• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinden istifaen ayrılmak. Hakkım var mı?

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.773
49.043
798
Kızlar merhaba,

Ben bir buçuk yıldır bir kurumda çalışıyorum. Sözleşmeler yenilenecekti bugün. Ama ben yeni sözleşme imzalamak istemiyorum dedim. Bana o zaman istifaen ayrılmak istiyorum diye dilekçe yaz ver işleme alalım dediler. Şöyle bir durum var, bu benim ilk iş deneyimim. İhbardı kıdemdi vs gibi şeyleri hiç bilmiyorum. Ne hakim var onu da bilmiyorum. Sözleşme dönemi 31 ağustosa kadar, ondan sonra zaten yenilemediğim için çalışıyor olmayacağım. Neden istifaen ayrılmak istiyorum diyeyim ki?

1.5 yıl çalıştığım için herhangi bir hakim var mı?

İstifaen demeli miyim?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

KOCAMAN EDİT: konuyu ve yorumları tam okumayanların aklında, hem işten ayrılıyor hem para koparmaya çalışıyor gibi bir algı oluşmuş sanırım.

Hanımlar kurumdan hiç bir maddi beklentim yok.
Yani ben sadece bir belgeye imza atmadan önce ne olduğunu öğrenmek için yazdım.
İş hayatında yeni olan birine tecrübesiz birine yol göstermek olarak düşünebilirsiniz.
Sonuçta sizde bir yerden, birilerinden öğrendiniz bu prosedürleri.
Br sakıncası yoksa, gidip imzalayacağım. Ama bana imzalama denirse imzalamayacağım. Olay bundan ibaret.

Son düzenleme:
Kızlar merhaba,

Ben bir buçuk yıldır bir kurumda çalışıyorum. Sözleşmeler yenilenecekti bugün. Ama ben yeni sözleşme imzalamak istemiyorum dedim. Bana o zaman istifaen ayrılmak istiyorum diye dilekçe yaz ver işleme alalım dediler. Şöyle bir durum var, bu benim ilk iş deneyimim. İhbardı kıdemdi vs gibi şeyleri hiç bilmiyorum. Ne hakim var onu da bilmiyorum. Sözleşme dönemi 31 ağustosa kadar, ondan sonra zaten yenilemediğim için çalışıyor olmayacağım. Neden istifaen ayrılmak istiyorum diyeyim ki?

İstifaen demeli miyim?

İstifaen ayrılmak ne oluyor bilmiyorum ama kendi isteğinle ayrılıyorsun ne hakkı talep edeceksin ki işveren seni çıkarmadığı için bir hakkın yok tahminimce. Boşuna mobbing uygulamıyor insafsız işverenler.

İstifaen ayrılmak ne oluyor bilmiyorum ama kendi isteğinle ayrılıyorsun ne hakkı talep edeceksin ki işveren seni çıkarmadığı için bir hakkın yok tahminimce. Boşuna mobbing uygulamıyor insafsız işverenler.

Ben zaten mobbing yüzünden ayrılıyorum :)

Son dönemeçte kazık atmasınlar diye sorayım

Kızlar merhaba,

İstifaen demeli miyim?

Yani, süreli sözleşmeniz mi vardı?
Süreli sözleşmelerde, süre bitiminde herhangi bir tazminat hakkınız yok diye biliyorum. Süre bitmeden kendileri çıkartılarsa hakkınız olur tabii ki..
Siz neden imzalamak istemiyorsunuz?

Merhaba,

peki imzalamazsam ne gibi haklarım var ki? 1.5 yıldır çalışıyorum sadece.
İstifa etmiyorum aslında, yani sözleşme döneminde gitmiyorum.
Normal sözleşme süresi bitiyor ve ben yenilemiyorum.
31 ğustosa kadar buradayım yine

Son düzenleyen: Moderatör:
tecrübeli üyeler yazarlar biraz sonra eminim.
ama örümcek hislerim o dilekçeyi o şekilde yazmamanız gerektiğini söylüyor :işsiz:

Yani, süreli sözleşmeniz mi vardı?
Süreli sözleşmelerde, süre bitiminde herhangi bir tazminat hakkınız yok diye biliyorum. Süre bitmeden kendileri çıkartılarsa hakkınız olur tabii ki..
Siz neden imzalamak istemiyorsunuz?

