• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi bi anne olamiyorum

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Bebeğin hasta olması sizin suçunuz değil ki.. "Iyi bakamıyorum" hissini bırakın "elimden geleni yapıyorum" diyin kendinize

Doktor grip diyo. Belden sivi alindi bi sey cikmadi sukurler olsun. Ama boyle her an atesi cikti cikacak diye korkmak yorucu. Allah size de kolaylik versin. Insallah ciddi bi sey degildir
Grip ise neden antibiyotik tedavisi uygulandı acaba? Bize hep söylüyorlar ya gripte antibiyotik işe yaramaz diye. İlginç geldi bana. Mümkün olduğunca misafir kabul etmeyin, baba işten geldiğinde mutlaka kıyafet değiştirip duş alıp öyle alsın bebeği. Seni çok iyi anlıyorum tedirginsin. Benim bebeğim küvözden çıktığında doktor çok dikkat edin çıkan bebeklerin %20 si ilk aylarda enfeksiyon sebebiyle tekrar yoğun bakıma dönüyor demişti. 2 ay misafir almadık babası zaten pinpiriklidir dikkat etti hep işten eve gelince. Hala da mümkün olduğunca dışardan gelince mutlaka eller yıkanıp üst değişmeden alamıyoruz kucağa. Tabi herkes bizim gösterdiğimiz özeni göstermiyor, geçen eşimin babası çarşıdan geldi alışveriş yapmış elini yıkamadan çocuğun suratına elledi ve öptü. O elinle dışarıda paraya değdin kaç çeşit şeye dokundun bi elini yıka. Nasılsa başında o beklemeyecek hasta olunca

daraltma içini seni o kadar iyi anliyorum ki cok agladim büyüdüğünü gorebilir miyim derdim hep icimden ahhh o hastaneler uykusuz geceler elimde ates dusurucu uyudugum perisan hallerim birde kimsem yok esim disinda ama büyücek emin ol buyuyor evet zor olucak yoruluyor insan cok ama buyucek sen yeter ki ayakta dur esi yardim ediyorsa muhakkak arada dışarı cik evde cok kasvet çöküyor 1 saat bir bankta otursan bile yetiyor insana
Tam olarak benim hislerimi yazmissiniz. Buyudugunu gorebilcekmiyim saglikli olcakmi her saniye bunlar var kafamda. Esim yardimci oluyo sagolsun annem de oyle. Disari ciksam bike kafamdakileri atamiyorum

Şuan kimse gribi, nezleyi atlatamıyor, çoğu kişi yatağa düşüyor

Daha henüz bağışıklık sistemi gelisimini tamamlamamis minicik bir bebek naail dayansin?

Kendini suçlama. Eminim elinden geleni yapıyorsun

Kalabalıktan uzak tut çocuğu. Mümkünse temiz havaya çıkar haftasonu ağaçlı yeşilli bir yerlere götürün . Akciğerlerine temiz havayı doldursun mis gibi

Grip ise neden antibiyotik tedavisi uygulandı acaba? Bize hep söylüyorlar ya gripte antibiyotik işe yaramaz diye. İlginç geldi bana. Mümkün olduğunca misafir kabul etmeyin, baba işten geldiğinde mutlaka kıyafet değiştirip duş alıp öyle alsın bebeği. Seni çok iyi anlıyorum tedirginsin. Benim bebeğim küvözden çıktığında doktor çok dikkat edin çıkan bebeklerin %20 si ilk aylarda enfeksiyon sebebiyle tekrar yoğun bakıma dönüyor demişti. 2 ay misafir almadık babası zaten pinpiriklidir dikkat etti hep işten eve gelince. Hala da mümkün olduğunca dışardan gelince mutlaka eller yıkanıp üst değişmeden alamıyoruz kucağa. Tabi herkes bizim gösterdiğimiz özeni göstermiyor, geçen eşimin babası çarşıdan geldi alışveriş yapmış elini yıkamadan çocuğun suratına elledi ve öptü. O elinle dışarıda paraya değdin kaç çeşit şeye dokundun bi elini yıka. Nasılsa başında o beklemeyecek hasta olunca
Antibiyotik tedbir amacli veriliyo. Sanirim cigerlere inmesin diye. Zaten dikkat ediyoduk ama artik daha dikkatliyiz

işte o virüsün türü ile ilgili

yaşım 40 a yakın

hayatımda iki kere ateşlendim

birinde ilkokul 2ye gidiyordum biri de bu sene

ateşim çok yükselmiş eşim gelip kaldırdı vs farkında da değilim

oğlum da ben de grip olduk o süreçte önce oğlum oldu sonra da birdenbire ben

aynı evde eşime bulaşmadı mesela muhtemelen o bize gelen virüs ile daha önceden tanışmış

