Iyi bi anne olamiyorum

Ilkinde esimden kapti hastaligi. Ikinciyi bilemiyoruz. Haklisiniz

şimdi gördüm eşinizden kapmış ona bir çözüm yok

eşiniz de dikkate etsin hasta ise maske taksın

ikinciyi de o getirmiş olabilir

onun bağışıklığı vardır hasta olmamış ya da hafif atlatmıştır bebeğin bağışıklığı olmadığı için onun ateşi çıkmıştır

Tesekkur ederim. Alerjik olsa doktorlarin anlamasi gerekmez mi

belki değerlendirmişlerdir ama, bazen büyük sebepler aranırken basit sebebi göremeyiz ya, oylede olamazmı?
Ben iş yerinde sözde temizlik adı altında 4 5 saat çamaşır suyu / tuz ruhu kokusuna maruz kaldım. Ertesi gün hastaydım. Alerji bilinenden çok daha derin bir konu aslında.
Çok geçmiş olsun, siz biraz insanlardan uzak durun, bebeğe tekrar tekrar mikrop geçmesin

Geçmiş olsun miniğe. Etraf mikrop, hastalık yuvası, kapıyordur bir yerlerden, birilerinden. Sizin elinizde olsa hasta eder misiniz yavrunuzu? Anneliğinizi sorgulamayın hemen.

Sagolun tesekkurler. Ilk 3 ay ateslenmeyi normal gormuyo doktorlar. Bu kadar sık ateslendigi icin belinden sivi bile aldilar menenjit suphesiyle. Bebegimin bagisikligimi zayif anlamadim. 40 gunde 2 defa ateslendi
Bence de normal degil , biraz daha buyuk olsa normalde bu kadar kucukken normal degil
Eve gelen herkes elini yikasin hatta bir sure hic misafir kabul etmeyin
Esiniz de ellerini yikamadan bebegi ellemesin
Grip vribal bir hastalik sonucta o mikrobu eve biri getiriyor ki bebeginiz de kapiyor
Sizin dikkat etmeniz lazim buna , kimseyi almayin evinize
Bebegi de avm gibi kalabalik ortamlara sokmayin sadece bahcede , sokakta dolastirin hava almasi icin
Cok sıkı giydirmeyin , terlemesine musade etmeyin , bulundugu oda 22 dereceden yuksek olmasin , asiri sicak da hastalanmalarina neden oluyor

Doktor grip diyo. Belden sivi alindi bi sey cikmadi sukurler olsun. Ama boyle her an atesi cikti cikacak diye korkmak yorucu. Allah size de kolaylik versin. Insallah ciddi bi sey degildir
cok şükür başka ciddi birşey olmasinda grip atlatir insallah hassas ates olceriniz vardir muhakkak sık sık atesini kontrol edip ince giydirmekten evi sıkca havalandirmaktan başka yapicak birsey yok o kadar anliyorum ki seni bazen oğlumun ateş olcerine bakip ne gözyaşları var bunun içinde diye icim hüzünlenir amma güçlü ve ayakta durucaz büyücek insallah saglikla sihhatle büyücek sakin kendini suclama ama sen iyi ol ki bebeğine bakman ayakta durman icin ihtiyaci var sana

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
anneliğinizle alakalı değil elbette, çocuğun yüzüne yüzüne hapşurmuyorsunuz ya :). Kış ayındayız, mümkünse evi ziyaretlere kapayın, kimse gelip gitmesin. Birde birkaç doktordan muhakkak görüş alın sonra tedaviye karar verin. Benim kızımda 6 aydan 1,5 yaşa kadar her ay antibiyotik kullanmak zorunda kaldı, sonrasında doktorumuzu değiştirdik ve bambaşka gerçeklerle karşılaştık. Dert etmeyin çocuk bu hasta da olacak sağlıklıda. Allah dermansız dert vermesin :)

Ortalık salgın hastalık dolu.
Bebek görmeye gelenler keşke bunun bilinciyle gelseler. Gelmeseler diyemeyiz de keşke uzak dursalar..

Aslında en iyisi bu gelen kişilere önce maske taktırıp sonra el yıkatmak lazım..

Ben normalde de hep dışarıdan gelince el yıkardım ama oğlum olunca dikkatimi çekmeye başladı. Buna çoğu kişi dikkat etmiyor.
Lütfen misafirliğe gittiğinizde yayılmadan önce ellerinizi yıkayın..

Çocuğun hastalığıyla direk annelik sorgulanmaz. Tamam hastalık sürecinde nasıl bakıldığı ile sorgulanabilir ama bebeğiniz salgın hastalık geçiriyor diye kötü anne olmazsınız..
Siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur zaten.
Daha sık emzirin. Şifası anne sütünde..
Bir de yaptırmadıysanız kan tahlili yaptırın derim..

