• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İtiraf...

Size hiç söylemedim. Benim bir kızım var. Boşandım. Aile evi bu yüzden bu kadar kötü. Bakarken de kötüydü yanlış anlaşılmasın. Annem babam her zaman böyleydi. Şehir dışından iş aradığımı hatırlıyorum Onlardan kurtulmak için.

Şimdi kızıma hakaretler, bana hakaretlerin yanında.
Çok şey var da gücüm yok şimdi. Yine çok büyük kavga oldu, işin içine erkek kardeşim de girdi.
En ufak şeyde beğenmiyorsan gidersin lafı. Gidemiyorum ki işte.
Çalışıyorum biliyorsunuz.
Anneme mesaj yazdım. Bana ya ilk ay için ev tutarsınız yada intihar ederim diye. Bir dakika daha kalmak istemiyorum bu evde. Sonrasını ben ödeyecem zaten
Ama şöyle çok büyük bir sorun var ki, ben işe gideken kızıma kim bakacak. Ne yapabilirim, ne yapacam. Saatlerim 8-17. Kızımın okulu 8.30 - 14.00

Senin için en doğrusu çocukla ailenden ayrı eve çıkmak değil, çocuğu kurslara vs yazdırarak aile evinden uzak tutman. 8 yaşındaki ilkokul çocuğunu evde yalnız bırakamazsın. Birikmiş paran yok.

Psikolojin anne olan bir kadına göre hiç sağlıklı değil. Ne demek intihar ederim? Madem çocuğun da var, ev kira hesapları yapacağına, daha azıyla mutlaka psikiyatriden randevu alman gerekirdi buralara konu açmadan önce, insanlar sana yalvardılar kaç kez öneride bulundular psikiyatriste psikoloğa git diye.

Para biriktirmek sorum değil. Burda geçen her saniye azap. Size abartı gelebilir. Annem babamı gaza getirdi, babam da annemin ağzına bakar zaten ve çok saçma aşırı fevri tepkileri var. Üstüme yürüdü o gözleri gormeliydiniz. Beğenmiyorsan gidersin lafı... Sinir anında insanın niyeti ortaya çıkar. Hep bunu istiyorlar, gitmemi. Acı veriyor.
Üstüne kardeşim üstüme yürüdü.
İstenmiyoruz. Kalamam.
Bundan 3 sene önce başka şehre gittim kardeşim ünide okurken yanına. Kızımı alıp. Göt kadar evde kızımla mücadele ettim. Hatta bir ara kızımla aylarca kimsemiz yokken yalnız kaldık. Ben ciğerden fenalaştım. Ölsem kızım nolacaktı.

Öyle şeyler yaşadım. Hala yaşıyorum. Benim kimseye zararım yok. İstenmiyoruz ama. Duramam

Duracaksın ve kalacaksın? Senin çekememezliğin yüzünden 8 yaşındaki çocuk ordan oraya perişan olamaz.

Kadın sığınma evlerini bir araştırın. Kendinizi toparlayana kadar kalırsınız. İş yeriniz biraz anlayış gostermez mi yaz tatili icin kızınızla gitseniz?

Senin için en doğrusu çocukla ailenden ayrı eve çıkmak değil, çocuğu kurslara vs yazdırarak aile evinden uzak tutman. 8 yaşındaki ilkokul çocuğunu evde yalnız bırakamazsın. Birikmiş paran yok.

Psikolojin anne olan bir kadına göre hiç sağlıklı değil. Ne demek intihar ederim? Madem çocuğun da var, ev kira hesapları yapacağına, daha azıyla mutlaka psikiyatriden randevu alman gerekirdi buralara konu açmadan önce, insanlar sana yalvardılar kaç kez öneride bulundular psikiyatriste psikoloğa git diye.

Duracaksın ve kalacaksın? Senin çekememezliğin yüzünden 8 yaşındaki çocuk ordan oraya perişan olamaz.
Ben burda kızımla hakarete uğruyorum her gün. İstenmiyoruz diyorum. Psikoloğa hasta insanların hasta ettikleri gider biliyor musun? Benim çarem burdan kurtulmak.

Para biriktirmek sorum değil. Burda geçen her saniye azap. Size abartı gelebilir. Annem babamı gaza getirdi, babam da annemin ağzına bakar zaten ve çok saçma aşırı fevri tepkileri var. Üstüme yürüdü o gözleri gormeliydiniz. Beğenmiyorsan gidersin lafı... Sinir anında insanın niyeti ortaya çıkar. Hep bunu istiyorlar, gitmemi. Acı veriyor.
Üstüne kardeşim üstüme yürüdü.
İstenmiyoruz. Kalamam.
Bundan 3 sene önce başka şehre gittim kardeşim ünide okurken yanına. Kızımı alıp. Göt kadar evde kızımla mücadele ettim. Hatta bir ara kızımla aylarca kimsemiz yokken yalnız kaldık. Ben ciğerden fenalaştım. Ölsem kızım nolacaktı.

