Kaç yaşındasınız? Bende gençken bir kere ağlamıştım. Şimdi ölsem o işi bana yaptıramaz. Adam akıllı bir şekilde yapmam yaniKendime çok çok kızgınım. Yahu insan kendini savunmayı hiç mi beceremez? Mal gibi sesim titredi, kekeleyip ağladım. Off!!
Hanımlar, eminim şaşırıp hatta eleştireceksiniz ama ben galiba kendimi savunmayı bilmeyen, hakkını aramayı beceremeyen eziğin tekiyim. Bundan önce yaşadığım birçok sorunun temeli benim kendimi savunamıyor oluşum.
Genelde çevremde hep sessiz sakin, kibar, asla kavga etmeyecek bir izlenim veriyorum galiba.
Geçen hafta işyeriyle ilgili bir sorun yaşadım. Kıa çalışna ödeneği aldığımız için dönüşümlü çalışıyoruz. Yanımda çalışan kişinin "acil" işlerine de bakıyorum. Ve bu ay kendime ait de çok acil olmayan ama yine de gelecek aya sarkmaması gereken işlerim vardı. Bu ay içinde son haftam olduğu için de bitirmem gerekiyordu. Çünkü sonrasınsa yanımdaki kişi ben olmayınca benim işlerimi yapmıyor. Yanımda çalışan kişinin de o birçok acil yapılması gereken işi çıktı ve nerdeyse kendime ait hiçbir işi bitiremedim.
Aylık 7-8 kişinin kontrol etmesi gerek bir liste var ve ben o ekipte değilim, yanımdaki kişi o ekipte. Müdür yardımcısı geldi aşırı kaba bir uslupla o listeyi istedi. (bu arada normalde liste en azından 7-8 gün önce atılıyor. Ama bize son 2 gün kala attı onu da birisi istediği için attı.) Yanımda çalışan kişi olmadığı için "ben" yapmak durumundayım ama benim bitmesi gereken işlerim olduğu gibi duruyor. Bunu söyledim işlerim duruyor cuma son günüm bitmesi gerek diye. Yine kaba bi uslupla bitmesi gerek anlamıyor musun vs gibi bir şeyler dedi.
Ben o gün listeyi kontrol etmeye başladım sonra aynı anda çok kişi kullandığı için sistem gitti. Müdür gelip tek tek işlerimizi sordu, ben de liste bitmedi vs diyince bana kızdı ben de liste geç geldi dedim. Ben öyle diyince müdür, müdür yardımcısına kızdı niye geç attın diye.
Müdür odasına girer girmez bana bağırmaya başladı ne demek geç geldi ne dediğinin farkında mısın diye. Ben de listenin daha 2 gün önce geldiğini filan söylüyorum, bu sefer de istediniz mi diye bağırmaya başladı. X isteyincw listeyi attın diyince daha çok kızmaya başladı ve ben kemsimi tutamayıp ağladım
Bu anlattığım kişi sürekli insanlara bağırarak iş yaptırmaya çalışıp, sürekli ısırgan otu gibi dalancak yer arayan bir tip. Öncesinde de müdürün ona yap diye verdiği işi bana vermişti ve müdürün haberi yoktu. Tesadüfen ortaya çıkmıştı. Anlaştığı tek bi insan bile yok. Hatta aynı gün biriyle daha kavga etmiş. Müdürün de haberi var. Ben ağlayınca herkes git müdüre anlat olayı vs diyince kendimi zorlaya zorlaya durumu anlattım.
Herkes şey diyor. Dişli birisi olsa öyle konuşamazdı sen böyle olduğun için üstüne geliyor bu kadar. Kendini savunmayı öğrenmen lazıö vsvs.
Tam bir ezik gibi hissediyorum, hanımlar napabilirim? Kastettiğim şey kavgacı biri olmak değil ama en azından kendini savunmak.
