isyan ediyorum bu kafa yapısına !! ne istiyorsunuz öğretmenlerden ?!

Canım kafana takma böyle konuşanları.

öğretmen olmak çocukluktan beri hayalimdi. millet evcilik oynardı ben öğretmencilik.
babam kısa yoldan sağlıkçı ol dedi. ilimizdeki sağlık meslek lisesini kazandım, gitmedim.
babamda inat etti beni fen lisesini göndermedi. anadolu lisesinde devam ettim.

inat ettim. mühendislik, eczacılık ve diğer bölümler tutmasına rağmen 24 tercihimde öğretmenlikti. hoş matematiği daha çok istiyordum ama bilgisayar oldu. kısmet dedim. okudum

okurken bizi perişan ettiler ama çok güzel şeyler öğrendim. deneyimler kazandım.

ama okul bitti atandım ve öğrencilerle dolu bilgisayar sınıfına adım attım ve o çocuklar ayağa kalktılar ya
işte o zaman duyabileceğim en büyük gururu duydum. hala o anın heyecanı içimdedir. şimdi bile gözlerim doluyor inan.

6. yılımı bitiriyorum mesleğimde ve öğretmenliği seviyorum.

bilgisayarcıların üzerine oynanan tüm oyunlara rağmen ben mesleğimden memnunum.

"öğretmenlik kolay meslek, 3 ay tatili var, ohh oturt çocukları kitap okusunlar sen parana bak, çocuklara bilgisayarda oyun oynatıyorsun ve bunun için o kadar para veriyorlar sana ohhh ne ala" diyenlere

"gelin 35 tane çocuğu 15 bilgisayara oturtun kavga etmemelerini sağlayın. ve bu arada sadece yeni bir dosya açıp adını değiştirmelerini sağlayın tek tek hepsinin." diyorum. kesiyorlar çenelerini

ya da
"gelin 35 tane çocuğun 40 dakika boyunca sessizce oturmalarını sağlayın bende öğretmenliğin kolay meslek olduğunu kabul edeyim" diyorum.

evde 2 çocuklarıyla baş edemiyorlar sonra öğretmenlik hakkında atıp tutuyorlar.

çok doluyum canım. benim gibi bir çok meslektaşımda doludur bu konularda. böyle bir konu açıp içimi dökmemi sağladığın için çok teşekkür ederim.

sen bu inancına sahip çıktığın sürece eminim ileride çok iyi bir öğretmen olacaksın. ilerideki öğrencilerin senin gibi bir öğretmene sahip olacakları için çok şanslılar.

kimbilir o komuşu kızının çocuğunun öğretmeni de sen olursun. o zaman görüşürsünüz :40:

türkiyede malesef başarıyıda başarısızlığıda hazmedemiyorlar siz öğretmen olmuşsunuz sizi yerenlere gel sen yap kolaysa diyorsunuz 50 çocukla uğraşmak falaln kolaymı onlarda olamadıklarından öğretmenliğe burun kıvırıyorlar eğer verseler bi tarafları tavana vura vura öğretmenlik polislik askerlik kısaca memurluk yaparlar kim ne derse desin bu ülkede en geçerli meslek eğer zengin değilseniz memurluktur zor tarafıda yoktur girişin bellidir çıkışın bellidir maaşın bellidir maaş alacağın gün bellidir haa çocuklarla insanlarla uğraşmak kolaymıdır derseniz kimse size o parayı oturduğunuz yerden vermez biraz hareket şart yani ayrıca maaşı beyenmeyenler var gitsinler özel sektörde çalışsınlar asgari ücrete günde 12 saat görsünler maaşı sözün özü öğretmenlik güzel meslektir tabiri caizse akarı yoktur kokarı yoktur :)

Kedi ulaşamadığı eti mundar edermiş. en geçerli meslek emek verip emeğinin karşılığını aldığın meslek.Bir öğrencin 1 telefon açıp öğretmenler gününü kutlasa bu mutluluk bile değişilmez hiçbirşeyle. Yaz tatillerin var kendine ayıracak çok zamanın var. O bayan kendi işine baksın, kıskançlıktan çatlasında patlasın:))))

Son düzenleme:
Belli ki komşu kızı senin okula devam etmeni vs. kıskanıyor o yüzden kendince mesleğini küçümsüyor, en son bıraktığı sosyal ortamda yükseklik, büyüklük gibi kavramlar henüz sadece en temel anlamlarında kullanıldığı için de ''ben olsaydım daha yüksek olurdum senden uzayda olurdum, pilot olurdum'' diyerek kendini tatmin etmiş işte.

