• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi bi anne olamiyorum

Bebeğime neden bakamıyorum diye düşünüp kendinizi suçlamayın, bu sizin psikolojinizi bozmaktan başka bir fayda sağlamaz. Elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza eminim. Bende benzer süreçlerden geçtim bebeğim yenidoğan döneminde ateşlendi, sebebi bulunamadı uzunca hastanede kaldık, ne yazık ki bir yaşına kadar da sıkça ateşlenme durumu devam etti. Evimde türlü çeşit ateş ölçer vardı falan filan, detaya girmeyeyim ama ateş konusunda takıntılı hale gelmiştim, durup dururken bile bebeğimin ateşini ölçüyordum.

Netice olarak büyüdükçe bağışıklık sistemi güçlendi ve çok şükür artık eskisi gibi hastalanmıyor. Bu günler gelip geçecek emin olun.
Icime su serptiniz. Peki herhangi bi tedavi uygulandi mi cocugunuza merak ettim. Sık sık mi atesi cikiyodu yoksa dusmuyo muydu

Size doğru bilinen bir yanlışı söyleyim. Öncelikle çocuğunuzun özellikle ilk bir yaş içerisinde mikroplarla karşılaşması gerekiyor. Antikor gelistiren bebek zaman içerisinde bir çok enfeksiyonla basetme becerisi kazanıyor. Hatta bazı araştırmalar durumun cocuklarda losemi riskini azalttığını söylüyor. Çocuğunuzun ateşli hastalık geçirmesi onun immün sisteminin calistigini gösterir. Astım, dermatit ve alerjik bir çok hastalıkta fazla titiz ailelerin çocuklarında riskin arttığını biliyoruz artık.
Cok rahatlattiniz beni. Ama doktorlar oyle soylemiyolar malesef. Cok ilginc tuhaf bi durummus gibi davraniyolar ve hemen antibiyotik.tedavisi baslatiyolar

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu
Kızzzzzz, ben de öyle düşünüyordum, g.tümüzden doktor hastane eksik olmuyordu. Sonra silkelendim, dedim Tembel koala sen ne yapıyorsun? Kendine gel. Sonra saldım gitti. Normal oda ısısı, kıyafetler, maması, hepsini normal şekilde yapıyoruz. Bak mesela benim kızım bronşit olmuş, doktor bol bol temiz hava alsın çıkar dedi, geziyoruz. Yani demem o ki annelikle alakası yok, vücudun mikroba da ihtiyacı var. Sen ne kadar üzülürsen, üstüne düşersen o kadar hasta oluyorlar. Neyse geçmiş olsun.

Lohusasin, tabiki duygusalsin. Anneligini sorgulama. Keske hastalik önleme yetkimiz olsa anne olarak, ama yok. Evet insanin ici gidiyor fakat iyi tarafindan bak, tedavi edilebilir bir hastaligi var. Menenjit degilmis. Etrafa söyle cocugun hasta oldugunu ve kimseyi eve alma. Her gün odasini havalandir ve olanagin varsa disarda onun ile gez (cok insan olmayan yerlerde) biraz hava alsin.

Bunlarin hepsi gececek, bir iki ay sonra daha cok tepki verecek bebek ve iste o zaman anneligin tam tadini almis olursun. Cok büyük gecmis olsun.
Lohusaligimi unuttum bile. Disari cikarip hava aldirmaya bile korkuyorum artik

Çokmu üzerine dusuyorsunuz acaba bi arkadaşım var aşırı sıcak evde hem doğal gaz hem sobali kat kat giydirir ve en ufak bi soğukta hemen hasta olur eğer öyleyse öyle yapmayın çünkü her ortam sıcak olmuyor o cocuk ortam değiştirince üflesen hasta oluyor. Tabi bide şey var ortalıkta aşırı derecede salgın var ondanda olabilir geçen ay iki ayrı şehir değiştirdim ikisindede büyük küçük herkes hasta havalrdan sulardanda oluyor bunun kötü annelikle alakası yok çocuk bu hasta olacakki bağışıklık kazanacak o hastalığa karşı allah daha buyugunden saklasin dert etmeyin
Doktorlar usutmeden degil de daha cok birinden bulastigini.soyluyolar. amin buna da sukur. Daha buyuk dertlerle de sinanabiliriz

