Biliyorum Allahımın bir bildiği var..Biliyorum o ''ol'' demeden hiç bir şey olmaz..Evet, biliyorum isyan etmek en büyük günah..İsyan da etmiyorum, ama içimden geçenlere engel olamıyorum, akan gözyaşlarımı durduramıyorum...Hayatım boyunca iyi bir insan olmaya çalıştım, kimseyi bilerek üzmedim..Peki ya bu neyin cezası demekten kendimi alamıyorum..Eşim yeğenlerimizi severken gözlerindeki pırıltıyı görünce içime akan yaşları kurutamıyorum..Hamile bayanları görünce hayallere dalmaktan kendimi alamıyorum...Kimselere belli etmeden sıkıntımı hep gülümsemekten, her şey yolunda gibi davranmaktan artık yoruldum!Herkes için dua ediyorum, Allahım herkesin bebeğini onlara bağışla, ama beni de boynu bükük bırakma diye, duyuramıyorum..Sesimi duyan yok mu?
Cocugun olamamasi insan bazen gelceza gibi geleebilir.ama neyin hayirli neyin hayirsiz oldugunu Allahtan baska kimse bilemez.baba katili olan bir tanidigimizi bilirim.daha adün cocuktu.askerden döndü ama simdi hapiste.bunun gibi baska örneklerde sayabilirim cok yakin tanidiklardan-Allah herkese önce hayirli evlat versin.
rabbim yar ve yardimciniz olsun kizlar ,tüm mesajlari inanin gözlerim dolarak,tektek okudum...zor cok zor bi sinav bu .:85:
bende sizler gibiyim,bebek özlemiyle ,yanip tutusan bir kalbim var......cok sükürki rabbim bagislarsa benim bir oglum var ( rabbim tüm olmayanlara nasip eylesin ),ona annelik yaparken sevgiyle büyütürken bilebilirmiydim 6 melek anneside olacagimi:85:....inanin bana böyle bir yikilis ,böyle bir aci olamaz ,tabiki tesellim var oglum herseyim...ama onun kardes sevgisi,odasina kapanip "herkesin kardesi var benim neden yok ,hic olmayacak ",diye aglamasi:85: ,sirf onun yüzü gülsün diye hamile kalislarim,tedaviler,doktorlar, rabbime yalvarisim:85: ,heleki o meleklerimin o minicik,ayaklarini,ellerini görüp sevincim ,ama sonra kaybedisim ..inanin bana okadar aciki..:85:
rabbim kimseye ,sizlerede benim yasadigim acilari yasatmasin, böyle bir sinav inanin cok daha zor ,verecekse rabbim kaybettirmesin sizlere,ben agir depresyonlar gecirdim,cok zor ayaga kalktim oglum icin ,ama inanin bana bunlar yasanacak,hic birsey kolay elde edilmiyor,önce sabretmek ,biraz göz yasi ,ama sonunda oluyor , önce sizler saglikli olacaksinizki melekleriniz size tutunsun öyle degilmi,insallah sizlerde bir gün annelik duygusunu tadacaksiniz
...benim hala UMUT um ve SABIR im var sizlerdende eksik olmasin , olmayacakda insallah,rabbim verecek ben onun bir gün tüm dileyenlere ve bana OL diyecegine cani gönülden inaniyorum...,
rabbimden umudumuzu kesmeyelim neolur, ne günahim vardi, ben bunlari hakketmedim demeyelim, belki bu bize sonsuz mutlulugun kapilari acacak bir sinav,rabbimden hediyedir belki .... allahim en hayirli zamanda,hayirlisiyla yollasin insallah bebeklerimizi ,duacinizim ,duacim olun olurmu.......,
arkadaşlar ben evliliğimin 7. senesinde evlat sahibi olabildim. artık iyice umutsuzluğa kapıldığım anda,
olamayacak tüp bebek yapalım dediğimiz anda geldi bebeğimiz.
sizleri o kadar iyi anlıyorum ki. insan dostlarıyla bir araya gelmek bile istemiyor.
herkesin bebeği var, muhabbet dönüp dolaşıp sizinki kaç aylık oldu, agu yapıyor mu,
okula mı gidecek, uyumuyor mu gibi konulara gelince sen öylece kalıyorsun.
günlere gidip muhabbetten bunalıp bir işim var deyip sokaklarda ağlayarak geri döndüğüm
zamanlar oldu. o kadar zor ki. sözün bittiği yer oluyor, boğazına bir fil oturuyor insanın.
ancak her şeye rağmen umutsuz olmayın. benim eşim de hiç umutsuz olmadı.
