Kanayan yaram ya. Ben çok fazla iş degistirdim sadece son çalıştığım salak yerde iciliyordu.
Tam bir medeniyetsizlik örneği.
Bir yanımda kokan şey yenmesine bir de yanımda özel telefon görüşmesi yapılmasına sinir olurum, eski iş yerimde hepsi vardı.
Şikayet çok etki etmiyor, bizim ofisi de şikayet etmişler. Gelen görevli kultablalarinin fotosunu çekmek istemiş, ofisteki avukatlar "burası özel bir alan, arama -fotograf çekme izniniz var mı gizli kayıt alıyorsunuz. İmzali izniniz varsa gösterin,yoksa Silmezseniz size dava açarız" diye cirkinlesmisler. Hiç de bir şey olmadı, ceza falan da almadılar. Zaten yanlış hatırlamıyorsam bazı şartlarda icis serbest olabiliyormuş ofislerde.
Engel olamayınca çözümü her sigara icene çakmağı çaktıgi anda laf edip pencere yanına gitmesini söylemekte buldum (ki yine de koku gelirdi. Elleri sadece dışarıda,nefesini içine veren insanlar)... Bir de bizim ofis (kendince) her şeye hak/helal/ bilmemne diyen muhafazakar insanlardan oluşuyordu. Çoğu hala arkadaşım,hatta beraber tatile gittiğim bile var. Ama o zaman da yüzlerine diyordum, hala diyorum 'yanimda sigara içip beni rahatsız edenlere bu açıdan hakkımı helal etmiyorum' diye

benim ofiste en azından etkiliydi. Gerçekten de hakkımı helal etmiyorum yani, istediğim kadar canım cicim olsunlar, Allah sorsun ne diyim.
Zaten sonradan çıktım ben de...
Konu sahibi de konuşsa da konuşmada da bir şey değişmeyecek. Bir ceza bile odeseler bile akillanmayacaklar, temizlikci ablayi tembihleyecekler "kim olduğunu bilmeden insanları içeri alma" diye. Bir yere varmayan bir yol malesef...