• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Isyan ediyorum ne zamandan beri tecavuzculeri kollamak moda oldu!!!

Oha ya Oha hayvan herif. Adamın niyeti bozuk olunca karşısındaki ister mini etekli ister kapalı olsun kadın olması, hatta direk disi olması yeter! Bu ulkede tavuğa bile tecavuz ediyorlar ya

Tecavüzle ilgili hiç aklımdan çıkmayan birkaç olay/haber var.

Bir tanesi şöyle, insanların ihbarları üzerine polis gece vakti bir sokak köpeğine tecavüz etmekte olan bir adamı yakalıyor. Adamın ifadesi de şu; uzun zamandır eşimle ayrıyız, işsizim, son paramla bira aldım bankta içiyordum, o sırada yanıma dişi bir köpek geldi, köpek de bana ilgi gösterince dayanamadım onunla ilişkiye girdim.

Yani insanın beyni işlevini yitirdikten sonra köpekler de insanlara iş atar, hatta gerçek alamda da kuyruk sallar, köpeğe tecavüz edilmez onunla ilişkiye de girilir, her şey olur. Gönül istiyor ki bunların alınlarına koca koca dövmeler yapsınlar, dövmelerle "bu adam bir tecavüzcüdür" yazsınlar, ya da kızgın demirle hayvan damgalar gibi damgalasınlar. Ama korkarım yakında tecavüzcülerin sırtını bile sıvazlayacaklar, "helal koçum, o kesin haketmiştir" diye. Hukukun bittiği bir yerdeyiz. TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanının "Tecavüze uğrayan kadın da doğurmalı. Bosna'da pek çok kadın doğurdu." diyebildiği yerdeyiz. Hatta kendisinin "kadın da insandır" şeklinde şaşkınlık verici bir tesbiti de vardır. İnsan Hakları mevzusunda bu noktadayız genel olarak. Ama kadın da olsak insanız en azından.

Her neyse, niyetim konuyu dağıtmak değil, gerçekten, ama "İmam şöyle yaparsa cemaat de işte böyle yapar" gerçeğini yaşıyoruz. Sen tecavüzcünün cezasına iyi halden indirim yaparsan, "ama sen tecavüze uğrarken bağırmamışsın, demek ki sen de istiyordun" dersen, "dar pantolonla tecavüz olmaz, sen yardım etmesen o adam o pantolonu aşağı indirip seninle ilişkiye giremezdi" dersen, "26 adamla gönüllü ilişki yaşadın, iç genital organların parçalanmış ama elimizdeki belgeye göre ruh sağlığın bozulmamış" dersen, "gerçi zeka özürlüymüşsün ama bence yine de olayı hem algılayıp hem de kurtulabilirdin, demek ki sen de istedin" dersen, bu adamlar bunu yaparlar. Adamları caydıracak bir yaptırım yok ki. Hatta geçenlerde okuduğum bir haberde, saldırıya uğrayan kadın kendini korumaya çalışırken adama yumruk mu ne atıyor, ve adamı darp etti diye saldırgandan daha suçlu duruma düşüyor, ve daha beter bir ceza istemiyle davası sürüyor. Öyle şeyler duyuyoruz ki, hani bırak caydırıcılığı, neredeyse teşvik var diyecek raddeye geldik. Hatta mizah dergilerinden biri bunu alıp çok şahane bir karikatürle kapağına taşıdı, bulunca eklerim.

İki cümle var, çıkış noktalarını bilmiyorum ama neredeyse çocukluğumdan beri duyulur, söylenir sohbetlerde, filmlerde, şurada burada... Birincisi, "Sallandıracaksın bunlardan üç-beş tane Taksim Meydanı'nda, bak bir daha yapıyorlar mı!" , ikincisi de "Böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum." cümleleridir. İkisi de genelde eş dost muhabbetlerinde espri olsun diye söylenen laflardırama ikisinin de gerçekliğini en şiddetli şekilde idrak ediyoruz şimdilerde.

Korkuyorum...

Son düzenleme:
Devlet hicbir sey yapmayacak ne yazik ki. Hepimiz de binu gayet iyi biliyoruz. Zira onlarin amaci "herkesi esit kalitesizlikte" egiterek cahil bir toplum yaratmak, insanlari din ile kandirmak, ve gitgide bircok İslam ulkelerinde oldugu gibi ataerkil bir topluma donusup kadinlarin onemini kaybettirmektir.

Devlet hicbir sey yapmayacak ne yazik ki. Hepimiz de binu gayet iyi biliyoruz. Zira onlarin amaci "herkesi esit kalitesizlikte" egiterek cahil bir toplum yaratmak, insanlari din ile kandirmak, ve gitgide bircok İslam ulkelerinde oldugu gibi ataerkil bir topluma donusup kadinlarin onemini kaybettirmektir.

