İşyerinde kendimi tutamayıp ağladım. Aaa ezik!!

jeehan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2017
2.452
1.792
133
Kendime çok çok kızgınım. Yahu insan kendini savunmayı hiç mi beceremez? Mal gibi sesim titredi, kekeleyip ağladım. Off!!

Hanımlar, eminim şaşırıp hatta eleştireceksiniz ama ben galiba kendimi savunmayı bilmeyen, hakkını aramayı beceremeyen eziğin tekiyim. Bundan önce yaşadığım birçok sorunun temeli benim kendimi savunamıyor oluşum.

Genelde çevremde hep sessiz sakin, kibar, asla kavga etmeyecek bir izlenim veriyorum galiba.

Geçen hafta işyeriyle ilgili bir sorun yaşadım. Kıa çalışna ödeneği aldığımız için dönüşümlü çalışıyoruz. Yanımda çalışan kişinin "acil" işlerine de bakıyorum. Ve bu ay kendime ait de çok acil olmayan ama yine de gelecek aya sarkmaması gereken işlerim vardı. Bu ay içinde son haftam olduğu için de bitirmem gerekiyordu. Çünkü sonrasınsa yanımdaki kişi ben olmayınca benim işlerimi yapmıyor. Yanımda çalışan kişinin de o birçok acil yapılması gereken işi çıktı ve nerdeyse kendime ait hiçbir işi bitiremedim.

Aylık 7-8 kişinin kontrol etmesi gerek bir liste var ve ben o ekipte değilim, yanımdaki kişi o ekipte. Müdür yardımcısı geldi aşırı kaba bir uslupla o listeyi istedi. (bu arada normalde liste en azından 7-8 gün önce atılıyor. Ama bize son 2 gün kala attı onu da birisi istediği için attı.) Yanımda çalışan kişi olmadığı için "ben" yapmak durumundayım ama benim bitmesi gereken işlerim olduğu gibi duruyor. Bunu söyledim işlerim duruyor cuma son günüm bitmesi gerek diye. Yine kaba bi uslupla bitmesi gerek anlamıyor musun vs gibi bir şeyler dedi.
Ben o gün listeyi kontrol etmeye başladım sonra aynı anda çok kişi kullandığı için sistem gitti. Müdür gelip tek tek işlerimizi sordu, ben de liste bitmedi vs diyince bana kızdı ben de liste geç geldi dedim. Ben öyle diyince müdür, müdür yardımcısına kızdı niye geç attın diye.

Müdür odasına girer girmez bana bağırmaya başladı ne demek geç geldi ne dediğinin farkında mısın diye. Ben de listenin daha 2 gün önce geldiğini filan söylüyorum, bu sefer de istediniz mi diye bağırmaya başladı. X isteyincw listeyi attın diyince daha çok kızmaya başladı ve ben kemsimi tutamayıp ağladım

Bu anlattığım kişi sürekli insanlara bağırarak iş yaptırmaya çalışıp, sürekli ısırgan otu gibi dalancak yer arayan bir tip. Öncesinde de müdürün ona yap diye verdiği işi bana vermişti ve müdürün haberi yoktu. Tesadüfen ortaya çıkmıştı. Anlaştığı tek bi insan bile yok. Hatta aynı gün biriyle daha kavga etmiş. Müdürün de haberi var. Ben ağlayınca herkes git müdüre anlat olayı vs diyince kendimi zorlaya zorlaya durumu anlattım.

Herkes şey diyor. Dişli birisi olsa öyle konuşamazdı sen böyle olduğun için üstüne geliyor bu kadar. Kendini savunmayı öğrenmen lazıö vsvs.

Tam bir ezik gibi hissediyorum, hanımlar napabilirim? Kastettiğim şey kavgacı biri olmak değil ama en azından kendini savunmak.

Merhaba, ben mühendisim ilk işyerimden ağlayarak istifa ettim. İkinci girdiğim yerde patronum sürekli bağırıp hakaret ederdi, hep tuvalete gider ağlardım, üçüncü işyerimde de malesef aynı sıkıntı vardı ama ben artık daha özgüvenliydim patron sesini yükseltince sadece yaş farkımızın olduğunu meslektaş olduğumuzu hatırlatır arrtık bende susmazdım, keza oradan da istifa ettim bazı iş verenler egolarını kadınlar üzerinden tatmin ediyolar ben bunu anladım sanırım zamanla yendim bu durumu şimdi home office çalışıyorum ama heralde yine bir yerde çalışsam ne ağlarım ne de susarım bu hayatta babam bile bana bir kere bağırmamışken kimse bagıramaz, sizde kendinizle konuşun kesin kararlar alın ve güçlü durmaya çalışın, zorundasınız yoksa yerler, malesef

