İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Halk egitim merkezlerinde ogretnenlik yapabiliyor mu bilgim yok ama. Bir de bir tanidigim ebe isi. Saglik meslek lisesinde ucretli ogretmenlik yapti. Esiniz de ucretli ogretmenlik yapabilir mi acaba?

Eğer çalışmayıp evde duruyorsa en azından kppss ye hazirlanp memur olarak atanabilir. Boş vakit geçirmek yerine.

Eğer çalışmayıp evde duruyorsa en azından kppss ye hazirlanp memur olarak atanabilir. Boş vakit geçirmek yerine.
Evde almanca ogrenmeye calisiyor, almanyaya gitmeye calisacak bakalim.

Birbirinize destek olun eşiniz için de kolay değil bir iş kurmuş ve batmış ben de yeni bir işe kalkıştım satış olmadığı zaman bile hevesim kırılıyor ki eşiniz büyük maddi kayıp vermiş iş bulmak şu sıra hiç kolay değil piyasada durgunluk var işe alan yok aksine işten çıkartan ve ücretsiz izne çıkaran yer dolu biraz sabır tabii ki kolay değil Allah yardımcınız olsun

Issiz kalan bir tanıdığım gitti bıkac yere başvurdu sonra bir fırın şubesini devredecek birini arıyormuş. Borc harç orayı devraldı simdi orayı işletiyor. İyi de kazanan bir yer. Bazen de şans işi.

Hanımefendi öncelikle allah yardımcınız olsun size sağlık ve guc versin. Yalnız 2 sene evde oturan erkek mi olur? Kusura bakmayın.
Çocuklar evde ekmek yerken hiç mi vicdan yapmıyor bu adam ?
Yani bende köy gibi bir yerdesiniz sandım. Istanbuldaymissiniz sasirdim.
Bir caddeden geçerken bile elektrik direklerine takılı onlarca is ilanı görüyorum. Tecrübesiz tekstil elemanı, tecrübesiz kesimhane çalışan v.s diye .
Eşiniz internetten başvuru yaptı sonuç çıkmadıysa bir zahmet evden başını çıkarıp cadde cadde sokak sokak iş arasın eminim bulacaktır asgari ücreti bir yer.
Binlerce market teksil v.b fabrikalarda çalışan olabilir. Satış danışmanı olabilir. Araba kullanmayı biliyorsa şoför olabilir. Servis çekebilir. Güvenlik gorevlisii olmak için sınavlara girip olabilir.
Eski çalıştığım yerde 2 ay şoför aradılar bulamadılar. Asgari ücret beğenmiyor adamlar.
Haftaiçi bu şekilde bir yerde çalışıp hafta sonu gungorenden merterden toptancilardan ya da tekstillerin 2.kalite urunlerini alıp pazarcılık yapan insanlar biliyorum.
Eski çalıştığım yerde boşanmış bir kadın vardı. Eski eşi çocuklarına bakmıyordu.
Haftaici müşteri temsilciği yapıyordu. Haftasonu dugunlerde fotoğraf çeken fotocuya yardıma gidiyordu para kazanmak için.
Düğünlerde cafelerde garsonluk bile yapabilir.
Yani gerçekten mühendislik alanında belki iş olmayabilir bilgim yok ama isterse bir adam tesbih satar, E5 'te su, simit,balon satar yine de para kazanır.
Lütfen kirilmayin sizin esiniz beceriksiz. Öyle erkek mi olur ya ?
2 çocuğu evde kuru ekmek yiyorsa bir babanın 2 sene depresyona girip evde yatma gibi de bir lüksü yoktur. Hastanelik derecesinde ruhsal bir akıl sağlığı sorunu yoksa ki yok belli.
Eşinize söyleyin kendine çeki düzen versin. Babalık ve kocalık görevlerini iyice unutmuş. 2 sene sonra bir zahmet biraz hatırlasin.
Ciksin sokak sokak gezsin iş arasın.
Spora gittiğim otelde yaşlı teyzeler amcalar temizlik yapıyor. 40 yaşında adam evde yatıyor çoluk cocuk aç ? Kınamıyorum başıma gelmesin ama esiniz kendine çeki düzen versin.
Konu sahibi çok hassas ve üzgün onu daha fazla üzmeyi asla istemem ama size katılıyorum 2 yildan bahsediliyo ve istanbulda bi garsonluk işi bile bulamaması imkansız acaba eğitimi çok iyi olduğu için istemiyo size yalan mi söylüyo yanı aklım almiyo çünkü başka türlüsünü çocukların eline kuru ekmek vermekten bahsediyosunuz bu çok büyük bi olay eşinizi kirmadan bagirmadan hakaret etmeden yakasından tutup silkeleyin bence çünkü depresyona girip yatmaktansa sokak sokak gezse çoktan iş bulurdu gitsin konuşsun tamam eğitimin çok iyi ama beni ise alın paraya ihtiyacım var şuan her işte çalışırım diye bilir garsonlar vs zaten sürekli çalışmiyo sürekli girip çıkılan bi iş garsonluga alirlar. Köfteci yusuf deli gibi komi aliyo her tarafta köfteci yusuf dolu ona bile başvursa çoktan alınırdı bi de eşiniz tabiki depresyonda olabilir insanı bi durum ama depresyon 2 sene sürmez. Bunları da sizi üzmek için yazmadım durumun ciddiyetini anlayın diye yazdım