Hayır anlamadığım nokta başarılı da olmuş, sen kızın dediklerini bu kadar takmışsın bir de üstüne 70 milyona mal etmişsin, ne isteyelim hayatım öğretmenlerden iyilik güzellikten başka? Sonuçta öğretmenlik saygı görmeyen bir meslek dalı değil ki sosyal alanda getirdiği bir tatmin hissi var insana, az kazanıyorsunuz, öğretmenler atanamıyor başka meslek tercih et vs. vs. denmesinden şikayet edenler var galiba asıl olarak öğretmenler arasındaki üzgünüm gerçekler bunlar, gerçekleri söyleyenleri saygısızlıkla suçlamak yerine, düzgün maaş ve atama için örgütlenmeniz, asıl öfkenizi devlete yöneltmeniz daha akılcı olur eminim. Çünkü kimse öğretmenlik iyi olanakları haketmez demiyor yeterince iyi olanaklara sahip değiller diyor.

Bir de memurluk özel sektör olayı vardı biryerlerde özel sektördekiler bir öğretmene yakışmayacak şekilde kötülenmiş, sonra aslında hepsinin gizli gizli memurluk yapmak istediği savunulmuş, yeterince kalifiye olursanız, özel sektörden ciddi manada iyi paralar kazanabilirsiniz günde 12 saat çalışmadan, üstelik uzun bir sınava hazırlanma süreci geçirip ardından atanmak için tanıdık bulmanız gerekmez.

herkese merhaba. beni içten içe sinirlendiren bir şeyi paylaşmak istiyorum.şimdi ben malum bu sene üni.ye başlıcam. bi komsumuzun kızı var 25 yaşında falan okumamıs lise üni falan orta okul okudumu bilmiyorum onuda(niyetim kimseyi eğitim seviyesine göre değerlendirmek değil yanlış anlaşılmasın) neyse bu kızımız bana sordu ne yazdın diye türkçe öğrt. dedim aldığım cevap şu ' hmm ben okusaydım hedeflerim yüksek olurdu' bu nasıl laf ya ! bende dedim türkçe öğrt. nesi kötü ? (ayrıca sözel bölümde en yüksek puanlı bölüm sanki kazanmak çok kolay) işte diyo ' bak o kadar yıl okumussun niye öğretmen olcan ben olsam uzayla ilgili bişey okurdum pilot olurdum öğretmen maaşı çok az ' dedim ben halimden memnunum. Ya gerçekten insanlar ne istiyo öğretmenlerden. bi toplumda öğretmeni memnun etmezsen toplum mutlu olamaz gelişemez. diğer ülkelerde(gelişmiş ülkeler) öğretmenler el üstünde tutulurken neden türkiyede küçümseniyo ? en olmadık insanların bile burnunu sokup yorum yapmasından bıktım. bu tarz söylemleri bir çok kişiden duyuyorum bu sadece bir örnekti.

Allaha şükürler olsun ve bereketini versin ki Türkiye şartlarında 2200-2300 lira maaş alıyorum.Bu az bir para değil.He diğer Avrupa ülkelerinde ( diğer avrupa ülkeleri de ne demek oluyosa sanki avrupa ülkesiyiz bildiğin ''gelişmekte olan -50 yıldır gelişemedik gitti - ve bir türlü gelişmiş olamayan bir ortadoğu ülkesiyiz ne Avrupası'') gelir seviyesi en yüksek olan mesleklerin başında öğretmenler geliyor.Bizim ülkemizde öğretmenin değeri yerlerde...30 senelik bir öğretmenin aldığı 25 ve o civarda bir rakamla sınırlı belediye çalışanları,askerleri,polisleri söylemiyorum bile...Ama işte bu meslek öyle bir bağımlılık ki insanın gözü ne genç yaşında evinden binlerce kılometre uzakta hayatında yaşamadığın bir köy ortamında çalışmayı zor görüyor ne de emeğinin karşılığında görülen parayı...