Merhaba, ben mühendisim ilk işyerimden ağlayarak istifa ettim. İkinci girdiğim yerde patronum sürekli bağırıp hakaret ederdi, hep tuvalete gider ağlardım, üçüncü işyerimde de malesef aynı sıkıntı vardı ama ben artık daha özgüvenliydim patron sesini yükseltince sadece yaş farkımızın olduğunu meslektaş olduğumuzu hatırlatır arrtık bende susmazdım, keza oradan da istifa ettim bazı iş verenler egolarını kadınlar üzerinden tatmin ediyolar ben bunu anladımsanırım zamanla yendim bu durumu şimdi home office çalışıyorum ama heralde yine bir yerde çalışsam ne ağlarım ne de susarım bu hayatta babam bile bana bir kere bağırmamışken kimse bagıramaz, sizde kendinizle konuşun kesin kararlar alın ve güçlü durmaya çalışın, zorundasınız yoksa yerler, malesef
Kaç yaşındasınız? Bende gençken bir kere ağlamıştım. Şimdi ölsem o işi bana yaptıramaz. Adam akıllı bir şekilde yapmam yani
Disli birisi olmaniza gerek yok ki. Sen benimlie bu sekilde konusamazsin ya haddini bil yada seni sikayet ederim is mahkemesine de ve konuyu kapat. Basit cumleler daha cok is bitirir.Kendime çok çok kızgınım. Yahu insan kendini savunmayı hiç mi beceremez? Mal gibi sesim titredi, kekeleyip ağladım. Off!!
Hanımlar, eminim şaşırıp hatta eleştireceksiniz ama ben galiba kendimi savunmayı bilmeyen, hakkını aramayı beceremeyen eziğin tekiyim. Bundan önce yaşadığım birçok sorunun temeli benim kendimi savunamıyor oluşum.
Genelde çevremde hep sessiz sakin, kibar, asla kavga etmeyecek bir izlenim veriyorum galiba.
Geçen hafta işyeriyle ilgili bir sorun yaşadım. Kıa çalışna ödeneği aldığımız için dönüşümlü çalışıyoruz. Yanımda çalışan kişinin "acil" işlerine de bakıyorum. Ve bu ay kendime ait de çok acil olmayan ama yine de gelecek aya sarkmaması gereken işlerim vardı. Bu ay içinde son haftam olduğu için de bitirmem gerekiyordu. Çünkü sonrasınsa yanımdaki kişi ben olmayınca benim işlerimi yapmıyor. Yanımda çalışan kişinin de o birçok acil yapılması gereken işi çıktı ve nerdeyse kendime ait hiçbir işi bitiremedim.
Aylık 7-8 kişinin kontrol etmesi gerek bir liste var ve ben o ekipte değilim, yanımdaki kişi o ekipte. Müdür yardımcısı geldi aşırı kaba bir uslupla o listeyi istedi. (bu arada normalde liste en azından 7-8 gün önce atılıyor. Ama bize son 2 gün kala attı onu da birisi istediği için attı.) Yanımda çalışan kişi olmadığı için "ben" yapmak durumundayım ama benim bitmesi gereken işlerim olduğu gibi duruyor. Bunu söyledim işlerim duruyor cuma son günüm bitmesi gerek diye. Yine kaba bi uslupla bitmesi gerek anlamıyor musun vs gibi bir şeyler dedi.
Ben o gün listeyi kontrol etmeye başladım sonra aynı anda çok kişi kullandığı için sistem gitti. Müdür gelip tek tek işlerimizi sordu, ben de liste bitmedi vs diyince bana kızdı ben de liste geç geldi dedim. Ben öyle diyince müdür, müdür yardımcısına kızdı niye geç attın diye.
Müdür odasına girer girmez bana bağırmaya başladı ne demek geç geldi ne dediğinin farkında mısın diye. Ben de listenin daha 2 gün önce geldiğini filan söylüyorum, bu sefer de istediniz mi diye bağırmaya başladı. X isteyincw listeyi attın diyince daha çok kızmaya başladı ve ben kemsimi tutamayıp ağladım
Bu anlattığım kişi sürekli insanlara bağırarak iş yaptırmaya çalışıp, sürekli ısırgan otu gibi dalancak yer arayan bir tip. Öncesinde de müdürün ona yap diye verdiği işi bana vermişti ve müdürün haberi yoktu. Tesadüfen ortaya çıkmıştı. Anlaştığı tek bi insan bile yok. Hatta aynı gün biriyle daha kavga etmiş. Müdürün de haberi var. Ben ağlayınca herkes git müdüre anlat olayı vs diyince kendimi zorlaya zorlaya durumu anlattım.
Herkes şey diyor. Dişli birisi olsa öyle konuşamazdı sen böyle olduğun için üstüne geliyor bu kadar. Kendini savunmayı öğrenmen lazıö vsvs.
Tam bir ezik gibi hissediyorum, hanımlar napabilirim? Kastettiğim şey kavgacı biri olmak değil ama en azından kendini savunmak.