sperm sorunu olmasına rağmen her ay benim belirtilerimi kontrol eder testler getirirdi.
tam tüp bebek süreci başlayacağı zaman gördük çift çizgiyi.
herşey yaradanın takdirinde. öyle süreçlerden geçtik ki ilahi bir kudretin parmağı olmaması mümkün değil
diyorsun. rabbim isterse oluyor. benim nüfus ciüzdanım geç alındığı için yaş problemim çıktı.
eşim ameliyat oldu varikoselden. birkaç kez aşılama denedik. hastane bizi unuttu sıramızı tekrar araya aldılar ve şu gün gelin dediler.
bir sürü evrak istediler. tam gidicez pazartesi günü ve biz pazar akşamı, 6. yılı devirdiğimiz günlerde çift çizgi gördük
tüm bunlar tesadüf olamaz. hepsi birer imtihan, sabır sebat edin. ibrahim peygamberimiz çok uzun yıllar evlat istedi ama epey yaşlandığında
bir evlat verdi rabbim ona. başımıza gelenlerin hepsinde hikmetler var.
ben kendimi çocuksuzluğa bile hazırlamıştım. tüp bebek de garanti değildi sonuçta.
halamın çocuğu olmamıştı. eşimin de amcasının çocuğu yoktu. ama rabbim bize verdi.
çok dualar ettik, kayınvalidemler sürekli merye suresi okudu.
hasılı 6 yılı aşkın sürede oldukça yıprandık. çok ilaçlar, tedaviler, doğal yöntemler denedik.
hastanelerde aşılamalar denedik. o hastane koridorları defalarca başımıza yıkıldı.
ama şimdi onları unuttuk şükür.
tüm kalbimle dilerim ki rabbim sizlere de güzel, hayırlı, uzun ömürlü bebekler versin
dua ile, selamlar saygılar
Amacım sizleri ağlatmak değildi arkadaşımm ama ağladıysan eğer beni anlamışsın demektir ki teşekkür ederim, tek amacım içimi dökmek, tüm gün yalandan gülen ben ancak burada rahatlıyorum,desteğiniz için minnettarım..
Gozlerım hep yaslı ıcım buruk
Beklıyorum senı ıcımde hep bır umut
Geldıgın gun benım dogum gunum
Gel hadı bebısım ne olur
Sen gelınce evım aydınlanacak
Sen gelınce gonlum cosacak
Sen gelınce bebegımmmmmmmmmm;;;;
Dunyalar annenın olacak
Evın sessızlıgı bıtecek
Benımde evımden bebek seslerı gelecek
Hayat bana daha dolu gelecek
gel bebısım ne olur[/QUO
O içindeki umut hiç bitmesin arkadaşım...
Sevgili arkadaşlarım, inşallah hepiniz benim şu anda içinde bulunduğum duyguları yaşayın...Şaşkın, korku dolu ama hepsinden önemlisi mutlu ve umutluyum..Evet bebek bekliyorum kızlar!!!!Burada size derdimi döküp, ağladığım günlerde küçük bir melek ziyarete gelmiş bana meğer...Bu mutluluğun adı yok , tarifi yok, sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah en yakın zamanda, hayırlısıyla siz de yaşayacaksınız bunu ! Ne olur ben ve meleğim için de dualarınızda yer ayırın.
Sevgili arkadaşlarım, inşallah hepiniz benim şu anda içinde bulunduğum duyguları yaşayın...Şaşkın, korku dolu ama hepsinden önemlisi mutlu ve umutluyum..Evet bebek bekliyorum kızlar!!!!Burada size derdimi döküp, ağladığım günlerde küçük bir melek ziyarete gelmiş bana meğer...Bu mutluluğun adı yok , tarifi yok, sizlerle paylaşmak istedim.İnşallah en yakın zamanda, hayırlısıyla siz de yaşayacaksınız bunu ! Ne olur ben ve meleğim için de dualarınızda yer ayırın.
canım cok mutlu oldum yaadaha darısı basımıza
normal yolla hamıle mı kaldın canım anlatırmısın
10 gün sonra 2 yıl olacak evleneli..eltim benden yaşça küçük ama 4 aylık bebeği var hemde karşı dairemde oturuyor.
Onun bebeği ile ilişkisini gördüğümde eşim yeğenini her kucağına aldığında,arkadaşlarımın hamilelik haberlerini duyduğumda kendimi biryerlerden atasım geliyor.
Hep umut beslemeye çalışıyorum ama anlayamıyorum...
Bu kadar çok istemekten dolayı mı olmuyor???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?