şimdi gördüm eşinizden kapmış ona bir çözüm yok

eşiniz de dikkate etsin hasta ise maske taksın

ikinciyi de o getirmiş olabilir

onun bağışıklığı vardır hasta olmamış ya da hafif atlatmıştır bebeğin bağışıklığı olmadığı için onun ateşi çıkmıştır
Ama yenidogan bebekler de grip oluyo pek ateslenen olmuyo neden biz surekli atesleniyoruz

belki değerlendirmişlerdir ama, bazen büyük sebepler aranırken basit sebebi göremeyiz ya, oylede olamazmı?
Ben iş yerinde sözde temizlik adı altında 4 5 saat çamaşır suyu / tuz ruhu kokusuna maruz kaldım. Ertesi gün hastaydım. Alerji bilinenden çok daha derin bir konu aslında.
Çok geçmiş olsun, siz biraz insanlardan uzak durun, bebeğe tekrar tekrar mikrop geçmesin
Sagolun tesekkur ederim. Napcagimi sasirdim. Doktor kontrolleriene gitmeye bile korkuyorum bi yerden mikrop kapar diye

Ortalık salgın hastalık dolu.
Bebek görmeye gelenler keşke bunun bilinciyle gelseler. Gelmeseler diyemeyiz de keşke uzak dursalar..

Aslında en iyisi bu gelen kişilere önce maske taktırıp sonra el yıkatmak lazım..

Ben normalde de hep dışarıdan gelince el yıkardım ama oğlum olunca dikkatimi çekmeye başladı. Buna çoğu kişi dikkat etmiyor.
Lütfen misafirliğe gittiğinizde yayılmadan önce ellerinizi yıkayın..

Çocuğun hastalığıyla direk annelik sorgulanmaz. Tamam hastalık sürecinde nasıl bakıldığı ile sorgulanabilir ama bebeğiniz salgın hastalık geçiriyor diye kötü anne olmazsınız..
Siz elinizden geleni yapıyorsunuzdur zaten.
Daha sık emzirin. Şifası anne sütünde..
Bir de yaptırmadıysanız kan tahlili yaptırın derim..
Aslinda bebek gormeye kimse gelmedi. Zaten ilkinde daha 18 gunluktu esimden bulasti. Esim odasina bile girmedi ama bulasmis bi sekilde. Iki seferinde de kan idrar her sey yapildi temiz cok sukur

Geçmiş olsun miniğe. Etraf mikrop, hastalık yuvası, kapıyordur bir yerlerden, birilerinden. Sizin elinizde olsa hasta eder misiniz yavrunuzu? Anneliğinizi sorgulamayın hemen.
Bu kadar sık hastalanmasi peki? Hem de atesli. Doktor kontrolune goturmeye korkuyorum bi yerden kapar diye. Ne zamana kadar boyle gidicek

Bence de normal degil , biraz daha buyuk olsa normalde bu kadar kucukken normal degil
Eve gelen herkes elini yikasin hatta bir sure hic misafir kabul etmeyin
Esiniz de ellerini yikamadan bebegi ellemesin
Grip vribal bir hastalik sonucta o mikrobu eve biri getiriyor ki bebeginiz de kapiyor
Sizin dikkat etmeniz lazim buna , kimseyi almayin evinize
Bebegi de avm gibi kalabalik ortamlara sokmayin sadece bahcede , sokakta dolastirin hava almasi icin
Cok sıkı giydirmeyin , terlemesine musade etmeyin , bulundugu oda 22 dereceden yuksek olmasin , asiri sicak da hastalanmalarina neden oluyor
Hickimseyi kabul etmedik. Esim odasina bile girmedi. Hastane disinda disari da cikarmadik. Daha cok dikkat etseydim keske

cok şükür başka ciddi birşey olmasinda grip atlatir insallah hassas ates olceriniz vardir muhakkak sık sık atesini kontrol edip ince giydirmekten evi sıkca havalandirmaktan başka yapicak birsey yok o kadar anliyorum ki seni bazen oğlumun ateş olcerine bakip ne gözyaşları var bunun içinde diye icim hüzünlenir amma güçlü ve ayakta durucaz büyücek insallah saglikla sihhatle büyücek sakin kendini suclama ama sen iyi ol ki bebeğine bakman ayakta durman icin ihtiyaci var sana
Icim daraliyo bazen. Bebegimi buyutebilcekmiyim diye karamsarliga kapiliyorum. Daha cok kucuk

Icim daraliyo bazen. Bebegimi buyutebilcekmiyim diye karamsarliga kapiliyorum. Daha cok kucuk
daraltma içini seni o kadar iyi anliyorum ki cok agladim büyüdüğünü gorebilir miyim derdim hep icimden ahhh o hastaneler uykusuz geceler elimde ates dusurucu uyudugum perisan hallerim birde kimsem yok esim disinda ama büyücek emin ol buyuyor evet zor olucak yoruluyor insan cok ama buyucek sen yeter ki ayakta dur esi yardim ediyorsa muhakkak arada dışarı cik evde cok kasvet çöküyor 1 saat bir bankta otursan bile yetiyor insana

