İşyerimdeki Arkadaşım(?)

patsizcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2012
788
2
46
Diğer
Kızlar merhaba..
Çok şükür yine büyük bir derdim yok ama, bu konuyu ne zamandır açmak istiyordum..
İşyerimde bir kız var..Yaşımız yakın olduğu için aralarda falan sohbet ederiz..
Aslında kızın bir kötülüğünü görmedim...Aksine, düğünüme nikahıma işyeri arkadaşlarımdan gelen birkaç kişiden birisi oldu hep..
Bu arkadaşım aşırı idealist ve mükemmeliyetçi birisi..Hırslı da aynı zamanda...Şimdi birisiyle nişanlandı..Ama 8-9 aydır görüşüyorlar ve hala ısınamadığını düşünüyorum anlattıklarına göre..

Şimdi bu kızla sorunun ne diyeceksiniz..Bu kızın hiçbir kötülüğünü görmedim aslında ama ne bileyim onda hoşlanmadığım ve anlayamadığım şeyler var..Sanki benim mutlu olmamı istemiyor ya da beni kıskanıyor mu(kıskanacak birşey de yok ortada ama) anlamadım ki..Hayatımda güzel giden şeylerden bahsediyorum misal, aklıma bir nifak sokuyor ya da kuşkuya düşürüyor..insan arkadaşının mutluluğunu istemez mi? Yani eşimle ya da ailesiyle ufacık bir sorun olsa "takma o kadar şöyle yapsan daha iyi olursunuz" demesi gerekmez mi daha da dolduruşa getireceği yerde? Bir kere eşimle beni birşeyler yemek için kafeye davet etti sürekli beni eleştiriyor eşimin(ozamanlar nişanlımdı) yanında...
Evlendiğimizde "sizin peşinizi bırakmayacağım hep peşinizde olacağım" gibi bir laf etmişti henüz sevgilisi yoktu ve çok rahatsız olmuştum...Şimdi de nişanlımla size geleceğiz, bana yemek yapacaksın beni ağırlayacaksın deyip duruyor...Ben zaten çağırmam gereken kişileri çağırmam gereken zamanda çağırıyorum böyle emrivaki yapar gibi kendini davet ettirmesini anlamıyorum..Bir de inceden laf sokuyor bana öğle araları kendisini evime çağırmıyorum diye..Eşim çoğunlukla evde oluyor..O olmadığı zamanlarda da ben ne bulursam yiyorum kısacık zamanda...

İşin özü rahatsız oluyorum bu kızdan ama nasıl davranmam gerektiğini de bilmiyorum...Mesafe koymalı mıyım sizce siz olsanız nasıl davranırsınız? Ben işyeri arkadaşlığı olarak kalsın istiyorum ama o dahasını istiyor..fikir verin lütfen :26:

eğer etrafında olmasından rahatsız oluyorsan uzaklaş derim..
böyle tipler çok etrafta ne yazıkki..
ne gerek var ki enerjini emen bi insana? zaten hayat yeterince zor di mi ama?

Hemen mesafe koy,
evlense bile ailecek görüşmeyin.

Bu tür insanlar insanı mutsuz eder,
anında uzaklaştırırım ben...

Çünkü kendi mutsuzluklarını,
bir başkasının mutsuzluguyla ört bas etmeye çalışırlar...

Ayrıca eşinle ilgili hiç bir şeyini anlatma...
bu kız veya bir başkasına...

Son düzenleme:
eğer etrafında olmasından rahatsız oluyorsan uzaklaş derim..
böyle tipler çok etrafta ne yazıkki..
ne gerek var ki enerjini emen bi insana? zaten hayat yeterince zor di mi ama?

Doğru söylüyorsun canım aslında...Ama bir de düşünüyorum nikahıma düğünüme geldi değer veriyor belli ki ama böyle de yapması..
Geçen kızdığım bir konuda öyle dertleşirken beni öyle doldurdu ki, evet gittim eşimle büyük bir kavga ettim durduk yere..
Belki özel hayatımdan bahsetmesem daha iyi aslında..

Hemen mesafe koy,
evlense bile ailecek görüşmeyin.

Bu tür insanlar insanı mutsuz eder,
anında uzaklaştırırım ben...

Çünkü kendi mutsuzluklarını,
bir başkasının mutsuzluguyla ört bas etmeye çalışırlar...

Ayrıca eşinle ilgili hiç bir şeyini anlatma...
bu kız veya bir başkasına...

