İşyerinde corona vakası var ama hala işe gidiyoruz

Canım böyle bir dönemde sonuç alacağını asla düşünmüyorum. Çünkü artık herkes canının derdinde şikayet edecek makam bile bulamazsın tavsiyem isten çıkma imkanın varsa cik. Annem sağlıkçı ama istifa hakkı bile yok sende en azından o var
Sağlıkçılara bu kadar ihtiyaç duyulan bir zamanda istifa eden memuru ben devletin yerinde olsam sınır dışı ederdim..

Az önce twitter'da bununla ilgili bir paylaşım okudum. İş yerlerinde corona çıkmış, patronlar çalışmaya devam demiş. Tüm çalışanlar topluca istifa etmiş. Sonuç; herkese ücretli izin vermişler. Böyle pisliklere karşı çalışanların birlik olması gerekiyor bence de ve sosyal medyada deşifre etmek gerekiyor. Ülkemizde ancak böyle yaptırımlar sonuca ulaşıyor. Coronaya yakalandığını bile bile işe giden insanı deşifre edin. Kimlere virüs saçtı, kimlerin hayatını tehlikeye soktu acaba şahsi hırsları yüzünden. Şikayetler işe yarar mı bilmiyorum ama Sağlık Bakanlığı'na bildirin.

Herkes kendi ohal’ini ilan etsin diyenlerin bir sey yapacagini sanmiyorum. Ben de evden calisiyorum ama belli zamanlarda konfeksiyon kismina gitmek zorunda kaliyorum ve acayip tedirginim. Ya isten olacagiz ya hasta olacagiz yani bir ortasi yok

Yalniz aklıma takıldı, tani konmuş birisine hadi sen git evde iyileş demiyorlar karantinaya alıp ya görevli hastaneye göturuyorlar yada bulunduğu hastanedeki covid19 icin ayrılmış bölümlerde tedavi oluyorlar. Kaçmış mi bu kişi?
Eğer durumu ağır değilse eve gönderiyorlar. Çok ilginç ama öyle.. dışarı çıkma diyolar sanki bizim millet dinliyomus gibi

Az önce twitter'da bununla ilgili bir paylaşım okudum. İş yerlerinde corona çıkmış, patronlar çalışmaya devam demiş. Tüm çalışanlar topluca istifa etmiş. Sonuç; herkese ücretli izin vermişler. Böyle pisliklere karşı çalışanların birlik olması gerekiyor bence de ve sosyal medyada deşifre etmek gerekiyor. Ülkemizde ancak böyle yaptırımlar sonuca ulaşıyor. Coronaya yakalandığını bile bile işe giden insanı deşifre edin. Kimlere virüs saçtı, kimlerin hayatını tehlikeye soktu acaba şahsi hırsları yüzünden. Şikayetler işe yarar mı bilmiyorum ama Sağlık Bakanlığı'na bildirin.
Bu durumda herkesin toplu hareket etmesi lazım . Orgutlenebilirler se çok güzel olur

Eğer durumu ağır değilse eve gönderiyorlar. Çok ilginç ama öyle.. dışarı çıkma diyolar sanki bizim millet dinliyomus gibi
Nasil ya 🙄 belliki evinde oturmayacak bu insan. Nasil izin verirler aklim almiyor ya. Sonra neden artiyor vakalar, artar tabi. O kişinin esi çocuğu herkese bulaştırır. Bu adam illaki para harcıyor dışarıda alisveris yapıyor insan icine karisiyor yani

Hanımefendi şuan çok yakınımın kayınpederi hastanede cigerlerinde kristallenme var. Sonuçta yeni çıktı pozitif. Çalıştığı işyerinde güvenlikti. Ona rağmen pozitif. Sizin için daha sıkıntılı. Korkutmak amaçlı yazmıyorum. Ama şuanda aile bireylerinin yaşadığı korkuyu bekleme sürecini hatta kendilerininde sürekli takip ederek korkuyla yaşama sürecini anlatmak tarif edilemez. Sizde kendinize ve sevdiklerinize bulaştırma ihtimalini düşünün. Ve sağlık herşeyden mühim.