İmzalamak istememek değil...
Öğrenmeden ne olduğunu imzalamayayım önce öğreneyim dedim.
Evet süreli, her haziran ayında bir sonraki yılın ağustosuna kadar sözleşme imzalanır.
31 ğustostan 31 ağustosa kadar yani.
Ben yenilemedim
1 eylülde işsizim yani

İmzalamak istememek değil...
Öğrenmeden ne olduğunu imzalamayayım önce öğreneyim dedim.
Evet süreli, her haziran ayında bir sonraki yılın ağustosuna kadar sözleşme imzalanır.
31 ğustostan 31 ağustosa kadar yani.
Ben yenilemedim
1 eylülde işsizim yani

Süre bitmeden yani 1 eylül gelmeden istifa etmenizi istiyorlarsa sakın kabul etmeyin. Bu durumda hakkınız olmaz. Süreli de olsa süresiz de olsa istifalarda kalan izin süresi haricinde herhangi bir hak olmuyor.
Ve sizin zaten süreli. Süre bitince de kıdem, tazminat gibi herhangi bir hakkınız olmayacak. O yüzden bu süreye kadar yeni iş bulun. Bulunca da istifanızı verin. Ama sakın bulmadan istifa vermeyin.

Çok soru sordum kusura bakmayın ama.
İş yeri size onu ödemez diyorsunuz yani :)

Süre bitmeden yani 1 eylül gelmeden istifa etmenizi istiyorlarsa sakın kabul etmeyin. Bu durumda hakkınız olmaz. Süreli de olsa süresiz de olsa istifalarda kalan izin süresi haricinde herhangi bir hak olmuyor.
Ve sizin zaten süreli. Süre bitince de kıdem, tazminat gibi herhangi bir hakkınız olmayacak. O yüzden bu süreye kadar yeni iş bulun. Bulunca da istifanızı verin. Ama sakın bulmadan istifa vermeyin.

Süre bitmeden değil, süre bitince diye yazmamı sitediler.
Yani süre 31 ağustosta bitiyor ya
"31 ağustostan itibaren istifaen ayrılıyorum" yazacakmışım

Bu işlerden anlamam ama kendi isteginizle işten çıkıp ne hakkı bekliyorsunuz ki tuhaf.

Bu işlerden anlamam ama kendi isteginizle işten çıkıp ne hakkı bekliyorsunuz ki tuhaf.

Konuyu keşke tüm detaylarıyla okusanız :)

Hemen hemen çoğu yorumumda ne yazmışım?

"Öğrenmek için soruyorum" yazmışım.

Bir şey beklediğimden değil, bir belgeye imza atmadan önce neyin ne olduğunu öğrenmek için insanlara sordum.

Suç mu? Asıl siz tuhafsınız

Haklısınız, işte bende bunları öğrenmek, bilgilenmek için konu açtım.

Çok teşekkürler yardımınız için

Merhaba,

peki imzalamazsam ne gibi haklarım var ki? 1.5 yıldır çalışıyorum sadece.
İstifa etmiyorum aslında, yani sözleşme döneminde gitmiyorum.
Normal sözleşme süresi bitiyor ve ben yenilemiyorum.
31 ğustosa kadar buradayım yine

Çok soru sordum kusura bakmayın ama.
İş yeri size onu ödemez diyorsunuz yani :)

Hı hı beklentiz yok evet.
Neyse iyi günler size.

Beklenti içinde olmanızda bir sorun yok bence. Ancak istifaen çıkarsanız hiçbir hak elde edemezsiniz. İhbar, kıdem tazminatı alamazsınız . İşsizlik maaşı ödeneğiniz de olmaz. Mobing sebebiyle çıkıyorum demişsiniz o halde dava açabilirsiniz.

Para koparmak ne demek ya haklarınız neyse onları almak sizin en doğal hakkınız.

Hayır hakkım var mı diye sordum.
Eğer var ise ne diyeyim? "Ay yok ben kendim gidiyorum ya ondan almiyim" mi diyim?

Bazı üyeler laf olsun torba dolsun, iki laf edeyim popüler olayım diye konuşuyor sanırım.

Hakkım yoksa da eyvallah yani , benim için şu anda önemli olan buradan ayrılmak ve kurtulmak.
Hakkım yoksa ille de verin diyeceğim sanki

Beklenti içinde olmanızda bir sorun yok bence. Ancak istifaen çıkarsanız hiçbir hak elde edemezsiniz. İhbar, kıdem tazminatı alamazsınız . İşsizlik maaşı ödeneğiniz de olmaz. Mobing sebebiyle çıkıyorum demişsiniz o halde dava açabilirsiniz.

Başka mobbing sebebiyle çıkanlar dava açtı
Çok yıpratıcı bir süreç
Göze alamıyorum açıkcası
Hem elimde kanıt yok, sözlü her şey.

Kendi isteğimde çıksam bile işsizlik maaşı alabiliyor muyum

Back
X