Esiniz yılmış muhtemelen icinde yaşıyor bircok seyi gunluk is bile bulup calisabilir yeterli istek olsun ama istemiyor bellki

Konu sahibi çok hassas ve üzgün onu daha fazla üzmeyi asla istemem ama size katılıyorum 2 yildan bahsediliyo ve istanbulda bi garsonluk işi bile bulamaması imkansız acaba eğitimi çok iyi olduğu için istemiyo size yalan mi söylüyo yanı aklım almiyo çünkü başka türlüsünü çocukların eline kuru ekmek vermekten bahsediyosunuz bu çok büyük bi olay eşinizi kirmadan bagirmadan hakaret etmeden yakasından tutup silkeleyin bence çünkü depresyona girip yatmaktansa sokak sokak gezse çoktan iş bulurdu gitsin konuşsun tamam eğitimin çok iyi ama beni ise alın paraya ihtiyacım var şuan her işte çalışırım diye bilir garsonlar vs zaten sürekli çalışmiyo sürekli girip çıkılan bi iş garsonluga alirlar. Köfteci yusuf deli gibi komi aliyo her tarafta köfteci yusuf dolu ona bile başvursa çoktan alınırdı bi de eşiniz tabiki depresyonda olabilir insanı bi durum ama depresyon 2 sene sürmez. Bunları da sizi üzmek için yazmadım durumun ciddiyetini anlayın diye yazdım

Kesinlikle öyle köfteci yusufa 2 kere gittim yiyemedim o kadar doluydu ki haftasonu yer yoktu. Ben de asla kurmak için yazmadım. Zaten kony sahibi de ayni şeyleri düşünüyormuş.
Yani en basitinden ben kac kere gördüm. Twittera bile yazıp 2 3 takipciisi çok olan fenomenleri etiketlere onlar retweet yapıyor. O şekilde insanlar fa paylaşıyor ve bir sürü kişi iş buluyor. Çok defa rastladım.
Herşeyi geçtim gece mekanlarının önlerinde hello kittyli balonlar ayıcıklar satan amcalar görmüştum. Öyle şeyleri kızlar çok sevdiği için yanlarındaki erkekler öyle mekanlardan çıkarken gosteris olsun diyw hepsini bile alıyorlar sırf hava atmak için. Hani insan eline bir muz alır su alır valon alır yine ekmek parasını çıkarır. Sokakta patates soğan satıyor millet gayet de alıyor insanlar.
Muhendis diye cv sinde geri dönüş yapmıyorlarda lise mezunu göstersin kendini.
Ya düşünmeye başlayınca sokağa çıkıp aramaya başlayınca asla 2 sene bir insan issiz kalmaz. Eşi birazda rahat bir insan anladığım kadarıyla.
Birde yukarı da bir arkadaşım yazdığı gibi basını dışarı çıkarıp iş bulamayan adam nasl firma kurup yönetmeyi patron olmayı planlıyor. Allah yardımcınız olsun.
Asla kırmak değil eşinize söyleyin sirkelesin kendini. Hem ev hem çocuk hemde 40 yaşında eli kolu sağlam adama bakıyorsunuz. Bir kadın olarak üzüldüm gerçekten. Sourlife Sourlife

