• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isyan ediyorum ne zamandan beri tecavuzculeri kollamak moda oldu!!!

Bahsettiğin şey çok farklı bir durum,toplumlarla değil uluslararası ilişkilerle ilgili ki bu konuda dünya da iyi bir ülke bulmak zor...Bizim isteğimiz, o ülkelerin vatandaşlarına verdikleri değeri, kendi ülkemizden görmek...

Katılıyorum ,
burada bahsettiğimiz ülkelerin kendi vatandaşlarına verdikleri değer ile ilgili.
Ben yurtdışında yaşamıyorum.Ama yurtdışından gelen arkadaşlarımdan 'bu ne ya burası benim ülkem olmasına rağmen geldiğim yerde kendimi daha değerli hissediyordum' laflarını duyuyordum.Tabi ki arada burayı beğenmiyomusun diye kızsam, sinirlensem de söylediklerinde doğruluk payı vardır.

Bahsettiğin şey çok farklı bir durum,toplumlarla değil uluslararası ilişkilerle ilgili ki bu konuda dünya da iyi bir ülke bulmak zor...Bizim isteğimiz, o ülkelerin vatandaşlarına verdikleri değeri, kendi ülkemizden görmek...

Rachel Coria'yı bilir misiniz?

Amerikalı özgürlükçü bir aktivist. Filistin'deki insanlık dışı işlenen suçlara ses çıkarmak adına oraya gidiyor ve ardından İsrail tankıyla eziliyor. Amerika sahip çıkmıyor, "siz bizim vatandaşımıza nasıl böyle yaparsınız?" demiyor. Neden? Çünkü o her ne kadar vatandaşı olursa olsun, ülkesinin uyguladığı politikayı redediyor ve ses çıkartıyor

kendi vatandaşları olup olmaması önemli değil. Dünya üzerinde uyguladıkları iğrenç politikalara karşı çıkan kişi, kendi öz vatandaşı olsa bile ONA İNSAN MUAMELESİ YAPMIYOR

insanlara deger verirler ama kendi amaçlarına zarar vermedikleri sürece

Rachel Coria'yı bilir misiniz?

Amerikalı özgürlükçü bir aktivist. Filistin'deki insanlık dışı işlenen suçlara ses çıkarmak adına oraya gidiyor ve ardından İsrail tankıyla eziliyor. Amerika sahip çıkmıyor, "siz bizim vatandaşımıza nasıl böyle yaparsınız?" demiyor. Neden? Çünkü o her ne kadar vatandaşı olursa olsun, ülkesinin uyguladığı politikayı redediyor ve ses çıkartıyor

kendi vatandaşları olup olmaması önemli değil. Dünya üzerinde uyguladıkları iğrenç politikalara karşı çıkan kişi, kendi öz vatandaşı olsa bile ONA İNSAN MUAMELESİ YAPMIYOR

insanlara deger verirler ama kendi amaçlarına zarar vermedikleri sürece

Biliyorum, bu konuda ben de sayısız örnek verebilirim,yanlış anlaşıldım sanırım yabancı aşığı değilim,avrupa, amerika her şeyde iyidir,biz kötüyüz demiyorum! Onların kötülüğü bizi aklamıyor maalesef. Dünyanın en zalim ülkeleri ing,israil ve abd dir,eminim bunu herkes bilir.Ama genel anlamda vatandaşlarına verdikleri değer tartışılmaz...Konu dışına çıkıyoruz sanırım..

Biliyorum, bu konuda ben de sayısız örnek verebilirim,yanlış anlaşıldım sanırım yabancı aşığı değilim,avrupa, amerika her şeyde iyidir,biz kötüyüz demiyorum! Onların kötülüğü bizi aklamıyor maalesef. Dünyanın en zalim ülkeleri ing,israil ve abd dir,eminim bunu herkes bilir.Ama genel anlamda vatandaşlarına verdikleri değer tartışılmaz...Konu dışına çıkıyoruz sanırım..

yo yoo evet ben sizi anladım. "Avrupa aşığı" gibi bir tabiri de yakıştırmadım size, Öyle anlaşılacak bir cümle kurduysam özür dilerim.

