asgari ucret bile vermiyorlarmis. öğlen 3te cikinca parttime calisiyor olmuyor ki. bazi islerde 8 saat calisilir bazi islerde 6
ayni hesapla öğretmenler de haftada 45 saatten az calisiyor, onlar da parttime sayılsın:) boyle sey olur mu?
bir de hani iki gunde tuvalet temizliyordu ne ara iki haftada bir temizlige döndü?
bence bir derin nefes al. kadin bosa calisiyorsa da senin cebinden alip ona vermiyorlar ya
patronun düşünsün
seni etkileyen tarafi sadece yemek yapmasi. onda da patronun demis liste ver diye. madem diyet yapıyorsun kendi diyetine uygun hazirla listeni. hatta usenirsen chatgptye ver o hazirlasin hergun yemek salata corba olacak sekilde.
en azindan listeye uyar.
ve her pazartesi alisverisleri yapsin, sali ve persembe tuvalet temizligi günü olsun.
en azindan yapacagi hersey denetlenebilir ölçüde olur.
ofis ablalarinin az samimiyet kurunca seni sallamama, cay vs getirmeme isi de yazılmamış bir kanun..bana da cok yapiyorlar. sallamiyorum yani gidip alirim cayimi, bacaklarim aciliyor en azindan iki adim atip. misafirim, muracaatcim falan geldiyse de telefon acip xy hanim iki cay lutfen derim, olur biter.
ayrica demek ki rahat bir ofismis. madem patronunuz o kadar rahat siz de az salın kendinizi. erken cikacaksaniz vs siz de çıkın.
muhtemelen herseyi eksiksiz yapan bir calisan oldugunuz icin haksizlik hissediyorsunuz , siz de salarsaniz rahatlarsiniz:)
benim bir isyerim vardi orasi da sacma sapan bir yerdi. sigara molasina diye cikip iki saat sohbet edilen, ofiste tirnak kesilen, manikur yapılıp kaş alinan, kargoyla gelen kıyafetin denenip yüründüğü , bes saat onun yanına ayakkabi secildigi bir isti.
ben de hic alışkın değilim boyle lakayitlige. cok gicik olurdum ben 9dan 6ya bilgisayar basindayken insanlarin 9da gelip 10a kadar mutfakta kendine kahvalti hazirlamasina, yemegimi hızlıca yiyip masama geçmişken insanlarin yemek sonrası sigara vs icip keyif yapmasina. ayni sizin gibi haksızlık hissederdim. ustelik kimse calisanla calismayani gormezdi, benim yaptığım is takdir edilmezdi. sonra dedim bana ne ya. benim babamin sirketi mi

patronun umrunda degilse bu disiplinsizlik benim neden umrumda olsun ki?
sonra ben de saldim. evime cok yakindi mesela ofisim, yazin sabahtan dus alirdim, isyerinde taramays basladim saclarimi

nasil kizlar isyerinde muge anli izliyorsa ben de bitirmek istedigim dizim varsa kucultulmus ekranda acar izlerdim, ofis disinda yapilacak bir is verdilerse gitmisken yemeğimi yerdim oyalanirdim falan.
oyle başa boyle tarak
sonra bir rahatladim, ise gicikligim azaldi.
derken ciktim şükürler olsun:)