Benim en büyük hatam işte...
İçim daralsa hemen derdimi paylaşıyorum..
En yakın arkadaşım var aslında ama uzakta telefonla herzaman görüşemiyorum..
Ama ne zaman onunla konuşsam bana hep çok beter örnekler verir ve içimi rahatlatır ama bu tam tersi...

senin mutluluğun onu mutsuz ediyor olabilir. yine forumda okumuştum, yapılan bir araştırmada, birilerinin mutluluğu başkalarını mutsuz ediyormuş. sana yakınmış gibi olması düğününe gelmesi şu bu, bunlar bir ölçüt değil her zaman. hani bir söz var; dostuna yakın ol, düşmanına daha da yakın. biraz olumsuz yorum yaptım ama okurken hissetiklerim bunlar oldu..

senin mutluluğun onu mutsuz ediyor olabilir. yine forumda okumuştum, yapılan bir araştırmada, birilerinin mutluluğu başkalarını mutsuz ediyormuş. sana yakınmış gibi olması düğününe gelmesi şu bu, bunlar bir ölçüt değil her zaman. hani bir söz var; dostuna yakın ol, düşmanına daha da yakın. biraz olumsuz yorum yaptım ama okurken hissetiklerim bunlar oldu..

Evet yerinde bir sonuçmuş...anlamıyorum benim mutsuz olmam neden mutlu ediyor insanları?

Evet yerinde bir sonuçmuş...anlamıyorum benim mutsuz olmam neden mutlu ediyor insanları?

malesef insanlık artık buraya doğru gidiyor. çünkü herkes yalnızlaşmaya başladı. kendi içinde yalnız mutsuz olan insan, bir başkasının mutlu hayatını gördü mü içinde kıskançlık duyguları kabarıyor. ben mutsuzum, o da mutsuz oldum psikolojisi. arkadaşın belki senin ilişkini, belki eşinin sana duyduğu sevgiyi, belki oturduğun evi, belki senin kaşını gözünü bile kıskanıyor olabilir. böyle bir insanı çok fazla özel yaşamına dahil etme. bak onun yüzünden bir gün eşine patlamışsın.ayy zehirli sarmaşık misali:1: işyeri sınırlarında kalmasına özen göster. senin elinde..

malesef insanlık artık buraya doğru gidiyor. çünkü herkes yalnızlaşmaya başladı. kendi içinde yalnız mutsuz olan insan, bir başkasının mutlu hayatını gördü mü içinde kıskançlık duyguları kabarıyor. ben mutsuzum, o da mutsuz oldum psikolojisi. arkadaşın belki senin ilişkini, belki eşinin sana duyduğu sevgiyi, belki oturduğun evi, belki senin kaşını gözünü bile kıskanıyor olabilir. böyle bir insanı çok fazla özel yaşamına dahil etme. bak onun yüzünden bir gün eşine patlamışsın.ayy zehirli sarmaşık misali:1: işyeri sınırlarında kalmasına özen göster. senin elinde..

Düşününce işlerimiz aynı, öyle kıskanılacak bir güzelliğim yok, tek kıskanacağı eşimle olan aşkımız..
Yani çok severek evlendik biz ama kendisi hala öyle güzel sözler söyleyemiyormuş bile nişanlısına içinden gelmiyormuş..Bir de eşim boyu posu yerinde nişanlısı çok iyi ama fizik olarak pek boylu poslu değil..
onu da kıskanıyor olabilir ama dediğin gibi benm elimde demek ki içime düşen kurtta haksız değilim
:17:

Düşününce işlerimiz aynı, öyle kıskanılacak bir güzelliğim yok, tek kıskanacağı eşimle olan aşkımız..
Yani çok severek evlendik biz ama kendisi hala öyle güzel sözler söyleyemiyormuş bile nişanlısına içinden gelmiyormuş..Bir de eşim boyu posu yerinde nişanlısı çok iyi ama fizik olarak pek boylu poslu değil..
onu da kıskanıyor olabilir ama dediğin gibi benm elimde demek ki içime düşen kurtta haksız değilim
:17:

enerji vampirlerinden uzak dur:114:

bu sana özel bı durum değil malasef hepimizin etrafında var bu tipler bazen acını çok kişiyle paylaşırsın ama mutlu olduğundan kımse olmaz etrafında yanı benım genelde öle oldu aslında benı şu rahatsız ettı eşinin yanında senı eleştırmesı sinir oldum hatta :47::47::47: insan bi mevzu olsa bıle arkadaşımı üzme falan der sevıyorsa seni uzaklaşşş hiç uğraşma anlar herhalde okadarda yüzsüz değildir

