işyeri mutsuzluğu

Haymanaupk

Guru
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
516
190
323
Selamlar herkese. Geçen hafta işe başladım, bu 2.haftam dolayısıyla. Yalnız şöyle bi sıkıntım var işimi yavaş yavaş öğreniyorum adaptasyon sürecindeyim fakat insanları hiç sevemedim. Bir bayanla beraber ortak çalışıyoruz sayılır, bilemiyorum haliyle ona soruyorum geçen hafta gayet iyiydi sıcaktı ama bu hafta nolduysa bi tripli, bi mesafeli, önünde dosyalar vardı bunları sen mi girceksin sisteme dedim yardım edersen ben gircem dedi, ben yeni olmama rağmen bi çok şeyi öğrendim ve benim önümde de dünyanın işi var artı o bana bağlı çalışacakmış, benim ekstra iş yüküm de var. Bu arada ofiste toplam 4 bayanız, yemeklerde falan kendimi kasıyorum, ben biraz geçe kalıyorum diyelim kalkacaklar ya masadan mesela doydun mu diyolar çok garibime gitti. 3ü eskiden beri arkadaş, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

Son düzenleme:
Sabırlı olmanı ve işyerindeki sosyal ilişkileri çok da önemsememeni tavsiye ederim.

Sosyal ilişkiler konusunda mesafeli ama sıcak ol anlatabildim mi:) çok samimi olmaya ben zaten karşıyım. Çok samimi olunca vıcığı çıkıyor. Orası senin ekmek kapın ordaki amacın gelirini sağlamak bu kadar. Bu şekilde düşünürsen, ofisteki insan ilişkilerini de çok önemsemezsin diye düşünüyorum.

Selamlar herkese. Geçen hafta işe başladım, bu 2.haftam dolayısıyla. Yalnız şöyle bi sıkıntım var işimi yavaş yavaş öğreniyorum adaptasyon sürecindeyim fakat insanları hiç sevemedim. Bir bayanla beraber ortak çalışıyoruz sayılır, bilemiyorum haliyle ona soruyorum geçen hafta gayet iyiydi sıcaktı ama bu hafta nolduysa bi tripli, bi mesafeli, önünde dosyalar vardı bunları sen mi girceksin sisteme dedim yardım edersen ben gircem dedi, ben yeni olmama rağmen bi çok şeyi öğrendim ve benim önümde de dünyanın işi var artı o bana bağlı çalışacakmış, benim ekstra iş yüküm de var. Bu arada ofiste toplam 4 bayanız, yemeklerde falan kendimi kasıyorum, ben biraz geçe kalıyorum diyelim kalkacaklar ya masadan mesela doydun mu diyolar çok garibime gitti. 3ü eskiden beri arkadaş, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, ne yapmamı önerirsiniz?

ya anlıyorum gününün 3te1 belki de yarısının geçtiği işyerinde kendini rahat, mutlu hissetmek istiyorsun. ama insanları fazla önemseme. özelliklede kariyer zam prim maaş konuları söz konusu olduğunda herkesin birbirine düşman kesildiği iş ortamında. Tek başına ye, tek başına yürü. nolcak ki, ben öyleydim. arkamdan konustukları ıcın ve en yakın arkadasım iş değiştirdiği için gidip kimseye yanaşmadım. tek kaldım tek yedim. sonra lokasynum değişti şimdi benim cevrem var, onlarınki dağıldı. yani diyeceğim o ki 3lü grubun dağılması bir prime lafa bakar, ya da birinin istifasına. salla gitsin. kariyerine odaklan.

onlar öneden beri birbirine alışmışlarsa zamanla sana da alışacaklardır şu an yabancılıyor olabilrler bunu normal karşıla sabırlı ol ve zaman ver kendine bu arada işine odaklan en çok

Soru sorduğunuz kişi mi size bağlı çalışacakmış? Eğer ki size bağlı çalışacağını sonradan öğrendiyse ve o işyerinde sizden eskiyse onun tribinde olabilir.

Bakın size bir şey anlatayım. Abimin eşi şuan ki eşine gireceği zaman o pozisyonda bir kız vardı. Kıza demişler ki senin işin çok ağır yanına seninle aynı işe yapacak birini alalım. Sonra işte abimin eşini işe aldılar. Tabi kız buna işleri öğretiyor araları iyi falan. Sonra kız patronlarını konuşurken duyuyor ki asıl niyetleri kızı şutlamak. Durum böyle olunca kızın yengeme olan tavrı değişiyor. Böyle bir şey de olabilir

Dosyalari gosterip "bunlari sen mi gireceksin?" demek? Ustelik 2 haftalik calisma arkadasiniza? Yanlis sizde.
Neden?? Neresi yanlış ki, biri bana sorsa evet ben giricem yada hayır bunları X girecek derdim. Benim amacım orda ona iş yapıyo mu yapmıyo mu diye sormak değilki işin akışını neyin ne olduğunu öğrenmek . Ki gayet kibar nazik soruyorum. O da yemek yerken bana doydun mu diyor bu daha yanlış bi soru değil mi?