Kaç yaşındasınız? Bende gençken bir kere ağlamıştım. Şimdi ölsem o işi bana yaptıramaz. Adam akıllı bir şekilde yapmam yani

Müdüre gidip ben de bunu dedim aslınsa. Tamamen haklı olduğım konuda bana haksız yere bağırmasına tahammül edemem vsvs. Bu bağıran da kadın bu arada :)

Kaç yaşındasınız? Bende gençken bir kere ağlamıştım. Şimdi ölsem o işi bana yaptıramaz. Adam akıllı bir şekilde yapmam yani

25 yaşımdayım, küçük değilim ilk işim de değil ama ilk kez ağladım işyerinde.

Maalesef yanomda çalışan kişi olmadığı için direkt sorumlu ben oluyorum ve yapmama fivi şansım olmuyor. :/

Sesinizi yukseltmeden, kavgaci olmadan da kendinizi savunma tekniklerini gelistirebilirsiniz. Ben terapi gordum ve sonrasinda bol bol pratikle gelistirdim. Mesela ben bu durumda karsimdaki kisinin bana bagirmasinin bitmesini kesinlikle beklemezdim 'Is ile ilgili bir sorun oldugunu dusunuyorsaniz konusabiliriz, ama bana bagirmaniza ve hakaret etmenize izin vermeyecegim bu sartlar altinda konusamayiz' diyerek devam ederse ortami terk ederdim.

Hiç takılmayın.
Müdür yardımcısı işi batırmış, sinirini sizden çıkarıyor.

Yalnız size ciddi önerilerim olacak.
1) Birinci sorumluluğunuz kendinize ait olan işinizdir. Kendi işinizi yapmıyorsanız isterseniz yüz kişilik iş yapın eksik görünürsünüz.
2) Başkası işini yapmıyorsa sakın oturup o işi üstlenmeyin. Yoksa o kişinin işi de sizden beklenir. Elinizi çekin, X kişisi yapacağını söyledi ben bilmem diyin.
3) X kişisi işini yapmıyorsa bırakın o iş yarım kalsın, kendisi hesap versin. Kağıt üstünde o işini tam yapıyor siz savsaklıyor görünüyorsunuz farkında mısınız?
4) Müdür güçlüdür, müdür yardımcısının etkisi azdır. Zaten rapor gecikti diye panikleyip size bağırmış, konumunu kaybetmekten korkuyor.

Müdür yardımcısına verebileceğiniz ideal bir karşılık yok. Ağlamanıza da gerçekten takılmayın.

Başkası işi geciktiriyorsa bırakın yönetim sizden ek sorumluluk almanızı rica etsin. O zaman değerli eleman olursunuz ve kıymetiniz bilinir.

Millet önce kendine baksın. Ben de nefret ediyorum çingene tipli cazgır insanlardan mesela. Bu ülkede zaten kibar olmak, seviyeli, saygılı olmak prim yapmıyor. Siz ezik falan değilsiniz. Patronlar işverenler üzerinden kendi egolarını tatmin ediyorlar. Kendi mutsuz hayatlarını başka türlü unutamazlar çünkü. Siz de sadece kendi işinizi yapın, elalemin işini yapmayın. Yavaş yavaş da sesinizi çıkartmayı öğrenirsiniz. Merak etmeyin. Mobing tüm il yerlerinde var. Tehdit var. Ülkede iş yok diye sesini çıkaramazsın sanıyorlar.

Disli birisi olmaniza gerek yok ki. Sen benimlie bu sekilde konusamazsin ya haddini bil yada seni sikayet ederim is mahkemesine de ve konuyu kapat. Basit cumleler daha cok is bitirir.

Bunlar aslında bana da doğru gelenler ama bu tarz bi durumla karşılaşınca pısıyorum galiba. Üstelik işten çıkarmalarından korkmamama rağmen

Çok teşekkür ederim tabsiyeler için. Ama dediğim gibi müdür de yanımdaki kişi olmadığı için o işren direkt beni sorumlu görüyor. :/

Bunlar aslında bana da doğru gelenler ama bu tarz bi durumla karşılaşınca pısıyorum galiba. Üstelik işten çıkarmalarından korkmamama rağmen
Psikolojik baski uyguluyolar. Ondan kaynakli pusma durumu oluyor malesef. Baş kaldirsan bu sefer onun yetkisi daha faxla ve sana zarar verme gicik ihtimali daha yuksek diye susup kaliyor bazen insan. İs yerinde huzur cok onekli. Ama bagira cagira olmaz bu isler memnun kalmiyolarsa cikarirlar

