• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyerindeki problemlerim(dersane)

philosophy

biraz aklın varsa delir
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.983
1.553
133
Dersanede matematik ogretmeniyim arkadaşlar. Aslında seviyorum geçen yılda aynı yerde çalışıyordum,öğrencileri seviyorum ,iyi anlasiyorum problem yok o konuda. Bu yıl sınıf sayısı daha fazla ve yeni öğretmen bulunamadı 2 ay oldu dersane başlayalı, özellikle son iki haftadır bir insanın kaldirabileceginden fazla derse giriyorum fiks günde 10 saat çakılı arada soru çözümü bilfiil, sınıflarım hep son sınıf yoğun bir şekilde ders anlatmam gerekiyor ve bu tempoyu kaldiramiyorum yok beynim kilit oldu işten geldim suan yığıldım kaldım evliyim bu arada ve çocuğum var birde.söyledim program yoğun diye müdüre arıyoruz bulamıyoruz diyor ama kaç hafta oldu aglayasim var kafam aticak fırlatıp onlugu cikicam, ama haksız duruma düşmek istemiyorum :KK43::KK43: çok mağdurum napim ben ya bir gün daha bile o programı kaldiricak takatim yok.

Allah yardımcınız olsun...

Temponuz altından kalkılabilir hale gelene kadar bol bol badem, fındık, fıstık yiyin aralarda...

Yemek yemeye bile enerjiniz kalmaz o halde...

Hem pratik ara öğün olur hem enerji verir.

Bol suyu da ihmal etmeyin.

O yoğunlukta sağlığınız bozulmasın, kendinize dikkat edin...

Bunları yapana kadar ayakta duramıyordum ben de, üzüldüm umarım hallolur her şey...

benim bir matematik hocam vardı emekli yaşı çoktan gelmiş kadının ama hala nasıl bir enerjiye sahipse hem okula gidiyordu ders veriyordu hem özel ders hemde halk egitimde kursunda bıze matematik dersine giriyordu kadın ful çalışıyordu yerinde duramıyordu birde matematik aşıgıydı yeterki soru götür çözdür yani, görsen imrenirdin kesin çalışmaya hayran mesleğine aşık , herkes öyle olamaz tabi yapı meselesi.

Çok zor dershane de çalışmak, ben de bir sene çalıştım yorgunluktan ağladığım zamanları bilirim.... Bulunur diye tahmin ediyorum, o kadar mezun var sonuçta... Durumunuzu anlatın idareciye , çok oyalanmasınlar

Nasıl kaçtığımı bilemedim dershanede matematik öğretmenliği yaparken. Matematikçiye zaten full ders, bi de bol soru çözümü ohh patron reklam yapsın. Allah yardımcısınız olsun. Ben dershaneden kurtuldum devlete atandım inşallah darısı başınıza olsun.

Haftada 27 saat dershanede dersim var12 saat de özel dersim var.
Kabullenerek gidin derse,aksami düşünürseniz vakit yetmez. Aralarda eğlenmeyebakin;)

Dersanede matematik ogretmeniyim arkadaşlar. Aslında seviyorum geçen yılda aynı yerde çalışıyordum,öğrencileri seviyorum ,iyi anlasiyorum problem yok o konuda. Bu yıl sınıf sayısı daha fazla ve yeni öğretmen bulunamadı 2 ay oldu dersane başlayalı, özellikle son iki haftadır bir insanın kaldirabileceginden fazla derse giriyorum fiks günde 10 saat çakılı arada soru çözümü bilfiil, sınıflarım hep son sınıf yoğun bir şekilde ders anlatmam gerekiyor ve bu tempoyu kaldiramiyorum yok beynim kilit oldu işten geldim suan yığıldım kaldım evliyim bu arada ve çocuğum var birde.söyledim program yoğun diye müdüre arıyoruz bulamıyoruz diyor ama kaç hafta oldu aglayasim var kafam aticak fırlatıp onlugu cikicam, ama haksız duruma düşmek istemiyorum :KK43::KK43: çok mağdurum napim ben ya bir gün daha bile o programı kaldiricak takatim yok.
Cok iyi anliyorum seni ben de oyleyim :/

Haftada 27 saat dershanede dersim var12 saat de özel dersim var.
Kabullenerek gidin derse,aksami düşünürseniz vakit yetmez. Aralarda eğlenmeyebakin:KK66:
Derslerde sorunum yok aslında hatta çoğu zaman çok eğleniyorum. Akşama doğru başıma kramp giriyor, kilitleniyorum.Evet belkide bu tempoyu kaldirabilenler vardır ama ben çok yoruluyorum.

