İşyerinde laf işitmekten bıktım artık...Ayrılmalı mıyım?

Sashamia88, hayretler içinde okudum.Ne sanıyor ki bunlar kendilerini bırakıp gidemeyeceğiz sürekli onlara muhtacızmı sanıyorlar acaba?İyi sabretmişsin.

Çalışma şartları çok iyi, borçlarınız da varmış, üstelik 3 yaşında bebeğiniz...

Bence sabredin. Maaşınızda iyi. Şartlarınıza göre gayet.

Biraz daha sabredin bu arada başka iş bakının.

çalışırken başka yerlerden de iş arayın daha iyisini bulunca buradan çıkarsınız. fevri davranıp işleri birden çıkmaza sokmak da var bu sefer geçim sıkıntısı ve eşinizle tartışmalar olabilir.

Sashamia88, hayretler içinde okudum.Ne sanıyor ki bunlar kendilerini bırakıp gidemeyeceğiz sürekli onlara muhtacızmı sanıyorlar acaba?İyi sabretmişsin.

canım benım yasamadıgım kalmadı ,onlar sadece 2 tane ornek .

ama bu kadın bana takmısdı onun sebebı de su ;

bu bı kere bıze "sızce benkac yasındayım tahmın edın "dedı .

ben de yemın ederım hıc kotu nıyetden degıl gordugumu soyledım

hatta ufak bıle soyledım yalakalık olsun dıye :)

ben en fazla 32 yasındasınızdır dedım .aslın da soyle rahat 38 gosterıyor ama

32 dedım .ben ne bılıyım bu kadının 25 yasın da oldugunu .

o kadar bakımsız salmıs kı kendını kımse demez yanı 25 yasın da dıye .

goguslerı babannemın goguslerı gıbı ,gobegıne dusmus yayılmıs garıp yanı .

o gun bugundur taktı benım dıs gorunusume makyajıma herseyıme .

Bir gün yurt dışından bir yabancı dedi ki biz çalışanlarımıza kötü davranmayız bizi şikayet etme hakları var. “Mobbing” yani iş yerinde insanlara rahat vermediğinden ıvır zıvır şeylerden dolayı rahatsızlık, baskı yapmak gibi. Artık türkiyieye de girdi bu olay ama yaygın değil. En azından hiç birimiz patronumuzu şikayet ettikten sonra aynı yerde çalışamayız sanırım. Henüz bu kadar aşamadık. Ama özel sektör zor bak hafta sonu tatilmiş. Devlet 23 nisan 1 mayıs tatildi özel çalıştı çoğu yer. O yüzden sabret derim en azından iş bulana kadar.

of canım ya heryer aynı... benim patronumda bağırma çağırma yoktu ama yüzüme gülerek öyle canımı yakardı ki... çok zor hamilelik geçirmiştim sürekli kusuyordum... işimiz gereği şehir dışınada çıkmamız gerekiyordu.. benim yerime gidebilecek arkadaşlar varken ben gidiyordum hep taa kiii arabasına kusana kadar :)) sonra akşam mesaileri başladı... yarın ben bu raporu vericem diyordu inat ediyordu karnım burnumda gece 11e kadar rapor hazırlıyordum.. gidiyordum wc de ağlıyordum.. birde birimizin işi olunca diğer çalışanların işi olmasa bile çıkamazlardı herkes beklerdi... doğum izinine ayrıldım bidaha da dönmedim... 2 sene oldu işte.. ama hala o şirketin önünden geçerken midem çok bulanıyor... psikolojik...

