Isyan etmek istemiyorum ama hayatmı bu beeeeeeeeee

bızde bu yollardan gectık kaan aydosu bende duydum ancak daha sonra yaptıgımız arastırmalar bızı emre bakırcıoglu ve tansel beye yonlendırdı emre bey tatılde oldugu ıcın tansel bey yaptı amelıyatı
bu hastalık ıcın soyluyorum yadımcı tıb ıle vakıt gecırırmemelı bahsettıgınız dıger doktor manısada ıse onada gıtmıstık ama - zaman kaybı
mıkrotesede sperm cıkısı bulunacakmı bulunmayacakmı onemlı olan o

Kelebek bir seyi duzeltme geregi duydum evet erkek fertilinde kadinin durumu onemli ama o sperm kalitesiz ise sagliksiz ise dollenme ya olmuyor yada dollenme rahimde ilerleyip tutunmayi saglayanilecek kadar gelismiyor
Doktorlar bile bunun nedenini bilemiyor okuyan bayanlar varsa sorunlari olan umitsizlige kapilip yanlis bilgi sahibi olmasinlar
Azospermia fertilin agir noktasidir gormezden gelmemek gerek sorun olarak algilamamislar ama o kadar basit degil azospermia hastalarinin embroyolari blast asamasi disarida cok cok nadiren bekler
2 veya 3 gunde tranafer gerceklestirilir

evet canım sana katılıyorum..spermin kaliteli olması mutlaka önemli...

Eski eşim azospermdi, yani hiç spermi yoktu.Şuanda üçüzleri var 2 oğlan 1 kız. Aşılama yaptırmış diye duymuştum.

eşini seviyorsan birçok şeye katlandıysan onun için,bence mutluluğu aile olmayı sadece çocuğa bağlama...annem ile babam 5 temmuzda 39 seneyi devirecek. annem babamla evlenmeyi hiç istememiş babam ailesini ikna edince istemeyerek verilmiş bir sözden dolayı evlenmişler. 10 yıl çocukları olmamış. DRlar annemin rahminin yenidoğan bebek rahmi niteliğinde olduğunu asla çocuğu olmayacağını söylemişler her defasında. babamın ailesi sürekli babamın evlenmesini baskılamış, annem bile bırak beni sana çocuk veren biriyle evlen demiş.ama babam annemi benimde hayran olduğum bu büyük aşkla öyle sevmiş ki ben çocuk değil senle mutlu bir yuva istiyorum,ailem sensin,ama eğer sen çocuk istiyorsan -o yıl deprem sonucu erzincanda bir çok çocuk ailesiz kalmış- depremden bir çocuk evlat edinelim demiş. işlemlere başlamışlar ve bekleme sürecinde annem mucizevi bir şekilde hamile kalmış. Ben doğmuşum.
gün doğmadan neler doğar...benim bahsettiğim annemin tıbbi açıdan çaresiz kaldığı yıllar 80ler şimdi 2013deyiz mutlaka yapılacak birşeyler vardır. Allah hayırlı evlat versin. birçok senaryoyu aynı anda düşüneceksin. eşinle mutlu bir hayatın çocuksuz olmayacağını düşünüyorsa eşini tedavi vardır ki mutlaka bunlara ikna et. ha çocuk değil derdim kadınlığımı yaşamak da hakkım diyorsan sözüm yok.işte ince çizgi bu kendi zevk ve ihtiyaçlarınla eşine olan sevgini sadece sen değerlendirebilirsin.

Allah hayırlı şeylerle karşılaştırsın

Bence evlat istiyorsaniz bu is once sabir daha sonra emek istiyor
Esmer ; azopermia da asilama yok tuo bebek yapiliyo ama sperm cikisinda sikinti varsa varikosel o zaman yuzde 60 duzeltiliyor sorun
Bazen ise ters gidiyo isler Allah rabbim kimseyi evlat hasretiyle sinamasin o gunlerimi hic unutmuyorum

Micro tese yaptırmadan pes etmeyin. Benim doktorumun bir anısı var , bir kadından 3 yumurta erkekten 2 sperm çıkmış. Bir yumurtayı kullanamadık der. Şimdi ikizleri varmış.

Micro teseye rağmen sperm bulunamıyorsa ben sperm donasyonunu öneririm. (lütfen birirleri gelipte işe dini karıştırmasın herkesin kendi görüşü )

Eşin nasıl bir tiptir bilemem ama makul mantıklı bir tipse otur konuş bu işi uzatmadan bitir, yıllar senin aleyhine. Yok yanaşmazsa 2 soru var kendine soracağın

Bu adamla ömür boyu çocuksuz mu ?
Bu adamsız çocuklu mu ?

senin böyle bir sorunun olsa o ne yapardı diye düşün cevabı bulacaksın

merhaba, bende dün buraya yazamadım ama özel msj attım arkadaşa katılıyorum size donasyon konusunda.

biz de çok konuştuk evlatlık almak çok güzel ama bir gün biri gelip de bir şey söylerse sonuçları daha kötü diye düşünüyoruz. ama donasyonda her anını yaşıyorsunuz ve emin olun öyle bir durum olduktan sonra hiç aklınıza bile gelmez.

Niye yazamıyorsun yaz bitanem ya. KK da bir klasik oldu herşeyi dine çevirmek. Kişinin kendi tercihidir, sorgulamak kimseye düşmez. Ne güzel topicte var Tüp Bebek'in içinde donasyon konulu.

