İsyan etmiyorum ama cok yoruldum

Yanı illa öyledir demiyorum ama fikir vereyim dedim.. böyle durumlarda sahibine hakkı iade edilmedi mı düzelmiyor bazı şeyler..

Mesajlarınızı okuduğum kadarıyla birçok ise başvurduğu halde olmamış. Bazen hayat epey bir bulutlu döneme giriyor imtihan dünyası. Eşinize fazla yüklenmeyin bunun bir imtihan olduğunu düşünün. Rahat bolluk içinde daha önce nasıl yaşadıysanız bunun da hayata dahil olduğunu düşünün sabırla dua ve emek edin . Bence güneşli günlere az kalmış. Ailelerden biraz destek isteyin çocuklara yansıtmayın eşinize ve kendi psikolojinize de yüklenmeden pozitif olmaya çalışın. Allah yardimiciniz olsun tez zamanda iş bulur rahatlarsınız inşallah.

Yanı illa öyledir demiyorum ama fikir vereyim dedim.. böyle durumlarda sahibine hakkı iade edilmedi mı düzelmiyor bazı şeyler..
Evet bende oyledir demiyorum konu sahibi yanlış anlamsın lütfen . Ama aklima geldi.
Ya da bol bol iyilik yapmak lazim. Yetim bir çocuk olur sokak hayvanlari olur bir şekilde en azından bir yudum ekmek bir yudum su v.s vermek lazım eğer varsa boyle bir sey bence.

Simit, açma v.s. satsa şimdilik? Hem çok az bi sermaye gerekir, gerçi bu kez de zabıta derdi var ya da yasal bi süreç gerekir mi bilmiyorum ama en azından günlük harçlığınız çıkar, utanılacak birşey de yok bunda.

Evde yapabileceği işlerde bulabilir.. daha iyi bir iş bulana kadar.. evden yapılan çağrı merkezi satış isleri..

Insan çocukları için gerekirse gece çıkar çöp karıştırır ise yaratanı alır satar.. O kadar da değil demeyin.. aileler yardım ediyor ama edemeyecek duruma geldiğinde ne yapacaksınız.. kisaca düzenli bir iş bulana kadar iyi kötü parası azmış demeden bir iş yapacak

Eşiniz muhtemelen iş beğenmiyor.
Mühendis oldugu için zoruna gidiyordur ve şartlar uygun gelmiyordur.
Beni yanlış anlamayın ama, benim eşim çocuklar kuru ekmek yerken eve tek kuruş getiremiyorsa onda problem vardır.insan gider limon satar garsonluk yapar hammalık yapar yine bulur 3-5kuruş.

Sourlife
İş bulmak kolay değil. Mühendis bir insanın her işten anlamasını beklemek de doğru değil. Adam taksicilik için bile başvurmuş. İçinde fırtınalar koptuğunu düşüyorum. Hiçbir okumuş, lisans mezunu olmuş bi baba yan gelip yatmaktan zevk almaz. Çaktırmamaya çalıştığını düşünüyorum. Herkesin işsiz kaldığı dönemler olabilir. Bunun kadını erkeği yok. Ülkenin durumu bu. Eşinize destek olmanız lazım. Yoksa depresyona girerse iş bulsa bile bu sefer çalışacak psikolojisi enerjisi olmaz. Hangi ildesiniz bilmiyorum ama eşinizin özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine şayet bilgisayar bilgisi iyi ise büro elemanı olarak (kıdemli biri işi, program yapmayı, işleyişi öğretecektir) değilse de servis şoförü olarak başvurmasını tavsiye ederim. Eğitim sektöründe asgari ücretle bile başlayacak olsa mühendis olan birinin başvurusu her zaman bir adım daha öndedir. Çocukları emanet etme, pratik düşünme, sosyal becerilere sahip olma açısından artıları olduğu düşünülür. Hem düzenli maaşı hem düzenli haftasonu tatili hem resmi tatilleri olur. Özel eğitim merkezlerine mutlaka cv bıraksın. İhtiyaç halinde mutlaka dönüş yaparlar. Standart ehliyet çoğu kurum için yeterlidir. Büyük servis araçları için src belgesi de alır. Oldu da bitti.