Öyle şeyler yaşadım. Hala yaşıyorum. Benim kimseye zararım yok. İstenmiyoruz ama. Duramam
"Para biriktirmek sorum değil." diyorsunuz da

madem değil siz senelerdir biriktirmiş olsaydınız şimdi evinizi tutar giderdiniz?
nasıl sorunuz para biriktirmek değil anlamış değilim.

sizin tüm sorunuz
tüm sorununuz para

paranız olsa o evde kalmazdınız
en başta kızınızla ayrı düzen kurardınız kızınızın da bakıcısı olurdu, sonra kursu vs. olurdu o da alışırdı

"Para biriktirmek sorum değil." diyorsunuz da

madem değil siz senelerdir biriktirmiş olsaydınız şimdi evinizi tutar giderdiniz?
nasıl sorunuz para biriktirmek değil anlamış değilim.

sizin tüm sorunuz
tüm sorununuz para

paranız olsa o evde kalmazdınız
en başta kızınızla ayrı düzen kurardınız kızınızın da bakıcısı olurdu, sonra kursu vs. olurdu o da alışırdı
Ya nafakayla geçindim ben. Çalıştım borç ödedim. Biriktiremedim. Şimdi iyi bir işim var. 2 ayda çıkarım eve.
Paran olsaydı öyle mi? Hadi ya

Ben burda kızımla hakarete uğruyorum her gün. İstenmiyoruz diyorum. Psikoloğa hasta insanların hasta ettikleri gider biliyor musun? Benim çarem burdan kurtulmak.

Lilika önceki konunda tüm iyi niyetimle sana yardımcı olmak için bir yazı yazmıştım. Ama keşke yazmasaymışım.

Psikolojin iyi değil, önceliğin psikolojini düzeltmek olmalı, bu kaç kez yazıldı sana. ya ev tutarsınız ya intihar ederim ne demek? Bu kabul edilir, görmezden gelinecek bir şey değil.

Ev kirası, emlakçı parası, ev eşyaları, faturası bir sürü masrafı yapmak yerine önceliğin psikiyatrist randevusu almak ve çocuğunla ilgilenmek olmalı.

Eminim bu konunda sürekli Ailem bunu şunu yaptı, siz olsanız dayanır mıydınız ben dayandım gibi şeyler yazacaksın. Ama hayatta gerçekçi olman gerekir ortada annesinin psikolojisi hiç iyi olmayan küçük bir çocuk var.

Bir arkadaşım çocuğu doğduğundan beri yalnız biz uzun yıllar görüşmemiştik yaşadıklarını anlatınca tütlerim diken diken oldu. Çocuğunu evde tek bırakıp işe gittiğini söyledi çocuk dediğim de bebekliğinden bahsediyor aslında çünkü bırakıcak hiç kimsem yoktu ve çalışmak ğara kazanmak zorundaydım dedi hala aklıma geldikçe çok kötü oluyorum. Siin kızınız 8 yaşında acaba eve kamera falan koyup tek bırakılabilir mi insan çzresiz kalınca her şey oluyor malesef allah yardımcınız olsjn gerçekten kimseyi çaresiz bırakmasın dualarım sizinle

Toksik aile her zaman toksiktir. Evlensen de toksiktir boşansan da toksiktir onlar zaten hiç değişmezler. Ailenizi destek almaya ikna edemeyeceğinize, kendilerini haklı bulacaklarına göre sizin destek almanız gerekir. Çocuğunuz varmış, her şeyden önce onun için almanız gerekir. Tartışmalara, kalp kırıcı sözlere dayanmak zordur bilirim ama eve çıkacak bütçeniz olana kadar bir süreliğine dişinizi sıkmanız gerekiyor.

Ya nafakayla geçindim ben. Çalıştım borç ödedim. Biriktiremedim. Şimdi iyi bir işim var. 2 ayda çıkarım eve.
Paran olsaydı öyle mi? Hadi ya
hanımefendi 2 ay sabredin çıkın madem
yahu para pek çok insan için en büyük sorun, sadece sizin öyle bir sorununuz var filan mı dedik?

aileniz bekarken de problemmiş buna rağmen çocukla o eve geri gelmişsiniz, bir kere zaten bu bile bile lades. bekarken geçinemediğiniz aileyle çocuklu boşanmış kadın olarak hiç geçinemeyeceğiniz aşikar
kalıcı şekilde bir yere gidecek imkan oluşturamamışsınız. bu da yine para demek.

hala diyorsunuz sorum para biriktirmek değil. la havle.

