isyan ediyorum bu kafa yapısına !! ne istiyorsunuz öğretmenlerden ?!

etrafınızda başarısız insan çok demekki,başarısız insan çok ve boş laf üretir,ürettiği laflarla karşısındakine üstünlük sağlamak ister..karşısınızdaki insanın laflarına takılı kalarak boşluğu doluymuş gibi kendinize göstermeyiniz.yolunuz açık ,geleceğiniz parlak olsun öğretmen adayı hanım ;) ..inşallah çok iyi bir eğitmen olur,boş insanların yetişmesine mani olursunuz..

Son düzenleme:
Elaleme bişey beğendiremezsin canım.Hiç boşuna ugrasma.Sen mutluysan sorun yok.Hayat senin gelecek senin.
Ben de Kimya Öğretmenligi yazacaktım son anda değiştirdim.Benimki kendi istegimle oldu ama çevre baskısı da yok değildi.

çok yakın bir arkadaşım matematik öğretmeni çıktı, ilk ataması da kayserinin bir ilçesine çıktı orda babasının bir tanıdığı varmış yerleştikten sonra adamı görmeye gitmiş hani bir tanıdık olsun,bir şey olursa falan yardımcı olurlar diye.adamla arasında geçen konuşmayı aktarıyorum.
kız:benim tayinim buraya çıktı babam da sizi söyleyince bir göreyim hatrınızı sorayım dedim.
adam:çok iyi yaptın kızım, ne oldun şimdi sen?
kız: öğretmen çıktım.
adam:olsun, hiç yoktan iyidir...
kız::53: böyle:))))
boşverin cahil cahil konuşmuş o kız.
öğretmenlik en kutsal meslekleden biridir...

Canım ben de bir öğretmenim.Kim dediyse sana boşve rkızma ona.Onun da bir suçu yok.Mesleğimizi ayaklar altına alan bu başımızdakiler olduğu sürece biz daha neler duyarız.Ben artık bizim hakkımızda böyle düşünen kimseyi suçlamıyorum.Bu duruma geldiysek bizim de suçumuz var artık pısırık,korkak,ne istediğini dile getiremeyen,höyt deyince susan,bir türlü birlik olamayan,gerektiğinde meslektaşını bile sırtından vuran bir meslek grubuyuz.Öz eleştiri yapalım.Maalesef ki öyleyiz.7.seneme giriyorum bezdirdiler artık.Keyif almıyorum yaptığım işte.Diken üstünde gibiyim sanki.Böyle hissetmekten nefret ediyorum.Moralini bozmak değil amacım,yanlış anlama olan bir şeyi söylüyorum,abartı yok.Ben de dertleştim senle bir nevi.Atanınca beni daha iyi anlayacaksın.Halbuki ne umutlarla seçtim mesleğimi.Bu yaşananlar olmasa bu durumlara düşmesek mesleklerin en güzeli,en azından manevi açıdan.

Son düzenleme:
ben olsam derdim: sende okusaymissinda doktor, muhendis ciksaymissin :19:

buarada gercekten bizim toplumumuzda cogu ogretmende bi kompleks var gibi...hani bu tip davranislardan dolayimidir bilmem...

şuan özellikle özel sektördekilerin ağznın suyu akıyor resmen bu mesleğe :))
ben matematik öğretmeniyim ve kime söylesem herkes ah ne güzel diyor valla. Senin komşunun dünyadan haberi yok galiba çünkü Türkiye şartlarına göre çok da iyi maaş aldığımı düşünüyorum.
burun kıvıranlar küçük oğluna almayıversinler hayret bişi :1:

sor onlara herkesin eline böyle meslek geçiyormu diye bence hiç takıntı etmeyin en güzel meslektir öğretmenlik bence bir bayan için daha ideal bir meslek yoktur bulunmaz nimettir

Kimse kusura bakmasın da on mı kalmış.
İnsanlar istediği meseği seçer nedir yani anlamıyorum.
Önyargılara kapayın bence kulağınızı o da sussun.
Sende iyi demişsin : )

sanırım bunun öğretmenlik vs...ilgisi yok canım,tabiri caizse kedi uzanamadığı ciğere pis dermiş misali.

