• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde Mobbingci miyim?

Biliyormusunuz tüm turizm servis temizlik ev temizligi yemek büro temizliği çocuk bakımı işini düzgün profosyonel yapan insanları böyle yapa yapa soğutular küstürdüler bu tarz insanlara kaldılar bu işlere genel olarak bu konu için değil 3 5 iş yükleye yükleye şimdide kalmadı artık bu işleri ciddiye alıp saatine uyarak yapacak yada yapmak isteyen insan böyle birşeyde var ondan böyle bulunmaması artık yakında toptan bitecek kimse bu işleri yapmak istemez oldu yakında Almanya' gibi dışardan insan aranirsa şaşmam 🤣😅Ülkede bu tarz işler için ( son kısım espri )
Yok espri değil gerçek. Bir çok tanıdığım yabancı uyruklu çalıştırıyor evinde. El mahkum dışarıdan gelip çalışmak zorunda olanlar mecbur oldukları için çalışıyorlar.

O zaman resmiyette gereken yapılır. hakkını alamadığını düşünüyorsun diye konuyla alakası olmayan iş arkadaşlarından hınç alamazsın. Bu kadarcık şeyi muhakeme edemeyen insanlara ne anlatılır asıl onu ben bilemiyorum tabii.
Sız cok bılıyorsunuz galıba etık, muhakeme felan basımıza nıetzsche kesıldınız

Yok espri değil gerçek. Bir çok tanıdığım yabancı uyruklu çalıştırıyor evinde. El mahkum dışarıdan gelip çalışmak zorunda olanlar mecbur oldukları için çalışıyorlar.
Bizde şirkette Azerbaycanlilarla iş yapıyoruz tabi eskisi gibi değiller paraları baya bı değerlendi daha lüks imkanları var onlarda bile yabancı yardımcıları var yanlarında getiriyorlar çocuk bakıcıları temizlik ekibi vs

Valla geçer 300 TL bile tutar tatlı salata bir döner yeseniz geçer bile bu parayı her gün tost yemeyeceklerse ama böyle g*tü boklu vasıfsızları çekmektense geçsin yani en azından ne yediğini ne içtiğini bilirsin
Afedersin ama böyle g*tü boklu vasıfsızları çekmektense en azından ne yediğinizi ne içtiğinizi bilirsiniz

Afedersin ama böyle g*tü boklu vasıfsızları çekmektense en azından ne yediğinizi ne içtiğinizi bilirsiniz
Hay Allah'ım ya kadın sanki bize çalışıyor konu sahibi gitti biz kaldık yalnız 🤣Her iki taraf içinde birşey diyemiyorum artık kendileri çalışıyor beraber biz şimdi konudan çıkıp gideriz konu sahibi yarın onunla olacak .Ne diyelim diyecek birşey yok inşallah sorun çözülür diyelim

Taze mühendisken çaycı bana iftira atmıştı. O zamandan beri hiçbiriyle yüz göz olmam. Herkes emeğinin karşılığında parasını alıyor. Neden yüksek nitelikli bir iş yapmıyor diye hemen acımamız gerekiyor, bu ne saçmalık böyle? Bu iş böyle yürümez, taviz tavizi doğurur. Tuvalet temizliği önemli bir konu, ben bir kadın kıçını yayacak diye tuvaletten mikrop kapamam veya dondurulmuş yiyecekleri yiyerek midemi bağırsağımı mahvedemem. Haklısınız ve gereğini yapın. Arkadaşlar önermiş zaten ama ben de önereyim. Büyük şirketlerde çalıştığım için hep görüyorum tuvaletlerin arkasında çizelge olur temizlik yapıldığında tik atılır, o tikler gerçekçi değilse bunu anlarsınız zaten. Yemek konusunu da liste yapın o da hazırlasın.