Ben de başlığı okuyunca sizden kaynaklı bişey var sandım . Bu durum anneliği sorgulatacak bi durum değil grip bi virüsdür annenin çok iyi baktığı çocuklarda da olur annelikte alakası yoktur
Sanirim psikolojik olarak zor bi donemden geciyorum. Uzerine bi de arka arkaya hastanede bebegim yatinca kendimi sucladim

Icime su serptiniz. Peki herhangi bi tedavi uygulandi mi cocugunuza merak ettim. Sık sık mi atesi cikiyodu yoksa dusmuyo muydu
Sık sık ateşleniyordu ve kolayca düşmüyordu. Mesela yenidoğan döneminde ateşlendiğinde henüz üç haftalık bile yoktu. Kan tahlilinde enfeksiyon çıkmıyordu,hiçbir hastalık bulgusu yoktu ama ateşide düşmüyordu. Meğerse viral enfeksiyon geçirmiş, o kan tahlilinde çıkmazmış. Yaklaşık bir hafta sürmüştü ateşi, hastanede kalmıştık.

Sonrasında da başka sebeplerle bir çok kez ateşlendi, mesela bir kez idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ki hala nasıl oldu anlamıyorum çünkü temizliğine inanılmaz dikkat ederim. Yani demem o ki olacağı varsa oluyor, inanın sizin bakımınızla alakalı değil. Demekki hassas bir bebeğiniz var ancak unutmayın geçici bir süreç bu. Karamsarlığa kapılmayın, evham yapmamaya çalışın.

Birde doktorumuz ateşin yükselmesinden, direnç göstermesinden korkmayın, ateşin yükselmesi vücudun mikroplarla savaştığını gösterir falan diyordu da tabi anne olarak bu beni hiçbir zaman sakinleştirmemişti.

Cok rahatlattiniz beni. Ama doktorlar oyle soylemiyolar malesef. Cok ilginc tuhaf bi durummus gibi davraniyolar ve hemen antibiyotik.tedavisi baslatiyolar
İlk üç ayda bebekte ates olunca yatırırlar çünkü. Daha sonraki aylarda ates üç gün sürerse ateş
İlk uc ayda ateş olunca yatırıyorlar bebeği. Ondan sonra hemen antibiyotik başlanması üç günden fazla ateş olursa başlanır. Hatta aileler antibiyotik diye tutturur doktorlar kızar. Çok küçük olduğu için destek oluyorlar savasmasina öyle düşünün. Allah daha büyük dert vermesin

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku icindeyim bebegime bi sey olcak diye. Allah buyuk hastaliklarla sinamasin. Nasil atlaticam bu durumu

çok küçük olduğu için sürekli serum fizyolojıkle burnunu açık tutmaya çalışın , evinizi bol bol havalandırın , oda sıcaklığını ve nemini iyi ayarlayın... kışın ne yazıkki hepimiz için vazgeçilmez durum çocukların hastalığı ,kendinizi suçlamayın ona iyi ortam sağlayın , hasta olarak ziyarete gelecekleri kabul etmeyin ,ellerinizi sık sık yıkayın ,çok küçük daha miniğim bağışlığı düşük annesi bir süre dikkatlı olmak lazım geçecek bunlar da ( ben papatya kaynatirdım biraz uzak tutar buharına ona doğru yönlendirirdim , çok güzel burun açıyo ) çok geçmiş olsun

Kendinizi suçlamayın ama yaptıklarınızı bir defa daha gözden geçirin. Zararı olmaz. Eviniz ılık olmalı. Çok sıcak iyi bir şey değil. Sizin giydiğinizden bir kat fazla giydirin. Banyodan sonra dikkat edin. Dikkat edin diyorsam da sırtına ince bir battaniye koyabilirsiniz. Mümkünse her gün hava aldırın. Korkuyorum dışarı çıkarmaya diyorsunuz ya işte orda yanlış yapıyorsunuz. Kışın ortasında doğan bebeğimi her gün dışarı çıkardım. Bir kere hasta oldu.ilaçsız atlattık. Ha bu benim marifetimden değil elbet.şans işi biraz da bazı bebekler hassas olur. Bir de mümkünse anne sütü. Ve hasta insanlarla çok da muhatap olmayın. Biz de lohusa kadının evine her gün birileri gelir, bebeği öper koklar ama o bebeği annesi üşümesin diye dışarı çıkarmaz. Tam tersi olmalı aslında. Geçmiş olsun tekrar.