Sen o komşunun kızına o güzel aklını bu tarz şeylere yormamasını söyle.Boşuna yormasın kızcağız aklını.Keşke okusaymış uzayla ilgili bir bölüm seçseymiş.Biliyorsunuz ki NASA bizim ülkemizde ya ciddi bir istihdam açığı var :) Bide napıcam öğretmenliği yaa diye küçümseniyor ama bununla paralel olması gerekirken üniversite taban puanlarına bakıyorum öğretmenlik nasıl bu kadar yüksek kapatıyor ?Bu bir çelişkidir.Kolay ulaşılamayacak hedeflere pislik sürmek o kadar kolay işte.

Tekrardan söylüyorum ki ne mutlu ki öğretmen olmuşum.Bin defa daha önüme sunulsa ne olacaksın diye bin defa yine öğretmenliği seçerim.Birşeye kulak asma güzel kardeşim sen.Yolunda devam et.İnşallah kazanırsın öğretmenliği.Hee şunu da söyleyeyim kazanırsan zor günler seni bekleyecek.Çünkü atanmak zor malum mesleğimize talep fazla :34: alım az..

Boşver hiç takılma.. "Öğretmenler, yeni nesil sizlerin eseri olacaktır" diye boşa dememiş Atamız...

Gayet güzel bir bölüm hayırlı olsun canım..

İnsanlara kolay geliyor öğretmenlik.. Okuması kolay, bayram seyran tatil, yarım günün boş, 3 ay tatil maaşın takır takır yatıyor diyorlar.. Ama bilmiyolar ki avantajları olduğu kadar dezavantajları da var.. Boşver takma sen :ssz:

canım o her şeyden 'uzak' kızın 'pilot ol' demesini ben 5 yasındaki çocuklara 'ne olacaksın' diye soruldugunda ' başbakan', 'astronot' hatta 'pilot' demesine benzettim:1: tamamen aynı bilgisizlik ve hayalperestlikle söylenmiş bir söz. hayatın gerçekliğinden son derece uzak ve kıskançlık kokuyor. eminim o yapıda değilsindir ama 'sen neden olmadın' ya da 'keşke sen de bari öğretmen olsaydın' demek lazım böylelerine.
bu arada ben de 9 yıllık öğretmenim ve halimden çok memnunum, maaşımız da çalışma süremize göre gayet iyi
başarılar dilerim

bu zihniyeti saolsun son 2-3 yılda devletimiz oluşturdu. bir ülkenin bakanı çıkıp öğretmenler az çalışıyor çok para alıyor derse olacağı bu. devlet saygı göstermezse halkın gözündeki değeri nasıl yükselsin. kimseyi umursamayın. görevinizi hakkıyla yapıp vicdanınızı rahat tutun..

ailemden de çevremden de çok laflar duyuyorum. isteyen istediğini desin. ben bir öğretmenim ve ışığım karanlıklara.

eskiden memur,ogretmen dedigin zaman akan sular dururdu.
hersey egitim sisteminden kaynaklaniyor.
insanlarin ne soylediklerini takma kafana ve istedigin sevdigin bi meslege sahip ol.
komsu kizimiz yine ayni muhabbeti acarsa "iyi sen oku uzaya git,beni de aldir yanina uzaylilara turkce ogretiriz"dersin.

sen kimseye bakma ne isityosan onu oku öğretmenin maaşı az falan değil bilmiyomuş işte ben mühendisim 2600 maaş alıyorum o kadar çok çalışıyorum ki 20 günlük tatilime bile taş koyuyorlar istediğim zaman çıkamıyorum en güzel iş öğretmenlik bayan için özellikle mükemmel ailene ayıracağın bol vaktin olur.
Sadece rahat atanabileceğin bir bölüm olmasına dikkat et çünkü akrabalarımda biyoloji kimya okuyup atanamayı malesef polislik bankacılık yapanlar var ve çalışma şartları çok kötü.

kimseyi kafana takma her kafadan ayrı ses çıkar
seçtiğin bölüm çok güzel sen istedikten sevdikten sonra yorumlara takılma

