• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerimle İlgili

ekmek de aldım çay servisi de yaptım tuvaletide cifledim muhasebe öğrenicem diye ofiste :KK70:
kırtasiye malzemesi alırdım yanında çalıştığım mali müşavirimin çocuğunun okul taksitinide gider ben yatırırdım neredeyse iş öğretsin diye üstüne para bile verecek durumdaydım :KK70: :KK70: o zamanlar aylık 300 tl idi eve yürüyerek gider gelirdim hey allahım ne günlerdi :KK70: sanırım özellikle böyle yapıyorlar etrafımda kime sorsam o da bu yollardan geçmiş ,sabırlı olana iş öğretiyorlar kaçacak olana emek vermek istemiyorlar anladığım kadarıyla
benden sonra gelen kaç kişi girdi çıktı dayanamadı ben kalınca mecbur bana öğrettiler :KK70: sonra da ofisi bana bırakmaya başladılar ben açıp ben kapattım patron uğramıyordu bile çok gerekirse arayıp soruyordum

Evet sabır çok önemli, dikkatli ve uyanık olacaksın.
İlk zamanlar hepimizin canına okuyorlar iş öğreteceğiz diye ama kalıcı olan da öğreniyor işte.
Sen gibi ben gibi.
Bende neler yaptım ohooo.

Ama şuan beni burada yok sayıyorlar baksana etik mi, yasal mı zart mı zurt mu diye yargılanıyorum :( :D

ofiste çalışmak istemiyorum. Burdan ayrılsamda yine şirkette çalışmak isterim.
isyerimde rahat. 2021 devirlerini yaparken bana göstermesini rica ettim.
tamam dedi ama tık yok:KK70: İşte şirkette herkesin yaptığı bir iş var ve kimse kendi işini gösterip paylaşmak istemiyor doğal olarak:KK43: Ee teoride öğrensende pratik olmayınca maalesf olmuyor
öyle göstermekle olacak şey değil ama
anlatması lazım
zaten yoğun oluyor siz öğrenin diye ekstra efor sarfedecek gerçekten eline de geçmemiş olabilir anlatmak

siz dediğim gibi yapın başka çareniz yok öğrenmek istiyorsanız en azından bir süre iki katı çalışacaksınız tüm işlerinizi hızla bitirip onlardan iş alacaksınız bana ver ben yapayım senin işin rahatlasın diyerek
o zaman mecbur öğrenirsiniz ancak

o şirketden çıkıp başka şirkete de girdiğinizde aynı oluyor :)

evet eksik var tabii

sigortalarda bile sadece girişlerini yapabilmek değil çıkışlarına da hakim misiniz?
kimleri hangi koddan girebileceğinizi biliyor musunuz yoksa size şu personelin girişini şundan buradan yap diyorlarda öyle mi yapıyorsunuz bunlar önemli

vergiler ve beyannameler aslında sanıldığı gibi zor değil herşey düzgün girilirse eksik yoksa program zaten otomatik yapıyor da
dikkat etmeniz gereken şey defterdekiyle uygulamada siteye otomatik yönlendiriyor ya karşınıza çıkan tutar tutuyor mu en ufak yanlış hesap ceza almanıza neden olur benim başıma geldi :KK43:
o yüzden işe çok hakim hepsini bilen insana beyanları yaptırırlar ,sigortada da öyle en ufak bir yanlışlık büyük cezaya sebep oluyor

Sigorta girişlerini yaptırıyor ama çıkışları kendi yapıyor.
Personel girişinde müdür bize hangi işi yapacağını söylüyor. Meslek kodunu ben kendim buluyorum.
Evet hata kabul etmeyen bir iş sigorta girişlerinde sorun yaşamadım

Merhaba arkadaşlar
Ben büyük bir şirketin genel muhasebesinde çalışıyorum. Aslında işimi seviyorum fakat bir sorunum var. İşyerinde herkesin yaptığı iş var bunların dışına çıkıp kendini geliştime imkanım yok. Ben fatura alış-satışlarını işleyip, fatura kesip cari takıbı yapıyorum. Mesela bankaları işlemeyi, beyannameleri bilmiyorum. Kendimi nasıl geliştirebilirim. Genel muhasebede çalışan arkadaşlar yardımcı olabilir mi
bir muhasebeci olarak bu meslekten koşarak uzaklaşmanı tavsiye ediyorum :olamaz:

Bende işimi seviyorum. ama 3 yıldır daha fazla kendimi geliştirebilirdim diye düşünüyorum.
Peki size birsery sorcam ben fatura kesme alış- satış işleme - tahsilat bunları cok iyi biliyorum.
personel işlerinden sigorta girişleri yıllık izin girme bordroyuda yapabilirim.
geri kalan işleri pek bilmiyorum:KK43:
vergiler beyannameler cok eksiğim var mı sizce
Muhasebe geniş bir alandır canım, sonu yok yani,bence sen SMMM yanında çalış en iyi orda geliştirirsin kendini,hangi bölümden mezunsun bilmiyorum ama sınavada girersin,kazanırsın biraz inat etmen lazım ,eşimde biliyorum 3 ay eve gelmedi iş çıkışı dershane derken kazandı çok şükür

Back
X