Isyerinde ugradigim mob..ng icin avukat arkadaslarim da bakabilir mi lutfen, yardimlariniza cok ihtiyacim var

nilsuu nill

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2014
505
141
323
Merhaba herkese arkadaslar, aktif olarak is hayatinda olan ve benden tecrubeli yada bana yardim edebilecek bilgisi olan arkadaslarimin destegine ihtiyacim var🙏🏼isyerinde calistigim bolumun is tanimi disinda baska bir bolumun is tanimina giren bir is benden isteniyor. O bolumun personellerinde bagimsiz bir firmadan alinmis bir sertifika var ilgili isi yapmak icin ve bunun icin ek odeme aliyorlar(mesai vb gibi)
Bende de ayni firmadan alinmis sertifika var ve baska bolumde calisiyorum. Bana bu bolumle ilgili ek isler veriliyor. Ilk basta sustum sabrettim fakat surekli bu taleplerin ardi arkasi kesilmeyince baskalari bu is icin ek odeme alirken ben neden bu isi bedavaya yapayim diye dusunuyorum. Is kanununda zorla kimse bir iste calistirilamaz diye biliyorum. Ek gorev adi altinda bana boyle isler verilebilir mi? Bunlari kabul etme zorunlulugum varmi yada yapmazsam ne olur?(ik'ya savunma mi veririm mesela yada isten mi atarlar, tazminat disinda baska bir ek odeme alabilir miyim isten atilirsam?)mudure bu konuda nasil bir geribildirimde bulunmaliyim? Bana baska sorunlar cikarsin istemiyorum adam. Benden bolumun islerini alip bu bolumun islerini vermeye calisiyorlar resmen ve ek bir odeme de alamiyorum. Bu sekilde devam etmek istemiyorum kizlar bildiginiz huzurumu kacirdilar. Avukat olan arkadaslarim varsa bana is kanununda ornekle yardimci olabilir mi? Hepinize
Cok tesekkur ederim🍀

Yaşadığınız olay mobbing değil. İş sözleşmenizde iş tanımınız açık mı, belirli bir pozisyondasınız da size verilen iş sizin çalıştığınız bölüm ile alakasız mı? Sözleşmenizde muhtemelen işçi işveren tarafından kendisine verilen işleri yapar tarzı geniş bir ifade yer alıyordur. Yani yapmazsanız işverenin iş sözleşmenizi haklı fesih hakkı doğabilir. Bunun yanında size normalde ek ücret ödemesi yapılan bir iş veriyorlarsa karşılığını da ödemek işverenin yükümlülüğü. Eşitlik ilkesi gereği de yaptıgınız iş karşılığı işverenden ek ücret talep etmek hakkınız. Bu konuyu işverenle konuştunuz mu, ek ücret ödememekte kararlı mı?

Back