Arkadaşlar annelik bambaşka bir şeydir bunu bence hepimiz biliyoruz ve bu konuda da hemfikiriz. Her anne anneliği hak etmiyor ama mevzu bu değil, bu tip annelere de işim gereği defalarca denk geldim. Ama bu gibi çürük yumurtalar azınlıkta ve evladının saçının teline kıyamayan anneler çoğunlukta. Dünden beri takip ediyorum, lilika bu çürük yumurtalardan değil. Üstüne özellikle anneliğiyle ilgili çok gidildi ve bu durum beni de üzüyor okudukça. Daha önceki konusunda ben de destek almasını söyledim, ben de eski konularına göz attım dün ve çoğunuzla benzer fikirlere sahibim, ama annelik mevzusu dışında. Ordan yol almayı doğru bulmuyorum lilikaya. Eminim evladının yüzüne bakmaya kıyamıyordur anne o da. Depresif çoğu konusu ve sağlıklı ruh halinde değil bu çok net, ama başlıkta söylediği bir şeye katılıyorum, o evde iken destek alsa da tam anlamıyla etkisini göremeyecek, hedeflerini sıralaması ve önceliklendirmesi gerekiyor. Öncelikli hedefi ise bir an önce ailesinin yanından ayrılıp kızı ile ayrı eve çıkması olmalı. Bana ev tutun yoksa intihar ederim cümlesi bile aslında tükenmişliğin seviyesini gösteriyor. Çoğumuza şımarıkça gelen bu cümle aslında sağlıklı düşünemeyen bir zihnin sonucu edilmiş. Sarsıp kendine getirmek için sert yazıyor bazılarımız farkındayım ama depresyondaki birine o cümleler ağır gelebilir.
@lilika genel olarak verdiğin bilgiler kısıtlı, daha mantıklı çözümler üretilebilir aslında senin için ama bilmiyoruz çoğu bilgiyi. Maaşın ne? Kenarda hiç paran yok mu? Borç diyorsun ödenmemiş borcun hala var mı? Nafaka ne kadar alıyorsun? Sağlık giderine sebep olan hastalığınız var mı kızının ve senin? şu an yapacak tek şeyin gerekirse ailenin evine olan desteğini minimuma indirip parayı kenara atıp bir an önce ordan çıkmak ya da çok yakın bir arkadaşın veya akraban varsa hemen ihtiyacı olmayacak ve senden hemen geri istemeyecek birinden ilk etapta borç falan alıp ayrı eve çıkmak, sonrasındaki süreçte de paranı katı şekilde hesaplayarak toparlanana kadar dikkatli harcamak.