öncesindeki ve sonrasındaki hafta oğlumun 20 kişilik sınıfında nerede ise 15 çocuk hasta oldu

küçük bebeklerin ateşi kolay çıkmaz deniyor da bu çok ateş yapan bir virüstü

bununla geçmiş olsun siz kendinizi suçlamayın

kendinize iyi bakın iyi beslenin birlikte hava alın
Cok tesekkur ederim

Size doğru bilinen bir yanlışı söyleyim. Öncelikle çocuğunuzun özellikle ilk bir yaş içerisinde mikroplarla karşılaşması gerekiyor. Antikor gelistiren bebek zaman içerisinde bir çok enfeksiyonla basetme becerisi kazanıyor. Hatta bazı araştırmalar durumun cocuklarda losemi riskini azalttığını söylüyor. Çocuğunuzun ateşli hastalık geçirmesi onun immün sisteminin calistigini gösterir. Astım, dermatit ve alerjik bir çok hastalıkta fazla titiz ailelerin çocuklarında riskin arttığını biliyoruz artık.

Lohusasin, tabiki duygusalsin. Anneligini sorgulama. Keske hastalik önleme yetkimiz olsa anne olarak, ama yok. Evet insanin ici gidiyor fakat iyi tarafindan bak, tedavi edilebilir bir hastaligi var. Menenjit degilmis. Etrafa söyle cocugun hasta oldugunu ve kimseyi eve alma. Her gün odasini havalandir ve olanagin varsa disarda onun ile gez (cok insan olmayan yerlerde) biraz hava alsin.

Bunlarin hepsi gececek, bir iki ay sonra daha cok tepki verecek bebek ve iste o zaman anneligin tam tadini almis olursun. Cok büyük gecmis olsun.

Çokmu üzerine dusuyorsunuz acaba bi arkadaşım var aşırı sıcak evde hem doğal gaz hem sobali kat kat giydirir ve en ufak bi soğukta hemen hasta olur eğer öyleyse öyle yapmayın çünkü her ortam sıcak olmuyor o cocuk ortam değiştirince üflesen hasta oluyor. Tabi bide şey var ortalıkta aşırı derecede salgın var ondanda olabilir geçen ay iki ayrı şehir değiştirdim ikisindede büyük küçük herkes hasta havalrdan sulardanda oluyor bunun kötü annelikle alakası yok çocuk bu hasta olacakki bağışıklık kazanacak o hastalığa karşı allah daha buyugunden saklasin dert etmeyin

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Ben de başlığı okuyunca sizden kaynaklı bişey var sandım . Bu durum anneliği sorgulatacak bi durum değil grip bi virüsdür annenin çok iyi baktığı çocuklarda da olur annelikte alakası yoktur

Kuzunuz hayırlı uğurlu olsun. Geçmiş olsun. Bir kaç tavsiye vericem izninizle. Öncelikle mikrobu kimden alıyor ilkini eşinizden aldığını söylediniz yani dışarıdan eve gelen herkes hastalık tehdidi saçıyor. Benimde bebeğim var dışarıdan ben veya babası geldiğimizde ilk önce el yıkar dezenfekte ederiz. Mümkünse üstümüzü başımızı komple değiştiririz. Tabi misafir için üst değişimi zor. Diğer bir risk alerji olma ihtimali. Öyle pat diye anlaşılabileceği bir hastalık değil maalesef ki. Detaylı kan tahlilleri yapılması gerekiyor. Alerji konusunda uzmanlaşmış bir doktora gorunmenizde fayda var. Diğer önemli konu burnunun sürekli açık olması çok önemli. Serum fizyolojik sıkıp çekme işlemi yapmıyoruz biz. Doktorumuz böyle önerdi yani sadece sıkıyoruz. Burun hafif tıkandı hirilti başladıysa çorap söküğü gibi gidiyor. Şimdilik bunlar geldi aklıma :)

Anneliginizi hastalıkla bağdaştırmayin. Bebeginizin bağışıklık sistemi kuvvetli değil daha çok küçük bu havalarda hasta olması da gayet normal.
Çok geçmiş olsun.

Misafir mi çok geliyor yada eşiniz çok kalabalık bir yerde mi calışıyor

Çocuk hastalanacak gayet normal ama bebek daha 2 aylıkmış, bu kadar ateşlenmesi gerçekten üzücü. Etraf viral enfeksiyondan geçilmiyor. Bu dönemde çocuğu kalabalığa sokmayın. Misafirliğe gitmeyin, avm gezmeyin ve özellikle küçük çocukların yanında fazla bulunmayın. Evinizi soğuk demeden her gün havalandırın, bebeğinizi sıkı giydirip sık sık temiz hava almaya çıkartın.

Geçmiş olsun. Çok iyi bir anne olacaksın eminim, moralini bozma bu kadar :)

basit önlemleri atlamayın.
1) sık sık gele de yenidoğan döneminde çok sık el yıkayın ve havluları her gün hatta günde 2 değiştirin. yada kağıt havlu kullanın.