Halbuki biz Türkler özümüzde şimdiki gibi ataerkil bir toplum değildik.
Eski türklerde hepimizin bildiği gibi kağan tahtında değilken yerine eşi ülkeyi temsil ederdi.Aynı zamanda kağanların eşleri de her zaman ülke yönetiminde söz sahibiydiler.
Yine eski Türklerde yaratılış efsanesinde en büyük tanrı olan bay-ülgenin de yine dişi bir ruh tarafından oluşturulduğundan bahsedilir.
Oğuz kağan destanlarında her zaman gücü temsil eden bir kadın veya dişi ruh bulunur.
Dede korkut destanlarında bamsı beyrek ve banu çiçeğin karşılaşma anı bile bize bu konuda bir ipucu vermez mi?

Bazı devrimleri,çağdaşlık adına atılan adımları bizim kültürümüzde böyle birşey yok diye reddedeceksek ,geri çevireceksek; hiç değilse kendi kültürümüze, bize ait olan kültüre geri dönelim bari.

Eski türklerde hepimizin bildiği gibi kağan tahtında değilken yerine eşi ülkeyi temsil ederdi.Aynı zamanda kağanların eşleri de her zaman ülke yönetiminde söz sahibiydiler.
Yine eski Türklerde yaratılış efsanesinde en büyük tanrı olan bay-ülgenin de yine dişi bir ruh tarafından oluşturulduğundan bahsedilir.
Oğuz kağan destanlarında her zaman gücü temsil eden bir kadın veya dişi ruh bulunur.
Dede korkut destanlarında bamsı beyrek ve banu çiçeğin karşılaşma anı bile bize bu konuda bir ipucu vermez mi?

Bazı devrimleri,çağdaşlık adına atılan adımları bizim kültürümüzde böyle birşey yok diye reddedeceksek ,geri çevireceksek; hiç değilse kendi kültürümüze, bize ait olan kültüre geri dönelim bari.

Örnek verirken baciyan-i rum (anadolu kadınları) birliğini unutmuşum.Üstelik bu örnek islamiyetin kabulünden de sonra 14. yüzyıldadır.Anadolu Selçukluları zamanında dünyada bilinen ilk kadın örgütüdür.

malesef toplumumuzda okadar geri kafalı insanlar var ki cok üzülüyor...Allahım heleki cevremde bi kaçkişinin saçma sapan konulara yorum getirmelerine delii oluyorumda tam anlamıylada bişey diyemiyorum kayınvalide vs....neler neler...münevver öldürüldü ne işi vardı o...adamın evine niye gitmiş niye sarmas dolş foto cektirmiş diyenler oldu içim yandı :( kendi evladım gibi yandı...nasıl bir kalp nasıl bir ruh bu arkadaşş evladımız yokmu bizim ne kadar terbiye saygı sevgi versekte bu ülkede yoldan cıkarılmaları cokmu zor sorarım..cahillikk küçük yaş insana hata yaptırmazmı yada kalp denen bişey var ya insan sevemezmi...korkarım kınamaya allah korusun benimde bir kızım var oda büyüyecek sevecek güvenecek gezecek vs.. ne kadar engel olabilirsin ama insanoğlu nankör düşünmezz evladım var torunum varr düşünmez bişr laf vardırki (KINADIĞIN ŞEY BAŞINA GELMEDEN ÖLMEZSİN) derler gezmeseydi,güvenmeseydi,eğlenmeseydi,gece dışarda ne işi vardı,içmeseydi,anasının dizinde otursayıd kıçını başını açmnasaydıda teşvik etmeseydii derler:53: Allah kahretsin böyle zihniyetleri diyerbiliyorum sadece ve acımıyorum evlatlarını parça parça bulan ailelerin acısını bile yüreğinde hissetmeyip anaya babaya suş bulup kınayan kişiler Allah büyüktür gün gelir devran döner kınamayın..

ha birde erkeklerin klasik savunma mekanizması acmasaydı bacaklarını ondan yaptım,taciz ettim,dokundum vs... türbanlı insanlara asılanlarıda gördükk köy yerinde tecavüzleride demiyorlarki tutamıyoruz uçkurumuzu!!! Allah hepsini kahretsinn birde baba olacaklar

Örnek verirken baciyan-i rum (anadolu kadınları) birliğini unutmuşum.Üstelik bu örnek islamiyetin kabulünden de sonra 14. yüzyıldadır.Anadolu Selçukluları zamanında dünyada bilinen ilk kadın örgütüdür.

Kesinlikle benim demeye calistigim da bu. Turkler kadinina cok onem verirmis eskiden. Giderek degisti bu durum. Simdiyse hic utanmadan saklanmadan acik acik ediliyor sozler ya da eylemler.
Turkiye'yi ziyaret ettigimde erkeklerden o kadar rahatsiz oluyorum ki. Otobuslerde, carsilarda, sokakta.. Her yerde ayni bu durum. Ustelik tacize ugrayan bir kadinin cevresindekilerin kayitsizligi da cok gozume carpiyor.
Kimse kilini kipirdatmiyor. Otobuste basima gelen bir olaydan sonra bu da beni rahatsiz etmeye basladi.