Bahsettiğiniz gibi genel anlamda bizden daha iyiler özellikle özgürlükler söz konusu oldugunda
ama işin gerçeğine indiğimizde malesef böyle değil. Ben bunu dile getirdim konu açılınca

Bu ulkede gıtgıde yasanmaya nalet edılesı bı hale gelıyor...
allah askına dunyanın her yerı boyle mi?
yoksa bır tek bız mı bu rezıllıklere maruz kalıyoruz.
allahım sımdı etek gıyınce tecavuzu hakedıyormuyuz?
kör bıcakla hadım etmelıler bunları..!
yıyecek gıbı bakan o öküzlerin hic mi sucu yok yani.. allah'ım sen yardım et bıze yarabbım..!!

Erkeğin gözünde ne mini eteğin ne de çarşafın bir önemi var söz konusu 'kadın' olduktan sonra.

Maalesef ki bunu 14 yaşındayken umre ziyaretim sırasında tacize uğradığımda kavradım.

İnsan namaz kılarken de mi tacize uğrar üstelik öylesine kutsal bir yerde?

Adam secdeye varmamdan tahrik olmuş, var mı daha ötesi?

Bu yüzden kimse önlemden, kendini korumadan falan bahsetmesin...

Gece yarısı dışarı çıkmayalım, oramızı buramızı göstermeyelim, ee adam haklı.

E madem biz namaz da kılmayalım, her an her şey olabilir... değil mi?

Şu yaşımda olsam o an ortalığı ayağa kaldırır o şerefsizi yakalatırdım belki de.
Ama ben ne yaptım?
Ne anneme ne babama ağzımı açamadım..
Utandım, kaç gün ağladım hatırlamıyorum.
Sadece kendi yaşımdaki kuzenime anlatabildim.

O günlerden çok anılarım silindi hafızamdan... Fakat bu birkaç saniyenin her karesi hala gözlerimin önünde.
Ve biliyorum ömrüm boyunca da silinmeyecek.

Yaşadığım 2 saniyenin benden neler alıp götürdüğünü düşünüyorum, düşünüyorum da acaba o yaşlarda belki daha küçük ya da daha büyük bir kızın, bir kadının yaşadığı tecavüz sonucu ruh hali, psikolojisi nasıl olur? Tahmin dahi edemiyorum. Etmek istemiyorum. Tecavüz en büyük suçtur. Cezaların da en büyüğünü hakeder.

Bu yüzden sıralanan kendimizi koruma yöntemlerini asla kabul etmek istemiyorum.
Daha nasıl koruyalım kendimizi?

Bir arkadaş 'Erkeklerin düşünme organının beyin olduğunu hatırlatmak gerekir' demiş.

Aynen öyle... Çözüm budur.

yo yoo evet ben sizi anladım. "Avrupa aşığı" gibi bir tabiri de yakıştırmadım size, Öyle anlaşılacak bir cümle kurduysam özür dilerim.

Bahsettiğiniz gibi genel anlamda bizden daha iyiler özellikle özgürlükler söz konusu oldugunda
ama işin gerçeğine indiğimizde malesef böyle değil. Ben bunu dile getirdim konu açılınca

Özür dileyecek bir şey yok :34: yanlış anlaşılmak istemedim o kadar..Aynı düşüncedeyiz.. özellikle işin gerçeğinde...

Erkeğin gözünde ne mini eteğin ne de çarşafın bir önemi var söz konusu 'kadın' olduktan sonra.

Maalesef ki bunu 14 yaşındayken umre ziyaretim sırasında tacize uğradığımda kavradım.

Şu yaşımda olsam o an ortalığı ayağa kaldırır o şerefsizi yakalatırdım belki de.
Ama ben ne yaptım?

