işyerinde dışlanıyorum:(lütfen yardım edin

ahsene

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2016
46
9
16
35
Merhaba yaklaşık altı yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum. Önceki birimimde mobbing ve işi sevmediğim halde 5 yıl kaldım. Bu birime geleli altı ay oldu ve dışarda kalan ben oldum? Herkese güleryüzlü olsam da hoş muhabbet etsem de en başta hiçbir sorunum yoktu.5 kişilik kadınlardan oluşan bir birim:( 2 si ile nasıl oldu bilmiyorum ters düştüm : sallamadım diğer ikisi ile iyi anlaşmaya başladım.;bayağı iyi gidiyorduk bıçak keser gibi bir anda onlar da ters davranmaya başladı ? ki diğer iki dedikoducu yalancı üçkağıtçılaırn bi halt yemesi olduğunu düşünyorun( bu konuda geldikleri yerde adları çıkmış). Yanlız kaldım :birşey soruyorum yüzüme bakmadan cevap veriyorşar muhabbet açmaya çalışıyorum kısa cevaplar veriyorlar. O kadar huzursuzum ki ilaç kullanmaya başladım! Ama hiç umrumda değil gibi yapmaya çalışıyorum. Çabalamak da yordu açıkçası beni: iletişim kurma çabası; bıktım artık hiçbiriile konuşmak istmeiyorum. Modumu çok düşürüyorlar;Burdaki işi sevdim müdürümü de sevdim: daha yeni bu birime geçmişken bir daha birim düeiştirmek ve yeni bir ortama girmek istemiyprum .Lütfen hanımlar tecrübesi olan paylaşsın? Ne yapmalıyım? Nefes alamıyprum artık; Bu arada müdürümle durumu konuştum kendi aranızda halledin dedi;sorunu konuşsam belki bunu koz olarak kulanacak insanlar olduklarını düşünyüorum ; konuyu açamıyorum da:(
iyi insan olsalar ya da karakterli başkasını dinleyip karar kılmazlar!!!

Daha önceki iş yerinizde de mobing yaşamışsınız. Acaba farkında olmadığınız hatalarınız olabilir mi?

Sabahları mis gibi poğaça yapın, masanın üzerine koyun 'buyrun arkadaslar' diye, onlar size yanaşsinlar :))
Benim de hiç yıldızımin barışmadigi bir kadın vardı. Her gün poğaça yapardı 'alin arkadaslar' diye.
sabah sabah... Miss gibi otlu peynirli poğaça, almasan olmaz :) öyle öyle düzeldi aramiz.
Bence etkili bir yöntem olabilir iş ortamında popüler olmaniza

Merhaba yaklaşık altı yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum. Önceki birimimde mobbing ve işi sevmediğim halde 5 yıl kaldım. Bu birime geleli altı ay oldu ve dışarda kalan ben oldum? Herkese güleryüzlü olsam da hoş muhabbet etsem de en başta hiçbir sorunum yoktu.5 kişilik kadınlardan oluşan bir birim:KK43: 2 si ile nasıl oldu bilmiyorum ters düştüm : sallamadım diğer ikisi ile iyi anlaşmaya başladım.;bayağı iyi gidiyorduk bıçak keser gibi bir anda onlar da ters davranmaya başladı ? ki diğer iki dedikoducu yalancı üçkağıtçılaırn bi halt yemesi olduğunu düşünyorun( bu konuda geldikleri yerde adları çıkmış). Yanlız kaldım :birşey soruyorum yüzüme bakmadan cevap veriyorşar muhabbet açmaya çalışıyorum kısa cevaplar veriyorlar. O kadar huzursuzum ki ilaç kullanmaya başladım! Ama hiç umrumda değil gibi yapmaya çalışıyorum. Çabalamak da yordu açıkçası beni: iletişim kurma çabası; bıktım artık hiçbiriile konuşmak istmeiyorum. Modumu çok düşürüyorlar;Burdaki işi sevdim müdürümü de sevdim: daha yeni bu birime geçmişken bir daha birim düeiştirmek ve yeni bir ortama girmek istemiyprum .Lütfen hanımlar tecrübesi olan paylaşsın? Ne yapmalıyım? Nefes alamıyprum artık; Bu arada müdürümle durumu konuştum kendi aranızda halledin dedi;sorunu konuşsam belki bunu koz olarak kulanacak insanlar olduklarını düşünyüorum ; konuyu açamıyorum da:KK43:
bi zaman sonra onlarda bozuşur,izle ve gör...

