isyan değil amaa :(((((((((

gayet güzel anlattın canım çok sağol. rahim filmi de sanırım hamileliği kolaylaştırıyormuş öyle duymuştum. dediklerini yapıcam gerçekten çok sağol

inşallah. ah bir rahat olsa şu kafam.gerçekten bir arkadaşın da dediği gibi ben bu kadar stres yaparak nasıl sağlığımdan olmuyorum hayret edilecek bir şey. Allahıma şükür

sanırım bu kadar takmakda gebeliği olumsuz etkılıyor arkadsım.stresı onemlı cunku. bende mesela adet tarıhım gelmıştı adet olmamıştım bas ağrısı mıde bulantısıyla acıle gıttım gecen sene.bebek olabılır ılaç vermeyın dedım test yaptılar kandan negatıf cıktı .bende sonrakı 10 gun boyunca adetım gelmeyınce nane,adacayı,soğan suyu ıçtım adetım gelsın sökülsün dıye.bırgun mecbur kaldım 19 lt damacana kaldırdım hala adetım gelmeyınce soğan kürüne başlıcaktımkı bır daha test alıp bakayım dedım oda ne şok hamıleymişim.hemde 3-4 haftalık. yanı demem okı bukadar hayatı zından etme kendıne.bak butun yaptıgım şeyler düşük sebebi. ama ALLAH korumuş kızımı. sağlıklı bı gebelıkse ve ALLAH ıstedıyse oluyo yanı. o yuzden bukadar kasma.zamanı vardır demek kı.....

gerçekten Allah korumuş ne güzel. Allahım sana bağışlasın inşallah. bize de zamanı gelsin artık ve kucaklarımız dolsun

gayet güzel anlattın canım çok sağol. rahim filmi de sanırım hamileliği kolaylaştırıyormuş öyle duymuştum. dediklerini yapıcam gerçekten çok sağol

rica ederim canımevet rahim filmi kolaylaştırıyor ama bende öyle olmadı malesefbak ben 4.5 yıldır istiyorum bizde de problem yok görünürde demekki vakti zamanı değilmiş canım sakın dua etmeyi bırakma hatta bana da dua et inşallah....ben sana da dua edeceğim
doktorunu da değiştir derim canım ben senin 1 yıl korunmadığınız halde olmamış doktorun tedaviye başlayalım demesi lazımdı başka iyi bir doktor bul kuzum sen rabbim yardımcımız olsun ben çıkıyorum yarın doktora gideceğim:18:birşey sormak istersen bunalırsan kounşmak istersen bana mesaj yazabilirsin kolay gelsin canım dua etmeyi bırakmak yok tamam mı

canım arapça da biliyorum.çok teşekkür ederi. bu duaların belli bir okunma zamanı falan var mı yoksa gün içinde okunabilir mi. sayısı falan var mı bilmem gereken?

canım benim çok teşekkür ederim. inşallah sen de hayırlı haberler alırsın. dua etmez miyim ederim tabiiki. sen de et. Rabbim tüm olmayanlara versin inşallah.ara sıra seni rahatsız edip birşeyler sorabilirim belki bana yol gösterirsin :)

canım gerçekten hamile olduğunu bilmeden yaptığın şeyleri okuduğumda biraz rahatladım sanki. keşke ben de bunu kafamdan atıp rahat hareket edebilsem

canım gerçekten hamile olduğunu bilmeden yaptığın şeyleri okuduğumda biraz rahatladım sanki. keşke ben de bunu kafamdan atıp rahat hareket edebilsem

bende 1 yıl olmuştu korunmayı bırakalı ,ve her ay hamile olabilirdim , ama hiçbişeyimden geri kalmadım ,yani hamilelik hastalık değil fizyolojik bir olaydır ve gayet doğaldır ,yani hamile iken röntgen ve mr çektirmek ,doktor kontrolsüz ilaç kullanamak ve ağır spor veya ağır kaldırmak sakıncalı ,onun dışındaki herşey serbest ,gezmek tozmak dans yürüyüş.yani hayatını kısıtlama ,bak birkaç ay dene lütfen o arada hem duaya sarıl hemde rahat ol ,eminim sana çok iyi gelecek bu ,hamile kalmanı da kolaylaştıracak.