İş ilişkilerinde yüzeyselliği öğrenin derim. Onun lafı, bunun şusu, öbürünün busu diye ömür geçmez çünkü.
Yüzeysel olacaksın geçeceksin. Ne öyle trip atanın peşinden koşan ol, ne de trip atan.

Evet farkındayım ben zaten ortam olsun diye gitmiyorum çok haklısınız ama yeni başladım işe o yüzden onlara saçma geliyor belki de sorduklarım ama sorup öğrenmem gereken şeyler oluyor. Bide böyle dalgacı yavırlar, insan hoş hissetmiyor kendini. Keşke onlarla muhattap olmak zorunda kalmadan işimi yapıp çıksam

Ben zamanla alışırsın diyorum. Tabi ki birbirine alışmış insanlar tarafından dışlanmak hoş değil ama sana da alışırlar merak etme.

Neden?? Neresi yanlış ki, biri bana sorsa evet ben giricem yada hayır bunları X girecek derdim. Benim amacım orda ona iş yapıyo mu yapmıyo mu diye sormak değilki işin akışını neyin ne olduğunu öğrenmek . Ki gayet kibar nazik soruyorum. O da yemek yerken bana doydun mu diyor bu daha yanlış bi soru değil mi?
Birincisi senli benli konusmaniz hata,daha iki haftadir taniyorsunuz.
İsin akisini bilip bilmemenizle alakali bir durum degil,birlikte calisiyoruz demissiniz ,karsinizdaki kisinin kim oldugunu biliyorsunuz ne is yaptigini da biliyorsunuz,yok anlamadiysaniz "bu dosyalar ne yapilacak?" Veya, "su dosyalari birlikte mi girecegiz? Hadi baslayalim"deseniz daha duzgun konusmus olursunuz. Yemek muhabbeti cok da onemli degil,patavatsizlik yapmis sormus. Bunlari sen mi gireceksin diyen birine sorulan doydun mu sorusu cok da garip degil esasen. Ama tabii ben olsam sormazdim o ayri.

Cool ol.oraya arkadas aramaya gitmedin sonucta.
Bir an once isi ogren kimseye minettin kalmasin.
Zaten nedir ki gunun 3/1 i iste geciyor geriye kalan 3/2 si senin.
Alacagin paraya bak.gerisini salla

çok girişken olma

her şeyi üstüne alınma

örneğin geçen hafta iyi idim bu hafta suratsızım

yoğunum yorgunum

belki orucum belki reglim

bir dönem çok yoğun çalışırken patrona eleman al diye yalvardık

ben alırım da siz pişman olursunuz dedi

niye pişman olalım al al dedik

adam eleman aldı

iki üç hafta sonra keşke almasa idi biz ikimiz işleri paylaşır yapardık diye dövünürken bulduk kendimizi

yeni birinin uyum süreci de ona bunu öğreten olmak da zordur

siz ben birçok şeyi öğrendim dersiniz haklısınız da ama zurnanın zırt dediği yerdeki en ufak bir eksiklik o öğrenilenin hepsini yok eder

örneğin bizim her şeyi mükemmel yeni elemanımız, işimizdeki en önemli unsur süreleri kaçırmış

oturup ağlamalık bir durum, sonu cidden büyük sıkıntı

bu nedenle sakin olup işinize odaklanın

hemen ilgi alaka beklemeyin

hepimiz yeni girdiğimiz yerde benzer sıkıntılar yaşadık

hatta yeni gelenlere benzer sıkıntılar da yaşattık zira yeni birisine ister istemez mesafeli oluyor insan hatta onu unutuyor eski alışkanlık ile vs vs

Birincisi senli benli konusmaniz hata,daha iki haftadir taniyorsunuz.
İsin akisini bilip bilmemenizle alakali bir durum degil,birlikte calisiyoruz demissiniz ,karsinizdaki kisinin kim oldugunu biliyorsunuz ne is yaptigini da biliyorsunuz,yok anlamadiysaniz "bu dosyalar ne yapilacak?" Veya, "su dosyalari birlikte mi girecegiz? Hadi baslayalim"deseniz daha duzgun konusmus olursunuz. Yemek muhabbeti cok da onemli degil,patavatsizlik yapmis sormus. Bunlari sen mi gireceksin diyen birine sorulan doydun mu sorusu cok da garip degil esasen. Ama tabii ben olsam sormazdim o ayri.

niye sormazdın ya
ne olıyor doydun mu diye sorulunca doyduysan kalkalım demek istemiş işte..

niye sormazdın ya
ne olıyor doydun mu diye sorulunca doyduysan kalkalım demek istemiş işte..
:KK53:Ya bilmem fazla da laubali olmayayim derim sanirim. İnsanlar her lafi olmayacak sekilde anliyor bakiniz konu sahibi:KK56:
Bunlari sen mi yapacaksin demek sorun degil
Doydun mu demek sorun
He peki dedim ben de

Back
X