Kızzzzzz, ben de öyle düşünüyordum, g.tümüzden doktor hastane eksik olmuyordu. Sonra silkelendim, dedim Tembel koala sen ne yapıyorsun? Kendine gel. Sonra saldım gitti. Normal oda ısısı, kıyafetler, maması, hepsini normal şekilde yapıyoruz. Bak mesela benim kızım bronşit olmuş, doktor bol bol temiz hava alsın çıkar dedi, geziyoruz. Yani demem o ki annelikle alakası yok, vücudun mikroba da ihtiyacı var. Sen ne kadar üzülürsen, üstüne düşersen o kadar hasta oluyorlar. Neyse geçmiş olsun.
Guldum mesajiniza. Bu kadar kucuk olunca ve ates olunca doktorlar asiri onemsiyolar ben de rahat olamiyorum

Henuz bagisikligi yok bebeginizin bu cok buyuk etken. Benim bebegim de 8 aylik olana kadar o kadar cok hastalandi ki, 3 aylik domuz gribinden hastanede yattik. Ben kendimi hic suclamadim acikcasi, ama beni suclayan insanlar oldu, bakamiyomusun ki cok hasta oluyor dediler. Ben onun annesiyim benden cok kim titreyebilir uzerine? Ama mikrop bu bir sekilde giriyor vucuduna gelen giden havadan bile oluyor.

Kendinizi suclamayi birakin
Hastalaniyor diye disari cikartmaktan vazgecmeyin
Emzirebildiginiz kadar emzirin

Bebegim 17 aylik oldu, hic o kelebek kanadindan nem kapan halleri kalmadi cok sukur. Bagisikligi guclenmis yani ben uzulurken hastalaniyor diye.

Gecmis olsun cok

Guldum mesajiniza. Bu kadar kucuk olunca ve ates olunca doktorlar asiri onemsiyolar ben de rahat olamiyorum
Allah güldürsün, cidden bak ne kadsr üzerine titrersen o kadar narin oluyorlar. Şuan 5 aylık olduk, 3 kez hastanede yattı, 2 kez 40 derece ateşi oldu. Ilaç verdikçe hastalandı, verdikçe hastalandı. Kocakarı merhemi yapıyoruz, iyi geliyor. Arada doktora görünüyoruz, ooo diyor kalıyor, hem sağlık yönünden hem fiziki yönünden bayağı geliştik şükür.

çok küçük olduğu için sürekli serum fizyolojıkle burnunu açık tutmaya çalışın , evinizi bol bol havalandırın , oda sıcaklığını ve nemini iyi ayarlayın... kışın ne yazıkki hepimiz için vazgeçilmez durum çocukların hastalığı ,kendinizi suçlamayın ona iyi ortam sağlayın , hasta olarak ziyarete gelecekleri kabul etmeyin ,ellerinizi sık sık yıkayın ,çok küçük daha miniğim bağışlığı düşük annesi bir süre dikkatlı olmak lazım geçecek bunlar da ( ben papatya kaynatirdım biraz uzak tutar buharına ona doğru yönlendirirdim , çok güzel burun açıyo ) çok geçmiş olsun
Tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin

Henuz bagisikligi yok bebeginizin bu cok buyuk etken. Benim bebegim de 8 aylik olana kadar o kadar cok hastalandi ki, 3 aylik domuz gribinden hastanede yattik. Ben kendimi hic suclamadim acikcasi, ama beni suclayan insanlar oldu, bakamiyomusun ki cok hasta oluyor dediler. Ben onun annesiyim benden cok kim titreyebilir uzerine? Ama mikrop bu bir sekilde giriyor vucuduna gelen giden havadan bile oluyor.

Kendinizi suclamayi birakin
Hastalaniyor diye disari cikartmaktan vazgecmeyin
Emzirebildiginiz kadar emzirin

Bebegim 17 aylik oldu, hic o kelebek kanadindan nem kapan halleri kalmadi cok sukur. Bagisikligi guclenmis yani ben uzulurken hastalaniyor diye.

Gecmis olsun cok
Cok sagolun. Domuz gribi gecirdiginde atesi var miydi peki

Sanirim psikolojik olarak zor bi donemden geciyorum. Uzerine bi de arka arkaya hastanede bebegim yatinca kendimi sucladim
Tedavisi olmayan hastalar var her şeyi kafanızda bu kadar zorlaştırmayin çok hasta olucak iylrsicek düşücek bi yerini kiricak bir yeri kanicak bunlar hayatın olağan akışı Allah beterinden korusun büyük acılar yaşatmasın

Back
X