Sesinizi yukseltmeden, kavgaci olmadan da kendinizi savunma tekniklerini gelistirebilirsiniz. Ben terapi gordum ve sonrasinda bol bol pratikle gelistirdim. Mesela ben bu durumda karsimdaki kisinin bana bagirmasinin bitmesini kesinlikle beklemezdim 'Is ile ilgili bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz konusabiliriz, ama bana bagirmaniza ve hakaret etmenize izin vermeyecegim bu sartlar altinda konusamayiz' diyerek devam ederse ortami terk ederdim.
Hiç takılmayın.
Müdür yardımcısı işi batırmış, sinirini sizden çıkarıyor.
Yalnız size ciddi önerilerim olacak.
1) Birinci sorumluluğunuz kendinize ait olan işinizdir. Kendi işinizi yapmıyorsanız isterseniz yüz kişilik iş yapın eksik görünürsünüz.
2) Başkası işini yapmıyorsa sakın oturup o işi üstlenmeyin. Yoksa o kişinin işi de sizden beklenir. Elinizi çekin, X kişisi yapacağını söyledi ben bilmem diyin.
3) X kişisi işini yapmıyorsa bırakın o iş yarım kalsın, kendisi hesap versin. Kağıt üstünde o işini tam yapıyor siz savsaklıyor görünüyorsunuz farkında mısınız?
4) Müdür güçlüdür, müdür yardımcısının etkisi azdır. Zaten rapor gecikti diye panikleyip size bağırmış, konumunu kaybetmekten korkuyor.
Müdür yardımcısına verebileceğiniz ideal bir karşılık yok. Ağlamanıza da gerçekten takılmayın.
Başkası işi geciktiriyorsa bırakın yönetim sizden ek sorumluluk almanızı rica etsin. O zaman değerli eleman olursunuz ve kıymetiniz bilinir.
Psikolojik baski uyguluyolar. Ondan kaynakli pusma durumu oluyor malesef. Baş kaldirsan bu sefer onun yetkisi daha faxla ve sana zarar verme gicik ihtimali daha yuksek diye susup kaliyor bazen insan. İs yerinde huzur cok onekli. Ama bagira cagira olmaz bu isler memnun kalmiyolarsa cikarirlarBunlar aslında bana da doğru gelenler ama bu tarz bi durumla karşılaşınca pısıyorum galiba. Üstelik işten çıkarmalarından korkmamama rağmen
Bunlar aslında bana da doğru gelenler ama bu tarz bi durumla karşılaşınca pısıyorum galiba. Üstelik işten çıkarmalarından korkmamama rağmen
Çok teşekkür ederim tabsiyeler için. Ama dediğim gibi müdür de yanımdaki kişi olmadığı için o işren direkt beni sorumlu görüyor. :/
Şöyle ki üst yönetim çalışanlarının yanına az uğradığı için kağıt üstünden karar verirler.
Diyelim ki eksik iş yapanı şikayet için müdüre çıktınız.
Sizin işiniz eksik görünürse müdür yardımcısı aslında işi savsaklayanın siz olduğunuzu bile iddia edebilir, iftira atabilir. Oturup kamera görüntüsü mü göstereceksiniz?
Ekipte evet işler ortaktır, ancak önce siz kendi işinizi yapın. Ekip arkadaşınız işi üstünüze atmaya çalışırsa aciliyet belirtip reddedin. Yönetici hesap sorarsa X yapacaktı yapmamış isterseniz yapayım diyin.
Yönetici sizden hep minnet ister durumuna düşsün, bırakın ekip arkadaşınızla didişsin.
İş yerinde kimse vazgeçilmez değildir.
Şu anda arkadaşınız çayını içiyor, kafası rahat.
Ona karşı gereksiz vicdanınız işinizi kaybetmenize neden olabilir, aman diyeyim.
Tamam işte bir 37 ol. Diyeceksin ben seni yerim haberin olmaz.25 yaşımdayım, küçük değilim ilk işim de değil ama ilk kez ağladım işyerinde.
Maalesef yanomda çalışan kişi olmadığı için direkt sorumlu ben oluyorum ve yapmama fivi şansım olmuyor. :/
Bu hayatta kadınların en büyük düşmanı yine kadınlardırMüdüre gidip ben de bunu dedim aslınsa. Tamamen haklı olduğım konuda bana haksız yere bağırmasına tahammül edemem vsvs. Bu bağıran da kadın bu arada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?