Ama yenidogan bebekler de grip oluyo pek ateslenen olmuyo neden biz surekli atesleniyoruz

işte o virüsün türü ile ilgili

yaşım 40 a yakın

hayatımda iki kere ateşlendim

birinde ilkokul 2ye gidiyordum biri de bu sene

ateşim çok yükselmiş eşim gelip kaldırdı vs farkında da değilim

oğlum da ben de grip olduk o süreçte önce oğlum oldu sonra da birdenbire ben

aynı evde eşime bulaşmadı mesela muhtemelen o bize gelen virüs ile daha önceden tanışmış

öncesindeki ve sonrasındaki hafta oğlumun 20 kişilik sınıfında nerede ise 15 çocuk hasta oldu

küçük bebeklerin ateşi kolay çıkmaz deniyor da bu çok ateş yapan bir virüstü

bununla geçmiş olsun siz kendinizi suçlamayın

kendinize iyi bakın iyi beslenin birlikte hava alın

Hickimseyi kabul etmedik. Esim odasina bile girmedi. Hastane disinda disari da cikarmadik. Daha cok dikkat etseydim keske

hava soğuk ama arada dışarı çık

bebeği de 5 dakika çıkar mesela

her gün artırırsın yavaş yavaş

oğlum ameliyat oldu doktor Cuma ya randevu verdi

çocuk evde sıkıntı biz de dışarda dolaştık vs

sonra bir de halası geldi o gün ve sonuç oğlum hasta oldu

o zaman kendimi sorgulamıştım ben bu çocuğu niye dışarı çıkardım vs diye

sonra düşündüm halası da geldi babası da işe gitti geldi herhangi bri yerden kapmış olabilir diye

hepimiz o aşamalardan geçiyoruz arada

kendine çok yüklenme arada da eşine bırakıp hava almaya çalış zira sağlıklı ve mutlu anne sağlıklı ve mutlu bebek

Sizin anneliginizle ne alakası var? Sokakta yatırmıyorsunuz,dövmüyorsunuz, aç bırakmiyorsunuz. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama eşiniz /siz yada evinize gelen biri hastaysa onun aracılığı ile gayet kolay hasta olabilir çocuğunuz.
Benim kızım 6 yaşında bebeklikten itibaren çok korudum,çok hasta oldu. Ben korudukça o hasta oldu,şu an bağışıklığı güçlendi bu kışı ufak tefek ayakta atlatılabilecek hastaliklarla geçirdik şükür. Ama oğlumu o kadar korumuyorum,sadece terlemesine müsade etmiyorum,ki abla okula gidip geliyor,bu kış 1 kez hastalandı.
İnanın ne kadar uzerine düşerseniz o kadar kolay hastalaniyorlar ki oglumu her gün dışarı çıkardım, yagmurda da ,karda da çıkardım (kızımı okula götürüp getirirken)uygun giydirmeye dikkat ettim sadece hepsi bu.
Önümüz yaz zaten,şurda maksimum 2 ay daha soğuk olur ki nisanda hava güzellesir 2 ay bile kalmadı. Sizde stres yapmayın,havaya uygun giydirin yeter. Emiyorsa bol bol emzirin,kolayca toparlanir.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi

Hatayı neden kendinizde arıyorsunuz ki?
Bebekler hastalanır tabii ki, hele ki bu kadar salgın varken ortalıkta.

Hijyeninize biraz daha dikkat edin.
Mesela ellerinizi sık sık yıkayın, eşiniz de aynı şekilde ellerini sık sık yıkasın.
Bebeğin kullandığı malzemeleri yüksek ısıda yıkayın, emzik, biberon vs. varsa kaynatın her gün.
Bu şekilde önlem alabilirsiniz.

Bebeğinizi koyduğunuz bölgeyi (yatak, koltuk, vs. gibi alanlarda) temiz çarşaflar kullanın.
Yüksek derecede yıkanmış olsunlar ki üzerinde mikrop barındırmasınlar.
Evi havalandırmayı ihmal etmeyin mesela.
Bebeğin uyuduğu saatlerde havalandırabilirsiniz, onun olmadığı bölgeleri ve etkilenmeyeceği şekilde havalandırın.

Bebek uyandıktan sonra uyuduğu odayı havalandırın muhakkak.

Bunlar alabileceğiniz önlemler.
Umarım sağlığına kavuşur bebeğiniz ve inşallah bir daha böyle rahatsızlıklar yaşamazsınız.

Aslinda bebek gormeye kimse gelmedi. Zaten ilkinde daha 18 gunluktu esimden bulasti. Esim odasina bile girmedi ama bulasmis bi sekilde. Iki seferinde de kan idrar her sey yapildi temiz cok sukur

Grip mikrobu ortalama 2 saat havada asılı kalırmış. Kapmış bir şekilde.
Viral bir hastalıksa siz nasıl kapmadınız eşinizden anlamadım..

Oğlum yaz çocuğu olduğu için biraz daha rahattık. 1 aylıkken avm de geziyorduk. Ama kışın çok sakat..

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Iyi anne olmakla alakasi yok canm.insanlarmz bizim cahil malesef muhtemelen hasta biri bebegnize yaklasmstr bulasmstr

Back
X