Ben de isini hakkiyla yapmayanlara, baskalarinin hayatlarina zorluk cikaranlara sinir olurum. Ve hatta kontrol edemedigim icin duzeltemedigimde basim agrir. Bu aralar boyle kontrol edemedigim seyleri umursamamayi ogrenmeye calisiyorum. Kendi onume bakiyorum sadece. Ben sizi haksiz bulmadim ancak bir noktada duygulariniz sizi kontrol ediyor. Asla kim olursa olsun gelip masaniza vuracak cesareti kimseye vermemelisiniz. Bu kadin bu cesareti almis. Yuzgoz oldugunuz icin almis. Sussaydiniz demiyorum ama muhatabi Siz olmamalisiniz (isinden dolayi demiyorum, baska bir is arakadasiniz da olabilir bu). Patronlar arada kalmayi sevmez. Tartisma boyutuna gelince patron gurultu cikmasin diye sizden bile vazgecebilir. Benim size onerim sakin ve mesafeli olmaniz. Asla gerilmeyin. Rahatsiz oldugunuz seyleri not alin gun gun kaydedin. Oncesinde ama su anda bu gerginligi atmak ve biraz olsun ic huzurunuz icin mail atin patronunuza. Dramatik olmadan. Kendi isinizin arasinda yemek dusunmenin isinizi cok sevseniz de performansiniza yansidigini, Bu konuda bir oneriniz veya duzenleme planiniz var mi gibi..

Ha bir de bir sure bu duzen oturana kadar yaninizda yine de yemek bulundurun. Yemek yoksa ve aciktiysaniz daha cok ofkelenirsiniz hakli olarak. Ama Siz kendinizi, sagliginizj dusunun.

Bu çaycı temizlikçi tayfası çok güzel manipülasyon yapıp iş yükünü hep savsaklama ,azaltma ve şikayette bulunma işini çok iyi beceriyor
Ve acaip sinsi,plancı ve çok sık hastalanıyorlar ,yüz vermeye gelmez
Hemen şımarıp işi savsaklıyorlar
Benim işyerinde gördüklerim bunlar ve herkesin sırları bunların ağzında bunlara çok dikkatli ve mesafeli olmak şart çünkü herkes ile bağlantıları var her yere girip çıktıkları için tehlikeli insanlar grubundalar ,acımaya gelmez!!!

Bu çaycı temizlikçi tayfası çok güzel manipülasyon yapıp iş yükünü hep savsaklama ,azaltma ve şikayette bulunma işini çok iyi beceriyor
Benim işyerinde gördüklerim bunlar ve herkesin sırları bunların ağzında bunlara çok dikkatli ve mesafeli olmak şart çünkü herkes ile bağlantıları var her yere girip çıktıkları için tehlikeli insanlar grubundalar ,acımaya gelmez

Hayırlı geceler konu sahibi çok sînîr etmeyin kendinizi patron gereğini yapsın tertemiz kavgasız polemiksiz cikiyorum konunuzdan iş hayatınızda başarılar diliyorum sizede

Bizde şirkette Azerbaycanlilarla iş yapıyoruz tabi eskisi gibi değiller paraları baya bı değerlendi daha lüks imkanları var onlarda bile yabancı yardımcıları var yanlarında getiriyorlar çocuk bakıcıları temizlik ekibi vs
İşte onlar bile bizim için lüks sayılan imkanlara sahipken bizim insanımız bu imkanlara bile sahip değil.

