isyan ediyorum ama artık tükeniyor umutlar ...

Ben hiç usanmadan 10 yıl dua ettim baktım bişeyler eksik yada duanın adabını bilemedim sonra namaza başladım ve hayatımdaki herşey 1 yıl içinde inanılmaz değişti. kendime işyeri açtım nişanlandım hemen ardından evlendim şimdi çok mutluyum. Ama hiç isyan etmedim niye duam kabul olmadı diye. Kendimde aradım eksiklikleri çünkü Rabbim namaz kılmayana hiç bir vaatte bulunmuyor. Çok zengin ve mutlu ettiği insanlarıda aynı zamanda sınıyor. Sen eksiklerini tamamla gerisini tevekkül et bak nasıl değişiyor hayatın ve bakış açın. Umarım bu kandil günü bütün dualarınız kabul olur.

eş şuan ikinci planda ama sırası belli olmaz .. toplum baskısı iyice yanlnız kaldım .. akraba teyzem herkes içinde bir tek sen kaldın diye söyleyince ....

Ben 26 yaşında işe geçebildim. hayat kolay değil, ben de zor dönemlerden geçtim ama bunlar geçiyor bir şekilde. ben de bekarım, 28 yaşındayım. iş hayatına atılınca çevrem olur dedim ama o da pek olmadı. böyle takılıyoruz şimdilik, hakkımızda hayırlısı olsun, dua edelim bugün. ben facebooka girmiyorum,açıkçası benim moralim bozuluyor tüm çiftler nişan düğün bebek vs. mutlu anlarını fotoğraflarını paylaşırken, böyle kafam daha rahat.
ayrıca siz hangi bölüm mezunusunuz. çok yakında KPSS var, rakipleriniz çalışırken siz burada vakit harcıyorsunuz...

Son düzenleme:

Öncelikle Teşekkür ederim :)
çok haklısın gerçekten namaz kılmayı düşündüm düşünürüm de .. tevekkül inanırım serbest bırakmak lazım biraz hayatı .. ahh şu çevre baskısı olmasa .. insanların bir şeye sahip olunca nispet yapması ezmesi olmasa ...

Düşünürken kendime bile kızdığım ama paylaşmak istediğim bir şey var .. Tam değinmek istediğimde işte bu.. bunlara ilgisi olmayıp da hayatı süper insanlarında olması .. Allahın taktiri tabiki bu konunu başka boyutu tartışılmamalı bile ..

Biyoloji -öğretmenlik .. sabah sınavdan geldim zaten .. . kötü geçti bugün bunalım yaptım .. alım zaten az 90 en az almam gereken puan .. devamlı değişiyor konular .. istikrar yakalayamıyorum .. meçhul her şey

Namazdaki enerjiyi hiç bir medidasyon merkezinde bulamazsın :))) Birde işin sırrı inanarak yapmakta. Ne yaparsan yap mutlaka pozitif bir enerjiyle yürekten inan...Esmalara yönel ben çok ama çok faydasını gördüm. Mesaj hakkın varsa özelden yazayım bir dua bu gece oku.

evet mesaj hakkım var yazabilirsiniz memnun olurum çok :) Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için

Allah hayırlısını versin arkadaşım. Gecenin en karanlık anı sabaha en yakın andır. İnsan bir şeyi ne kadar çok isterse onunla imtihan oluyor. Bir süre zihninizi boşaltın, kendinize odaklanın. Size dua edeceğim.

Arkadaslar dogru soyluyor canim belki de dua konusunda hata yapiyoruz cunku Allah da buyurmus ki "Diyanet Vakfi : Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah'tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir."

canım faceboka bakarsan herkes pek bi mutlu, her dakika geziyor, mükemmel bir hayat yaşıyor, mu sanıyorsun? orası bir vitrin.

ama insan görünce yine de morali bozuluyor benim facebokum yok. o yüzden kafam rahat

çalıştıktan sonra alınmayacak puan değil, ne olursa olsun sınava 2 hafta kala bunları sorgulamanın sırası değil... bu 2 hafta kassanız eksiklerinizi tamamlasanız yine çok faydası olur.

çalıştıktan sonra alınmayacak puan değil, ne olursa olsun sınava 2 hafta kala bunları sorgulamanın sırası değil... bu 2 hafta kassanız eksiklerinizi tamamlasanız yine çok faydası olur.

evet haklısınız .. zaten iki günde bir denemem var .. ikinci girişim olacak .. alt yapım var yani .. denemelerde hangi konuda eksiğim varsa tamamlıyorum ...ama bugün motivem çok düştü ...

