Arkadaşlar 28 aylık oğlum var ve hala konuşmuyor bikaç ay önce kelime söylemeye başlamıştı fakat oda gitti yerine bebek gibi agula maları başladı.
Bişeyi isterken tamam dediğim halde binlerce kez tekrarlama gücüne sahip beni bıktırıp taki ben bi çığlık koparana kadar bazen gerçekten beynim bulanıyor , bişeyi yapma dediğimde kesinlikle ama kesinlikle anlamak istemiyor devam edebiliyor defalarca.
Çok inatçı çok hiperaktiv kreşe gidiyor 1 yaşından beri öğretmenleri aynı zamanda pedagog kaç kere konuştum hep normal dediler oğlunuz çok akıllı dediler ama bana öyle gelmiyor
Bu ısrarcı tavrı beni çok yıprattı kendime hakim olamıyorum ve kendimi çığlık atarken buluyorum acaba 2 yaş sendromunu mu ağır geçiriyor ha bu arada eline geçen herşeyi balkondan ışık hızıyla atması da var bi keresinde doktor erken doğan çocuklarda böyle problemler olabiliyor dedi ( bu arada 33 haftalık doğdu) o yüzden böyle yaramaz mış var mı sizlerde böyle durum varsa nasıl baş ediyorsunuz ?
Arkadaşlar 28 aylık oğlum var ve hala konuşmuyor bikaç ay önce kelime söylemeye başlamıştı fakat oda gitti yerine bebek gibi agula maları başladı.
Bişeyi isterken tamam dediğim halde binlerce kez tekrarlama gücüne sahip beni bıktırıp taki ben bi çığlık koparana kadar bazen gerçekten beynim bulanıyor , bişeyi yapma dediğimde kesinlikle ama kesinlikle anlamak istemiyor devam edebiliyor defalarca.
Çok inatçı çok hiperaktiv kreşe gidiyor 1 yaşından beri öğretmenleri aynı zamanda pedagog kaç kere konuştum hep normal dediler oğlunuz çok akıllı dediler ama bana öyle gelmiyor
Bu ısrarcı tavrı beni çok yıprattı kendime hakim olamıyorum ve kendimi çığlık atarken buluyorum acaba 2 yaş sendromunu mu ağır geçiriyor ha bu arada eline geçen herşeyi balkondan ışık hızıyla atması da var bi keresinde doktor erken doğan çocuklarda böyle problemler olabiliyor dedi ( bu arada 33 haftalık doğdu) o yüzden böyle yaramaz mış var mı sizlerde böyle durum varsa nasıl baş ediyorsunuz ?
bazen çocukları görüyorum ya veriyolar bi oyuncak eline baya çocuk onunla zaman geçiriyo yok bizde o olay. bir oyuncak neresine basınca ne ses çıkarıyo nasıl çalışıyo çözüldüğü anda bitiyo onla işi.farklı bişeyler olmalı mesela cep telefonu sevmesindeki tek neden sürekli farklı şeyler olması kamera aradığında karşıdan farklı ses geliyo konuşuyo melodi müzük ışık yazı.
yada bilgisayar hiç bımadan kurcalar. ayrıca oyuncak bilgisayar ve telefonların hiçbiri dikkatini çekmiyo çünkü onların yapabildikleri sınırlı.
herşeyi ço iyi anlıyo ama gerçekleştirmesi içi ya menfaati olacak yada kızmam gerekecek.
yani öyle herşeyede kızan bi anne değilim ama nerde kaza çıkacak bir iş orda bizim afacan. yapma diyorum devam yapma oğlum diyorum devam. yapmaaaaaaaaaaaaaa diyorum bırakıyo busefer başka tehlikeye yine aynı bugün artık avazım çıktığı kadar bağırdım çabuk odana git diye. koşa koşa gitti kapıyı aralamış beni gözetliyo göz göze geldi şımarık şımarık ama mahçup odadan çıkmak istiyo sırıttı. nasıl kötü hissettim kendimi. yahu tv açık oyuncaklar yerde onuda geçtim mutfaktada bi dolu oyuncak var. ne işin var pirizle, bulaşık makinasındaki bıçakla, kızartmanın sesi dikkatini çekiyo gelmiş bacaklarıma dolanıyo bi kaza çıkacak. hiç ayrılmıyo ya yanımdan hiç. bugün kızarken bağırıyorum niye bacağıma yapışıyosun git odada oyna yarınbigün bulursun bi sevgili evde durmazsın yüzünü göremeyiz ama dedim. sonrada kendime güldüm :)).
bakıyorum başka çocuklara oturuyolar odada oynuyolar tv izliyolar bizimkinin hep yanında biri olucak hep biri ilgi gösterecek. babasıyla ben evdeysek ben nere gitsem oda orda olacak. bide meme olayımız var. ya yemekten kalkıyoruz tıka basa yese içsede o meme emilecek arkadaş anlamadım gitti ne memeymiş yaaaaaaaaaa.
kendi kendine sakince oturup şöyle tv izlediğini gördüğümüzde eşimle hayran hayran bakıyoruz. doğduğundan beri böyle kızlar ilk altı ay öyle yerine yatırıpta iş yapamadım ben malum oturmasıda yasak. hep dimdik ayakta tuttum uyanıkken. yemek yaparken ana kucağıana koyupta yaptığımı bilirim.
yok yok ikinci çocuk istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?