Türkiye’de ki genel durum malesef bu şekilde.
yani önceden dua ederken ailem,evlatlarım hani öyle dua ederdim.
herkes işsiz,insanlar geçim derdinden kendi canına kıyıyor. Sürekli dua eder oldum.
allahım ülkemize hayırlı bol bereketli kapılar açsın.

konu sahibi,eşinizin bulunduğu psikolojik durumu bilemiyorum. Üzerine gitmek nasıl bir tepki gösterir bilemem.
Ama bazı şeyler vardır.
hani biz ne dersek diyelim,karşıdakinin durumunu değiştirmeyecek şeyler.
sorumluluğunu bilen biri çabalar ve bence çabaladığını anlar ve görürsünüz.
büyük konuşmak istemiyorum,neler yaşandığını bilemem.
Ama fedakarlık,azim çok önemli.
evde 2 çocuk.
hiç bişey olmadı bulaşık yıkarsın.
yani ayıp değil günah değil.
eşimde yıkadı.
ne yapalım yani,insan artık olsun da nasıl olursa olsun diyor girişiyor.

sizin bu durumda yapabileceğiniz pek bişey yok.
eşinizin ciddi anlamda elini taşın altına koyup,nerde ne iş varsa atlamalı.
bir an önce feraha kavuşmanızı diliyorum.
zor durumda olan herkes için.

destek olun kocanıza, siz böyle eziklerseniz adamcağız kimden güç alacak gerekirse ek ise girin roller değişmiş yapacak bisey yok kadin evde oturup adamlar ek ise kadar girip çalışıyor şimdi sıra sizde.Oturup dertlenmeyin güç verin adama biraz da siz ona bakın o çocuklara baksın. devir kötü işsizlik var adam yan gelip yatmıyor evet elinden geleni yapıyor mühendis adam taksicilige kadar başvurmuş daha napsın ??? sizi haksız ve güçsüz buldum

Eşiniz elinden geleni yapıyor gibi geldi bana..şuan ruh hali iyi değil iflas ettiği için intihar eden iş adamları var..Allah yardımcınız olsun zor bir dönem iş aramaya devam edin inşallah iyi bir iş çıkar

Durumunuz çok zor ve çok üzüldüm allah yardımcınız olsun ama size biraz kızdım. Asgari ücretle çalışıyorsunuz. Adam mühendislik yapıp evi arsayı arabayı alırken iyiydi şimdi iş bulamadığı için mi basiretsiz, beceriksiz ve asalak oldu? Siz daha becerikli olup asgari ücretten daha fazla kazanın madem ne diyelim

Hikaye o kadar tanıdık ki.
Maalesef babaminde şirketi 2 sene önce battı ve bir sürü borç da cabası..
Kendini öldürme girişimleri oldu vs..
Kardeşim hem oluyor hem çalışıyor
Annem örgü yapıp satıyor.
Babam işçi gibi ekinde kazma kürek 51 yaşında ne iş varda yapıyor.
Kardeşm özel okula gidiyor ödemesi 7 bine yakın dönemlik.
Bu dönem ne yapacak bilmiyorum.
Ben lanet bi şehirde onlardan çok uzaktayım.
Elimden ne yardım gelirse işte yapıyorum bir şeyler ama işte Ben de izne ayrılıcam bebekten ötürü.

Bak hatırladım yine ağlıyorum..

Allah herkese yardım etsin.

Allah sizin ve ailenizin de yardımcısı olsun.Uzuldum okuyunca..Allah güzel kapılar açsın inşaallah

Memur mühendisler bilirkişilik veya arabuluculuk yapabiliyor mu, bilginiz var mı Alicja? Yapamıyordur sanıyorum ama.

Ben yapabiliyorlar diye biliyorum. Adliyede çalışıyorum ben. Adliyede memur bilirkişiler var. Arabuluculuk zaten yapıyor bütün memurlar neredeyse.

Ben yapabiliyorlar diye biliyorum. Adliyede çalışıyorum ben. Adliyede memur bilirkişiler var. Arabuluculuk zaten yapıyor bütün memurlar neredeyse.
Arabuluculuk duydum da bilirkişi duymamıştım.
Süpermiş.
Teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…