işyerinden malzeme calan is arkadaşı :((

Ben de bunu anlamıyorum. Biraz uç örnekler verelim. Misal biri adam öldürse asılsın kesilsin deriz ama tutup da arkadaşımız hele hele kardeşimizse biraz dururuz. Tabiki de doğru olan adaletin her zaman tecelllisini istemektir ama kanından canından biri yapması ile bir x kişisinin yapması benim için hayatta farketmez diyen ya ulvi boyutlarda aşmıştır ya da yalan söylüyordur. El insaf bırakın da bütün dünyaya kardeşimize davrandığımız gibi davranmayıverelim.

Ben kendi yorumumda; konu sahibinin kızı şikayet etmesinde kıza duyduğu nefretin de etkili olduğunu yazdım... Bu kız işten atılırsa konu sahibi mutlu olacaksa, içi hiç rahatsız olmayacaksa söylesin tabi... Ama ben inanıyorum ki kızla konuşarak onu utandırması çok daha etkili olacaktır.

Diyelim ki uyardı ve hatta kameradan bahsetti. Bizim şirkette çantalarımız hep masamızda durur. İçindan cüzdan cep telefonu alması baya kolaydır. Bir günden bir güne bunun üzerine düşünmemiştim. Bu sefer mutfaktan değil de çantalardan çalarsa. Bir sonrakinde giden bir insanın kirasıysa mesela. O zaman hırsız kadar konu sahibi de suçlu olmaz mı? Ya da daha beter bu çantadan çalan aslında mutfaktan çalanla aynı kişi olmasa konu sahibi hemen ondan şüphelenmez mi? Bunu yetkililere söylemez mi? Hırsızlık bi seferlik uyarılacak kadar basit bir şey değildir. Bunun karar mercii ise konu sahibi hiç değildir. Yukarda belirttiğim bütün durumlarda hırsız konu sahibinin arkadaşı olsa, durum gene aynı gene fena. Ha böle bir durumda konu sahibi de işinden olur hatta işi güvenlik ise en iyi ihtimalle işinden olur. Bunu bilip de örtbas ettiği için.

Son düzenleme:

Doğru siz de haklısınız......

Tuvalette kamera mı var?

Bir de merak ettiğim o kahveler, çaylar ortak kullanım için mi? Yani 4 kutu alıp masasında içebilir mi?

-se,-sa lar ile olmuyor maalesef bu işler,sizin verdiğiniz örnek,ya yaparsa...ya çalarsa....sonuçta yapmamış,varsayımsal konuşmanında konuyla alakası yok.tamam yaptığı hırsızlık herkes aynı fikirde ama uyarılabilir ve sonra birdaha yapacakmı takip edilebilir.hırsızlığın büyüğü küçüğü olurmu bu tartışılır ama eğer öyle birşey olmasaydı hukukta verilen cezalarda hep aynı olurdu,hırsızlık yapan kimi insan 1 ay yatıyor kimi insan 6 ay,demekki farkettiren birşey var.

doğru olan, kardeşiniz yapsaydı uyarırdınız değilmisev yada sevme karşındaki kişiyide uyarmak durumundasın adil olan bu,adaletten bahsedilecekse..
konu sahibi güvenlikten sorumlumu değilmi bilemiyorum bu konunun yüzde yüz tek bir çözümü varsa oda şikayet etmekse kendiside o şekilde düşünüyorsa ne diye konu açıyor onu anlamış değilim..
kimse kimseyi kınamasın herkezin çoluğu çocuğu olur insan büyük konuştuğunu yaşamadan ölmezmiş...kimi aileler neden çocuk yaptığını bile bilmiyor yetiştiriyor ne yetiştirdiğininde farkında olmuyor o erdem verilmemiş demekki..bu erdem yoksq fakir yada zengin herkez çalabilir..sonuçta kararı vermek vicdani ve kişisel bir durum konu açılmasa daha iyiydi bana göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…