Sabah yine yetişemem mi işe hadi akşamı hallettim desem. Bide yaz tatili var. O nolacak?
Ablamın da iki oğlu vardı.Biz de yetişebildiğimiz kadar destek oluyorduk.Çocukları evde yalnız bırakıp okula gittiği çok olmuştur.Herkes zorluk çekiyor sen yalnız değilsin.Herkes idare ediyor bir şekilde

İyi bir işe başladım demişsiniz maaşınız ne kadar sorması ayıp? Kiraya 2 ay sonra çıkabilir misiniz? Hiç arkadaşınız, akrabanız yok mu çocuk okuldan geldikten sonra birkaç saat kalsa? Aileniz gerçekten hiç mi destek olmaz en azından çocuğa birkaç saat bakarak ya da sabahları okula götürerek? Aklım almıyor böyle durumları, evi ayırın evet ama destek hiç mi olmazlar çocuk konusunda?

Size hiç söylemedim. Benim bir kızım var. Boşandım. Aile evi bu yüzden bu kadar kötü. Bakarken de kötüydü yanlış anlaşılmasın. Annem babam her zaman böyleydi. Şehir dışından iş aradığımı hatırlıyorum Onlardan kurtulmak için.

Şimdi kızıma hakaretler, bana hakaretlerin yanında.
Çok şey var da gücüm yok şimdi. Yine çok büyük kavga oldu, işin içine erkek kardeşim de girdi.
En ufak şeyde beğenmiyorsan gidersin lafı. Gidemiyorum ki işte.
Çalışıyorum biliyorsunuz.
Anneme mesaj yazdım. Bana ya ilk ay için ev tutarsınız yada intihar ederim diye. Bir dakika daha kalmak istemiyorum bu evde. Sonrasını ben ödeyecem zaten
Ama şöyle çok büyük bir sorun var ki, ben işe gideken kızıma kim bakacak. Ne yapabilirim, ne yapacam. Saatlerim 8-17. Kızımın okulu 8.30 - 14.00
Ailen neden bu kadar tepkili?

Saçmaladığının farkındasındır umarım.Annem ne sıkıntılar çekmiş burda anlatsam peygamber sabrı mı vardı dersiniz.Ama bizim için sabretmiş.
Ülkem kadınlarının en az yarısı nelere katlanıyor da çoğu belli etmiyor. Kadın olmak zor anne olmak on katı zor. O çocuk dünyaya geldiyse kendi ayaklarının üstünde durduğu güne dek onlar için mücadeleye mecburuz . Öyle intihar ederim, çocuğu atar giderim vs sağlıklı düşünceler değil. İntihar ne demek ya? O çocuğun psikolojisi ne olacak hadi hayatından vazgeçtin ? Abi iyice ortada mı kaldım 5 param mı yok çıkarım Tv ye anlatırım . Ev veren iş veren zenginler çıkıyor . Olmadı belediye kaymakamlığa giderim olmadı zengin işadamlarına yazarım . Vardır bir çaresi . Bunu yapanları gördüm . Ölüm mü tek çare? Çocuğu okutan bile çıkar . Önce psikoloji toplanmalı gerisi bir şekilde yoluna girer.

Ülkem kadınlarının en az yarısı nelere katlanıyor da çoğu belli etmiyor. Kadın olmak zor anne olmak on katı zor. O çocuk dünyaya geldiyse kendi ayaklarının üstünde durduğu güne dek onlar için mücadeleye mecburuz . Öyle intihar ederim, çocuğu atar giderim vs sağlıklı düşünceler değil. İntihar ne demek ya? O çocuğun psikolojisi ne olacak hadi hayatından vazgeçtin ? Abi iyice ortada mı kaldım 5 param mı yok çıkarım Tv ye anlatırım . Ev veren iş veren zenginler çıkıyor . Olmadı belediye kaymakamlığa giderim olmadı zengin işadamlarına yazarım . Vardır bir çaresi . Bunu yapanları gördüm . Ölüm mü tek çare? Çocuğu okutan bile çıkar . Önce psikoloji toplanmalı gerisi bir şekilde yoluna girer.
Söylediklerine harfi harfine katılıyorum.Ne güzel yazmışsın.Dediğin gibi önce psikoloji toparlanmalı.Ölümden başka her şey in çaresi var.

Söylediklerine harfi harfine katılıyorum.Ne güzel yazmışsın.Dediğin gibi önce psikoloji toparlanmalı.Ölümden başka her şey in çaresi var.
Var tabi ya iyi insanlar da var ülkemizde . Tv de görmüştüm gene böyle bir anne idi küçük çocuklu . Yaşlı zengin bir kadın evini açtı. Canyoldaşı ol işine git gel çocuk da bana arkadaş olur okuturum da dedi. Başka biri aradı Almanya’da yaşıyorum Türkiye de evim var döşeli geç otur istediğin kadar dedi. Sokakta kalınmıyor yani madde bağımlısı alkolik sabıkalı vs değilsek. Kızı için mücadele etmeli kendi için de

Back
X