Ben de 3 yıllık öğretmenim ve Ağrı'nın bir ilçesinde çalışıyorum.Memleketim ise Türkiye'nin diğer ucunda. Öğretmenlik o kadar kutsal bir meslek ki bunu inşallah sen de tadacaksın. Kolay meslek diyenler için zaten arkadaslar acıklama yapmışlar diğer taraftan o öğrencilerinizin sizi anne gibi görmesi, sizi sahiplenmesi, sizi baskalarından kıskanmaları, hergün cebine bir mektup yerleştirmelerii hiçbir şeyle değişilmez.Şu anda yaz tatilindeyiz ve öğrencilerimi nasıl ozledım anlatamam artık insanın ruyasına gırıyorlar ve sız de oyle sahıpleniyorsunuz kı onlara soylenen kucucuk sey ıncitiyor sızı. Ben meslegımden cok memnunum . Sızı her davranısınızla ornek alan bursuru ogrencınız var. Eger cocukları ve öğretmeyı sevıyosan kımseyı dınleme. Herkes bişeyler söyler ama emın ol ki meslege atıldıgında öğrencilerinin daha dogrusu cocuklarının yuzundeki gülümsemeleri gördugunde bunları bosa taktıgını goreceksın. İyi ki öğretmen olmusum dıyeceksın.

Öğretmen adayıyım:3::3: Sayısal mezunuyum mf de 40 binlerde tm2 de 38bin tm3de 20 binlerde sıralamam.Çok çok içime sinerek sınıf öğretmenliği ve rehber öğretmenliğini yazdım .Nereyi tercih ettiğimi soranlara söylediğimde verdikleri ilk tepki ''başka nere geliyo, daha iyi yerlere yetmiyo mu?'' ''neyse yaşın küçük olmadı bi daha hazırlanırsın '' gibi tepkiler alıyorum.Kafama takıyor muyum ''tabiki hayır'' Mesleği yapacak olan benim ,parayı kazanacak olan benim.Millet az kazanırsın diyor ama çok da az değil bence .Hem ne güzel demiş Hz. Ali ''Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum'' Öğretmenlikten daha kutsal meslek var mı yahuu??
Doktoru da ,pilotuda ,avukatıda yetiştiren öğretmenler değil mi zaten??

Kendisi ulaşamamış, senin de moralini bozmaya çalışıyor. Dünyanın en güzel mesleği öğretmenlik. Sen aldırma, hayatında böyle patavatsız ve kıskançlar her zaman karşına çıkacaktır.

Neden pilot vs. olmamış, olsaymış o zaman :)

Paylaşımı okuyunca aklıma ilkokul arkadaşım geldi. Onunda hedefi doktor olmaktı. Birinde babası eğitimden, mesleklerden bahsederken "Xxxx okuyacak doktor olacak. Daha aşağısı yok. Hiç bi şey olmazsa bile öğretmen olur" demişti de ağzım açık kalmıştı. Sanki öğretmenlik çok basit bi meslekmiş gibi bahsediyordu adam. :53:O zamandan beri hem arkadaşımdan hem ailesinden soğumuştum. :20::20:Kız şimdi doktorluk okuyor. Şöyle bi bakıyorumda iyiki soğumuşum. :1::1:

Atatürk'e sormuşlar milletvekili maaşlarını ayarlayacağız paşam ne yapalım diye..Ata cevap vermiş "öğretmen maaşlarını geçmesin"............

Yalnız her şey bir yana bir öğretmen olarak iyi düşünmeni tavsiye ediyorum. Farkındasındır öğretmen atamaları ciddi şaibeli,sorunlu ve çok az... Tabi ki karar senin. Bu ülkenin Gerçek Türkçe öğretmenlerine çok ihtiyacı var. Kendi dilini bilmeyen bir milletiz maalesef..

ben de Türkçe öğretmeniyim, okullar kapanmaya yakın farklı farklı parklarda benim öğretmen olduğumu bilmeyen kaç annenin okullar da kapanıyor serzenişine şahit oldum kolay değil o kadar çocukla baş etmek...

komşu kızına gelince o seni kıskanıyo:27:

4 ağustosta ankarada öğretmenlerin eylemi vardı..aralarına katılıpta öğretmen olmak istiyorum deseydin inan o kızdan çok farklı cevaplar almazdın...öğretmenlik kutsaldır kesinlikle ama türkiyede değil.. ben pişmanım bin pişmanım milyon kere pişmanım..o diplomayı alıp yırtıp atasım var bizi bu hale getirip atamak için pazarlık edenlerede hediyem olsun diyesim varrr :52::52::52:

yani se buna mı kafa patlattın...eline kazandığın üniversite gelsin ..oku gel eline emsleğini al çatır çatır az ya da çok paranı ye...sen adam yetiştirecen işi maddiyata dökenler utansın..gerisi boş..

Back
X