- Konu Sahibi kelebekim35
-
isyan etmek kötü biliyorum .. bazen hayatı çok yargılıyorum .. Dua ediyorum Allahtan bir şeyler istiyorum onlarda iş ve eş ..
Hayatımın her aşamasında sekteler var hep zor ... Bir şeyde avuçlarımını içine kayıp gelmedi ..hep acı ile ...
iş için o kadar dua ettim zamanında iş görüşmelerine gittiğimde ne dualar ettim ama olmuyor .. Hayırlı böyle imiş diyeceksiniz .. Ama artık dayanacak gücüm kalmadı umutlarım tükeniyor gitgide .. İnanç sistemim zayıflıyor en kötüsü .. dualar , doğru yaşamaya çalışmam niye kabul olmuyor Allah sevmiyor mu .. o kadar doğru insan olmak için bile kendime dikkat ederim yanlış yapmamaya çalışyıorum
Bakıyorum kıyaslama yapıyorum .. Çevremden gözlemlediğim insanlar : Bencil , riyakar , birilerini basamak yapmış , insanlara kötü davrananlar en iyi yerlerde hiç çaba harcamadan işi hemen gelmiş önüne , eş , çocuk, ev...( Belki de benim görmediğim iyi yanları mı var ?)
hak edebilemek için ne yapmak lazım ...
Daha önce kandillerde aramadığım insan kalmazdı , tüm gece ibadet dualar ... artık hevesim kalmadı .. kötü düşünüyorum belki de şimdi hoş değil bu ama biran önce bu duygudan sıyrılmalıyım ..
Yaş gidiyor daha her şey aynı .. Yaşıtlarım almış gidiyor .. Ben oturmuşum halen kpss ile uğraşıyorum ..
Bugün kandil Berat kandili hani ölüm tarihimiz belli oluyormuş .. Anneme dedim yeter bu gün benim belli olur tarihim diye .. yoruldum artık ...
Hayırlı kandiller herkese ..
yasin kac bu arada?
bügün benden yasca kucuk olan bir kiz bile nisanlandi :/ arkadaslarim evlendi..
kaldim ben evde. konustugum erkeklerde kendilerine hayir yok ki evlensem. hep zor kisi buldu beni. biktim iyice bende. is ariyacak kadar umidimde yok artik. nereye gitsem is gorusmeye "seni arariz" diyorlar aramiyorlar. bende bi eksiklik mi var diyorm bazen depresiyondayim
kendi yanliz hisetme ..
peki hayata baÄlanmak için en yapabiliriz ki ? GitmediÄim kurs almadıÄım sertifika kalmadı gibi..Gününü nasıl deÄerlendiriyorsun ?
32 yaşındayım aynı durumdayım.
işim oldu çok şükür ama mezun olduktan 9 yıl sonra ne çabalarla ne fedakarlıklarla.
şimdi bakıyorum bende kendi çektiklerime ve etrafımdakilere ve şunu diyorum
"kötünün yeri, kötünün dünyası"
ben vazgeçtim beklemekten
günume gun demezsin ki hep evdeyim. gecen kursa gittimde o bile olmadi. eve gelesiye kadar agladim. uzerimde buyu var sanki hic bsy yoluna girmiyor. depresiyona girdim inanin. aile baski bile yiyorum git evlende kurtulalim diyen bir annem var. etrafimda butun arkadaslarim mutlu evli. ne yapsam zorluk beni buluyor. ay agliyasim geldibelkide zorlugu gordukten sonra mutlu olcayiz diye dusunuyorum..
canım neden böyle karamsarsındaha 26 yaşındasın, hiçbir şey için geç kalınmış bir yaş değil ki. bak ben 28 i doldurucam, ne iş var ne eş aynı yaştaki kuzenlerim evli, birinin çocuğu var diğeri hamile, arkadaşlarımdan evlenenler çocuk yapanlar var, yaşıtım komşu kızları evlendi çoluk çocuğa karıştı ohooo.. ben de elde var sıfır. bir de üstüne bir senedir içimden söküp atamadığım bir eski sevgili.. ben de zaman zaman çok bunalıma sürükleniyorum ama sonra allahım sen sağlık ver diyorum. buna da şükür diyorum. mucizenin nerden geleceğini kim bilebilir.. lütfen inancını yitirme, şükür de.
bunu Allah'ın sevgili kulu olmak ya da olmamakla ilişkilendirmemelisiniz. dindar bir insan değilim yalnız dünya üzerinde milyarlarca insan var, birinin hakkı diğerinin hakkı değil demek ki. şans denen bir kavram var. dua etmeniz ve iyi bir insan olmanız hayatın size adil olacağı anlamına gelmiyor. herkes dişiyle tırnağıyla kazıyarak bir şeyleri kazanıyor. bencil birisi de olsa işinde iyi birisidir bilemezsiniz. böyle düşüncelere kapılmayın. onda var neden bende yok diyerek isyan ederseniz zaten çok başka bir kinle dolar, hayatla bağınızı hepten yitirirsiniz.
kendinizi de koyvermeyin, hayatın inişleri de çıkışları da var. olayın kulluğunuzla ya da diğer insanların karakterleriyle bir alakası yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?