2) çocugu kalabalığa sokmayın. eve 40 günden önce misafir kabul etmeyin.

3) dışarıda giyilen kıyafet üzerinizde iken bebeği kucaklamayın.
bu arada ben ilk 3 ay kendi kıyafetlerimi de bebek deterjanı ile yıkıyorum, çocuklar kendi kıyafetleri kadar annenin kıyafeti ile de haşır neşir oluyorlar.

4) her gün mutlaka evi havalandırın.
soğuk diye düşünmeyin. odaları sırayla havalandırın.

5) çocugu yanınızda yatıracaksanız sadece siz olun. baba gün boyu dışarıda, daha çok mikroba maruz kalıyor. kucağına alır, sever tamam ama 8-9 saat uyku boyunca nefesi yakın kalmasın.

6) çoçuğa ayrı bir örtü, battaniye kullanın, koltuğun üzerine falan öylece bırakmayın. önce kendi örtüsünü serin. hatta en güzeli anakucagında tutmak.

geçmiş olsun. bir şey olmaz merak etmeyin. emziriyorsanız bol bol emzirmeye devam. zamanla güçlenecektir :)

Sizin anneliginizle ne alakası var? Sokakta yatırmıyorsunuz,dövmüyorsunuz, aç bırakmiyorsunuz. Eminim elinizden geleni yapıyorsunuzdur ama eşiniz /siz yada evinize gelen biri hastaysa onun aracılığı ile gayet kolay hasta olabilir çocuğunuz.
Benim kızım 6 yaşında bebeklikten itibaren çok korudum,çok hasta oldu. Ben korudukça o hasta oldu,şu an bağışıklığı güçlendi bu kışı ufak tefek ayakta atlatılabilecek hastaliklarla geçirdik şükür. Ama oğlumu o kadar korumuyorum,sadece terlemesine müsade etmiyorum,ki abla okula gidip geliyor,bu kış 1 kez hastalandı.
İnanın ne kadar uzerine düşerseniz o kadar kolay hastalaniyorlar ki oglumu her gün dışarı çıkardım, yagmurda da ,karda da çıkardım (kızımı okula götürüp getirirken)uygun giydirmeye dikkat ettim sadece hepsi bu.
Önümüz yaz zaten,şurda maksimum 2 ay daha soğuk olur ki nisanda hava güzellesir 2 ay bile kalmadı. Sizde stres yapmayın,havaya uygun giydirin yeter. Emiyorsa bol bol emzirin,kolayca toparlanir.
Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Ben de bazen dediginizi dusunuyorum acaba biraz fazla pimpirikli oldugum icin mi oluyo bunlar. Ama elimde degil ilk basta bu kadar titiz davranmiyodum daha 18 gunlukken hastalandi bebegim

Grip mikrobu ortalama 2 saat havada asılı kalırmış. Kapmış bir şekilde.
Viral bir hastalıksa siz nasıl kapmadınız eşinizden anlamadım..

Oğlum yaz çocuğu olduğu için biraz daha rahattık. 1 aylıkken avm de geziyorduk. Ama kışın çok sakat..
Ben de anlamadim. Ben hastalanmadim ama bebegime bulasmis

Bebeğime neden bakamıyorum diye düşünüp kendinizi suçlamayın, bu sizin psikolojinizi bozmaktan başka bir fayda sağlamaz. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza eminim. Bende benzer süreçlerden geçtim bebeğim yenidoğan döneminde ateşlendi, sebebi bulunamadı uzunca hastanede kaldık, ne yazık ki bir yaşına kadar da sıkça ateşlenme durumu devam etti. Evimde türlü çeşit ateş ölçer vardı falan filan, detaya girmeyeyim ama ateş konusunda takıntılı hale gelmiştim, durup dururken bile bebeğimin ateşini ölçüyordum.

Netice olarak büyüdükçe bağışıklık sistemi güçlendi ve çok şükür artık eskisi gibi hastalanmıyor. Bu günler gelip geçecek emin olun.

Çocuk hastalanacak gayet normal ama bebek daha 2 aylıkmış, bu kadar ateşlenmesi gerçekten üzücü. Etraf viral enfeksiyondan geçilmiyor. Bu dönemde çocuğu kalabalığa sokmayın. Misafirliğe gitmeyin, avm gezmeyin ve özellikle küçük çocukların yanında fazla bulunmayın. Evinizi soğuk demeden her gün havalandırın, bebeğinizi sıkı giydirip sık sık temiz hava almaya çıkartın.

Geçmiş olsun. Çok iyi bir anne olacaksın eminim, moralini bozma bu kadar :)
Cok sagolun. Hastane disinda hic cikarmamistim eve de annem disinda pek kimse gelmedi ama olan oldu iste

Normalde ilk 3 ay bebekler hasta olmazmis ya da ateslenmezmis diyr duymuştum. Peki detaylı kan ve idrar tahlili yaptilar mi?

Back
X