işyerinde taciz..

gulbeyaz_31

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
817
40
123
37
Niğde
bu konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım aslında hanımlar çünkü az evvel bi konu okudum ve orda taciz tecavüz adlı başlıkların rağbet gördükleri için bu şekilde yazıldıkları düşünülmüş tabi bu konu sahibiyle alakalı bilemiorum.. kaç gündür kafamda bi soru işareti var bunu sizle paylaşmak ve fikirlerinizi almak istiorum

bi şirkette çalışıosunuz ve işiniz ii memnunsunuz resmi bi kurum gibi ama sizi sözle taciz eden biri var siz sert tepkide verdiniz normalde konuştunuz olmuo aynı şekilde davranıo naparsınız ??
o iş yerinde çalışmaya devam edermisiniz ?? ve eşiniz bilse ne tepki verir??

çalısmaya devam ederım sikayetde ederdım eşim bilse o şahsın bı daha ne yuzunu görebılırdım nede tehdıdını duyardım eşim vurabilir.

uyarılara rağmen halen sözlü tacize devam ediyorsa önce iş yerindeki ast olan kimse konu ona iletilir sonrada eşe söylenir sanırım sözlü tacize uğruyorsunuz iş yerinizde

Patron asılıynrsa kalmam çalışan asılıyorsa mücadele eder onun işten çıkmasına vesile olurdum bu eşe nasıl anlatılır ki vardır bu sapığın üstü ona şikayet ederdim

bu kişi aslında müdürümüzün en ii çalışanı müdürümüzde o kişiye çok güvenir ve ne derse yapar ayrıca o da bi başka bölümün müdürü..

Son düzenleme:
bu kişi aslında müdürümüzün en ii çalışanı müdürümüzde o kişiye çok güvenir ve ne derse yapar ayrıca o da bi başka bölümün müdürü..

o halde onu hanımına şikayet et bizim müdürün hanımı vardı bende 2.yetkili olunca eşim eğer çapkınlık yaparsa gelip bana anlatacaksın diye bana tembihlemişti çünkü yakın ailecek görüştükleri başka müdür eşini aldatınca dillere düşmüştü (ben o kadını sevmediğimden oh olsun demiştim ,işçilere tepeden bakardi ,kadında ne oldum delisi ,bu çapkın müdür sonra parayı bitirdi evi dahi satıldı)ben tamam dedim bizim müdür çapkın değildi ama sahtekardı oda iflas etti

başka bölümün müdürü de olsa şikayet ederdim kendi müdürüme.
Üstelik şikayet değil dert anlatır gibi.
Mesela ben söyedim değişmiyor,napacağımı şaşırdım artık daha fazla dayanamıyorum son çare size geldim filan diyebilirsin baktın yine olmadı sesini filan kaydet eşine yollacağını söyle hatta olmadı en son yolla bir de dava et ekmeğimle oynayanın gözünün yaşına bakmam bana sarkıcağına karısına sarksın.
Müdürün bu işi çözmek zorunda onunda başı yanar çünkü.İş yerinde taciz bildirilmişse konun üstü kapatılamaz

erkek erkeği tutar ben bizim yemekhanede aşçıyla yardımcı bayan öpüşürken tesadüfen yakaladım patrona söylediğimde adam güldü çok hoşuna gitti,aşçı evliydi 1tanede çocuğu vardı

erkek erkeği tutar ben bizim yemekhanede aşçıyla yardımcı bayan öpüşürken tesadüfen yakaladım patrona söylediğimde adam güldü çok hoşuna gitti,aşçı evliydi 1tanede çocuğu vardı

ama şimdi iki durum farklı sizinkinde alan razı veren razı durumu e turk erkeğide dediğiniz gibi malum.
Ama bunda kadın rahatsız, söylemiş adam hala taciz ediyor yani müdürü bunu çözmek zorunda.Eğer ki bir de kurumsal bir şirketse bunu geçiştirme ihtimali dahi yok.

İsmi baya duyulmuş bir mağazada yöneticilik yaptım.Mağaza katlı olunca bol yönetici oluyor gerçi...
yardımcı yonetici,yonetici,müdür yardımcısı,müdür bir de i.k vardı bizde.
Takım arkadaşlarımdan bir tanesi tacize uğramış sözle çıktım anlattım i.k'ya.
İ.k da ki beyefendi bozuntusu baya pişkin diyor ki nasıl ispatlanır ki bu ? sinir oldum tabi dedim kıza sesini kaydet ver bana.
bu arada bunu yapanda kızın ustu benimle aynı pozisyonda bir bay arkadaş.Ses kaydını çıktım teslim ettim eğer ki gerekli işlem yapılmayacaksa personelim kaydı geri istiyor çünkü dava açacakmış dedim.Adam 3 gün içinde işten çıkarıldı tazminatsız.