Nasil ya 🙄 belliki evinde oturmayacak bu insan. Nasil izin verirler aklim almiyor ya. Sonra neden artiyor vakalar, artar tabi. O kişinin esi çocuğu herkese bulaştırır. Bu adam illaki para harcıyor dışarıda alisveris yapıyor insan icine karisiyor yani
Benim bildiğim birkaç kişi var eve gönderilen. Kimi ise gitti kimi evde kendi bilinciyle oturuyor.

Hastanede kalmaya ihtiyacı olmayan insanlar eve gönderilir. Hastanelerin yükü zaten çok fazla şu an. Birilerini eve göndermezseniz gerçekten ihtiyacı olan hastaların hastaneye gitme imkanı kalmaz. Çocuk değiliz, almamız gereken tedbirler belli hasta olsak da olmasak da. Başımıza bir çoban dikmeye gerek yok. Azıcık toplum bilinci lazım.

Hastanede kalmaya ihtiyacı olmayan insanlar eve gönderilir. Hastanelerin yükü zaten çok fazla şu an. Birilerini eve göndermezseniz gerçekten ihtiyacı olan hastaların hastaneye gitme imkanı kalmaz. Çocuk değiliz, almamız gereken tedbirler belli hasta olsak da olmasak da. Başımıza bir çoban dikmeye gerek yok. Azıcık toplum bilinci lazım.
İşte o toplum bilinci bizde yok, çoğu insana çoban lazım ve dediğin de doğru; her virüs taşıyıcısını hastaneler bünyesinde barındıramaz. Buradan çıkacak sonuç nedir? Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ile mıçtığımızın resmi arasında gidip geliyorum. :olamaz:

Ölseniz daha mı iyi ? Edin şikayetinizi ne oluyosa olsun yaaa sadece kendinizi değil sizinle birlikte mecbur olan herkesi kurtarmış olursunuz aileniz dahil ..

Ama bazi bilinçsiz insanlar yüzünden kimbilir kaç kişiyi kaybedeceğiz. Örneğin konu sahibinin anlattığı kişi. Hafif atlatan herkes evde otursun ama nasil emin olacağız evde oturup oturmadigina, kişinin vicdanına kalmış

İşte o toplum bilinci bizde yok, çoğu insana çoban lazım ve dediğin de doğru; her virüs taşıyıcısını hastaneler bünyesinde barındıramaz. Buradan çıkacak sonuç nedir? Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete ile mıçtığımızın resmi arasında gidip geliyorum. :olamaz:
Mıçtığımızın resmi tercihimdir 😵

Ama bazi bilinçsiz insanlar yüzünden kimbilir kaç kişiyi kaybedeceğiz. Örneğin konu sahibinin anlattığı kişi. Hafif atlatan herkes evde otursun ama nasil emin olacağız evde oturup oturmadigina, kişinin vicdanına kalmış
Orası öyle. Emin olamayacağız ama ihtiyacı olmayanları da hastanede tutmayacağız.

Merhaba. Bu konuyla ilgili çok fazla soru alıyoruz. İş sağlığı ve güvenliği kanunu uyarınca tedbir alınmasını yazılı olarak talep ettikten sonra tedbirler alınana kadar çalışmaktan kaçınma hakkına sahipsiniz. Bu nedenle iş akdiniz feshedilirse kıdem tazminatınza halel gelmeyecektir.

Hanımlar selam.

Aslında böyle bi konu açıp iç karartmak istemiyordum ama cidden içim içimi yiyor.

Kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum hemen hemen 1500den fazla çalışan var. Yakın zamanda işyerindeki 2 yöneticide korona tespit edildi ama tespit edilmesinin üzerinden 14 gün geçmemesine rağmen yöneticilerden birisi işe geldi. Odası vs ayrı olduğu için onun olduğu kata yanına gidilmesi yasak kısmen. O da odadan çıkmıyor. Bugun bizim departman müdürü yanına gidip evrak imzalattı, eldiven maske vs korunarak tabi. O evraklar bize de geliyor. Yöneticinin katında çalışanlar da bizimle temasa geçiyor. Ve bu iş yerindeki tek korona vakası değil kesinleşen 5+ çalışan var. Ona rağmen işe dönüşümlü olarak gelmeye devam ediyoruz.

Şikayet edilecek bir yer var mı?
Bir de internetten baktım ama düzgün bi şey bulamadım. Gerçekten test pozitif çıkıp tedavi edildikten sonra işe gelmek için 14 gün yeterli bi süre mi? (tedavi dahil 14 gün)
Bir de ben eğer işten çıkmak istersem sağlığım tehlike altında olduğu için tazminat vvs alma hakkım oluyor mu?

Of acayip bilgi kirliliği var her kafadan farklı bi şey çıkıyor.

Şimdi 14 gün geçse bile kakada virüs çıktığı, taburcu olsa bile evden yine iki hafta çıkmaması gerektiği söyleniyor. Oda içerisinde sürekli pencereyi açmalı. Eğer havalandırma sistematikse odasına negatif basınçlı özel sistem kurması, tek bir asansörü onun kullanması, tuvaletinin ayrı olması ve hiç bir yere size ulaşacak dokunmaması gerekiyor.

Millet ne kadar umursamaz ve vicdansız.Çalışan arkadaşlarla toplanıp patronun suratına öksürün:bicak:

Yuh ya bu nasıl bi kapitalist sistem
Artık gözü kör olsun bu patronların diyorum.
Kesinlikle sağlık bakanlığına durumu bildirin diğer kişilerle birlikte ortak yürüyün Çalışanlar destek olsun size

Hanımlar selam.

Aslında böyle bi konu açıp iç karartmak istemiyordum ama cidden içim içimi yiyor.

Kurumsal büyük bir firmada çalışıyorum hemen hemen 1500den fazla çalışan var. Yakın zamanda işyerindeki 2 yöneticide korona tespit edildi ama tespit edilmesinin üzerinden 14 gün geçmemesine rağmen yöneticilerden birisi işe geldi. Odası vs ayrı olduğu için onun olduğu kata yanına gidilmesi yasak kısmen. O da odadan çıkmıyor. Bugun bizim departman müdürü yanına gidip evrak imzalattı, eldiven maske vs korunarak tabi. O evraklar bize de geliyor. Yöneticinin katında çalışanlar da bizimle temasa geçiyor. Ve bu iş yerindeki tek korona vakası değil kesinleşen 5+ çalışan var. Ona rağmen işe dönüşümlü olarak gelmeye devam ediyoruz.

Şikayet edilecek bir yer var mı?
Bir de internetten baktım ama düzgün bi şey bulamadım. Gerçekten test pozitif çıkıp tedavi edildikten sonra işe gelmek için 14 gün yeterli bi süre mi? (tedavi dahil 14 gün)
Bir de ben eğer işten çıkmak istersem sağlığım tehlike altında olduğu için tazminat vvs alma hakkım oluyor mu?

Of acayip bilgi kirliliği var her kafadan farklı bi şey çıkıyor.
Birlik olup tüm çalışanlar toplu iş bıraksanız biz, buğdayımızı kaybederiz ama sen ambarını kaybedersin tarzında konuşma yapsanız herkese ücretli izin verilir Belki bi konuşun iş yerinizdekilerle kimse sağlığından endişe etmiyor mu?

Sağlık bakanlığı ile direk iletişime geçin. 184 korona hattı olarak hizmet veriyor 7 24.

Back
X