Buraya neler yazsam da bana daha kotu hissettirecek
5sene kurumsal bi firmada calistim
evliydim dogum sonrasi ihanettej oturu ayrildik ayni is yerindeyik isimi degistirdim zorunda kaldm
uzun zamandirda burdayim iki yila yaklasiyor kardesikinbeski is yeri arkli bi sektr
firma degismis ayni kisilerle yeni firma yapilandiiliyordu hatir gpnul belasina ise alindim
ney diye girdm ne oldum
ozguvenimi kaybettim artik kendmde hata ariyorum
maasim iyi
saatlerim iyi
ama muamele rencide edici is oturmadi
acisi benden cikiyor oglum iki yqsinda nisanliyim cikamam
ciksam ne olcak her yerde bi sorun bi sikinti
yazicak cok sey varda
hem zaman dar hemde yazmakta istemiyorum
bir an once kendi.isimin sahibi olmayi diliyorum

Bende aynı durumdayım :) benim işim çok ağır değil cumarteside çalışıyorum ama patron sorununu bende de var bazen çantamı alıp arkama bakmadan kaçmak istiyorum ama sabretmek zorundayım işte şimdi de hamileyim bi taraftan kpss ye çalışıyorum bi taraftan dan 8 5 bi işe bakıyorum benim çalışma saatlerim çok uzun bebek olunca nasıl idare ederim bilmiyorum ama bakalım nasip sende çalışırken bi taraftanda işe bak belki daha iyi şartlarda bulursun benim eşimde özelde nerde olsa aynı sorunlar var deyip beni geçiştiriyor ne yapsın tek maaşla geçinmek çok zor allah sabır versin daha iyi işler için dua et.edelim bakalım allah yardım eder inş

Bence asla yeni iş bulmadan çıkmaya kalkma ev insanı yutuyor resmen bidaha canın iş bile aramak istemiyor uzun süre. Üstelik 3 yaşında çocuğun varmış bence onu bırakıp yeniden işe girmekte zorlanırsın ara verirsen.

Bir de mobbing şikayetinde bulunabileceğin bir üst kurul vs. var m mı?

Çok güldüm yahu Toparlasaydın ya sende, çok olgun ve kendinden emin bir duruşunuz var ondan söyledim, bu genç yaşınızda bu pozisyona geleceğinizi tahmin etmedim filan diye

işiniz nasıl bir iş yani müdürünüze cevap verseniz sizi işten çıkarma hakkı var mı? yoksa güvenceniz var mı

Çok güldüm yahu Toparlasaydın ya sende, çok olgun ve kendinden emin bir duruşunuz var ondan söyledim, bu genç yaşınızda bu pozisyona geleceğinizi tahmin etmedim filan diye

canım zaten toparlamaya calıstım .hatta senın verdıgın ornegı soyledım

ama yok kar etmedı canım ,yaa ozguvenı dusuk bır kadın ne beklersın kı .

neyse kı kurtuldum ondan .

Benim isimdeki sorun yarinsaat once uyandigimda aklima gelip canim sikilacak kadar.cok kotu durumda
uc kisinin isini yapiyorum is cok degil birbiriyle alakasiz isler
sikistigi zaman hepsi ayni anda sikisiyor
Dogru duzgun kimse calismiyor mesai basliyor iki uc saat yukari cikmiyolar fab burasi
Ama keske isci pozisyonunda olsaydim usttekilere uzak olurdm
25 yasindayim 2.yasinda oglum var
cabuj sinirlnen ama is yerinde.cok ezik duran biriyim
kesinlikle cevap veremiyorum cevap verirsem vok kotu konusacqgim
in farkindayim ayarm yoktur
bundan sekiz dokuz ay cayciyi kovmuslar iki ay cay demledim mutfagi temizledim makineye bulasikvattim
sadece genel mudure cy istediginde cikardim
Herkez yapma dedi gocunmadim yaptim
surekli bi takim syler oluyo ama isle alakali degil bana takik gibi geliyodun sonunda beni odasina
cagirdi benden isteigi randimani alamadigini soyledi burasinin cidtlik.gibi old
benimde ise odaklanamayanlardan.old soyledi
kendince.bes.ali mad yqzmis
ilki filan kisinin karti.cikailmamisbunu mudurum soylemis
boyle bisy yok cikarildi
digeri bilmem kim arancakti sonrqki gun iin ama bu kisi bahivan
isler yogundu bir iki saat oteledim aramayi ama o bunuda ben sana sormadansoylemiyorsun diye ankatti
aradinmi.dedi henuz degil.deiimde yuzume tel.kapqtti
yani aayipta o sordugunda aaa evet aradim sunu sunu demis demedim
uc
bana verdigi defterinin kosesini.ftokopi makinesinde yirttim nqsil.bilmiyoum deferi kaldirdiimda
kosesini mak gordum bunu verikende kusura.bakmayin.yirtildi.istemeden
dedim defteri elimden alip cope.firlatmisti
onun icinde ya dikkat et yqdq ben bunu beceremiyorum de dedi
Kenimi.hic birinde savunmadim
saskindim kirici konusmadi ama atikti
benden laf tasimami istedi
bu kisi yuzume defalarca tel kapatmis birisi
arik napicam bilmiyorum
yerimden kaybolmam yasak
int girmek herkeze yasak takip ediyo
sigarda cpk kalmak yasak
napicam bi fikim.yok
onceki is yerim kurumsaldi boyle en bqstaki.iki adamdan biriyle takisma
sansi yoktu takim lidei veyq mudurle bozusurduk
butun kariyerimi bitirdim buraya geerken.
Simdi is aramak cozummu
boyun egmek.zor
nisanliyim ve cok borcum vqr
cocuk var
tek maasla olacak is dgil