bu sana özel bı durum değil malasef hepimizin etrafında var bu tipler bazen acını çok kişiyle paylaşırsın ama mutlu olduğundan kımse olmaz etrafında yanı benım genelde öle oldu aslında benı şu rahatsız ettı eşinin yanında senı eleştırmesı sinir oldum hatta :47::47::47: insan bi mevzu olsa bıle arkadaşımı üzme falan der sevıyorsa seni uzaklaşşş hiç uğraşma anlar herhalde okadarda yüzsüz değildir

Evet o zamandan beri dikkat ettim artık davranışlarına beni de çok rahatsız etti..
Sürekli "hiçbirşeydn memnun değilsn, birazcık olumlu bak hayata, çok kötümsersin..."
Halbuki o kadar şenşakrak birisiyim ki...Eşim biliyor neticede beni ama sanki beni kötülemek istiyor orada...

canım rahatsız oluyorsan sakın ama sakın evine yaklaştırma mesafeni de koy. sonra yine sen üzülüp strese girersin. valla sonra sabah öğle akşam evine gelirse görürsün. böyle insanlar çok yüz bulursa dadanıverir. kendini zorla eve davet ettiren insanlardan hiç hoşlanmam zaten.istese çağırır seni dimi ne kendini araya sıkıştırıyosun ki.

ayrıca senin mutlu olmanı istemiyoda olabilir yani kıskanıyodur mutluluğunu belki. özel zamanlarında yanında olması birşey değiştirmez. kimsenin iç yüzünü bilemezsin.ne gerek var böyle bi insanı kendine yaklaştırmaya. hem zaten iyi niyetli olsa sen böyle bi kötü enerji almazdın ondan. insan hisseder sonuçta kimin kendisine iyi niyetli yaklaştıını.

ayrıca nişanlıyken eşimin yanında beni kötülüyodu demişsiniz. yerinizde olsam o zamandan tepkimi koyar iş dışında görüşmezdim. ben arkadaşımın sevgilisinin yanında onu kötülemem yani bu hiç normal bi davranış değil. acaba eşinizden hoşlanıyo mu diye düşünmedim de değil yani olabilir dikkatli olun bence.artık kimseye güven olmuyo.

canım rahatsız oluyorsan sakın ama sakın evine yaklaştırma mesafeni de koy. sonra yine sen üzülüp strese girersin. valla sonra sabah öğle akşam evine gelirse görürsün. böyle insanlar çok yüz bulursa dadanıverir. kendini zorla eve davet ettiren insanlardan hiç hoşlanmam zaten.istese çağırır seni dimi ne kendini araya sıkıştırıyosun ki.

ayrıca senin mutlu olmanı istemiyoda olabilir yani kıskanıyodur mutluluğunu belki. özel zamanlarında yanında olması birşey değiştirmez. kimsenin iç yüzünü bilemezsin.ne gerek var böyle bi insanı kendine yaklaştırmaya. hem zaten iyi niyetli olsa sen böyle bi kötü enerji almazdın ondan. insan hisseder sonuçta kimin kendisine iyi niyetli yaklaştıını.

ayrıca nişanlıyken eşimin yanında beni kötülüyodu demişsiniz. yerinizde olsam o zamandan tepkimi koyar iş dışında görüşmezdim. ben arkadaşımın sevgilisinin yanında onu kötülemem yani bu hiç normal bi davranış değil. acaba eşinizden hoşlanıyo mu diye düşünmedim de değil yani olabilir dikkatli olun bence.artık kimseye güven olmuyo.

İnsan konduramıyor aslında ama bilinmez de,,, neler görüyoruz duyuyoruz çevremizde,,,
Ama en iyisi ondan uzaklaşmak..

