İşyerindeki abi

ferayfusun87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2018
348
403
53
38
Hanımlar merhaba bu konudaki görüşlerinizi almak istiyorum. 31 yaşında bir bayanım ve iyi bir işyerinde iyi konumda çalışıyorum. Çalıştığım kliniğin danışma bölümünde çalışan bir abi vardı 45 yaşında kendisi. Bu abi sıcakkanlı, samimi, sempatik biri herkesle kolayca muhabbet kuran biri. Bizim de aramızda diyalog gelişti, şöyle ki ben sigara içmek için dışarı çıkarım bu abi de sigara içiyordu ve diyalogumuz olurdu. Dediğim gibi dışa dönük, sıcak, kendini insanlara sevdirebilen biri. Zamanla aramızdaki muhabbet gelişti, bu süreçte yardımseverliğini de gördüm. Mesela ben akşamları geç saatlere kadar çalışıyorum bazen şekerim düşüyordu, bu abi bana biisküvi kek getirirdi bulmak için seferber olurdu, türk kahvesi yapardı vs. O aralar departmanda bana kötü davranan bir yönetici vardı ve bu kötü davranan yönetici moralimi çok bozuyordu, moralim bozuk olduğu zaman kafadan atmak için birileriyle sohbete ihtiyaç duyarım, bu abinin sohbeti iyi geliyordu.

Sonra ben rahatsız olmaya başladım. Ben giyimimie dikkat ederim, bu abi de bana he zaman çok şık olmuşsun derdi ben hiç kötüye yomadım ama kibarca teşekkür ederdim. Ama yazın çok sıcakken bir kere beyaz bir bluz giymiştim, bence açık değil ama sanırım göğüs çatalı kısmı biraz belliydi ama normal kıyafetti yine. Bu abi yine şıksın dedi teşekkür ettim. Neyse o gün akşam vakti koidorda geçiyorum, bu abi de yanımdan geçerken iç çeker gibi bir şekilde "yakıyorsun valla" dedi ben şok oldum o an. Ama kötüye yormamaya çalıştım bu olayı unutmak istedim. Aradan zaman geçti. Ben sabahları erken kalkamıyoum o nedenle öğle araları saç, makyaj yaptırıyorum, bu da dikkat çekiyor bazen tabi. Neyse bir gün gene öyle oldu, sabah makyajsız öğleden sonra ful makyajlıydım, ben abinin masasının önünden geçerken çok şık olmuşsun dedi teşekkürler dedim, abi bana "akşam sevgilinle mi buluşacaksın" dedi ben şok oldum cevap vermeden geçtim ! Aşırı gıcık oldum bence haddini aştı orda. O günden sonra hiç diyalog kurmadım eskisi gibi, sadece günaydın ve iyi akşamlar başkası yok. Ama adam eskisi gibi olmak istiyor yüzümü gözetliyor adeta ama eskisi gibi olamam. Dün haftasonuydu çalışmak için işe gittim, baktım bu da orda nöbetçiymiş. Ben çalışırken odama geldi, "sen eskiden böyle değildin bayadır soğuksun düşünüyorum yanlış mı yaptım bulamıyorum kusura bakma ben yanlış bişey mi yaptım" falan dedi ben çok şaşırdım yüzgöz olmak istemedim işim var şu an lütfen dedim gitti sonra. Kızlar birşey söyleyin siz olsanız nasıl davranırdınız bu adam yüzümü gözetleyip duruyor ben eskisi gibi olmak istemiyorum haksız mıyım

Son düzenleme:
İşyerinde hiçkimse "abi" veya "abla" olmaz. Olmamalı.

Herkes "bey" veya "hanımdır".

Bundan sonraki ilişkilerinizi en baştan daha resmi kurarsanız sorun yaşamazsınız.

Adam da önceki samimiyetlerinize güvenip şansını denemiş bence, tavrınızı bozmayın, mesajı alır.

İlla yeşil ışık yakmaya gerek yok bazılarının baştan niyeti bozuk oluyor.
Uzak durun.
Sapık değilse bi süre sonra sormayı bırakır.

ya ama hiç öyle biri değildi çok iyi biriydi başta. herkese kendini sevdiren sempatik biriydi. zaten uzak duruyorum artık uzak durmak istiyorum.

İşyerinde hiçkimse "abi" veya "abla" olmaz. Olmamalı.

Herkes "bey" veya "hanımdır".

Bundan sonraki ilişkilerinizi en baştan daha resmi kurarsanız sorun yaşamazsınız.

Adam da önceki samimiyetlerinize güvenip şansını denemiş bence, tavrınızı bozmayın, mesajı alır.

işte orda hata yaptım galiba.

departman benim için yeniydi alışmaya çalışıyordum. bana kötü davranan bir yönetici vardı. böyle bir ortamda iyi bir insanla karşılaşmak, arada muhabbet edebildiğin biri olması iyi gelmişti.

Pervasız bir şekilde "akşam sevgilinle mi buluşacaksın" diye sordu ya !

İlk başta siz de samimi davranmışsınız kendisine,bundan güç alarak o konuşmaları yapmıştır.nedense ben farklı bir amaç ya da çok çok kötü bir tavır görmedim.fazla mı iyi niyetliyim acep

Aynen iş yerinde hitap şekillerinize ve mesafenize dikkat etseniz hiçbir sorun yaşamazsınız.

İlk başta siz de samimi davranmışsınız kendisine,bundan güç alarak o konuşmaları yapmıştır.nedense ben farklı bir amaç ya da çok çok kötü bir tavır görmedim.fazla mı iyi niyetliyim acep

hımm "bu akşam sevgilinle mi buluşacaksın" diye sorması normal mi yani?

sammiyet dediniz de özel hayatımı anlattığım derecede bir samimiyet yoktu ortada.

Evet sevgilimle buluşcam deseydiniz .. siz cevap vermeyince “sevgilisi de yok “ diyip daha çok yüz bulmuş demek ki ..

Valla bir arkadaş daha yazmış yukarda, kimseye abi abla demeyin işyerlerinizde , bey ve hanım diye hitap edin .. ben benden küçük insanlara da ismiyle değil hanım ya da bey diye konuşuyorum .. herkes sınırını biliyor bu şekilde

Ben abartılı bir şey görmedim ne bilim hemen adamı sapık ilan etmeyelim :)

hımm "bu akşam sevgilinle mi buluşacaksın" diye sorması normal mi yani?

sammiyet dediniz de özel hayatımı anlattığım derecede bir samimiyet yoktu ortada.
sabah makyajsız ogleden sonra bakımlı görünce aklına o gelmiş olabilir.sorması normal değil gereksiz ama olabilir gibi.mesafe koymuşsunuz iyi yapmışsınız

Evet o sözü sapıkça ama konu sahibinin takıldığı noktada birşey yok bence. Yani bu lafa birşey demeyip "sevgilinle mi buluşacaksın?" Lafına bozulmakta bi enteresan..

Yooo hayır konumda da söyledim, bana "yakıyorsun" deyince şok oldum. Sevgilinle mi buluşacaksın sorusu da üstüne tüy dikti.

Back
X