26 yaş çok erken değil belki ama asla geç değil. ben 26 yaşında atandım, 29 yaşında evlendim. geç mi kaldım diye hiç sormadım bile kendime. böyle olması gerekiyordu böyle oldu. güzel yaşadım hayatımı allah var, geri dönüp baktığımda keşke dediğim pek az şey var hatta tek bir şey galiba :/

umutsuzluğa kapılmai kalbini vesveseye kuruntuya kapat, tüm kalbinle iste ve o istediğin şey için elinden geleni yap. kpss'yi kazanamıyorum diyenlere inanmıyorum ben açıkçası. üniversite bitirmiş bir insan çok ekstrem bi durum olmadıkça -95 98 gibi puanlarla atanmak gibi- neden kazanamasın ki?

yeterince calışmalısın, çok değil yeterli ve düzenli.

eş ise tamamen kısmet vardır mutlaka biri kısmetinde önemli olan hayırlısı olması.

hayırlı kandiller herkese...

branşdaşız hem de, düzenli çalışmalı ve mümkünse dersaneye gitmelisin.

atanırsın allahın izniyle elinden geleni yap sen yeter ki.

evet haklısınız .. zaten iki günde bir denemem var .. ikinci girişim olacak .. alt yapım var yani .. denemelerde hangi konuda eksiğim varsa tamamlıyorum ...ama bugün motivem çok düştü ...

böyle olumsuz yaza yaza düşük olmasa da düşmüştür zaten... burada vakit kaybetmeyin, iki satır bile not okusanız kardır. sınavdan sonra istediğiniz kadar yazabilirsiniz.

branşdaşız hem de, düzenli çalışmalı ve mümkünse dersaneye gitmelisin.

atanırsın allahın izniyle elinden geleni yap sen yeter ki.

imkansız değil aslında .. alan alıyor.. hiç düzenli çalışma fırsatım olmadı .. hadi çok zor artık diye iş peşine düştüm bu sene geldi geçti işte .. bu sene yetmezse .. önümüzdeki planım bu yönde .. başka kurtuluşu yok ..

İsyan etmeyin yine de dua edin siz bazen olmuyor yolunda gitmiyor bir çok şey biz insanoğlu olarak onun nedenini kolay kolay kavrayamıyoruz ama emin olun onun olmamasının bir nedeni vardır. Ben de 2 sene önce mezun oldum okuldan 2 yıldır işsizdim kpssye girdim güzel de puan aldım A grubu için kurum sınavlarına da girdim yazılıları kazanıp hep sözlüler de eleniyordum hatta en son bulunduğum şehri seçebileceğim bir sınava girdim gene elendim o gün benden çok ailemin nasıl üzüldüğünü anlatamam size ben de üzüldüm ama hep inancım vardı burasının olmamasının bir sebebi var dedim içimden ben 2 yıldır durmaksızın ders çalışıyordum bunun bir karşılığı olmalıydı ama şimdi ama sonra diye düşündüm. İşe girmediğim için de 5 yıllık sevgilimle de bir türlü evlenemiyorduk tek maaşla geçinmemiz imkansızdı çünkü benim de çalışmam lazımdı. Sonra artık ne olursa olsun en azından bir söz yapalım dedik bu arada ben yine bir kurumun sınavına girdim ve yine yaşadığım ili tercih edebiliyordum yazılıyı kazandım ve sözümüze bir gün kala mülakat sonuçları açıklandı çok şükür bu sefer oldu ve daha önce o kazanamadığım yerlerden daha güzeli oldu dün gece de gönül rahatlığıyla evliliğimizin ilk adımını attık gelecek kaygısı düşünmeden özellikle maddi yönden. Şimdi anlıyorum mesela onların olmasının sebebini hayırlısı buymuş diyorum şükür ediyorum onların olmadığına.

Ne diyim canm gözlerim doldu nedense okumayı bitirdikten sonra .. Allah mutluluklarınızı artırsın İşallah )

Ne diyim canm gözlerim doldu nedense okumayı bitirdikten sonra .. Allah mutluluklarınızı artırsın İşallah )

Teşekkür ederim canım sen de hep dua et ve inanmaktan vazgeçme ben eminim senin için de en hayırlı olan bir gün olacaktır ama bazen hemen olmayabiliyor böyle güzel şeyler sabretmek, cefa çekmek, emek ve çaba sarf etmek gerekebiliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…