- 14 Eylül 2009
- 2.345
- 1.124
- 248
aksama kadar yazar durursun artik ne guzel benimkiler evde bizim burda okullar haftaya baslicak daha ogretmenler gelmemis ohhhhhhh ne guzel kiskandin valla
kres tum gun mu keske burdada kres olsaydi valla hic dusunmeden yollardim
sagolun anneler ya varmis demekki ama bana iyi bi sabir lazim bu arda yazmayi unuttum
oglum uc dil ögreniyorbu da bi etken galiba cocuk ne dil koniscagini kestiremiyor
Kestiremiyor değil de ayıramıyor veya reddediyor olabilir.
Üç dil çok fazla gerçekten.2 dille bile çocuklar zorlanıyorlar.
Bu konuyu bir uzmana danıştınız mı ?
İki kuzucum var, ilk kuzum 1 yaşında konuşma işini bitirdi, masal anlatırdı bana, sandım ki ikinci kızımda da öyle olacak :) Nerdeee... İkinci kuzum 2 yaş oldu tık yok, 2,5 oldu tık yok.. baba yerine ba derdi o derece , anne yok, söylediği iki kelime birisi ba diğeri haribo :) doktora gittik, sorun mu var, dil bağı mı var, yoksa sağır mı acaba diye ama fizyolojik hiç bir problemi yok..
Doktorumuz dedi ki acelemiz yok 4 yaşına kadar bekleyeceğiz, peki dedik döndük eve ve 3. yaş gününü kutladık hala hanımda tık yok.. Bir kaç gün sonra odada otururken bir ses geldi "Anne odadan kırmızı saçlı bebeğimi getirir misin" diye.. Neye uğradığımı şaşırdım! Mükemmel bir Türkçe ile girdi cümleye ve daha da susmadı. İki kızıma da yanı ilgiyi aynı özeni gösterdim, masallarını eksik etmedim, her şeyi anlattım sonra farkettim ki bir kelimeyi kullanacağı zaman sessiz sessiz tekrarlardı patates diyecekse önce sessiz sessiz söylerdi, fısıldayarak doğru olduğunda emin olduktan sonra çıkartırdı ağzından anlayacağınız hanım efendi "mükemmeliyetçi" çıktı.
Acele etmeyin, fizyolojik bir problemi olmadığından eminseniz sabırlı davranın..
İki yaş sendromu ağır bir süreçtir sabır gerektirir, google da bu konuyla ilgili bir çok yazı var zaten tekrar ahkam kesmeye de gerek yok önemli olan sizin sabırlı ve güler yüzlülüğünüzü kaybetmemeniz :)
Arkadaşlar 28 aylık oğlum var ve hala konuşmuyor bikaç ay önce kelime söylemeye başlamıştı fakat oda gitti yerine bebek gibi agula maları başladı.
Bişeyi isterken tamam dediğim halde binlerce kez tekrarlama gücüne sahip beni bıktırıp taki ben bi çığlık koparana kadar bazen gerçekten beynim bulanıyor , bişeyi yapma dediğimde kesinlikle ama kesinlikle anlamak istemiyor devam edebiliyor defalarca.
Çok inatçı çok hiperaktiv kreşe gidiyor 1 yaşından beri öğretmenleri aynı zamanda pedagog kaç kere konuştum hep normal dediler oğlunuz çok akıllı dediler ama bana öyle gelmiyor
Bu ısrarcı tavrı beni çok yıprattı kendime hakim olamıyorum ve kendimi çığlık atarken buluyorum acaba 2 yaş sendromunu mu ağır geçiriyor ha bu arada eline geçen herşeyi balkondan ışık hızıyla atması da var bi keresinde doktor erken doğan çocuklarda böyle problemler olabiliyor dedi ( bu arada 33 haftalık doğdu) o yüzden böyle yaramaz mış var mı sizlerde böyle durum varsa nasıl baş ediyorsunuz ?
sagolun anneler ya varmis demekki ama bana iyi bi sabir lazim bu arda yazmayi unuttum
oglum uc dil ögreniyorbu da bi etken galiba cocuk ne dil koniscagini kestiremiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?