İŞYERİNDE MOBBİNG

k

k.arası geçiş bakanimzası ile yapılıyor müdürle ilgisi yok, derdimizi anlattık ama olmuyor, bir de emsal teşkil etme gibi bir durum var, eğer birkişiye izin verilirse diğer talep edenlere de vermek durumunda kalabilirler onun için k.arası geçişe iyi bakmıyorlar
Dava açmayı denediniz mi?

Sizin yerinizde olmak isteyen onlarca mezun işsiz var. Kpss ye hazırlanıp atanmak kolay mı? Hem herkes istediği işi yapmıyor ki. Bende mezun olduğum bölümle o kadar alakasız bir işte çalışıyorum ki. Bence kendinizi üzmeyin. Başkan değişir, müdür değişir, birşey olur belki değişiklik gerçekleşir. Pasi iş olarak ne istiyorsunuz oturayıp bilgisayar başında mesai bitsin oh mis, her ayın 15 i gelsin maaş. Etliye sütlüye karışmayım mı? Sanıyorum o devir artık kapandı, herkes azimli herkes hep daha fazla çalışıp yükselme derdindeyken çok zor.

657 ye tabii çalışacan biri olarak en kısa zamanda performansa dayalı sistemin gelmesini istiyorum.
Ben iş yapamıyorum diye köşeye çekileceğinize halinize şükredin ve biraz çabalayın
Bence işe başlayacağınız için arkadaşlarınız daha çok üzgündür.

Size verilen işi bitiremediginizde mudurunuzun size "bu işler niye bitmiyor" demesi mobbing değildir hanimefendi. Yok ice kapanıgim ozelde calisamam, yok devlet çok zor... Tembellikten is begenmiyorsunuz resmen... Hamile olduğunuzu belirtmissiniz bi de ben gayet goruyorum hamile kadinlar son aylarına kadar hem özelde hem devlette çatır çatır çalışıyor. İsteyen, tembel olmayan herkes ekmeğini taştan çıkarıyor. "Diğer elemanlardan daha az calisiyorum ama napayım.s.s" yazmissiniz bi de ayıp insan utanır. Sizin yapamadiginiz işleri de birileri yapmak zorunda kalıyor en sonunda orada farkinda misiniz? Resmen kul hakkı yiyorsunuz. Bi de kocaniz sanki sizin velinizmis gibi konuşmaya gitmiş, müdür az bile demiş, benim kendi işini halletmekten aciz olan bi çalışanım olsa, kocasını gönderse bana şu kadar ciddiye almam eminim ki size iyice gıcık olmuslardir zaten kocaniz konuşmaya gidince. Millet açken, issizken, evlatlarına bakmaya çalışırken, deli gibi kpss çalışırken nasıl kızıyorum sizin gibilere bilemezsiniz.

Özel sektörde çalışamadım, zaten içe kapanığım,olmuyordu,kamuya atanayım dedim, atana atana kamunun en zor en riskli kurumuna atanmışım ki kurumun%90 ı kurumlararası geçiş istiyor ama izin verilmiyor.Kadersizlik işte,sonra yenibirmüdürlüğe atandım, hamileyim ve müdürlük o kadar yoğun ki ayak uyduramıyorum,olmuyor,diğer personelden daha az işlem yapıyorum,müdüre defalarca dedim,müdürn yaptığı beni makamında 'neden olmuyor, neden işler bitmiyor' vs deyip baskı yapmasıydı.Sonra bunu diyen diğer personel bana mobbing uyguladı, arşivde bile laf sokan insanlar, hakarete dahi varıyordu, ben de kendi çapımda biraz gerginleştim, ve gerekmüdürle gerek arkadaşlarla tartışmalara girdim, baktımolmayacak rapor aldım gitmedim, psikolojimbozuldu artık yapılan baskılardan, gece yarısı uyanıp uyanıp ağlıyordum.
eşim dedi ki durumumuzu ilgililere anlatırız, 2 yıl doğum izninde senin müdürlüğünü değiştiririz dedi.Ben de bunu umuyordum ama durumumuzu tüm yetkililere anlatmamıza rağmen tayinimiçıkarmadılar ve ben o müdürlüğe geri dönmek zorundayım,kabus gibi
eşim yönetimle konuşmaya gitti, o üst müdür de benimiçin ukalaolduğumu, vatandaa kötü davrandığımı vs demiş,yani onu da doldurmuşlar bana karşı.
sebepşu ki ben bu işi yapamıyorum, yapamadığımiçin işyerinde mobbing yaşıyorum, ve yakında memurların sicilyönetmeliği değişecek, kesin işten atılacağım ve moralim çok bozuk

Kpss sinavi bu yuzden yapiliyor. Ama galiba yine olmuyor.

