İŞYERİNDE MOBBİNG

ben işiniz ya da kurumuzdan bahsetmedim dikkat ederseniz..siz kendinize güvenip elinizden geleni yaparsanız ,kimse size baskı yapmaz..devamlı şikayet halinde asık suratlı olrusanız göza batarsınız.
eşinize de ne demişler,ukalalık yapıyor..yoksa işi yetiştiremiyor değil yani olay..
ayrıca ne o öyle eşiniz gidip müdürünüzle görüşmüş,çok itici bir durum..siz öğrenci değilsiniz eşiniz de veliniz değil..
ben topluluk içinde konuşamıyorum,önemlikişilerle falan, eşim deha, ne yapıyım iş yerine rapor vermek dahil onu gönderiyorum, telefonlarımı kapatırımhepeşimkonuşıur, ben konuşursam kalp kırabilirim çünkü bana çokkötü hakaret ettiler

benim gibi personelin genel müdürlüğe alınması, pasif göreve yani

yani bu düşünce yapısıyla çok zor.. biri gelsin sizi genel müdürlüğe alsın orada rahat edin. geri kalan %90 naparsa yapsın k.arası geçiş için bekleşsin dursun... sizi farklı yapan ne? neden size tolerans gösterilecek de pasif göreve geleceksiniz?

ben sizin dediğiniz gibi daha rahat işlem yapma baskısının olmadığı bir memurluk istiyordum ama vezne memurluğu gibi biriş yapıyoruz işlemçeşitleri çok,çokzor

ben topluluk içinde konuşamıyorum,önemlikişilerle falan, eşim deha, ne yapıyım iş yerine rapor vermek dahil onu gönderiyorum, telefonlarımı kapatırımhepeşimkonuşıur, ben konuşursam kalp kırabilirim çünkü bana çokkötü hakaret ettiler
o zaman önceliğiniz işdeğiştirmek yerine bu sorununuz yenmek olmalı..kendi başınıza yapamıyorsanız uzman yardımı alın bu konuda..böyle hayat geçmez ki.yazık çok gençsiniz henüz.sosyal fobi hayatı zindan eder insana.sadece iş değil,sosyla haytaınız da.hatta evlilğinizi dahi.

yani bu düşünce yapısıyla çok zor.. biri gelsin sizi genel müdürlüğe alsın orada rahat edin. geri kalan %90 naparsa yapsın k.arası geçiş için bekleşsin dursun... sizi farklı yapan ne? neden size tolerans gösterilecek de pasif göreve geleceksiniz?
tplerans gösterilenleri görünce onlardan benim farkımın olmadığını görünce ben de pasifgörev istiyorum

malesef sizi hakli goremiyorum. psikologa gidebilirsiniz. bende devlet memuruyum. devlette ne kadar cok calisisrsan o kadar iş gelir yapamam edemem deyip iş yapmayanlarda dogal olarak göze batar. iş ne kadar zor olabilirki? atom parcalamiyoruz nihayetinde. bizde hergun trilyonluk dosya inceleyip onayliyoruz. sorumlulugumuz var ama sora sora ogreniyoruz.

bence silkelenip kendinize gelin

ya iş hayatında şanssızlıklar oluyor çok haklısınız da bunu biraz da siz yaratıyorsunuz diye anlıyorum ben yazdıklarınızdan. özel sektörde yapamam içe kapanığım, devlette yapamam iş çok... olmaz ki böyle. özel sektörde çalışan herkes acaip marjinal, sosyal insanlar filan değil ki. devlet kurumuna da sınavla, ilgili olduğunuz, mezunu olduğunuz bölüme göre atanmışsınızdır. yapamıyorum deyip kebara çekilmek olmaz. biraz dik durun, çocuk gibi kocanızı müdürle konuşmaya göndermek filan... ne bileyim garip geldi.

tplerans gösterilenleri görünce onlardan benim farkımın olmadığını görünce ben de pasifgörev istiyorum

Tolerans derken genel müdürlüktekilerin hepsinin senin gibi olup olmadığını bilemeyiz bu birincisi belki direkt oraya atandılar belki başka sebepleri vardı hepsi çalışmak istemediğinden orada değildir emin ol.
Senin durumunu bu kıstasa göre değerlendirmek bana göre saçmalık.
Bence işinin değerini bil yok sevmiyor yapamıyorsan da istifa etmekten başka seçeneğin yok tabi işten atılmazsan o zamana kadar. Söylediğin ters mantık beni çok çok rahatsız eden bir durum olduğu için daha fazla yazmayı düşünmüyorum sana. İyi günler.

ben istifa etmeyi de düşündüm, eşimkesinlikle istemiyor, boşanırsak nafaka ödeyecek
babam bu işten de istifa edersen eve gelme seni kabul etmiyorum demişti
yani bu işe mecburum,

Kusura bakmayın, işi yetiştiremiyorsunuz diye pasif görev isteyenlere sinir oluyorum. Var bizdede öyle insanlar. Valla bu konuda ben hiç toleranslı değilim. Bulunduğunuz yerdeki işi yapamıyorsanız, kapasiteniz o işe yetmiyorsa ayrıcalık istemeye veya pasif göreve transfer edilmek isteyeceğinize kapasiteniz kapsamında başka bir işe girin. Sizinle aynı maaşı alan ama o işi yapan insanların haklarını yiyorsunuz farkındamısınız.

