• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Iyi bi anne olamiyorum

Tam kış aylarında dünyaya gelmiş minik çok daha bence doğal. Ayrıca ateş ölçerle gezmeniz ona verdiğiniz sevginin ilginin kanıtı. Bence iyi bir annesiniz. Birde bence misafirlerde olabilir. Mikrobu taşıma acısından
Tesekkur ederim. Misafir kabul etmiyoruz ama yine de hastalandi

Sizinle hiç alakası yok. Hiçbir bebek üşüttü diye hastalanmıyor. İlla ki birinden o mikrop bebeğe bulaşıyor. Eve gelenleri suçlayın. Ya hasta birileri geliyor yada yeterince temizliğine dikkat etmiyorlar. Siz bebeği öptürme, sevdirme konusunda biraz ketum olun. Başka bi şey düşünmeyin.

Ilk 3 ay bebeklerin bagisikligi olmadigi icin ateşi de olmaz. Ki doktorlar da bunun üstünde duruyorlarmis. Hic ihmal etmeyin olur mu bikac doktora daha götürün. Ayrica kötü anne olsan böyle endiselenmezdin.

Geçmiş olsun kendini üzme lütfen. 20 günlükken görümcemden hastalık kapmıştı bizimki de.
İlk 2 ay,Eşim hastalanır gibi olduğunda hemen ağzına maske takıyordu, ellerini de medikalden aldığımız deZenfektan ile temizleyip bebekle aynı odaya gelmiyordu bi iki gün.
Çünkü eşim kalabalık bir ortamda çalışıyor kendi hasta olmasa bile virüs getirip duruyordu. Bana bulaştırdı ama allahtan bebeğe geçmedi.
Bunun senin anneliğinle ilgisi yok, kış bebekleri böyle..

Esimden kapti malesef. Zaten usutmeyle degil bulasmayla olurmus

Aynen öyle, yetişkin insanların çok basit geçirdiği hastalıklar maalesef bebeklerde aynı oranda olamıyor .. kötü anne değilsiniz tabinize ama şu durumda yapılacak en güzel şey gelen gidene sınırlar uygulamak .. virüslerin taşıyıcısı olabiliyoruz maalesef hasta olmak şart değil , o yüzden bu aylar da en azından insanlar uzaktan severek anlayış göstermeliler bence .. çok geçmiş olsun tekrarı olmasın inşallah ..

Bugunlerin gecicegine inanmaya ihtiyacim var. O kadar cok antibiyotik aldik ki ilerde bunlarin zararini goruruz diye korkuyorum
Hiçbir şey olmaz merak etmeyin, bende çok üzülüyordum antibiyotik, düşmeyen ateş için sürekli olarak dönüşümlü verdiğim ateş düşürücüleri düşününce. Çok şükür bir zararını görmedi kızım, dediğim gibi geçti gitti o günler. Kötü düşünmeyin, kendinizi suçlamayın ki bu süreci daha kolay geçirin. Hassas bir bebeğiniz var, ama bu demek değil ki bütün hayatı boyunca bu kadar kolay hasta olacak. Geçici bir süreç bu. Henüz bağışıklık sistemi zayıf ancak zamanla düzelecek. İyi düşünün, bebeğiniz her günü her anı çok özel, sürekli ateşli mi, hasta mı olacak telaşıyla kendinizi yemeyin.

Çok geçmiş olsun. Kendinize yüklenmeyin. Benim de dört bucuk aylık bebeğim var o kadar dikkat ettiğim halde hastalandi 10 gün antibiyotik kullandı. Ne yapalım bebek bunlar hasta olarak ağlayarak bir şekilde büyüyecekler :) Allah beterinden saklasın.

Her cocugun bünyesi farklı,iyi bir anne olmak da çocuğun kilosuyla boyuyla hasta olmamasıyla olmaz.Koşulsuz şartsız sevmek,inanmak,desteklemek,konuşmak,yargılamadan önce dinlemek,yeri geldiğinde arkadaş yeri geldiğinde anne olabilmekle olur.Fiziksel şeyler gelip geçici şeyler.İyi bir anne olmak için fedakarlığınızı esirgemeyin.Ben de kücükken antibiyotik kullandım senelerce,simdi grip bile olmam.Annem de dünyanın en mükemmel annesidir kimse aksini iddia edemez cunku ruh dunyamı beslemiştir.Annesini bu mertebede gören biri olarak söyleyeyim asla kötü bir anne değilsiniz :)

Sizinle alakası yok.benim bebeklerim kuvezde iken o kadar çok vardı ki bu şekilde hasta yatan..

İlk 3 ay anne sütü korur diye mi normal karşılamıyorlar Dr lar.

Eşiniz ekstra dikkat etsin . Gerekirse takviye alsın.