o kadar boşta öğretmen varken bir kişiye bu kadar yük vermek ne kadar doğru!
allah yardımcınız olsun iş bulsak bir dert bulamasak bir dert işte.
ücretinizi artırmayı deneyin hakkınızı alın

o kadar boşta öğretmen varken bir kişiye bu kadar yük vermek ne kadar doğru!
allah yardımcınız olsun iş bulsak bir dert bulamasak bir dert işte.
ücretinizi artırmayı deneyin hakkınızı alın
Hayır birde sürekli yeni sınıf açılıyor.madem öğretmen yok almasınlar kayıt. Napsam ya Offf bilmiyorum :KK43:

siz çırpındıkça devamı gelir bunların.
hayır haklısınız tabiki koşturcaz öğrenciler için ama bu kadarı fazla

Haftalik ELLIYEDI saat??! :KK57: Bu sekilde calismayi nasil kabul ediyorsunuz ya? Devasa, cidden devasa bir ucret oduyorlar sanirim?
Benim su anda 48 saat 5 gün olduğu için daha da yoğun oluyor. 40 saatten günde de 7-8 saatten sonrası zulüm. Allahım nasıl bir meslek seçmişim hadi mesleği geçtim nasıl bir branş. Diğerleri çok rahat ya deli olucam ve inanirmisiniz aman amanda maaş farkı yok.

Benim su anda 48 saat 5 gün olduğu için daha da yoğun oluyor. 40 saatten günde de 7-8 saatten sonrası zulüm. Allahım nasıl bir meslek seçmişim hadi mesleği geçtim nasıl bir branş. Diğerleri çok rahat ya deli olucam ve inanirmisiniz aman amanda maaş farkı yok.

Cok ama cok uzuldum. Odemelerin nasil peki, ders saati ucretli mi tamamen, yoksa taban ucret+extra ders saati mi? (misal optimist olmayan bir ornekle 30 saatin ustu extra gibi). Umarim extra almadigini soylemezsin :KK43: Almiyorsan da talep et lutfen, kiyamam cok uzuldum. Ben de ogretmenim ve ilk is tecrubemde cok sikintilar cekmistim, seni anliyorum.

Dersane öğretmenliği gerçekten sıkıntılı bir konu. Allah yardımcınız olsun ne diyelim..

ben de dersanede çalıştım kaç sene.. haftasonu 16 saat.. haftaiçi 20 saat ders + 20 saat etüt çalışırdım.. bazen tuvalete gidip bi kabine girip azıcık kafamı dinlemeye çalışırdım.. aldığım ücret çok düşüktü.. çok zordu ama çalışmak istiyordum ve çok seviyordum işimi.. öyle dayandım.. ama bekardım.. şimdi evli ve çocuklu iken düşünemiyorum.. mutlaka senden verim almaları için en azından soru çözümleri etütler vs için yanına stajyer almalarını söyle.. sağlığın gider elinden bu şekilde allah korusun..

Cok ama cok uzuldum. Odemelerin nasil peki, ders saati ucretli mi tamamen, yoksa taban ucret+extra ders saati mi? (misal optimist olmayan bir ornekle 30 saatin ustu extra gibi). Umarim extra almadigini soylemezsin :KK43: Almiyorsan da talep et lutfen, kiyamam cok uzuldum. Ben de ogretmenim ve ilk is tecrubemde cok sikintilar cekmistim, seni anliyorum.
Yok malesef dediğin gibi, hiçbir şekilde ekstra almıyorum,tam zamanliyim. Benim de 6. Yılım yeni de değilim ki. Su anda tamamen çok zor durumda olduklarını söylüyorlar ve beni vicdanimla başbaşa bırakıyorlar:KK43:

ben de dersanede çalıştım kaç sene.. haftasonu 16 saat.. haftaiçi 20 saat ders + 20 saat etüt çalışırdım.. bazen tuvalete gidip bi kabine girip azıcık kafamı dinlemeye çalışırdım.. aldığım ücret çok düşüktü.. çok zordu ama çalışmak istiyordum ve çok seviyordum işimi.. öyle dayandım.. ama bekardım.. şimdi evli ve çocuklu iken düşünemiyorum.. mutlaka senden verim almaları için en azından soru çözümleri etütler vs için yanına stajyer almalarını söyle.. sağlığın gider elinden bu şekilde allah korusun..
Suan hala basım zonkluyor mesela. Geçici diyorlar ama geçici de olsa dayanamıyorum.Ama dediğin gibi öğrencileri de çok seviyorum onlarla mutlu oluyorum. Çocuk olunca da çok zor evli olmak neyse de. Daha yeni uyuttum,bende uyucam ışte bu saatten sonra,yarın da aynı tempo yine :KK43:

Back
X