Tam olarak ne iş yapıyorsunuz hangi kurumda çalışıyordunuz.buraya yazmazsanızda özelden yazarmısınız merak ettim.

ben istifa etmeyi de düşündüm, eşimkesinlikle istemiyor, boşanırsak nafaka ödeyecek
babam bu işten de istifa edersen eve gelme seni kabul etmiyorum demişti
yani bu işe mecburum,
Pardon da siz nasıl bir insanla evlisiniz ve nasıl bir aileniz var anlamadım.
Lütfen yanlış anladıysam düzeltin beni, eşiniz size "boşanırsak nafaka öderim o yüzden istifa edemizsin" mi dedi.

Kusura bakmayın, işi yetiştiremiyorsunuz diye pasif görev isteyenlere sinir oluyorum. Var bizdede öyle insanlar. Valla bu konuda ben hiç toleranslı değilim. Bulunduğunuz yerdeki işi yapamıyorsanız, kapasiteniz o işe yetmiyorsa ayrıcalık istemeye veya pasif göreve transfer edilmek isteyeceğinize kapasiteniz kapsamında başka bir işe girin. Sizinle aynı maaşı alan ama o işi yapan insanların haklarını yiyorsunuz farkındamısınız.
657 olmasam istifa ederimama yaş 33 olmuş bu yaşakadar tutunamamışım ve üstelik kimsem de yok bu yaştan sonra ne yapıyım

Neden istifa ediyorsun ki, farklı bir kuruma geçiş yap.. her yolu dene. gerekirse, bütün kurumlara tek tek telefon aç. xxx kadroda açık var mı? diye.. ki muhakkak vardır.. çünkü artık kurumlar alım yapamıyorlar.. müdürle anlaştıktan sonra, çalıştığınız kurumdan da geçiş yapabilirsiniz..

k
Neden istifa ediyorsun ki, farklı bir kuruma geçiş yap.. her yolu dene. gerekirse, bütün kurumlara tek tek telefon aç. xxx kadroda açık var mı? diye.. ki muhakkak var
kdır.. çünkü artık kurumlar alım yapamıyorlar.. müdürle anlaştıktan sonra, çalıştığınız kurumdan da geçiş yapabilirsiniz..
k.arası geçiş bakanimzası ile yapılıyor müdürle ilgisi yok, derdimizi anlattık ama olmuyor, bir de emsal teşkil etme gibi bir durum var, eğer birkişiye izin verilirse diğer talep edenlere de vermek durumunda kalabilirler onun için k.arası geçişe iyi bakmıyorlar

657 olmasam istifa ederimama yaş 33 olmuş bu yaşakadar tutunamamışım ve üstelik kimsem de yok bu yaştan sonra ne yapıyım
Yani 657 nin güvencesine sırtımı dayadım bırakmam diyorsunuz. Bende 657 liyim ve 31 senedir eşşekler gibi çalışır, izinlerimi bile yakarım. Buyurum bu sene 60 gün iznim var amirlerimden 3 hafta izin almaya çalışıyorum bir yerlerimi yırtarak. Ama diğer taraftan aman işi yapamıyor bırakalım gitsin iznini yapsın başımıza sarmayalım denilen kişilerde var.
İşte sizde karşı tarafa böyle görünüyorsunuz. Yapılabilecek bir işi yapamıyorsanız, yapanlar tarafından iyi karşılanmazsınız.
sizi yargılamak istemiyorum ama inanın bu durumlar işyerlerinde o kadar çok ki, çalışanın canını sıkıyor sizin gibiler. Aynı iş aynı maaş olunca durum bu oluyor. Birde yapamayıp pasif görev istiyorsanız iyice batarsınız milletin gözüne.

Size tek konuda üzüldüm, o da eşiniz konusudur. kusura bakmayın ama sizin yapacağınız şey, ailenizde kabul etmiyorsa kendinizi zorlayacak ve bu iş hayatında tutunmaya çalışacaksınız. Size ne eşinizden nede ailenizden fayda yok anladığım kadarıyla. Öyleyse iş başa düşmüş demektir. İsterseniz yaparsınız. Mazeretlerin arkasına sığınmayın ve kendinize güvenin yeter.

bence sizde de sıkıntı var. ne gibi derseniz? nedense iş arkadaşlarınız yüzünüze karşı hakaret vari konuşuyorlarmış. Burada iş arkadaşlarınız kadar, sizde de suç var.
Hangi birim de çalışıyorsunuz bilemiyorum, ama kpss den atanıp memur olabiliyorsanız, o işi de yapabilirsiniz.. Ki o işe uygun olmasanız, sizi çoktan postalarlardı.

Back
X