ben 2 üniversite bitirdim,2 abim var onlar doktor,millet bana diyorki sen niye doktor olmadın

abimin biri uzman,biri pratisyen doktor,pratisyene neden uzman olmadın diyorlar,uzman olanada niye başka bölüm seçmedin diyorlar,sen ne iş yapıyorsun peki diyeceksin olmayacak:ssz:

ayyy ne cok guldum bi bakima dogru diyorlar ben de ogretmenim emin ol 4yl sonra sen de ben nerden ogretmenlik yazdim diyeceksin.neden diyeceksin soyle soyleyeyim
madde 1: cok fazla yoruluyorsun oyle sadece dersini anlatmakla olmuyor bu is ve eve is getirmek zorunda kaliyorsun raporlar tutanaklar sinav kagitlari vs vs..
madde 2: cok fazla gereksiz s yapiyorsun anlattigin dersten cok gereksiz evraklarla ugrasiyorsun ben ogretmen miyim gereksiz isler muduru muyum die dusunuyorsun ve bu kadar is arasinda ders anlatmak en az yaptigin is oluyor
madde 3: bu kadar is yapip pestilin cikmasina ragmen en gereksiz insanlar bile yaptigin isi kucumsuyor
madde 4: bazi okullarda yaptigin isi adi OGRETMENLIK degil COCUK BAKICILIGI
madde 5: yaptigin ise karsilik aldigin ucret devede kulak(benim aldigim maasin bi kismi da cocuklara hediye olarak giderdi)
madde 6: okulun hademesi bile senden daha cok maas alir ki bazi hademeler senden daha kiymetli gorur okulda seni
madde 7: kadinlar evlerinde 2 cocuga bakamaz senin sinifinda 45 cocuk vardir tenefusde cocugun dusmesinden bile sen sorumlusundur ertesi gun kavgaya gelinir(ama o veli daha once cocugunun dersiyle ilgili senin cagirmana ragmen gelmemistir)
madde 8: ve her zaman insanlar hic bisey olamazsan ogretmen bari ol derler bu da seni incitir.
madde 9: ve ogretmenler her zaman yatarlar imajini da hic bi zaman silemezsin...

amaaaaaa ogrencilerinle yasayacagin kucucuk bi mutluluk bunlarin hepsini siler ve sen ne zaman bi ogrencini hatirlasan yuzunde hep bi tebessum olur iyiki de bu meslegi yapiyorum dersin..

herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.

onun ideali farklıdır senin idealin farkıdır bu onu kesinlikle senin ideallerine yorum yapma hakkını vermez.he bunu öğretmenlerin şuan atanamama sorunları olduğu için söylemiş olabilir ama bildiğim kadarıyla türkçe öğretmeliğinin de önü açık.yani kısaca sen boşver bunları diyenleri.hedeflerine bak :34:

Ben ana okulu ogretmenligi okudum bi sene ama basarisiz olunca biraktim. Ama ogretmenligin kutsalligini biliorum ve bi cocuga konusmayi kendini gelistirmesini ogretmek kadar guzel bisey varmi? Eger tr de yasasaydim turkce ogretmenligini okumak isterdim cunku turkce asigiyim.

Su an ogretmen asistaniyim ana okulunda ve cocuklardaki gelisimi gormek kadar keyif verici bisey. Daha yok. İnsallah o bolumu kazanirsin ve Turkiyemize yakisir bi ogretmen olursun :-)

"Bana bir harf ogretenin bin yil kolesi olurum" :-)

Ha bide sunu soyleseydin keske kiza: e okusaydin o zaman :-P

Canım sen boşver kimin ne dediğini.
Tercih dönemi kimse beğenmez öğretmenliği, sonra sen atanınca, özel sektörde çalışan arkadaşların keşke ben de öğretmen olsaymışım der.
Bizim mesleğimiz klişe gelecek ama çok kutsal. Bunu yapmayan da bizler kadar anlayamaz.
Hangi branşta ve eğitim kademesinde olursan ol öğrencilerinin hayatını ne kadar çok etkileyeceğini göreceksin.
Kimisi anne babasından çok sana güvenecek.
Sen insanları seviyorsan, sosyalsen, insan ilişkilerin başarılıysa, yazdığın branşı seviyorsan herkese kulağını tıka.
Bence dünyanın en güzel mesleği, maddi kısmı seni tatmin eder mi bilmem ama manevi mutluluğu paha biçilemez.

Ben de aynı dertteyim seni çok iyi anlıyorum.
Ben de bu sene sınava girdim ve okul öncesi öğretmenliği yazdım.
Ama ailem de dahil herkes çocuk bakıcılıgı yapacakmışım gözüyla bakıyor olaya. Kimse anlamasa da ben mutlu olcam bu meslekte inanıyorum.
Sen de böyle düşün bencee kulagını tıka :)

Back
X