Yok kirilmiyorum, bende kısmen aynı düşünüyorum. Erkek dediginiz ekmeğini taştan çıkarmalı. Ama ekmeğini taştan çıkarabilecek bir adam hiç değil malesef. Zaten çok dışa dönük biri değildir. Evde bile az öz konuşur.

Klima tamircilerinin yanına girsin bir tesisatcinın elektrikcinin yanına girsin. Ustalassin işi öğrensin zaten muhendismis cabuk öğrenir dkye düşünüyorum.
Deli para var o işlerde. Klimacı tesisatçı bulunmuiyor resmen bos günleri yok. Sen kendini klimaciya göre ayarliyorsun. Şu gün şu saat boşum anca o zaman gelirim diyorlar insana.
2 sene de birinin yanında çalışsa şuan usta olurdu zaten o da ayrı bir şey.

Garsonluk komilik vs işlere başvururken özgeçmişini çok parlak anlatmasa olmaz mı mühendis olduğunu söylemesin bakarsın kabul ederler.

Yok kirilmiyorum, bende kısmen aynı düşünüyorum. Erkek dediginiz ekmeğini taştan çıkarmalı. Ama ekmeğini taştan çıkarabilecek bir adam hiç değil malesef. Zaten çok dışa dönük biri değildir. Evde bile az öz konuşur.

Sanirim en buyuk sorun bu, 40 yasinda bu kadar yillik tecrubesiyle yonetici vasfi almasi gereken esiniz belki o enerjiyi karsi tarafa vermedigi icin gorusmeleri ilerlemiyor.
Enerjisi yuksek bir insan olmak, disadonuk olmak, kendini ifade yetenegi, zorluklar karsisinda ice kapanmak yerine cozum odakli yaklasmak, takim calismasina uygun olmak is hayatinda en onemli parametreler.

2 yıl az zaman değil. Eşiniz garsonluk satış temsilcisi gibi işleri yapmayı kendine yediremiyor mu yani o kadar mühendis oldum gibi. İllaki iş bulurdu diye düşündüm ben de

Benim babam da tekstil ve makina mühendisi 2 sene işsiz kaldi. Fabrikaların durumu çok kötü işçi çıkartıyorlar nasıl mühendis alsınlar. Babam en sonunda sivastan iş buldu iki aydır çalışıyor. Başka şehirlere bakin derim mesela adıyamanda varmış ve kimse gitmediği için maaşı da yüksek. Araştırırsanız böyle yerler var. Birde özel sektör olduğu için tanıdık gerekiyor bu devirde. Allah yardımcıniz olsun