Yalnızca kadınların olduğu ortamlarda doğal sonuç... Bir kadın olarak çok üzgünüm ama hemcinslerimiz genelde böyle davranıyorlar.
Çalıştığım şirketlerde benzer durumlar yaşadım. Hatta birisi bana her gün işe gitmeyi zehir etmişti. Bana bunu yapanlar ile çekip tek tek konuştum ve nasıl küçük hesaplar peşinde, profesyonellikten uzak, bencil insanlar olduklarını gördüm. O günden sonra bireysel takıldım, ekip ile yürümesi gereken işlerde görevimi yaptım, ekibi asla geride bırakmadım ama bireysel başarımı parlattım. Mükafatını aldım, sonuçta o insanlar geri dönüp benimle konuşmaya çalıştı. Ama çok geçti, iyi bir teklifle başka bir firmaya geçtim :)

Size kötü davranan insanları neden önemsiyorsunuz ki...koca koca insanlar ayıp ama yuzunuze bakmıyorlarsa sizi yok sayıyorlar demektir sizde onları yok sayın.is geregi konuşun ama is disinda gerekmedikce konuşmayın.Allah yardımcınız olsun

Merhaba yaklaşık altı yıldır kurumsal bir firmada çalışıyorum. Önceki birimimde mobbing ve işi sevmediğim halde 5 yıl kaldım. Bu birime geleli altı ay oldu ve dışarda kalan ben oldum? Herkese güleryüzlü olsam da hoş muhabbet etsem de en başta hiçbir sorunum yoktu.5 kişilik kadınlardan oluşan bir birim:KK43: 2 si ile nasıl oldu bilmiyorum ters düştüm : sallamadım diğer ikisi ile iyi anlaşmaya başladım.;bayağı iyi gidiyorduk bıçak keser gibi bir anda onlar da ters davranmaya başladı ? ki diğer iki dedikoducu yalancı üçkağıtçılaırn bi halt yemesi olduğunu düşünyorun( bu konuda geldikleri yerde adları çıkmış). Yanlız kaldım :birşey soruyorum yüzüme bakmadan cevap veriyorşar muhabbet açmaya çalışıyorum kısa cevaplar veriyorlar. O kadar huzursuzum ki ilaç kullanmaya başladım! Ama hiç umrumda değil gibi yapmaya çalışıyorum. Çabalamak da yordu açıkçası beni: iletişim kurma çabası; bıktım artık hiçbiriile konuşmak istmeiyorum. Modumu çok düşürüyorlar;Burdaki işi sevdim müdürümü de sevdim: daha yeni bu birime geçmişken bir daha birim düeiştirmek ve yeni bir ortama girmek istemiyprum .Lütfen hanımlar tecrübesi olan paylaşsın? Ne yapmalıyım? Nefes alamıyprum artık; Bu arada müdürümle durumu konuştum kendi aranızda halledin dedi;sorunu konuşsam belki bunu koz olarak kulanacak insanlar olduklarını düşünyüorum ; konuyu açamıyorum da:KK43:

Bu yüzden bütün çalışma arkadaşlarım erkek olduğu için mutluyum.Siz ne yaparsanız yapın anlasamazsınz.Kadınlar birarada zor calisir canm ya.

Siz kendinizin dogru oldugunu dusunuyorsaniz yani herhangi hataniz olmadigindan eminseniz konusmayin on yargili insanlari niye onemsiyorsunuz emek verdiginiz bi isiniz var basarinizla kendinizi gosterin sagliginizdan oldugunuze ilac kullandiginiza degecek kisiler mi onlar
Zamana birakin sizi tanimak isterlerse kendileri gelsinler

O dedikoducular dolduruyordur diğerlerini. Siz çizginizden çıkmayın, kimseye kötü davranmayın, zamanla herkesin foyası ortaya çıkar.
Sizinkinden daha beterini ben yaşıyorum şu an. Benim yüzüme gülüp arkamdan iş çeviriyorlar... Zamana bıraktım. Ben doğru olmaya devam edeyim, onlar günü gelince benim karşımda mahçup olup eğilsin.