Bunun genelde cocukluktan gelen psikolojik bir temeli oluyor. Cunku su an kurdugumuz butun iliskiler cocukken kurdugumuz iliskilerin tekraridir. Ornegin toksik bir ebeveyn ile buyumusseniz, size bagirdiginda - siddet gosterildiginde susmayi ogrenmissinizdir. Sonrasinda daha buyuk bir cezadan korunmak icin susmaniz gerekiyordur. Yetiskin halinizle kimsenin sizi tepki verdiginizde dovmeyecegini bilirsiniz ama size biri bagirdigi zaman 5 yasindaki jeehan geri doner ve yine bir sey yapamazsiniz. Bu senaryo sizin icin dogru demiyorum ama mutlaka bir psikolojik ve onceden gelen temeli var diye diye dusunuyorum, siz farkindalik yaratabilirsiniz belki kendinizde.

Ben makina muhendisiyim. Ilk isimde aglayarak ayrilmistim. Zamanla guclu olmayi ogrendim. Benden size tavsiye asla aglamayin sizi gucsuz gordukce uzerinize gelirler.

Çok teşekkür ederim tabsiyeler için. Ama dediğim gibi müdür de yanımdaki kişi olmadığı için o işren direkt beni sorumlu görüyor. :/

Şöyle ki üst yönetim çalışanlarının yanına az uğradığı için kağıt üstünden karar verirler.
Diyelim ki eksik iş yapanı şikayet için müdüre çıktınız.
Sizin işiniz eksik görünürse müdür yardımcısı aslında işi savsaklayanın siz olduğunuzu bile iddia edebilir, iftira atabilir. Oturup kamera görüntüsü mü göstereceksiniz?

Ekipte evet işler ortaktır, ancak önce siz kendi işinizi yapın. Ekip arkadaşınız işi üstünüze atmaya çalışırsa aciliyet belirtip reddedin. Yönetici hesap sorarsa X yapacaktı yapmamış isterseniz yapayım diyin.

Yönetici sizden hep minnet ister durumuna düşsün, bırakın ekip arkadaşınızla didişsin.

İş yerinde kimse vazgeçilmez değildir.
Şu anda arkadaşınız çayını içiyor, kafası rahat.
Ona karşı gereksiz vicdanınız işinizi kaybetmenize neden olabilir, aman diyeyim.

Bu arada müdür yardımcınız eksik görünmekten çok korkuyor. Tuhaf gelecek biliyorum ama bu özelliğini ona karşı kullanabilirsiniz.

Çok kritik bir işte gecikme olacağını tahmin ediyorsanız kendisi ile paylaşabilirsiniz.
İşlerimi bitirdim, ama arkadaşımızın şu işi gecikiyor aman müdür sorarsa ne yapacağız eyvah eyvah... gibi. Her ek iş için oturup size onay versin, haberi olsun.

Öfkesini çalışmayanın üzerine yönlendirsin, size değil.

İş listesi çıkartın herkesin yapacağı iş belli olsun. Hele o yazılı listede sizin ek iş üstlendiğiniz ima ediliyorsa nefis olur.
Müdüre giderseniz bu liste işinize yarar, ileride güzel bir yönetici altına verebilirler.

Müdür yardımcısı ile kavga etmek yerine yanınıza çekin. Kendi işinizi yapın, ek iş sizden talep edilsin ve belgeli olsun.

Çok yazdım kusura bakmayın.

Bana, yanımda çalışan kişinin işleri daha acil diye yaptırmaya çalışıyor. Ama benim işlerimin de yetilmesi gerektiğine kafası basmıyor.
Görünürde herkesin bi iş düzeni var ama alakasız bile olsa başka iş verebiliyorlar :/
Teşekkür edeeim dediğiniz gibi yapıp gereksiz vicdan yapmayacağım. Hatta hemen her forsatta yardım ettiğimi dile getircem

Tamam işte bir 37 ol. Diyeceksin ben seni yerim haberin olmaz.
Ayrıca hiç rezil falan olmadin sana sesini yükselten kişiyi cidden hırpalamak istedim.

Müdüre gidip ben de bunu dedim aslınsa. Tamamen haklı olduğım konuda bana haksız yere bağırmasına tahammül edemem vsvs. Bu bağıran da kadın bu arada :)
Bu hayatta kadınların en büyük düşmanı yine kadınlardır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…