Kesinlikle öyle köfteci yusufa 2 kere gittim yiyemedim o kadar doluydu ki haftasonu yer yoktu. Ben de asla kurmak için yazmadım. Zaten kony sahibi de ayni şeyleri düşünüyormuş.
Yani en basitinden ben kac kere gördüm. Twittera bile yazıp 2 3 takipciisi çok olan fenomenleri etiketlere onlar retweet yapıyor. O şekilde insanlar fa paylaşıyor ve bir sürü kişi iş buluyor. Çok defa rastladım.
Herşeyi geçtim gece mekanlarının önlerinde hello kittyli balonlar ayıcıklar satan amcalar görmüştum. Öyle şeyleri kızlar çok sevdiği için yanlarındaki erkekler öyle mekanlardan çıkarken gosteris olsun diyw hepsini bile alıyorlar sırf hava atmak için. Hani insan eline bir muz alır su alır valon alır yine ekmek parasını çıkarır. Sokakta patates soğan satıyor millet gayet de alıyor insanlar.
Muhendis diye cv sinde geri dönüş yapmıyorlarda lise mezunu göstersin kendini.
Ya düşünmeye başlayınca sokağa çıkıp aramaya başlayınca asla 2 sene bir insan issiz kalmaz. Eşi birazda rahat bir insan anladığım kadarıyla.
Birde yukarı da bir arkadaşım yazdığı gibi basını dışarı çıkarıp iş bulamayan adam nasl firma kurup yönetmeyi patron olmayı planlıyor. Allah yardımcınız olsun.
Asla kırmak değil eşinize söyleyin sirkelesin kendini. Hem ev hem çocuk hemde 40 yaşında eli kolu sağlam adama bakıyorsunuz. Bir kadın olarak üzüldüm gerçekten. Sourlife Sourlife
Evet kesinlikle öyle Bu kadın ve çocukları eş yüzünden yipraniyolar 40 yaşında bu kadar bu kadar kariyerli bi mühendis bu kadar pasif olmamalı ben de köfteci yusufa komi olarak çalıştım sürekli komiler girip cikiyo ordan biliyorum ben de çıkmıştım hemen ve garsonluk cv sine yıldız teknik yüksek mühendis yazarsa tabiki işte almazlar lise yazmalı kimse de bi kafeye garson alırken araştırmazlar tahsilini zaten kolaya kaçmak en kolayı ama ailesine yazık günah koskoca 2 sene istanbuldan bahsediyorlar ayrıca kocaeli sanayi bölgesi oraya da yakınlar istanbula yakın gebze orda birsürü fabrika var çalışmak isteyen adam aslaaaa 2 sene işsiz kalmaz

Bir anne olarak nasıl içim sızladı anlatamam 🥺
Sorduğunuz sorunun cevabını duymak sizi daha da üzer ama 😕
Malesef eşiniz bunalımda olduğu için iş bulamıyor..
Sanmıyorum bu kadar uzun zaman iş olmasın.
Havadan konuşmuyorum inanın, bizde benzer durumlar yaşadık, esimin durmadan saatlerce yanında su parası bile olmadan iş aradığı bile oldu 😔
Buldu da, bir değil iki iş buldu.
Gündüz ise gitti, eve gelip bir saat bizi görüp, gece 12 de son otobüsle gece işine geçti.
Sabah yine evine gelip çocuğuyla kahvaltı edip işine geçti.
Uzun zaman hemde böyle idare ettik 😔
Çok zor günlerdi.
Ama geçti şükür..
Allah'ım sizi de en kısa zamanda bolluğa çıkarsın arkadaşım 🙏🙏

Evet kesinlikle öyle Bu kadın ve çocukları eş yüzünden yipraniyolar 40 yaşında bu kadar bu kadar kariyerli bi mühendis bu kadar pasif olmamalı ben de köfteci yusufa komi olarak çalıştım sürekli komiler girip cikiyo ordan biliyorum ben de çıkmıştım hemen ve garsonluk cv sine yıldız teknik yüksek mühendis yazarsa tabiki işte almazlar lise yazmalı kimse de bi kafeye garson alırken araştırmazlar tahsilini zaten kolaya kaçmak en kolayı ama ailesine yazık günah koskoca 2 sene istanbuldan bahsediyorlar ayrıca kocaeli sanayi bölgesi oraya da yakınlar istanbula yakın gebze orda birsürü fabrika var çalışmak isteyen adam aslaaaa 2 sene işsiz kalmaz
Aynen öyle. 2 sene bir erkek ve bir baba için çok uzun bir süre. Sanırım üni mezunu olduğu için garsonluk satış danışmanlığı gibi işleri kendine yediremiyordur. Kendi alanında da iş bulamayınca evde oturup bunalıma girmiş. Çok normal.
Ama ne olursa olsun bulmasi lazım insan eşine acır çocuklarına acır bir süre sonra yani.

Back
X