O günlerden çok anılarım silindi hafızamdan... Fakat bu birkaç saniyenin her karesi hala gözlerimin önünde.

Yaşadığım 2 saniyenin benden neler alıp götürdüğünü düşünüyorum, düşünüyorum da acaba o yaşlarda belki daha küçük ya da daha büyük bir kızın, bir kadının yaşadığı tecavüz sonucu ruh hali, psikolojisi nasıl olur? Tahmin dahi edemiyorum. Etmek istemiyorum. Tecavüz en büyük suçtur. Cezaların da en büyüğünü hakeder.

Bir arkadaş 'Erkeklerin düşünme organının beyin olduğunu hatırlatmak gerekir' demiş.

yazdıklarınızda haklısınız.
ama ben kendımızı korumakla ılgılı bırsey yazmadım. yanı kımse bahsetmesın demıssınız ben demedım:)
Bızım ulkemızde neden tecavuzculer elını kolunu sallayarak gezıyor acaba.
bazen terk edesım gelıyor buraları. ama erkek her yerde baska yerıyle dusunuyor sanırım.

yazdıklarınızda haklısınız.
ama ben kendımızı korumakla ılgılı bırsey yazmadım. yanı kımse bahsetmesın demıssınız ben demedım:)
Bızım ulkemızde neden tecavuzculer elını kolunu sallayarak gezıyor acaba.
bazen terk edesım gelıyor buraları. ama erkek her yerde baska yerıyle dusunuyor sanırım.

Size ithafen yazmadım zaten yanlış anlaşılmasın,

Düşüncenizi desteklemek amacıyla alıntıladım, kalanı tamamen kendi fikirlerim ayrı bir mesajda yazmadım sadece. :)

Konum kapanmamis sasirdim dogrusu,destek veren herkese tesekkur ederim.Icimin biraz olsun sogumasina neden oldunuz. Tek boyle ici icini yiyen sinirlenen isyan eden ben degilmisim demek ki.Keske devlette birseyler yapsa en cokta sacmasapan yargi siteminden biktim.Tecavuzculerin artik korkacak hicbirseyi kalmadi,nasilsa dogru duzgun ceza alinmiyor, hamile biraksalar devlet arkasinda dogurun bakalim diyor.Neden tecavuz etmesinler ki bir korkularimi var?? Devlet yureklendiriyor bunlari sagolsun...

Ama ben ne yaptım?

Oha ya Oha hayvan herif. Adamın niyeti bozuk olunca karşısındaki ister mini etekli ister kapalı olsun kadın olması, hatta direk disi olması yeter! Bu ulkede tavuğa bile tecavuz ediyorlar ya

Konum kapanmamis sasirdim dogrusu,destek veren herkese tesekkur ederim.Icimin biraz olsun sogumasina neden oldunuz. Tek boyle ici icini yiyen sinirlenen isyan eden ben degilmisim demek ki.Keske devlette birseyler yapsa en cokta sacmasapan yargi siteminden biktim.Tecavuzculerin artik korkacak hicbirseyi kalmadi,nasilsa dogru duzgun ceza alinmiyor, hamile biraksalar devlet arkasinda dogurun bakalim diyor.Neden tecavuz etmesinler ki bir korkularimi var?? Devlet yureklendiriyor bunlari sagolsun...

canım asıl sen sağol biz teşekkür ederiz biraz olsun içimizdeki kini boşaltmamızı sağladın... inşallah hepimizin korkmadan, çekinmeden, istediğimizi giyerek yolda rahatça suçlanmadan,rahatsız edilmediğimiz zamanlar gelecektir...
Allah yardımcımız olsun...

canım asıl sen sağol biz teşekkür ederiz biraz olsun içimizdeki kini boşaltmamızı sağladın... inşallah hepimizin korkmadan, çekinmeden, istediğimizi giyerek yolda rahatça suçlanmadan,rahatsız edilmediğimiz zamanlar gelecektir...
Allah yardımcımız olsun...