Doğrudan şahsınıza söylemiyorum ama kendinizi iyice süzgeçten geçirdiniz m ? Bazen bilmeden karşımızdakileri kırabiliyoruz Bir bayan arkadaşım sürekli iş yerinde herkesin ona kötü davrandığını söylüyordu. Onu yakından tanıyınca sorunun onda olduğunu farkettim. Çünkü beni de ciddi anlamda sinirlendiren davranışları oluyordu. En basiti kafasına göre program yapıp beni dahil etmesi, yemeğe gittiğimizde yiyemediği şeyler için beni yemeye zorlaması, her gittiğimiz yerde insanlara şüpheyle yaklaşıp hep kendinin haklı olduğunu sanması vs.
O yüzden diyorum kendinizden eminseniz onları gözlemleyin sonuçta aynı iş yerinde çalışıyorsunuz tartışıp, soğuk davranıp arayı germek yerine onların dikkatini çekebileceğiniz özelliklerinizi ön plana çıkarın. Nefret edilen biri yerine gıpta edilen biri imajı çizmek çok daha iyi sonuç verir.

Zor bir durum. Ben sizin yerinizde olsam bir süre uzak durmayi denerdim onlarin bana yanaşmasini beklerdim. Yukarida bir uyenin yazdigi gibi poğaça yapmak da iyi fikirmiş.

daha alti ay olmus,
belki de fazla samimiyet tez ayrilik getirdi,
yeni is yerimde 4 ayi geciktir calisiyorum, kimseyle samimiyet kurmadim, orta seviyede muhabbet ediyorum,
birisi fikir olarak hosuma gitmedi pek mesela, onunla biraz daha mesafeliyim sadece, o kadar.
Belki de siz biraz kendinize yukleniyorsunuz.
Su akar yolunu bulur, az rahat olun.

Hem is yerinde biriyle sorun yasadik diye kusecek degiliz ya, hepimiz yetiskin insanlariz,
kisisellestirmemek lazim meseleleri.

Daha önceki iş yerinizde de mobing yaşamışsınız. Acaba farkında olmadığınız hatalarınız olabilir mi?
Bence problem benim falza tevazulu alçakgönüllü olmam:kim ne yaparsa yapsın hiçbirşeye sesim çıkmıcak imajı verip çoğu şeye de sesszi kalıyorum:konnuştuğumda herşey sarpa sarıyor gibi geliyor:( herke egosunu benim üstümde tatmin ediyor. Öyle hissediyorum. bUna sinirlenince de ani çıkış yapıyor olabilirm:(

Bol erkekli bir birime geçin:D
Allahtan çalışma odamda tekim.. Yoksa cidden bende dayanamazdım.
Daha önceki kurumda 3 kadın 2 erkektik . Kadınlar yüzünden işi bıraktım. Artık bıktırmışlardı.

müdürünüzle ne konuştunuz tam olarak? yüzüme bakmadan konuşuyolar filan mı dediniz?

yetişkin gibi görünenlerin aslında ne kadar çocuk olduğunu gördüm ben işyerinde. kamu özel farketmiyor, karaktersizler her yerde. umarım hepsi kurdukları yalakalık imparatorluğunda boğulur

Siz "aman ben iyi olayım,şeker kız Candy modunda yaşayalım" dedikçe onlar da şu Heidi' deki bayan Rottenmeier gibi olurlar.Kırık cam sendromu gibi bir şey bu.Onlara kendinizi sevdirmekten vazgeçin.İlgilenmeyin.Belki yine sevmeyecekler sizi ama ezemeyecekler de.

Bende fazlaca iş problemleri yaşayan biriyim, iş değiştirdim çalışma şartlarım tek avantajım ama iş veren sinir hastası bir dengesiz çıktı! Her yerde bir problem mutlaka varsa, vazgeçtim iyisini aramaktan. Eğer buradan çıkarsam belki çalışmam bile, kimsenin alnında mizacı yazmadığına göre, aynı şeyleri yaşamaktan yıldım. Personeller sürekli çıkıyor, yeni gelenler 2-3 gün zaten en fazla 1 hafta dayanıyor. Biz de 2 bayanız mutfak personeliyle, gerisi erkek. Ama hepimiz aynı şeyden dertliyiz. 2 ay da kaç kez tartıştım bilmem adamla?

Geçen gün stajyere vurmaya yeltenmiş, birine s. git demiş! Çünkü sinir hastası ve takıntılı bir insan, öfke kontrolü yok.

Alınında da yazmıyor ki ne olduğu? Nereden bilebilirim? 30 yaşında insanım, neyi ne kadar yapmam gerektiğini iyi bilirim ki uygularım, adam elimde 1 kez telefon gördüğü için 'whatsaptan çıkmamakla suçladı beni' ilk defa çevrim içi denk geldik üstelik, oradan bir şey gönderdi bana, şaka gibi ya vallahi kendi yazdığıma kendim inanmıyorum.

Back
X