ben hamile olsam bu kadar kendimi kollamam gibi geliyor ama olamayıp ta hep bir ihtimal olunca mecburen koruyorum. mesela bu gün okulda 23 nisan dansını gösterirken mecburen az birşey zıpladım anlamıyor çünkü çocuklar. tam da 4 gün önce yumurtlama günümdü çok dikkat ettik. hamile kalmışsam acaba düşer mi diye düşündüm hemen zıpladıktan sonra. yani çok kendi üzerime titremek değil ama bu kadar istiyorken benim bir zıplamamla düşsün istemem. çok takıntılı olduğumu düşünüyorsun biliyorum ama farklı bir duygu benimki :))

seni çok iyi anlayabiliyorum,hangi anne bile isteye bebeğine zarar verirki ,yani eğer bişey olursa kendini suçlarsın ,bu kadar bekledim benim yüzümden oldu dersin ,ama emin ol senin o kadar zıplamanla o bebeğe bişey olmaz ,zaten erken gebelik döneminde gerçekleşen düşükler mutlaka bebekteki bir sorundan ,herhangi bir anomaliden kaynaklanıyor ,anne kaynaklı erken düşük hiç duymadım rastlamadım,haliyle kendini bu kadar kollaman luzümsuz ,elbette dikkat edeceğiz ,ağır hareketlerden kaçınacağız ama fazlası da sağlığına zarar be canım.

sağol canım biraz olsun rahatladım valla. şu son yazdıkların iyi geldi (zaten erken gebelik döneminde gerçekleşen düşükler mutlaka bebekteki bir sorundan ,herhangi bir anomaliden kaynaklanıyor ,anne kaynaklı erken düşük hiç duymadım rastlamadım) ben de inşallah bir gün o kadar zıpladım meğersem hamileymişim derim

o bebeğin geleceği varsa emin ol hiçbirşey dinlemez ve gelir,sokaktaki çingeneleri düşün,köylerdeki kadınları düşün ,tarlalara gitmek zorunda olan.ağır işlerde çalışmak zorunda olanlar ,hepsinde 3-5 çocuk var ,sende birgün diyeceksin emin ol,ay bu yaz tatilde amma yüzdüm,valla hep gece çıktık eğlendik meğer hamileymişim,bu ay çok ev işi yaptım meğer hamileymişim ,bu hikayeleri çok duydum ve yaşadımda ,sende yaşayacaksın .

Aynı durumdayım canım..
"Rabbim ol der ve olur .. "
Sabır ve duâ deva ...
Dert etme duâ etttt. ..

canım yazdıklarını okuyunca ben mi yzdım acaba diye düşündüm inan ( bu konu hayatımızı çok etkiliyor gerçekten. ama bak ben bu aya kadar senn yaşadıklarını yaşıyordum her ay.ama bu ay bir karar aldım eşimi zmemek için kesinlikle üzülmicem. olucak birgün inanıyorum inandırdım kendimi. rabbm vaktini bekliyor sadece. çevrene bak kmse kolay gelmedi o gnlere. günümüzde herkesin ortalama 1 yıl da oluyor yada daha fazlası. o yüzden inandırmakla başla kendini. eşine günlerin tadını çıkar de ki bir gün olacak ve olunca ben şimdi yaptıklarımın hiçbirini yapamıcam.ben bu ay böyle gidiyorum bakalım üzülmeden ağlamadan. adet yaklaştıkça değişmez umarım. send eöyle yap. bu ay değil ama sonra olacak de.bir sorun yok dimi bu arada doktora gttnz mi