Oyle gunler gelecek mi yoksa daha mi kotu olur kestiremiyorum...:50:

Tecavüz edilen bir kıza,hakimin "kendi isteği-rızası vardı" dediği bir ülkede yaşamaktan utanıyorum:5:.Allah'ın cezaları !!!:47::47::47:

bu konuya destek verildiğini görmek çok güzel açıkcası. geçen günlerde bir sosyl paylşım sitesinde aşağıda resimde bulunan yazıyı paylaştım sadece erkek arkadaşlardan beğenip paylaşan oldu. hemcinslerimize sahip çıkmamız gerekmez mi arkadaşlar? kadına ne yapılırsa yapılsın kimsenin umru değil. tecavüz edeni bırakın düşünene bile çok büyük cezalar verilmeli. $600778_10150999623215552_534476472_n.webp

haketmis diyenlerde fazla buyuk konusmasınlar ufacık cocuklara kız erkek ayrım yapmadan tecavuz eden igrenc kisilikler var vay efendim mini giydide dayanamadı vay iste dekoltesi vardı da oldu!! iradeniz yokmu bunu haklı cıkarmaya calısanların kendileride aynı seyleri dusunuyodurda ondan boyle soyluyorlardır ister gecenin bir yarısı dısarı cıksın ister cırılcıplak tecavuzu haketmez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! milletin giyimine orasına burasına karıscaklarına insan gormemis gibi davranan kisilik bozuklukları olanları bulup yakalasınlar her dekolteliye her geceyarısı dısarı cıkan kadına her erkek tecavuz tacizmi ediyor olaya bak ya bide haklı gosteriyorlar..insanları kapatarak tecavuzu tacizi engeleyemezler pislik heryerde pislik yapar cunku ruhu bozuk

Son düzenleme:
geçenlerde bir karikatüre rastladım.. bilinen adıyla tecavüzcü çoşkun " ah ulan bizim zamanımızda bu imkanlar olacakti ki..." diyor.
karikatür durumu tamamen özetliyor aslında.
son yıllarda özellikle kadın iyice değersizleşti..aslında genel olarak insan değersiz hale geldi.
çünkü buna fırsat verildi. yetki sahiplerinin " ....tecavüze uğrayan kadın kendini öldürsün ...." vb.cümleler kurması erkekleri kat be kat cesaretlendirdi..
zaten -yine bir erkeğin- tecavüzle ilgili bu tarz cümleler kurabilmeye başlaması,buna cesaret edebilmesi bile durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.
eskiden böyle bir cümleyi kim kurabilirdi?! sokakta kadına laf eden esnafdan dayak yerdi.
geldiğimiz nokta açık, geleceğimiz ise acı bir muamma!
üstelik çocuğa,kadına,insana bu kadar değer veren islamiyetin en yüksek biçimde yankılandığı zamanlarda!
adaletle zaten dalga geçiliyor; allah korkusu dindarım diye bağıranda bile kalmamış!

artık güven duyabileceğimiz adalet sistemi allahın adaleti:

"BAKARA 7.Allah onların kalblerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de perde vardır ve büyük azab onlar içindir."

"İBRAHİM 42. (Resûlüm!) Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor."

allaha emanet, bizler ve sevdiklerimiz...

Oha ya Oha hayvan herif. Adamın niyeti bozuk olunca karşısındaki ister mini etekli ister kapalı olsun kadın olması, hatta direk disi olması yeter! Bu ulkede tavuğa bile tecavuz ediyorlar ya

tavuk ta birşeymi bir yerde canlı dersin( töbe tööbeee) damacanaya tecavüz eden var yaa....

sadece tecavüz değil ki
türkiyede kadına şiddet serbest
karısını hastanelik eden adam serbest bırakılıyor
3 gün sonra kadını öldürüyor

adaletimiz kadına herturlu şiddeti destekler nitelikte. insanlar da oyle. haketmiştir diyorlar.

bu tarz yorumları okuyunca kan iyice beynime sıcrıyor.

Back
X