657 ye tabii çalışacan biri olarak en kısa zamanda performansa dayalı sistemin gelmesini istiyorum.
Ben iş yapamıyorum diye köşeye çekileceğinize halinize şükredin ve biraz çabalayın
Bence işe başlayacağınız için arkadaşlarınız daha çok üzgündür.

doğru en acısı da müdür kadronu da al git dedi bana.buraya gelme dedi yani

Ya bu işin birşekilde üstesinden geleceksin ya geçiş yapacaksın ya da istifa edeceksin. Yok hiçbiri olmuyor diyorsan katlanacaksın

doğru en acısı da müdür kadronu da al git dedi bana.buraya gelme dedi yani

Yani size birisi memur olunca yatacaksiniz, az is yapacaksınız falan mi dedi?

Kpss girdiniz, oraya diger atananalarla benzer puanlar alip atandiniz. Sizden fazlalari nedir?

Yapamadım dediginiz is nedir bilmiyorum ama en iyisi kurs alin, hızlanmak icin biraz daha cabalayin. Ogle paydosunda bekleyen islerinizi yapin, istekle baslayin gerisi gelir..

Ayrıca sizi orada hayrina mi calistiracaklar? İş yapmıyorsaniz kovacaklar tabi ki orası bi iş yeri. "Ben is yapamiyorum beni hoş görün, is yapmayayim ama yapanlar kadar maas alayim, laf ederseniz mobbing olur, o yüzden etmeyin" böyle bi mantik olabilir mi??? İşi beceremiyorsaniz ya siz istifa edeceksiniz ya da sizi kovacaklar bu kadar basit. Beni hoş görsünler paraya ihtiyacım var diye bi şey yok.

Mobbing dediğiniz böyle olmaz. Arkadaşlar da zaten detaylı yazmışlar. Size mobbing uygulanmıyor maalesef.

k.ararası geçişistedim vermediler, genelmüdürlüğe alın dedim, çok fazla talep varmış, ne yani istifa mı ediyim, bu düz birmemurluk değil ki, ona göre nitelikli bölüm mezunu alınmayıdı, şu an bölümmezunu alıyorlar benim dönemimde öyle değildi
Yeriniz degistirilmiyorsa, istifa etmek ya da kovulmak da istemiyorsaniz size verilen işleri paşa paşa yapacaksınız. Ölseniz de geberseniz de en az diğer personeller kadar çalışacaksınız. Başka yolu yok. Kimse sizin işinizi yapmaya mecbur degil. Orası bır hayir kurumu da değil.

sorun şu ki bana da haksızlık yapıldı, eğer bu kurumda işlem yapıldığını bilseydim tercih etmezdim, çünkü bölümmezunları bu işi yapmalı, iktisatçılar değil.şu anbölümmezunu alıyor ki doğrusu da bu
benim zamanımda böyle olsaydı ben aynı puanla belki farklı birkurumyazacaktım

haklılarmı sencemobbing konusunda,fiziksel kusurlarımlabile alay edildi,inanabiliyor musun ve hamileydim
Çok ayıp etmişler. Tepkilerini yanlış dile getirmisler. Ama konunun özünde siz haksizsiniz. Sizinle aynı yerde çalışıyor olsak bunun yanlış olduğunu bildiğim için yüzünüze bi şey demezdim ama içimden çok fena soverdim size.

sorun şu ki bana da haksızlık yapıldı, eğer bu kurumda işlem yapıldığını bilseydim tercih etmezdim, çünkü bölümmezunları bu işi yapmalı, iktisatçılar değil.şu anbölümmezunu alıyor ki doğrusu da bu
benim zamanımda böyle olsaydı ben aynı puanla belki farklı birkurumyazacaktım
Yapacağınız işi arastirmadan başvurmaniz kimsenin suçu degil.

Yeriniz degistirilmiyorsa, istifa etmek ya da kovulmak da istemiyorsaniz size verilen işleri paşa paşa yapacaksınız. Ölseniz de geberseniz de en az diğer personeller kadar çalışacaksınız. Başka yolu yok. Kimse sizin işinizi yapmaya mecbur degil. Orası bır hayir kurumu da değil.

657 yim ama kovulur muyum sizce?

Back
X