Son düzenleme:
Niye yazamıyorsun yaz bitanem ya. KK da bir klasik oldu herşeyi dine çevirmek. Kişinin kendi tercihidir, sorgulamak kimseye düşmek. Ne güzel topicte var Tüp Bebek'in içinde doansyon konulu.

şimdi çıkıp biri bir laf söyler sinirlerim bozulur diye yazmadım.benim abimde aynı şekilde sorun var. onda hiç umut yok ama çocukları da o kadar çok seviyor ki anlatamam size. biz bunu kabul ettik ve denedik ne yazık ki tutmadı. ileri de yine deneyecekler. çünkü evlatlık almak tamam çok güzel ama ne bileyim böyle bir yöntem varken bana daha mantıklı geliyor. en kötüsünü söylüyorum en azından sen anne oluyorsun. hamileliği yaşıyorsun, doğumu yaşıyorsun, o süreci hep birlikte atlatıyorsun.

işin en kötüsü nedir biliyor musunuz? ben hamileliğimi doyasıya yaşayamadım. hep gizledim. abimlere giderken hep geniş şeyler giydim. aman üzülmesinler, akıllarına birşey gelmesin diye. düşünün ki ben resim bile çekilmedim hamileyken üzülürler diye. sadece son 1 kala birkaç tane resmim var. emin olun biz bu durumda sizi daha çok düşünüyoruz. sadece sizinde o süreçleri yaşamanızı istiyoruz. nolursunuz yanlış anlamayın.

bizimde önceki evliliğimde bu gundemdeydı yaparız dıyoruz donasyon yanı
sonra bunu aıleler bılıyordu sonra bıraz duyulmus bız dogumdan sonra ayrıldıgımız ıcın ve bıyolojık baba coguunu aramadıgı ıcın 2 akrabam benı kenara cekıp bak kızım bu cocuk adamdan degılse soyle dedıler
boyle bır anım var

donasyonmu evlatlıkmı dersenız ıkısınede asla karsı degılım ama donasyon cok buyuk rısk neden cıftler daha sonra ayrılmaya gıderse olayı ortaya cıkarıp mıllete rezıl edıyorlar buda cevremde yasanan bır olay donasyonun kararı daha zor
oysakı evlatlık kımsesız bır cocugun hayatını kurtarmak bana suanda daha makul gelıyor daha yakın gelıyor ama o donemde kesınlıkle donasyon derdım aradan 6 sene gectı o zaman 19 sımdı 25 yasındayım

çok haklısın canım. biz her durumu düşündük. ha bunu sadece 2 aile biliyor. biz zaten sorunu çok öncelerden biliyorduk. abimin geçirdiği bir rahatsızlıktan dolayı bu durum. onun da evlatlıkta ki tek korkusu biyolojik anne ve babası bir gün ortaya çıkarsa diye.

benım amcamın oglundada aynı durumlar var
mıkrotesede sperm bulunamıyor
2 kere oldu bızım doktorlarda
artık oylece beklıyorlar evlatlık alıcaz dıyorlar ama bır hamle yok
malesef benım hıkayemden sonrada donasyondan korkmaya basladılar yapmamıstık ama yapabılırdık kı buna ragmen ınsanların belkı hala ıcınde suphe vardır
yoksa ınsan evladını nasıl aramaz degılmı?
n ekadardır evlıler , abının gecmıstekı rahatsızlıgı ney?

bıyolojık anne ve baba eger hayattaysa kı bunun secımı kuruma basvuru yapılırken belırtılıyor gorme gunlerı verılıyor tıpkı bosanan cıftlere verıldıgı gıbı ama ben bunu asla yapamam paylasamam cunku yanı rısk buda
kaldıkı en buyuk korku cocuk gercegı ogrenırse bıyolojık anne ve babayı ararmı?

bızım bır tanıdık analttı bır gun muge anlı ızlıyorlarmıs
kadın ve oglu(11 yasında) orada bu uveylık evlatlık konusu konusuyormus cocuk demıskı ben olsaydım evlatlık mesela kendı annemı babamı ısterdım sonucta baba neysede anne zor durumda olmasada bırakmaz demıs
kadın bızım gelının akrabası demıskı hayatım boyunca boyle bır acı oturmadı ıcıme
sımdı cocugun gercegı ogrenmesınden cok korktugunu anlatmıs

3 yıldır evliler abimler. lösemiydi küçük yaşta yakalanmış bu hastalığa. çok zor günler geçirdik ama atlattık çok şükür tamamen iyileşti artık.

aynen bizim gelin de aynısını söylüyor. kabul edemem diyor. ya bir gün çıkıp da ben gerçek annemi babamı bulmak istiyorum der ve bulup da çekip giderse diye. bir de bizim gelinin korktuğu da şu eğer ( Allah korusun) abime bir şey olursa bizim o çocuğu sahiplenmememizden çekiniyor. ben tek başıma ortada kalırsam diye. asla öyle bir şey olmaz bunu o da biliyor ama sadece korku işte.

keşke hem çocuklu hemde kocamla olsa ama nasip işte. benim için 'bu adamsız' diye bir şık yok ,haaa şu olur neymiş beni aldatır yada kaba kuvvet kullanırsa ozaman bu adamsız olur bu dünya benim için ama çok şükür eşim öyle biri değil ALLAH ta şaşırtmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…