Çok küçükmüş bebek. Sizi üzmek için söylemiyorum ama doktorlar haklı telaşlanmakta, ne yazık ki bu bebek görmeye daha ilk gün koştur koştur gelenler yüzünden oluyor bunlar. Siz tabiki iyi bir annesinizdir öyle düsünmeyin ama öptürmeyin bebeğinizi dışardan gelen kimseye evet buldumcuk olun. Hemen antibiyotiğe başlatmaları da doktorlarin menenjitten korkmasından zaten. Anne sütü alan bebek çabuk toparlanır aslında ama demek ki toparlanmadan eve girip çıkanlar sorunlu?? Kış ayı malum. Kendinizi iyi besleyin ve kim ne der düşünmeden bebeğinizi öptürmeyin.

Anneliginizi sorgulamayin, belki tecrubesizsiniz belki panikli falan olabilir. Eve herkesi kabul etmeyin, bebegi cok kalin giydirmeyin ki terleyip sogumasin, uykudan uyaninca yelek giydirebilirsiniz, her gun yikayin. Eviniz de soguk olabilir

Merhaba hanimlar. 52 gunluk bi bebegim var. Bu zamana kadar 2 defa hastanede yattik 5er gun. Atesli grip gecirdi. Ilkinde bebegim 18 gunluktu. 40 gunlukken malesef yine ateslendik. Yine 5 gun antibiyotik tedavisi aldi bebegim. Ben neden bakamiyorum bebegime cok uzuluyorum. Su an hastalikli gibi elimde atesolcerle dolasiyorum. Surekli diken ustundeyim korku ic
Geçmiş olsun inşallah tez zamanda bir daha hasta olmamak üzere iyilessin yavrunuz.boyle bir konu açmanız bile iyi bir anne olduğunuzun göstergesi.mumkun olduğunca az insanla görüşün bu aralar.zirt pırt bebek görmeye misafir kabul etmeyin .bol emzirin

40 gun icinde bebegim 2 defa ateslendi. Ilk 3 ay bebeklerin ateslenmemesi lazim diyo doktorlar. Ikinci yattigimizda artik doktorlar sorguladi niye bu kadar sık hastalaniyo diye. Ben de kendimi aucluyorum yeterince koruyamadim dikkat edemedim demek ki. 50 gunun 10 gununde antibiyotik kullandi bebegim
Sanssizlik olmus , ben bebege uzuldum 52 gunluk daha el kadardir antibiyotik almis , atesle bogusmus.Emzirmiyormusunuz bebeginizi ? Belli ki ters giden birseyler var yoksa bana gore normal degil 52 gunluk bebegin boyle hastalanmasi.

Kendinizi bu kadar suçladığınıza göre muhteşem bir annesiniz :anne:

Hiç üzülme bebeklerin direnci bizler gibi değil kuşun yelinden hastalık kapar derler. Malum mevsim kış ne kadar koruyup kollasan da malesef mikroplar kol geziyor.

Siz bol bol emzirin en güzel ilaç sizin sütünüz. Rabbim şifalar versin inşallah minik bebeğinizin direnci büyüdükçe emdikçe daha güçlü olacak.

Ilk 3 ay bebeklerin bagisikligi olmadigi icin ateşi de olmaz. Ki doktorlar da bunun üstünde duruyorlarmis. Hic ihmal etmeyin olur mu bikac doktora daha götürün. Ayrica kötü anne olsan böyle endiselenmezdin.
Cok.iyi bi arastirma hastanesine goturduk zaten. Belden sivi bile alindi bi sey cikmadi cok sukur. Dort gozle 3 ayin bitmesini bekliyorum

Aynen öyle, yetişkin insanların çok basit geçirdiği hastalıklar maalesef bebeklerde aynı oranda olamıyor .. kötü anne değilsiniz tabinize ama şu durumda yapılacak en güzel şey gelen gidene sınırlar uygulamak .. virüslerin taşıyıcısı olabiliyoruz maalesef hasta olmak şart değil , o yüzden bu aylar da en azından insanlar uzaktan severek anlayış göstermeliler bence .. çok geçmiş olsun tekrarı olmasın inşallah ..
Sagolun insallah olmaz. Allah butun bebeklere sifa versin

Hiçbir şey olmaz merak etmeyin, bende çok üzülüyordum antibiyotik, düşmeyen ateş için sürekli olarak dönüşümlü verdiğim ateş düşürücüleri düşününce. Çok şükür bir zararını görmedi kızım, dediğim gibi geçti gitti o günler. Kötü düşünmeyin, kendinizi suçlamayın ki bu süreci daha kolay geçirin. Hassas bir bebeğiniz var, ama bu demek değil ki bütün hayatı boyunca bu kadar kolay hasta olacak. Geçici bir süreç bu. Henüz bağışıklık sistemi zayıf ancak zamanla düzelecek. İyi düşünün, bebeğiniz her günü her anı çok özel, sürekli ateşli mi, hasta mı olacak telaşıyla kendinizi yemeyin.
Cok tesekkur ederim bi nebze olsun rahatladim. Allah razi olsun

Back
X