İşyerimde hamilleliğim problemi

Ay canım ya sadece demek benimkiler böyle değil.Heryer aynı.Canım tazminat işine gelince doğum sonrası kendi istediğinle bile çıksan tazminat alamazsın diye biliyorum.Evlilikte tazminat alıyorsun ama doğumda alıyormusun bunu bir araştırmak lazım.Ben doğum sonrası işten ayrılmak istediğimi söyleyeceğim.Ama kendileri çıkarmış gibi göstermelerini rica edeceğim ki işsizlik parası alayım.Az da olsa bebeğimi bakarken bana yeter işsizlik parası.

kızlar siz gene hamile kaldıgınızı söyleyebılmıssınız ben daha onu bıle soyleyemedım bakalım nasıl olucak yaklasık ıkı senedır burda calısıyorum hakkımızda hayırlısı çıkarılıp cıkartılmadıgımızı burdan paylasalım ılerkı gunlerde

Canım sen kaç aylık hamilesin ve benden sana tavsiye saklayabildiğin kadar sakla canım ne kadar geç bilirlerse canını o kadar az sıkarlar.

canım sakın ücretsiz izin alma tüm haklarını kaybedersin.7. aya kadar sık dişini.

kanuna bakayım bulabilirsem yazayım sana

Son düzenleme:
- Analık halinde çalışma ve süt izni
MADDE 74. - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır

•Hamilelik veya doğum nedeni ile işten ayrılan işçi, kıdem tazminatına hak kazanır mı?
◦İşten kendi isteğiyle (istifa) ayrılan işçinin , herhangi bir tazminat hakkı oluşmamaktadır. Yasal düzenleme açısından hamilelik veya doğum nedenine dayalı işten ayrılmalar istifa olarak değerlendirildiğinden, bu nedenlerle işten ayrılan işçi tazminat haklarından vazgeçmiş sayılmaktadır.

bu yıl hukuk dersinde gördüm.orda 1 yıl içinde ayrıldıgında tazminat alır diyordu ama yok bulamadım.bunu buldum.çok mahcubum yanlış yönlerdirmiş olmakta istemezdim.eğer sorabileceğiniz danışabileceğin birisi varsa siz yinede bir danışın

Bitanem paylaşımın için sağol, bu arada yanlış yönlerdim diyede canını sıkma.Bende işten ayrılmada tazminat alamıyorsun diye biliyorsum paylaştığın yazı ilede bunun kesin öğrenmiş oldum.

Kızlar şu anda özel sektörde çalışanlar için 4857 sayılı iş kanunu geçerli, ancak kıdem tazminatı ile ilgili kısım eski 1475 sayılı kanunun maddeleri geçerliliğini devam ettiriyor. buna göre nikah yaptığınız tarihten itibaren 1 yıl içerisinde işten ayrılırsanız kıdem tazminatınızı alırsınız. ancak bu gebelik için söz konusu değil. doğum yaptıktan sonra doğum izniniz bittiği zaman hemen ücretsiz için başvurman gerekiyor. işveren 6 aya kadar ücretsiz izin vermek mecburiyetinde. ücretli olduğun süre daha sonra çalışılmış gibi sayılmıyor. bir de şunu atlamayın arkadaşlar, doğum iznine çıktığınız zaman da ücretinizi işveren değil SGK veriyor. İşyerinde canını çok sıkıyorlarsa ki hamilelikte insan daha bir hassas duygusal oluyor, doktorunla görüş sana rapor versin.raporlu olduğun zaman 3 günden sonrasının ücretini yine SGK.dan alabilirsin ama o zaman için sigortanı yatırmaz işveren. Eğer doğumdan sonra orada çalışmak istemiyorsan canını sıka sıka işe gitmene gerek yok. bebeğini de sıkıntıya sokma. doktoruna anlat durumu.
SAğlıkla gelir inş. bebeğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…