canım okurken inan üzüldüm ve senin için dua etttimm..inl en yakın zamanda anne olursun..
ama kendine hayatı bu kadar zindan etme...
bende 8 ay denedim olmadı sonra klomenle hamile kaldımm..
herşeyin bir zamanı var ve sebebi var canım buna inandır kendinş.
öle ev işi yapmamak, ilaç içmemek bunlar gereksiz canım...
daha sen bebeği öğrenmeden yaptığın hiçbirşeyden sorumlu değilsin..bunu söyleyen Rabbim..
anne öğrenmeden yaolan herşey Rabbimin isteği...bebek sağlıklı ise zaten tutunur canım sen kendini bu kadar harap etme...
bende mesela adetten 5 gün önce yerleşme kanaması geldi..bende erkenden adet oluyorum sandım o akşam..ertesi gün yengemde gün vardı...adet oluyorum nasılsa diye bir sürü ağır tenvcere kaldırdım ettimm...ertesi günde hamile olduğumu öğrendim..ama bak Rabbim korumuş..
sende sakın kendini çok sıkma..ne kadar stres yaparsan ne kadar üstüne gidersen o kadar zor oluyor canım..
bir doktora görün ve istersen tedaviye başla..

bende hamile kalmak isteyenlerdeniz tatlim inan seni cok iyi anliyorum ama hic deilse adet oluyosunuz yani ben onu bile zar zor ilaclarla getirmeye calisiyorum stres yapma ne kadar saglik durumun hamile kalmaya elverisli olsada stress inanilmaz etkiliyorr gercekten benim bir dusuk yapmamamin daha onceki nedeni belkide strestis tatlim benimm sabir her seyin ilaci ama kendini bu kadar hamilige adepte etmesen daha iyi olacak

seni o kadar iyi anlıyorumki bende senin gibiyim 1 yıldır deniyoruz bizde ve benimde anlamadığım insan nasıl aklından çıkarırki böyle bir durumu çünkü bunun için bir gayret göstermek bazı günlere dikkat etmek ne bileyim uğraşmadan nasıl olacak heleki düşünmeden bende bir türlü çözemedim bende senn gibi öğretmenim aslından 1 yıldır diyorum ama ağustostan sonra mesela hiç dikkat etmemiştim yaza geleck diye nerdeyse aralığa kadar hiç uğraşmadım kendi haline bıraktım olursa olur olmazsa olmaz dedim üzülmedim ama yinede olmadı sen buna da takılma çünkü o zamanda ümitsizliğe düşüyor insan aklımdan çıkmıyor olmayacak diye dua konusunda ise daha fazla gayret göstermeliyiz canım asla ümitsiz olma birgün elbette olacaktır..

Bu işin tek açıklaması var aslında sakınan göze çöp batar.

-Yumurtlama günüm hoplama zıplama,
-Grip oldum ilaç alma
-Ya hamileysem eğilme, ya tuttuysa kalma.

Siz zaten tüm olumsuzlukları cağırdığınız icin başınıza gelmese bile gelmiş gibi yasıyorsunuz. Ne gereği var? Kafa bu kadar doluyken hamile kalma olasılığınızı da düşürüyorsunuz elbette.

Mesleği dansöz olan insanlar bile hamile kalıyorken bu kadar ayrıntıya girmeye gerek olmadığını düşünüyorum ben.

Hamile kaldığımı merdivenlerden düşüp bayıldığımda tesadüfen öğrenmiştim ben. Allah bir şekilde koruyor. Bu işlerde kaderci olmakta fayda var.

Bu tarz şeylere çağırmadığında ve düşünmediğinde ulaşılır cünkü.

Ben evliliğim boyunca doktor doktor gezdim, kullanmadığım ilac, denemediğim bitkisel kür kalmadı. Üstelik çağımızın sorunu pcos dışında hicbir nedenim de yoktu.

Sonra boşandım vs. Cocuk fikri sadece arkadaşlarımın hamilelik haberlerini aldığımda icime düşüyordu.

Bir yıl sonra yumurtlama günüm gelmemişken, tek bir ilişkide hicbir caba gayret olmadan mucize gibi hamile kaldım.

İnanın bu işin bir vakti zamanı var ve o zamanı tamamen Allaha bırakmak lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…