- 28 Haziran 2010
- 1.014
- 421
- 398
- Konu Sahibi missplayful
Oha ya Oha hayvan herif. Adamın niyeti bozuk olunca karşısındaki ister mini etekli ister kapalı olsun kadın olması, hatta direk disi olması yeter! Bu ulkede tavuğa bile tecavuz ediyorlar ya
Tecavüzle ilgili hiç aklımdan çıkmayan birkaç olay/haber var.
Bir tanesi şöyle, insanların ihbarları üzerine polis gece vakti bir sokak köpeğine tecavüz etmekte olan bir adamı yakalıyor. Adamın ifadesi de şu; uzun zamandır eşimle ayrıyız, işsizim, son paramla bira aldım bankta içiyordum, o sırada yanıma dişi bir köpek geldi, köpek de bana ilgi gösterince dayanamadım onunla ilişkiye girdim.
Yani insanın beyni işlevini yitirdikten sonra köpekler de insanlara iş atar, hatta gerçek alamda da kuyruk sallar, köpeğe tecavüz edilmez onunla ilişkiye de girilir, her şey olur. Gönül istiyor ki bunların alınlarına koca koca dövmeler yapsınlar, dövmelerle "bu adam bir tecavüzcüdür" yazsınlar, ya da kızgın demirle hayvan damgalar gibi damgalasınlar. Ama korkarım yakında tecavüzcülerin sırtını bile sıvazlayacaklar, "helal koçum, o kesin haketmiştir" diye. Hukukun bittiği bir yerdeyiz. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanının "Tecavüze uğrayan kadın da doğurmalı. Bosna'da pek çok kadın doğurdu." diyebildiği yerdeyiz. Hatta kendisinin "kadın da insandır" şeklinde şaşkınlık verici bir tesbiti de vardır. İnsan Hakları mevzusunda bu noktadayız genel olarak. Ama kadın da olsak insanız en azından.
Her neyse, niyetim konuyu dağıtmak değil, gerçekten, ama "İmam şöyle yaparsa cemaat de işte böyle yapar" gerçeğini yaşıyoruz. Sen tecavüzcünün cezasına iyi halden indirim yaparsan, "ama sen tecavüze uğrarken bağırmamışsın, demek ki sen de istiyordun" dersen, "dar pantolonla tecavüz olmaz, sen yardım etmesen o adam o pantolonu aşağı indirip seninle ilişkiye giremezdi" dersen, "26 adamla gönüllü ilişki yaşadın, iç genital organların parçalanmış ama elimizdeki belgeye göre ruh sağlığın bozulmamış" dersen, "gerçi zeka özürlüymüşsün ama bence yine de olayı hem algılayıp hem de kurtulabilirdin, demek ki sen de istedin" dersen, bu adamlar bunu yaparlar. Adamları caydıracak bir yaptırım yok ki. Hatta geçenlerde okuduğum bir haberde, saldırıya uğrayan kadın kendini korumaya çalışırken adama yumruk mu ne atıyor, ve adamı darp etti diye saldırgandan daha suçlu duruma düşüyor, ve daha beter bir ceza istemiyle davası sürüyor. Öyle şeyler duyuyoruz ki, hani bırak caydırıcılığı, neredeyse teşvik var diyecek raddeye geldik. Hatta mizah dergilerinden biri bunu alıp çok şahane bir karikatürle kapağına taşıdı, bulunca eklerim.
İki cümle var, çıkış noktalarını bilmiyorum ama neredeyse çocukluğumdan beri duyulur, söylenir sohbetlerde, filmlerde, şurada burada... Birincisi, "Sallandıracaksın bunlardan üç-beş tane Taksim Meydanı'nda, bak bir daha yapıyorlar mı!" , ikincisi de "Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum." cümleleridir. İkisi de genelde eş dost muhabbetlerinde espri olsun diye söylenen laflardırama ikisinin de gerçekliğini en şiddetli şekilde idrak ediyoruz şimdilerde.
Korkuyorum...
Son düzenleme: