işyeri ve çalışma sorunsalı

Bayanlar niçin çalışıyorsunuz?

• mecbur olduğum için

• işyerini sevdiğim için

• mesleğimi sevdiğim için

• üniversiteyi boşuna okumuş olmayım diye

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

zmfaze

Artık 3 kişiyiz, Şükürler olsun :)
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2013
1.106
584
Merhaba Bayanlar, daha önce de iş yerimle alakalı konu açmıştım. Baştan konuyu özetleyecek olursak; büyük bir holdingin ilçede bulunan iştirakinde çalışıyorum burada işe girebilmek çok sıkıntılı birde işten çıkarsan tekrar hiçbir kuruluşunda çalışamazsın. Neyse zar zor girdim 1.5 yıl önce maaşı da iyi, hafta sonu(cmrt-pzr) özel günlerde de tatili var. buraya kadar her şey güzel ama geldiğimden beri bana adam akıllı bir pozisyon bulup çalıştırmadılar. hep biraz orada biraz burada hesabı tüm fabrikaları gezdirdiler. Ne pozisyon, ne bir unvan, ne bir yetki hiçbir şey yok. Fabrika çalışanları ve diğer personellerin gözünde işe yaramaz, sabahtan akşama kadar oturan, hiç bir iş yapmadan maaş alan personel konumundaydım. Sonra işten ayrılmaya karar verdim, bu sefer bana mesleğime uygun bir bölümde yer verdiler 2 3 aydır o birimdeydim ancak burada ilk başlarda çalışıyor gibiydim yani iş veriyorlardı, ama 1 2 hafta sonra durumlar yine başa sardı haftalardır tek bir iş yapmadım sürekli oturuyorum kendimi işe yaramaz gibi hissediyorum. İş ortamını çalışanları hiç ama hiç sevmiyorum. Benden sonra gelen personeller o kadar rahat ki ayy günün nasıl geçtiğini bile anlamıyoruz diyorlar, bende dakikaları sayıyorum. Kime anlatsam oh daha ne istiyorsun, sabahtan akşama kadar yat yattığın yerden para, gibi boş boş konuşuyorlar ama anlatamıyorum derdimi sıkıntıdan aşağılık kompleksinden ölecem artık işe gelmeyi hiç istemiyorum sabahları ağlayacam utanmasam. İşten çıksam olduğum yer ilçe mesleğimle alakalı bir iş te bulamam burada ama çalışmak ta istiyorum. Ne yapmalıyım bir akıl verin gerçekten bunalıma girdim bu yüzden.

Hem mecburum hem de çalışmayı çok seviyorum ben.
Siz de eğer sıkılıyorsanız aöf okuyun,boş vaktiniz çokmuş,ders çalışırsınız işyerinde.

biz insanlar biraz tuhafız, iş olsa çok yoğun deriz iş olmasa boş durmaktan sıkılıyoruz deriz. kendimden biliyorum, olduğumuz konumda rahat değiliz çoğu zaman

Hem mecburum hem de çalışmayı çok seviyorum ben.
Siz de eğer sıkılıyorsanız aöf okuyun,boş vaktiniz çokmuş,ders çalışırsınız işyerinde.
İş yerinde bu tarz şeyler yasak odamda başka insanlarda var kitap getirip ya da internetten açıp çalışamam birine denk gelirse hemen tutanak tutuyorlar birde o kadar üzülüyorum ki bu duruma açıp okusam aklıma bile girmez konular millet harıl harıl çalışıyor karşımda

Mecburiyetten çalışıyorum her Allah'ın günü basıp gidesim var. Para kazanmak harika bir şey ama nefret ettim işten.
Üstelik stajyerin yapmadığı işleri yapıyorum aynı durum bende var. Yönetimdeyim topuklu ayakkabılarla 1 saat fotokopi çekiyorum bazen gebertesim geliyor herkesi imkanım olsa hayatta çalışmam kimsenin ağız kokusunu çekmem.

biz insanlar biraz tuhafız, iş olsa çok yoğun deriz iş olmasa boş durmaktan sıkılıyoruz deriz. kendimden biliyorum, olduğumuz konumda rahat değiliz çoğu zaman
bir gün iki gün anlarımda 1.5 yıl sabah git akşama kadar otur vakit geçirmeye çalış üstüne herkes sana işe yaramaz gibi davransın konuşsun bir müddet sonra insanın zoruna gidiyor.

benim çalışmamın ilk koşulu sigorta..sonra para çevre arkadaş falan..işe severek gitmek gerek..yoksa azap olur tüm günlerin..işini sevmeye çalış..sevemezsende başka bir iş bulmadanda işten ayrılma..

benim çalışmamın ilk koşulu sigorta..sonra para çevre arkadaş falan..işe severek gitmek gerek..yoksa azap olur tüm günlerin..işini sevmeye çalış..sevemezsende başka bir iş bulmadanda işten ayrılma..
bir işim olsa sevecem ama işim yok yani her gün gelip rutin yapılan bir iş yok ayda 1 olursa oluyor olmazsa o da yok sorunum sevecek bir işimin olmayışı zaten boşta kalmamak için çalışıyorum başka bir iş bulsam hemen çıkıcam

Durum gerçekten kötüymüş. 1 hafta- 10 gün olsa, keyifli gelir insana ama 1,5 yıl olunca cidden sıkıntı.
Konuşabileceğiniz yetkili biri yok mu?
Ya da acaba kendinizi geri çekiyorsunuz da fark etmeden, işi başkaları mı alıyor?

Biraz atak olun ortada olan ise atlayin yapın.o zaman kendinizi ise yaramaz hissetmezsiniz. Oturup is verilmesini beklemeyin. İşleri küçümsemeyin ki o işler önünüzu açsın

Durum gerçekten kötüymüş. 1 hafta- 10 gün olsa, keyifli gelir insana ama 1,5 yıl olunca cidden sıkıntı.
Konuşabileceğiniz yetkili biri yok mu?
Ya da acaba kendinizi geri çekiyorsunuz da fark etmeden, işi başkaları mı alıyor?

Biraz atak olun ortada olan ise atlayin yapın.o zaman kendinizi ise yaramaz hissetmezsiniz. Oturup is verilmesini beklemeyin. İşleri küçümsemeyin ki o işler önünüzu açsın
şöyle bir durum var ben ziraat mühendisiyim beni buraya proje çizmek için işe aldılar en başta ama ben geldiğimde projeyi bir başka kişi çiziyordu oda başka bir şirkette sonra bana bunu devretmesi 1 yıl sürdü ha şu gün ha bu gün devretmedi sürekli yetkililere dert yakınmaktan dilimde tüy kalmadı sürekli kendimi şikayet eder vaziyetteyim ben çalışmıyorum aldığım paradan rahatsızım bana iş verin diye en son çileden çıktım bağırdım çağırdım öyle devrettiler şimdide sezon bitti diye proje göndermiyorlar yani bir başka iş yok yapabileceğim şöyle söyleyim burda benden başka bir muhasebe birde insan kaynakları var onların işlerine de atlayamam ki hem benimle alakası yok hem de vermezler

özel sektör insana boş yere para ödemez. sizi unuttular mı anlamadım. neden iş vermiyorlar? tanıdık aracılığıyla falan mı işe girdiniz?
evet ama buraya zaten tanıdık olmadan kimse giremiyor ki tüm şirketler torpille eleman alıyor gerekli gereksiz dolduruyor ona uygun iş var mı yok mu bakmıyolar sonra da böyle oluyor.

Çalışıyorum çünkü işyerimi seviyorum.Çok kalabalık değiliz ve işime karışan yok.Hamdolsun rahatım.
Bazen tek zorlayıcı olsa da ''nerede çokluk orada b.kluk '' diyorum.Bir nevi gaz veriyorum kendime yani.
Ayrıca sigortamın olması,evimin işime yakın olması,kızımın kreşinin iş yerime yakın olması önemli etkenler.

Çalışıyorum çünkü işyerimi seviyorum.Çok kalabalık değiliz ve işime karışan yok.Hamdolsun rahatım.
Bazen tek zorlayıcı olsa da ''nerede çokluk orada b.kluk '' diyorum.Bir nevi gaz veriyorum kendime yani.
Ayrıca sigortamın olması,evimin işime yakın olması,kızımın kreşinin iş yerime yakın olması önemli etkenler.
ne güzel sizin adınıza çok sevindim en azından iş yerimi sevsem bunada katlanıcam ama insanlar o kadar ilginç ki durduk yere küsüyor selam vermek yok yanlarına gidiyorum selam veriyorum alan yok bu durumdan dolayı hep beni aşağılar tavırlar yerinizde olmayı isterdim açıkcası işinizin kıymetini bilin :)

Ben meslegimi cok sevdigim icin calisiyorum
Sana da devam etmeni tavsiye ederim
Olmazsa amirin mudurunle vs konusur durumunu anlatir ek sorumluluk istersin

ne güzel sizin adınıza çok sevindim en azından iş yerimi sevsem bunada katlanıcam ama insanlar o kadar ilginç ki durduk yere küsüyor selam vermek yok yanlarına gidiyorum selam veriyorum alan yok bu durumdan dolayı hep beni aşağılar tavırlar yerinizde olmayı isterdim açıkcası işinizin kıymetini bilin :)
İşte böyle olmasından korkuyorum yoksa yanıma yardımcı şart.Lakin geçmiş zamanlarda bu durumu yaşadım bende.
İşyerinde huzursuzluk olunca gerçekten çok stresli oluyor.Hayır anlamıyorum sende çalışansın bende neyin tribi bu yani?
Ben büyük şirketlerde olmaktan hep korkmuşumdur zaten.Tamam kabul verdikleri para çok iyi olabilir lakin huzur olmayınca ne önemi varki?
Azıcık aşım ağrımaz başım.
İnşallah sizin kıymetinizi bilecek bir yerde çalışırsınız.Allah gönlünüze göre versin

Ben meslegimi cok sevdigim icin calisiyorum
Sana da devam etmeni tavsiye ederim
Olmazsa amirin mudurunle vs konusur durumunu anlatir ek sorumluluk istersin
Bende mesleğimi çok seviyorum ama burda yapamıyorum defalarca kez konuştum en son bu işi verdiler ya rahatlar şimdi sürekli her şey yolunda demi ok deyip gidiyor bende sürekli şikayetlenir tavırlarımdan sıkıldılar diye yolunda ok diyorum. tekrardan bir kez daha konuşayım mı sizce ?

İşte böyle olmasından korkuyorum yoksa yanıma yardımcı şart.Lakin geçmiş zamanlarda bu durumu yaşadım bende.
İşyerinde huzursuzluk olunca gerçekten çok stresli oluyor.Hayır anlamıyorum sende çalışansın bende neyin tribi bu yani?
Ben büyük şirketlerde olmaktan hep korkmuşumdur zaten.Tamam kabul verdikleri para çok iyi olabilir lakin huzur olmayınca ne önemi varki?
Azıcık aşım ağrımaz başım.
İnşallah sizin kıymetinizi bilecek bir yerde çalışırsınız.Allah gönlünüze göre versin
amin inşallah tek dileğim bu.

X