İşyerindeki ayrımcılık insanı işten soğutur mu

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
İşe girdiğimden beri başımdaki amir yüzünden birçok defa ayrımcılık yaşadım ama artık gerçekten psikolojimi bozmaya ve işten soğumaya başladım
Finans departmanındayım. Amirimden 1 gün için izin istedim, yanımda benimle birlikte çalışan arkadaş 2 hafta yok, ama bütün işlerimi bitirdim. Bana yanındaki arkadaşın yok kimse kalmıcak dedi, ben de işlerimi bitirdim zaten dedim. Bana burdaki işler sen olmadan da yürür dedi, Eee o zaman sıkıntı ne neden izin vermek istemiyorsun madem işler yürüse ki kalkıp iş yapmışlığı yok ancak amirliğini kullanıp emir veriyor.
Bizden üst konumda olan bir abi var oda tek çalışıyor ve kaç kez izin kullandı ben de onu örnek verdim sesini çıkarmadı. Ayrımcılık yapıyor. Benden daha az iş yapan başka bir iş arkadaşımla da beni bir tutmuştu daha önce. Her defasında bana küçümseyici konuşuyor ama izin kullanacağım zaman yada bir iş çıkınca eli ayağına dolaşıyor. Sorumluları üzerime alan ve müdür tarafındanda işleri iyi yaptığım söyleniyor ama gerçekten işten soğudum. Yüzüne bakmayacağım işten anlamayan bir adamın ağız kokusunu çekiyorum. Yüzüne hiç gülmek istemiyorum, ayrıca bu insandan izin istemek bana dert oluyor, hastalık dışında izin alamıyacak mıyım
Çocuğum anne bana tatil 1gün vakit geçirelim dedi kıyamadım, hastalık diye yalan mı söylemem gerekiyor illa ben anlamadım
Çalışmaktan değil de
İş yerinden nefret ediyorum onun yüzünden

Yok ya ama artık herkesin derdi bu. Yaşadıklarınızı gün gün bir yere kayıt edin. Tüm haksızlıkları ve mutlaka başka bir işe bakın. Geçmiş olsun

Küçümseyici konuştuğunda önce normal devam ederse sert bir şekilde tavrınızı koyun.sustukça daha çok yapmaya güç bulur. İzin konusunda da x beye söyledim bana böyle cevap verdi işlerimi bitirdim izin kullanmak istiyorum diye söyleyin müdüre. Çıkarkende ben yarın yokum. Müdür beyin bilgisi var diyip konuşmasına izin vermeden çıkın. Dönünce tavrına göre davranırsınız.

Müdür sizi onaylıyor madem, adamın cevabını yüzüne vurun, çekinmeyin. Ayrımcılık yaptığını bile söyleyin hatta. Böyle tipler ödlektir aslında. Biraz sesinizi yükseltince hemen sinerler, tecrübelerimden dolayı konuya çok hakimim.

bence istifa edeceğinizi artık bu durumu kaldıramayacağınızı ama istifa ederseniz de altından kalkılamayacak borçlarınız olduğunu falan söyleyerek siz de ona psikolojik baskı yapmalısınız.. şuan kadınlara yapılan mobbingler yüzünden intihar eden o kadar çok insan var ki maalesef.biraz insanlığı varsa bu sorumluluktan çekinebilir.

Kaç senedir orada çalışıyorsunuz ?
Izne ihtiyac duyduğunuz zaman hiç ağız etmeyin gidin sağlık Ocağına 1 günlük rapor yazdırın olsun bitsin.

Eğer departman boş kalacaksa izin vermezler. Bunu her yerdeki üstler yapıyor. Ayrımcılık deyince sanki ırkınızdan yada dininizdenmiş gibi algılanıyor. Ben hep tek dış ticaretçiydim çalıştığım yerlerde ve yataktan kalkamayacak kadar hasta olmadıkça asla izin alamazdım.

Eğer departman boş kalacaksa izin vermezler. Bunu her yerdeki üstler yapıyor. Ayrımcılık deyince sanki ırkınızdan yada dininizdenmiş gibi algılanıyor. Ben hep tek dış ticaretçiydim çalıştığım yerlerde ve yataktan kalkamayacak kadar hasta olmadıkça asla izin alamazdım.
Eğer böyle birşeyi uygulayacaksa herkese karşı uygulaması gerekiyor
Benden daha tecrübeli olan ve tek çalışan diğer abiye öyle yapmıyor ama, işlerimi bitirdim deyince tamam diyor. Benim amirim sürekli böyle, isin iste hemen napıcaksın diye soruyor, halbu ki onane, kanunen hakkım,
Yaptığı basbaya ayrımcılık, bir de üstüne sensizde bu işler yürüyor diyor
Kırdığının hiç farkında değil

yanında çalıştığın arkadaşla ortak plan yapman lazım.seninde izin planın varsa ortak çözüp paslaşarak izin kullanmanız en doğrusu.

Back
X