böyle bi devirde ufacık mutlulukları bile dağlar gibi yüceltip yaşama bağlanmaya çalışıyoruz...mutluluk artık zor ve bizler zor olanı bulmaya çalışıyoruz..malesef ki böyle insanın canını acıtma meraklısı şahsiyetler var evet... bence uzak dur derim işyerinde başlayan arkadaşlık işyerinde kalsın...bu derece can sıkan biri varsın eksik kalsın sende...nedense bi itici geldi bu kız bana..ne haddimeyse :) öyle hissettim...gıyabında bile hoşlanmadımsa, eminim görsem hiç haz etmem bu kızdan :) çok önyargılı oldu sanırım :)

böyle bi devirde ufacık mutlulukları bile dağlar gibi yüceltip yaşama bağlanmaya çalışıyoruz...mutluluk artık zor ve bizler zor olanı bulmaya çalışıyoruz..malesef ki böyle insanın canını acıtma meraklısı şahsiyetler var evet... bence uzak dur derim işyerinde başlayan arkadaşlık işyerinde kalsın...bu derece can sıkan biri varsın eksik kalsın sende...nedense bi itici geldi bu kız bana..ne haddimeyse :) öyle hissettim...gıyabında bile hoşlanmadımsa, eminim görsem hiç haz etmem bu kızdan :) çok önyargılı oldu sanırım :)

Eeee artık biraz önyargı gerekiyor size, yanlış hatırlamıyorsam çeyiz isteyen arkadaş konusunda bir hayli hayal kırıklığı yaşamıştınız :19:

Yok önyargı değil de çok itici tasvir ettim belki :1:
Benim çevremdeki insanların çok zıttı birisi aslında..Doğaldır en yakın arkadaşlarım ama bunda anlatamıyorum bir iticilik var...

Onun sana olan duyguları ilk meyvesini vermiş bile,bak eşinle kavga bile etmişsin onun yüzünden,bak kendimden örnek vereyim,asla kıskanç değilim derdim,taki geçen hafta işe başlayan kızı görene dek,çok güzel giyiniyor,harika saçları var ve ben ondan sonra kendime daha çok bakmaya başladım,niye, sebep neydi,ama işte kadınız ya hep güzel olan ben olayım ,mutlu ben olayım düşündesindeyiz,başkasının bir gram güzellğini çekemeyebiliriz.o yüzden at başından bu kızı,içinde gram bile olsun negatiflik varsa sokma hayatının derinine,bırak iş arkadaşı olarak kalsın.

İnsan konduramıyor aslında ama bilinmez de,,, neler görüyoruz duyuyoruz çevremizde,,,
Ama en iyisi ondan uzaklaşmak..

en iyisini yaparsın. inan hiç gerek yok böyle samimiyete ben şüpheciyim çünkü çevremde bu tip bikaç olay gördüm.

mesela komşumuzun okuldan arkadaşı başka şehirden iş içindi galiba bi sebepten geliyo kız da alımlı güzel bi kızmış. onun eşi de hoş bi adam. kadın davet etmediği halde gelip sizde kalırım işim bitene kadar filan demiş bi kaç kere böyle aniden gelip emrivaki yapmış.kadın da birşey diyememiş tabi. sonra eşi de misafir diye ilgileniyomuş sohbet filan. ama kadın komşumuzun eşine o kadar yakın davranıyomuş ki resmen asılıyomuş. gereksiz el temaslarında filan bulunuyomuş. mesela çakmağı alıp kendisi yakmıyomuş ta adamdan rica ediyomuş ateşi yakar mısın diye sonra adamın eline dokununarak sigarasını yaktırıyomuş yani temas halinde olmak için bahane yaratıyomuş. kadın bu tip birkaç şey görmüş zaten hissetmiş ama birşey de diyemiyomuş o kıza. eşine de diyememiş uyuyan yılanı uyandırma derler ya o hesap işte adam farketmesin yada açık açık durum belli olmasın diye.

kadın içeride yemek yapıyo kek börek yapıyo diğeri içeride kocasına asılıyo. bunu bildiği halde hiçbirşey diyemeyip mutfakta sinirinden çatlıyomuş kadın. kız hiç gelip yardım edeyim filan da demiyomuş hep kadının eşiyle sohbet ediyomuş.
o komşumuzda kızın çok güzel ve talep gören biri olduğunu ama hiçbir zaman mutlu ilişkileri olmadığını ve kendi mutluluğunu kıskandığını hissettiğini söylüyodu. bu yüzden böyle davranıdığını bildiğini söylüyodu. ama tepki koyamıyodı yine de kendi strese giriyodu o yüzden. ben de bu kızın o tip biri olabileceğini düşündüm birden.

Anlattıklarınıza göre rahatsız olmanız için pek çok sebep var bu kadınla ilgili.
Kesinlikle koyun mesefenizi ve takmayın dediklerini.
Emrivakileri falan çok saygısızca.

Back
X