Tel yaziyorum yanlislar icin kusura bakmayin

Bu bana takan kisi benim tanidigim.olan degil o genel mud bu onun akrabasi ve yardimcisi
telefonada laf etti.ojca kisi saatlerce telefonda benim yaptigim ise mesaj yazmak
is yoksa nete girmek telefondan
o mobingi ilk kez duydum arastiricam

senin işin olmayan şeyleri istediklerinde bu benim işim değil demelisin. Hakkını savun ya da başka işler için ek ücret vermelerini söyle 2.sini yapmayacaklarına göre sana daha iş yükleyemezler. mesai isterlerse saatine ücret koy. her ekstraya ücret istersen seni yoramazlar. diğer türlü zaten maaşı belli ne kadar çalıştırsam bunu kar. diğer işler yerine işçi almak yerine bir kişiye bir kaç kişinin işini yaptırırım boş vakitlerinde yapsın canım falan derler. kıymetinizin bilinmediği yerde kalmayın. acil iş arayın bulunca hemen çıkın. gittiğiniz yerde de baştan konuşun bunları sadece kendi işinizi mesai saatlerinde yapacağınıza dair. ilk izlenim önemlidir baştan ezebildiklerini görürlerse daha da üstüne giderler.

Sabah sekizde is basi gelir gelmez not aldim yapicaklarimi gorunrde isim yok yine bugun
eger benim icin iyorsaniz bu benim isim degil boyle bi luksun yok ayrettej ucret istemekte yok olmaz
mesaid olmuyor yok konu sahibine ise bisey diyemicem suanda bu mesaji yqzmakbicin bile wc indim siz dusunun baskinin
boyutunu
saatler gunler nasil gecicek bilmiyorum

ınsallah duzluge huzura cıkarsın canm. ılk once ıs aramaya basla sakın ısten cıkıp ıs arama cunku bulunmuyor. once ıs ara ve ınan yenı bır ıs bulacagına allah sana bır kapı ınsallah acacaktır. uzulme bundan da bır ders cıkar bundan sonrakı ıs hayatında bu durumun artılarını eksılerını kullan hayat tecrube ıle sabıt . ıs bulunca da yıne tesekkur et ve ayrıl. bırak buyukluk sende kalsın. herkes ettıgını buluyor uzulme cnm

Birşeye kızıp sinirlendiğimizde evde olsun sosyal hayatta olsun,annemize babamıza,arkadaşımıza,çocuğumuza nasıl tepki gösteriyorsak,ben bu işyerinde aynı tavrı sergileyemiyorum.Kişiliğimi tam anlamıyla ortaya koyamadım.Yüzüm yumuşaktır.Herkesle iyi anlaşırım o yüzden bu işyerinde kaybediyorum...Haklı olduğum konularda bile kendimi savunamadım ezdirdim..

Yeniden doğdum seninde Allah yardımcınn olsun işin zor.Yerinde olsam yeni bir iş bakıp anında bırakırdım orayı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…