Ufak şirketlerde birşey çıkmaz belki bilmiyorum yorum yapmam:26: ama eğer ki elinde delil varsa;devlet dairesinde,ya da kurumsallaşmış özel bir şirkette çalışıyorsan asla böyle konularda kimseye papuç bırakmayacaksın bunu öğrendim:26:

ema1 haklısın canım ben müdürn onu tutacağından yanayım o yüzden solemiorum çünkü yıllardır onla çalışıo ve ne derse yapıo yani.. ve bense orda daha 1 yıllık personelim ... bu arada karısına sarkması gerektiğini beni aramamasını yeri geldiğinde sert yeri geldiğinde normal bi şekildede soledim ama önce tamam dio ve bi süre olması gerektiği gibi davranıo bi ama o süreç içinde işyerinde bana emirler yağdırıo durduk yere sinirlenio fln sonrsında aynen devam

Hiç birşey yapmasa bile yinede üstüne bildirmek zorundasın ilk aşamada. Sonra bir olay olduğunda benim haberim yoktu der sıyrılır ama bildirmeden önce her ihtimale karşı bence delil toplamalısın ki yalancı,iftiracı diyemesinler sonrası kolay.Herkes haddini bilsin sinir oluyorum böyle şeyleri okuyunca

evet canım ben bi an önce delil toplamalıyım işimi seviyorum aslında hani belki çocuğumuz olursa ayrılmayı dşünüodum oda çocuğuma kendim bakmak istediğim için umarım ii olur

evet canım ben bi an önce delil toplamalıyım işimi seviyorum aslında hani belki çocuğumuz olursa ayrılmayı dşünüodum oda çocuğuma kendim bakmak istediğim için umarım ii olur

sevmek yetmiyor işi malesef böyle insan sıfatından yoksun kişilerle çalışırken
Bir gelişme olursa haberdar et canım inş herşey istediğin gibi olur

şubeleri olan kurumsal bir firmada çalışıyorsanız müdürle filan uğraşmayın direkt merkeze bildirin durumu bence.
internetten iş yerinde tacizle ilgili araştırma yaptınız mı? işin hukuki boyutu hakkında bilginiz olursa ne yapacağınıza, nasıl yapacağınıza daha net karar verirsiniz bence ve böylece doğru bir yol izlemiş olursunuz. sizin adınıza üzüldüm yapana da çok çok çok sinirlendim.

çok teşekkür ederim kızlar Allah kimseye bole olaylar yaşatmasın olayın hukuki boyutunu pek bilmiorum ama bi arkadaşıma danışırken az çok anlatmıştı haberdar ederim sizleri

çok teşekkür ederim kızlar Allah kimseye bole olaylar yaşatmasın olayın hukuki boyutunu pek bilmiorum ama bi arkadaşıma danışırken az çok anlatmıştı haberdar ederim sizleri

öncelikle arkadaşların dediği gibi güçlü deliller topla sonra şikayet edersin.ben sana yaşadığım olayı anlatayım belki sende aynı yolu izlersen bi çözüm bulabilirsin.benim çalıştığım kurumdada müdürüm ben gelir gelmez dedikodomu yapmaya,herişimi zorlaştırmaya başlamıştı.bu böyle altı ay sürdü.işyerine ağlayarak gitmeye başlamıştım.bu süreçte ona birşey söyleyemedim,bir üst müdürde çok samimi arkadaşı olduğu için şikayet de edemedim.sonra birgün onunda samimi olduğu bir abimize olayları anlattım.müdürümün benimle kavga etmeye çalıştığını,etrafımdaki herkese dedikodumu yaptığını söyledim.tabi hemen arkadaşını savundu yok yapmaz öyle şey dedi.ve bende ''''bu olay beni çok yıpratıyor ve asıl korktuğum şey eşimin bu olayları birinden duyması,eğer duyarsa ben eşimi zaptedemem adamın ağzını burnunu kırar,ben de en fazla işden ayrılırım''diye üstü kapalı tehdit ettim.tabii bir hafta sürmedi.adam 360 derece döndü.

Benimde başıma geldi gerçi sözle taciz sayılır mı bilmiyorum ama adam nişanlı olduğumu bile bile affedersiniz sanki telefon hattında çalışıyoruz telefonla görüşelim dedi. Ben eşime anlattım tabi durumu .. Çok sinirlendi. Ben konuşucam dedi . Dedim üst kademeye bildiricem eğer tutum değişmezse araya girmeni istiyorum. Şu anda bilmeni istediğim için sana anlattım seni zorda bırakmak istemiyorum demiştimm. Gerçi çok şükür patronum bu tarz şeylerden hoşlanacak birisi değil durumu anlattığımda hemen sorunu çözdü.

Canım madem patronunda ondan yana olacağına inanıyorsun. Açıkçası eşinle konuşup gerekiyorsa beraber konuşun. Yada patronunla sen önce konuş değişen bir şey yoksa eşinle beraber konuş. Çünkü görülen üzere çokda değişim olmayacak gibi. Bir de utanmazlar seni suçlarlar..

Tabi ki işime devam ederim ama kurumda yetkiliye şikayet ederim böyle durumlarda kurumun soruşturma açması lazım
Eş kısmına girmek bile istemiyorum yakın bir zamanda başıma böyle bir şey geldi ve gerçekten çok kötü kavga ettik şimdi sürekli paranoyaya bağladı giydiğim kıyafete kadar karışıyor

Elin adamı için işinden mi olacaksın yani. Şikayet et hemen. Ben de zamanında bakışlarıyla ve hareketleriyle beni taciz eden bir adamdan çok çekmiştim. Elle tutulur bir kanıt yok diye susuyordum hep. Ama bir gün bardak taştı amirlerime söyledim. O zamana kadar boşa beklemişim meğer. Yüzsüz adam "bana iftira atıyor" diye söylenti çıkarmaya çalıştı utanmadan beni kötüledi bir de. Ama ne oldu sonuçta, zafer benim Yanımdan geçerken başını bile kaldıramıyor artık

hemen hemen hepimizin başına gelio demek ki bu tür şeyler .. ben bu konuyu sakince eşime anlattım ve oda bana kanıt bulmam gerektiğini soledi hani bişey iddiia edemeden onun üstüne gidemem dedi o zaman biz haksız duruma düşeriz dedi ve bana güvendiğini soledi bugün gayet iidim rahatsız edici bi durum yoktu çok şükür inşallah devamıda gelmez artık bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…