzülüyorum. 13 aydır istiyoruz ve hep düzenli olarak yumurtlama günlerime falan dikkat ediyoruz. her şeyi uyguluyoruz anlayacağınız.bir de hep içimde olmayacakmış hissi var. hamile miyim diye kendimi çok dinlesem de, bir taraftan da değilim fikri hep kafamda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…