Ben de isini hakkiyla yapmayanlara, baskalarinin hayatlarina zorluk cikaranlara sinir olurum. Ve hatta kontrol edemedigim icin duzeltemedigimde basim agrir. Bu aralar boyle kontrol edemedigim seyleri umursamamayi ogrenmeye calisiyorum. Kendi onume bakiyorum sadece. Ben sizi haksiz bulmadim ancak bir noktada duygulariniz sizi kontrol ediyor. Asla kim olursa olsun gelip masaniza vuracak cesareti kimseye vermemelisiniz. Bu kadin bu cesareti almis. Yuzgoz oldugunuz icin almis. Sussaydiniz demiyorum ama muhatabi Siz olmamalisiniz (isinden dolayi demiyorum, baska bir is arakadasiniz da olabilir bu). Patronlar arada kalmayi sevmez. Tartisma boyutuna gelince patron gurultu cikmasin diye sizden bile vazgecebilir. Benim size onerim sakin ve mesafeli olmaniz. Asla gerilmeyin. Rahatsiz oldugunuz seyleri not alin gun gun kaydedin. Oncesinde ama su anda bu gerginligi atmak ve biraz olsun ic huzurunuz icin mail atin patronunuza. Dramatik olmadan. Kendi isinizin arasinda yemek dusunmenin isinizi cok sevseniz de performansiniza yansidigini, Bu konuda bir oneriniz veya duzenleme planiniz var mi gibi..
Benimde her yemek vakti başıma agrilar gidiyor. Bugun ne yicez acaba diye ya da ne yiyemicez yine diye. Zaten çalışıyorum ve aç oluyorum onunda stresine bi de önüme düzgün bir yemek konmayinca iyice geriliyorum. Bu durumda zaten kadindan cok patrona sinir oluyorum bu kadina bu kadar yüz verip bizi magdur ettiği icin.
Ofise gelsin yine ayniysa bu sefer cok net sınırlarımı cizicem. Zaten patron sirket kartinin birini bana verdi. Aç kalirsan yemek ismarla kendine diye. Gerekirse hergun disardan yerim ee patronda hem ofiste yemek yapan biri hem hemde çalışanlar disardan yerse artık durumu kavrar. Simdiye kadar önüme ne konursa yediim hatamda burda oldu zaten.

İşte onlar bile bizim için lüks sayılan imkanlara sahipken bizim insanımız bu imkanlara bile sahip değil.
Polemiksiz cikiyorum konudan 🤣😅sizide beklerim başka konuda görüşmek üzere 😅Şimdi alıntı üstüne alıntı olur ban yemeğe kadar gideriz birde konu sabote edildi diye Mune Hanim gelir .Yeni çıktım zaten mapustan 1 gün ban yedim 🤣

Benim işyerinde gördüklerim bunlar ve herkesin sırları bunların ağzında bunlara çok dikkatli ve mesafeli olmak şart çünkü herkes ile bağlantıları var her yere girip çıktıkları için tehlikeli insanlar grubundalar ,acımaya gelmez!!!
İnanilmaz manipülatif ve sinsi haklisiniz. Ve bunu sanki benden başka kimse anlamamış gibi geliyor. Diger calisanlar erkek olunca mi ne kafalari basmiyor heralde bu tür durumlara. Sürekli aglamasi artik bende etki etmiyor inanmıyorum yani. Ama erkeklet kadınların ağlamasına dayanamiyit heralde. Bende bu durumda vicdansiz duruma dusuyormusum gibi oluyor.

Türkiye'de temizlik çay gibi isleri yapanlar çalışan gibi değil de herkesin hoş görmesi ve yardımda bulunulması gereken biri gibi görülüyor.
Benim iş yerimde de bir iş gecikse, söylenen vakitte bitmese dünyanın sonu gelmiş gibi yaygara çıkarıyor üstler. Hemen toplantı yapılıyor, gruba defalarca yazılıyor vs. Ama temizlik işleriyle ilgili personel hiç iş yapmıyor. Çay falan yapmıyor zaten biz kendimiz yapıyoruz. Ama çöpleri de düzenli almaz odayı süpürmez. Odada toz öbekleri oluyor. Arkadaşlar söylüyor çöp doldu onu alır mısın odaya siler misin vs diye. Bir şey dökülse lazım olsa arasan asla bulamazsın yarım saat sonra gelir nerede geziyor bilmiyorum. Kimse de demiyor kardeş sen niye hiç ortalıkta yoksun diye.

Back
X