Gazetelerde ya da haberlerde gordukce bazi seyleri nutkum tutuluyor. Allahim diyorum nasil bir toplumda buyuyecek cocuklarimiz.
Keske elimden bir seyler gelse. Elimizden.
İnsallah bir gun kadin, toplumdaki onemini yeniden kazanir ulkemizde. Ve birileri bu tecavuz, taciz, siddet bunlarin hepsine dur der.

Gönül istiyor ki bunların alınlarına koca koca dövmeler yapsınlar, dövmelerle "bu adam bir tecavüzcüdür" yazsınlar, ya da kızgın demirle hayvan damgalar gibi damgalasınlar.

Ejderha dövmeli kız filminde aynen böyle bir sahne vardı. adam kıza tecavüz ediyor. kızda bir kaç gün sonra adamın evine gidip adamı bayıltıp sırtına kocaman ben tecavüzcüyüm diye yazıp dövme yapıyor. o zaman demiştim keşke böyle birşey mümkün olsa. ben istiyorum onlarında canları acısın, herkes onlarada acıyarak baksın.... Ne halt olduğunu bilmeden yanından geçip gidemesin. Deşifre olsunlar.

Ejderha dövmeli kız filminde aynen böyle bir sahne vardı. adam kıza tecavüz ediyor. kızda bir kaç gün sonra adamın evine gidip adamı bayıltıp sırtına kocaman ben tecavüzcüyüm diye yazıp dövme yapıyor. o zaman demiştim keşke böyle birşey mümkün olsa. ben istiyorum onlarında canları acısın, herkes onlarada acıyarak baksın.... Ne halt olduğunu bilmeden yanından geçip gidemesin. Deşifre olsunlar.

O sahne fenaydi evet. Gercekte mumkun degil, herkes yapamaz o sekil.

arkadaşlar bizde de çok "caydırmayıcı" cezalar var..mesela tecavüzcü hapse atlıyor,bir güzel besleniyor daha dinç ve dinlenmiş bir şekilde hatta hafifletici sebepler bulunarak hapisten çıkarılıyor ve 1-2 ay sonra yine böyle iğrenç bir olaya kalkışıyor..işte bizde de adalet böyle sağlanıyor.

Böyle durumları düşündüğümde insanların "Türk adaletine güveniyorum.." sözlerini ne kadar inanarak sarfettiklerini merak ediyorum.....

Yaklaşık 6 ay kadar önce haberlerde ilginç bir olay dikkatimi çekti..Hukuk fakültesindeki 2 asistan 3 ay hapis cezası alıyor(şu an adı aklımda değil ) .. Sebep akşam üzeri eve dönerken sokak ortasında kocası tarafından feci şekilde dövülen bir kadını kocasının ellerinden kurtardıkları için...Bu 2 genç avukat 3 ay ceza alıyor..Kadın kocasını kızdırdığı için 1 yıl ceza alıyor..Koca serbest...2 avukat ta anlam veremiyorlar neden bu cezayı hakaettiklerine..ikisi de isyanlarda haliyle...Heryerde şiddet gören kadın görürseniz şu numarayı arayın,şöyle davranın ,sessiz kalmayın vs vs deniliyor..Ne denilebilir ki..Daha yüzlerce benzer dava..YAZIKLAR OLSUN !!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Avrupa birliğine girmek adına bu görüşteki hükümetlerin TCK düzenlemeleri sonucu cezalar böyle adaletsizleşti. Tecavüzcülere ağır cezalar verilmeli ki caydırıcı olsun, bu cezalar hapis cezası olmamalı, neden besleyelim o vahşileri, bedenlerine kalıcı bir hasar verilsin ki bir daha öyle suçlara kalkışamasınlar, o niyette olanlara da ibret olsun.

Avrupa birliğine girmek adına bu görüşteki hükümetlerin TCK düzenlemeleri sonucu cezalar böyle adaletsizleşti. Tecavüzcülere ağır cezalar verilmeli ki caydırıcı olsun, bu cezalar hapis cezası olmamalı, neden besleyelim o vahşileri, bedenlerine kalıcı bir hasar verilsin ki bir daha öyle suçlara kalkışamasınlar, o niyette olanlara da ibret olsun.

evet hatta yemek olarak kalıcı hasar verilmek için kesilen uzvu yedirilsin..

Allah tecaüze,tacize,saldırıya uğrayanların yardımcısı olsun..böyle bir tehditle karşı karşıa kalanlarada sapııkların elinden kurtulma gücü versin..

Back
X